בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2012, 18:43

yiffy כתב:אני בספק אם ביבי ילך גם עם בנט וגם עם ש"ס. אני לא חושב שאף מפלגת שמאל-מרכז (כולל עצמאות של ברק) תיכנס עם קואליציה כ"כ קיצונית ימינה. יתר על כן, אני אפילו לא בטוח שליברמן מוכן לסבול עוד קדנציה עם ש"ס בקואליציה (הרי לטענתו בגללה הוא הלך לבחירות מלכתחילה).

הערכה שלי: בנט הפך לכוח, אבל הוא לא יהיה בקואליציה. ביבי יחתוך שמאלה במישור המדיני. הוא יודע טוב מאוד מה המשמעות של התמודדות עם אובמה שלא צריך להיבחר שוב (ושיש לו רוב בסנאט, בו הוא יכול למנות את אישי החוץ שלו), ומעבר לכך אני בטוח שהמבצע האחרון גרם לחלחול של כל מני דברים גם אצלו. יכול מאוד להיות שהוא יקמבץ את ברק, לבני, לפיד ומה שיישאר מקדימה (אם תעבור את אחוז החסימה) כדי להגן על בבת עינו - ההפרטות והקיצוצים. כמו כן, יכול להיות שהוא גם יביא פנימה דווקא את שלי כדי שהמחאה החברתית תרד לו מהגב וכדי שלחץ לפעולה מדינית לא יהיה גדול כ"כ (לפיד הוא באופן תיאורטי הסמן השמאלי ביותר במישור המדיני).

אני לא בטוח.
בנט הוא לא ימין קיצוני, ואם יהיה לו כח של עשרה מנדטים אז אי אפשר יהיה להתעלם ממנו.

ש"ס היא סוג של מפלגה שהישיבה בקואליציה די מובטחת לה, כי כנראה שלא באמת אפשר להקים ממשלה בלעדיה, וזה לדעתי בגלל שישנו תיעוב הדדי בין
נתניהו למתחרים שלו בשמאל, ואני לא רואה כרגע איך ציפי, שלי או מופז יושבים בממשלה תחת ביבי. היחיד אולי שיעשה את זה הוא לפיד, וגם זה רק אם יהיו לו מספיק מנדטים
בשביל להפעיל לחץ.
אני אישית לא מאמין שביבי ייקח את משרד החינוך מהח"כ הכי חזק של הליכוד אחרי ביבי עצמו, וזה כנראה יהיה סוג של דיל ברייקר.

אור,
אני לא רואה אף מפלגה מהשמאל-מרכז שתשב עם נתניהו פרט ללפיד, וגם זה רק אם יהיו לו 10 מנדטים לפחות.
ולכן שוב תהיה לנו ממשלה לא מאוד יציבה ודי ימנית ודתית.

נושא לא קשור,
אני מאוד מקווה שבממשלה הבאה, יהיו פחות שרים. אין שום סיבה שמפלגה עם 10 מנדטים תחזיק בארבעה תיקים ועוד שני סגנים...

סה"כ מפתח סביר לקואליציה טובה ויציבה הוא שר לכל 4 ח"כים, מה שנותן קואליציה של 72 חברים וממשלה של 18 שרים.
יש עוד כמה צ'ופרים כמו ראשי ועדות, סגני שרים וכו'.
כמובן שאין שום צורך בשרים בלי תיק.

זה יהיה דבר נהדר אם זה יקרה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 נובמבר 2012, 18:59

אז זה בעצם או ביבי-לפיד-שס, או ביבי-שס-בנט.
לא מת על אף אחת מהאופציות האלה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2012, 19:35

MTA2311 כתב:אז זה בעצם או ביבי-לפיד-שס, או ביבי-שס-בנט.
לא מת על אף אחת מהאופציות האלה.

אני לא חושב שיש מספיק בסיס משותף לקואליציה אחרת...
אולי אולי עם ציפי לבני, אבל זה לא מאוד סביר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 נובמבר 2012, 21:06

jol9 כתב:אם היה אפשר לשנות את השיטה ולקרב אותה לשיטה המאריקאית, שבה בוחרים את המנהיג, שבוחר לעצמו את צוות הממשל, והנציגים של המפלגות יושבים בכנסת
ועושים את העבודה שלהם.
באופן כזה, כל מנהיג היה יכול לקדם את האג'נדות שלו, ולא להיות כבול ע"י מפלגות שמייצגות פחות מ-10% מהאוכלוסיה.

ניסינו את זה פעם (הבחירה הישירה) וזה לא עבד ודווקא העלה את כוחם של המפלגות הקטנות.
אני מסכימה שיש לשנות את השיטה, אבל אני די סולדת מההערצה לשיטה האמריקאית אצל הישראלים.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, לנשיא האמריקאי יש מעט מאוד יכולת משילותית בכל מה שקשור לעניני פנים (בעיקר כשבית הנבחרים נשלט ע"י המפלגה המתחרה...).
רוב הכוח של נשיאים אמריקאים נמצא בעניניי חוץ ושליטה על הצבא, לכן עיקר מעשיהם הוא בהתעסקות בעניינים של מדינות אחרות (בעיקר שלנו...) וכניסה למלחמות.
בשביל להעביר רפורמת ביטוח בריאות מסכנה עושים לו את המוות.
אני לא חושבת שבנושא שיטת הבחירות, מה שטוב לאמריקאים בהכרח טוב לישראלים.

ובחזרה לנושא....
חשבתי שיש גם אופציה מאוד לא סבירה ששלי תצליח לגייס לצידה את ש"ס (שדווקא יש לה יחסים טובים איתם) וביחד עם שאר מפלגות המרכז-שמאל תוכל ליצור סוג של גוש חוסם, אך עם זאת לא להצליח להקים קואליציה.
אבל זו נראית לי אופציה קלושה מאוד ובסופו של דבר החרדים ילכו עם "השותפה הטבעית" שלהם כמו תמיד.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2012, 22:04

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:אם היה אפשר לשנות את השיטה ולקרב אותה לשיטה המאריקאית, שבה בוחרים את המנהיג, שבוחר לעצמו את צוות הממשל, והנציגים של המפלגות יושבים בכנסת
ועושים את העבודה שלהם.
באופן כזה, כל מנהיג היה יכול לקדם את האג'נדות שלו, ולא להיות כבול ע"י מפלגות שמייצגות פחות מ-10% מהאוכלוסיה.

ניסינו את זה פעם (הבחירה הישירה) וזה לא עבד ודווקא העלה את כוחם של המפלגות הקטנות.
אני מסכימה שיש לשנות את השיטה, אבל אני די סולדת מההערצה לשיטה האמריקאית אצל הישראלים.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, לנשיא האמריקאי יש מעט מאוד יכולת משילותית בכל מה שקשור לעניני פנים (בעיקר כשבית הנבחרים נשלט ע"י המפלגה המתחרה...).
רוב הכוח של נשיאים אמריקאים נמצא בעניניי חוץ ושליטה על הצבא, לכן עיקר מעשיהם הוא בהתעסקות בעניינים של מדינות אחרות (בעיקר שלנו...) וכניסה למלחמות.
בשביל להעביר רפורמת ביטוח בריאות מסכנה עושים לו את המוות.
אני לא חושבת שבנושא שיטת הבחירות, מה שטוב לאמריקאים בהכרח טוב לישראלים.

ובחזרה לנושא....
חשבתי שיש גם אופציה מאוד לא סבירה ששלי תצליח לגייס לצידה את ש"ס (שדווקא יש לה יחסים טובים איתם) וביחד עם שאר מפלגות המרכז-שמאל תוכל ליצור סוג של גוש חוסם, אך עם זאת לא להצליח להקים קואליציה.
אבל זו נראית לי אופציה קלושה מאוד ובסופו של דבר החרדים ילכו עם "השותפה הטבעית" שלהם כמו תמיד.

לא אמרתי לאמץ את השיטה האמריקאית, אלא לקרב אותה.
הרבה יותר קל לנו האזרחים, להצביע עבור מנהיג אחד או מנהיג וסגנו מאשר עבור רשימות.

מה שקרה בבחירה הישירה זה שאנשים בחרו ביבי כי רצו אותו כראש ממשלה, אבל בהצבעה שלהם הלכו על הצד הסקטוריאלי, וכך בעצם הבחירה הישירה לא השיגה שום דבר, ואף
הרסה לראש הממשלה הנבחר.
אפשר היה לחשוב על שיטה שבה ראש הממשלה הנבחר, מקבל מנדט מהעם לבחור לעצמו ממשלה של 18 חברים, אשר מתווספים לכנסת הרגילה של ה120 ח"כים.
באופן כזה, גם הצבעה סקטוריאלית לא תחליש את ראש הממשלה, כי יהיו לו עוד 18 אצבעות בכנסת למקרה הצורך.

זה ייתן משילות, יאפשר לראש ממשלה לסיים קדנציה, פחות סחטנות, ממשלה קטנה יותר (18 חברים לכל היותר) ועוד דברים חשובים אחרים.
סה"כ לא מדובר בשינוי משמעותי מבחינת ההיערכות, וההבנה של הציבור, אבל משהו שיש בו מספיק בשביל לשפר את הנקודות הבעייתיות מאוד של השיטה הנוכחית.

לגבי החלק השני של הפוסט שלך - שלי יכולה לגייס את מי שהיא רוצה. ש"ס לא יהוו גוש חוסם לנתניהו. הם לכל היותר ייתנו תמיכה לשלי, אם יהיה לה את המנדט להרכיב
ממשלה. אבל מה, הממשלה הזאת תהיה חייבת להישען על השמאל הקיצוני ועל המפלגות הערביות... האם אנחנו באמת רוצים את זה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 נובמבר 2012, 22:19

אז בעצם אתה מציע שלראש הממשלה הנבחר יהיה הזכות להוסיף לכנסת 18 חברים נוספים שהוא בוחר??
סביר להניח שהם יהיו אנשי המפלגה ממנו הוא בא, מה שיוסיף למפלגתו 18 מנדטים שהעם לא נתן.
תסלח לי שאני אעדיף להתנגד.

אני הייתי מעדיפה ללכת על מעבר לבחירות מחוזיות (לפחות חלקית). כשהאזרחים יבחרו בצורה ישירה את אנשי הרשימות, אותם נבחרים יהיו חייבים להיות קצת יותר נאמנים לבוחריהם.
וכמובן להגדיל בצורה מסיבית את אחוז החסימה.

לגבי ש"ס ושלי, אמרתי מראש שזה לא יעזור לשלי להרכיב קואליציה, אבל אם ש"ס יהיו בצד של שלי (ושוב, לא סביר), ביבי לא יוכל להרכיב קואליציה רק עם בנט ויהדות התורה....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2012, 22:27

חנו'ש כתב:אז בעצם אתה מציע שלראש הממשלה הנבחר יהיה הזכות להוסיף לכנסת 18 חברים נוספים שהוא בוחר??
סביר להניח שהם יהיו אנשי המפלגה ממנו הוא בא, מה שיוסיף למפלגתו 18 מנדטים שהעם לא נתן.
תסלח לי שאני אעדיף להתנגד.

אני הייתי מעדיפה ללכת על מעבר לבחירות מחוזיות (לפחות חלקית). כשהאזרחים יבחרו בצורה ישירה את אנשי הרשימות, אותם נבחרים יהיו חייבים להיות קצת יותר נאמנים לבוחריהם.
וכמובן להגדיל בצורה מסיבית את אחוז החסימה.

לגבי ש"ס ושלי, אמרתי מראש שזה לא יעזור לשלי להרכיב קואליציה, אבל אם ש"ס יהיו בצד של שלי (ושוב, לא סביר), ביבי לא יוכל להרכיב קואליציה רק עם בנט ויהדות התורה....

ההצעה שלך היא בעצם כמו ההצעה של החבר'ה האלה שרוצים לשנות את השיטה.
אולי זה יעבוד ואולי לא.

אני לא רואה עדיין איך ראש ממשלה לא מחושק ע"י מפלגות קטנות יותר כמו ש"ס, בנט, לפיד וכו'. הרי בנושא הזה אין שום שינוי.

יכול להיות שלהוסיף 18 ח"כים סתם כך, זה לא ממש אפשרי, אבל אפשר למצוא איזשהו מנגנון שדואג לזה, שזה יהיה הוגן, ושהכוח יהיה בידיו של ראש הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 נובמבר 2012, 22:44

jol9 כתב:יכול להיות שלהוסיף 18 ח"כים סתם כך, זה לא ממש אפשרי, אבל אפשר למצוא איזשהו מנגנון שדואג לזה, שזה יהיה הוגן, ושהכוח יהיה בידיו של ראש הממשלה.

אני תוהה אם יש מדינה דמוקרטית שמצאה כזה מנגנון (כי כמו שאמרתי, גם יכולת המשילות של נשיא ארה"ב הרבה יותר נמוכה ממה שנוטים לחשוב).
לפחות אני מניחה שאנחנו מסכימים לגבי העלאת אחוז החסימה שיחסוך לנו עוד מפלגות כמו של ברק או אמסלם.

ואגב, לפני מס' עשורים, עם אותה שיטה בדיוק היה בישראל הרבה פחות מפלגות קטנות והרבה יותר כוח ל-2 המפלגות הגדולות, אז אולי השיטה היא לא הבעיה??
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2012, 22:51

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:יכול להיות שלהוסיף 18 ח"כים סתם כך, זה לא ממש אפשרי, אבל אפשר למצוא איזשהו מנגנון שדואג לזה, שזה יהיה הוגן, ושהכוח יהיה בידיו של ראש הממשלה.

אני תוהה אם יש מדינה דמוקרטית שמצאה כזה מנגנון (כי כמו שאמרתי, גם יכולת המשילות של נשיא ארה"ב הרבה יותר נמוכה ממה שנוטים לחשוב).
לפחות אני מניחה שאנחנו מסכימים לגבי העלאת אחוז החסימה שיחסוך לנו עוד מפלגות כמו של ברק או אמסלם.

ואגב, לפני מס' עשורים, עם אותה שיטה בדיוק היה בישראל הרבה פחות מפלגות קטנות והרבה יותר כוח ל-2 המפלגות הגדולות, אז אולי השיטה היא לא הבעיה??

מה שהיה לפני מספר עשורים כבר לא רלוונטי להיום. אין מה לעשות, העולם התקדם.
דווקא אמסלם, ברק, הבית היהודי, מרץ והערביות הן לא הבעיה.
כל ראש ממשלה מכניס לכל היותר מפלגה אחת או שתיים כאלה לקואליציה, וכוחן בה מוגבל.
הבעיה היא במפלגות הביניים שמחזיקות ב-10-12 מנדטים, ושיש להן כוח אמיתי ורציני, להשפיע על מפלגה של 30 מנדטים, ולמעשה לקבוע לה את סדר היום.
את העניין הזה לא ניתן לפתור עם העלאת אחוז החסימה, אבל כן ניתן לפתור עם חיזוקו של ראש הממשלה, ושל הכוח שיש בידיו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 נובמבר 2012, 23:02

תראה, זה משהו שקשה לשנות באמצעות חקיקה שלא תפגע בדמוקרטיה.
הרי גם בארה"ב יש בעיקרון רק 2 מפלגות משמעותיות בבית הנבחרים למרות שאין שום חוק האוסר על מפלגות אחרות להתמודד. זה משהו יותר תרבותי שכנראה טבוע בהם.

אחרי עלעול קצר בויקיפדיה, מסתבר לי שבארה"ב, כמו גם בבריטניה (שיש לה מערכת פרלמנטרית כמו שלנו), הסיבה העיקרית למיעוט המפלגות היא השיטה האיזורית רובית - רק מי שמנצח במחוז נכנס לפרלמנט.

לכן אני עדיין דוגלת במעבר, לפחות חלקי, לבחירות איזוריות.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 27 נובמבר 2012, 20:30

המדינה הדמוקרטית שלנו החליטה להאשים את ליברמן חודשיים לפני הבחירות (אחרי חקירה של למעלה מעשור או עשור וחצי, מי זוכר...) באיזשהו סעיף
איזוטרי.
לא מספיק שהמדינה הפילה ראש ממשלה מכהן (בלי קשר שלא תמכתי בו), כשלבסוף התברר שלא היה שם כלום חוץ מנהנתנות וראוותנות, אז עכשיו הם רוצים לעשות
את זה גם לשר החוץ המכהן... ועוד אחרי 15 שנה של חקירות...

באמת בדיחה.

בנושא אחר - ציפי לבני מקימה מפלגה חדשה ומעוררת ביקורת עזה אצל כל המפלגות. לדעתי, היא רצתה את זה. כשכולם מבקרים, סימן שעשית משהו טוב.
תכלס, אם יש מועמדת אחת שאמורה לייצג את גוש המרכז-שמאל היא לבני, שהיא היחידה באיזור הזה שיכולה טכנית לתפקד כראש ממשלה.
אני לא מאמין שזה יקרה, אבל עדיין היא אשה ראוייה, וצריך לכבד את ההחלטה שלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 27 נובמבר 2012, 21:52

די מגעילה אותי לבני וחבורת הרופסים מקדימה שכנראה תחבור אליה במפלגה החדשה. 0 אידיאולוגיה, 100% דבקות בכיסא.לא שלקדימה עצמה הייתה אי פעם אידיאולוגיה. אבל כמה מפתיע שכל מי שהצטרף אליה נוטש את הספינה הטובעת לעוד מפלגת אופנה שתיעלם בעוד שנה או שנתיים. בדיחה.

לבני עצמה היא תוצר של יחצנים. קשקשנית שהיא בעצם פלקט ריק לחלוטין ועם הדיבורים על פוליטיקה נקיה פילגה שלוש מפלגות. :throwup2
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 27 נובמבר 2012, 23:01

שחף כתב:די מגעילה אותי לבני וחבורת הרופסים מקדימה שכנראה תחבור אליה במפלגה החדשה. 0 אידיאולוגיה, 100% דבקות בכיסא.לא שלקדימה עצמה הייתה אי פעם אידיאולוגיה. אבל כמה מפתיע שכל מי שהצטרף אליה נוטש את הספינה הטובעת לעוד מפלגת אופנה שתיעלם בעוד שנה או שנתיים. בדיחה.

לבני עצמה היא תוצר של יחצנים. קשקשנית שהיא בעצם פלקט ריק לחלוטין ועם הדיבורים על פוליטיקה נקיה פילגה שלוש מפלגות. :throwup2

הפעם אין לה שום סיכוי, ולא רק בגלל מה שאמרת. היום המגמה מראה שלאנשים נמאס ממפלגות מרכז שאין להן אידיולוגיה ברורה ולא כיוון ברור.
מרכז - זה בעצם לא בשר ולא חלב. לא מכבי ולא הפועל, סוג של בני הרצליה :D מפלגת מרכז טובה לאותם המצביעים שאין להם דעה ברורה מה הם רוצים. ולאנשים נמאס מזה, כי כן יש להם דעה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 28 נובמבר 2012, 10:27

felix_r כתב:
שחף כתב:די מגעילה אותי לבני וחבורת הרופסים מקדימה שכנראה תחבור אליה במפלגה החדשה. 0 אידיאולוגיה, 100% דבקות בכיסא.לא שלקדימה עצמה הייתה אי פעם אידיאולוגיה. אבל כמה מפתיע שכל מי שהצטרף אליה נוטש את הספינה הטובעת לעוד מפלגת אופנה שתיעלם בעוד שנה או שנתיים. בדיחה.

הפעם אין לה שום סיכוי, ולא רק בגלל מה שאמרת. היום המגמה מראה שלאנשים נמאס ממפלגות מרכז שאין להן אידיולוגיה ברורה ולא כיוון ברור.
מרכז - זה בעצם לא בשר ולא חלב. לא מכבי ולא הפועל, סוג של בני הרצליה :D מפלגת מרכז טובה לאותם המצביעים שאין להם דעה ברורה מה הם רוצים. ולאנשים נמאס מזה, כי כן יש להם דעה.

אנשים יצביעו לשמאל, לימין, למרכז או כל דבר אחר, בתנאי שיהיה שם מנהיג, אליו הם יתחברו.
כזה היה אריק שרון שסחף אחריו כמעט חצי מדינה. אולמרט וציפי לבני נהנו מהעבודה שלו וזכו שניהם בהישגים גדולים מבחינת מנדטים.

היום יש מנהיג לגיטימי אחד במדינה הזאת, שבינתיים קורות לו לא מעט תקלות בדרך, אבל אפילו התקלות האלה, לא מצליחות בינתיים להחליש אותו,
כי כולם מבינים, שאין מישהו אחר שיכול להנהיג את המדינה בתקופה הזאת.

לכן אני רואה שתי הצבעות אופציונליות - הצבעת אידיאולוגיה (כל מפלגה שמציגה אידיאולוגיה ברורה שהאדם מתחבר אליה - ש"ס, מר"צ, בנט, העבודה, הליכוד וכו'),
או הצבעת הנהגה, כלומר מי אדם מסויים רוצה שינהיג את המדינה.

ברור שבחלק השני, ביבי לוקח בגדול
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 נובמבר 2012, 21:47

אולמרט סופית לא ירוץ..
חבל האמת..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שחף » 28 נובמבר 2012, 22:20

דרך אגב, למי שהזכיר כאן את ההתנתקות, הנה האמת על המהלך ההוא, שנועד בעיקר להציל את עורו של שרון ובו הוא נגרר אחרי דובי ויסגלס(שברוב חוצפתו עוד הגיע לערוץ 2 במהלך המבצע):
http://www.youtube.com/watch?v=g3CzEIAN ... re=related
שחף

הודעהעל ידי אבי » 29 נובמבר 2012, 15:28

חשוב מאד שתהיה קואליציה עם 'עלה ירוק'.

http://aleyarok.org.il/
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי jol9 » 30 נובמבר 2012, 09:55

ברכות למפלגת העבודה על רשימה שמאלנית במיוחד.
לפחות עכשיו נפסיק לשמוע שהליכוד זה ימין קיצוני כי הם פחוצ ימין קיצוני מאשר העבודה
היא שמאל קיצוני
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 נובמבר 2012, 12:21

jol9 כתב:ברכות למפלגת העבודה על רשימה שמאלנית במיוחד.
לפחות עכשיו נפסיק לשמוע שהליכוד זה ימין קיצוני כי הם פחוצ ימין קיצוני מאשר העבודה
היא שמאל קיצוני

לפחות יריב אופנהיימר, הפייגלין של העבודה, לא נכנס....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 נובמבר 2012, 13:16

סתיו שפיר מקום 9 :duh :duh כמה טיפשים אפשר להיות?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים