המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
חביב אורנג'ד כתב:rc4991 כתב:אצל פני היו פה כמה שחקנים טובים כמו פרקינס ואידסון ושחקן על בדמות אנדרסון,בכלל היתה קבוצה טובה רק חבל שנפלנו עם לאמפה וויז
בכל מקרה אין ספק שהתקציב של אז היה גבוה יותר ואני בטוח שיכולנו להעמיד קבוצה טובה+ בתקציב של העונה ההיא אבל מאז התקציב רק יורד ללא הצדקה
אצל פיני היתה קבוצה נוראית.
וויזניבסקי היה (וגם נשאר) רכז פח, המשחק לרוחב ולא נחן בראיית משחק. סטפון לאזמה היה נגר נוראי שבכלל הגיע לכאן בכדי להיות המחליף של ליאור אליהו (ואכן, זה די מביך להזכיר את השניים האילו באותו משפט), פישר היה הגבוה היחיד בסגל, שגם לו לא היה משחק גב עם הסל והוא היה מאוד רכרוכי ונמנע ממגע. אני בכלל לא מזכיר את לימונד שהיה הגארד הרביעי ברוטציה של אותה קבוצה.
בעמדה מס' 4, בפועל לא היה לנו אף שחקן שהוא 4 טבעי והשחקן היחד שהיה על העמדה הזו היה בלו, שגם הוא לא בדיוק 4.
למעשה, אותה קבוצה סבלה מאותן תחלאות שמוזכרות כאן העונה - מחסור במנהל משחק טוב ובסנטר אמיתי. מה שמעניין, זה שהיום החסרונות האילו מודגשים יותר, למרות שבעונת פיני האחרונה הם היו הרבה יותר משמעותיים.
אגב, אמרו שהקבוצה הזו העפילה לשלב ההצלבה, אם כך, צריכים להזכיר שהקבוצה הזו גם הפסידה אליפות בארץ (ועוד בהפסד כואב מאוד במשחק הגמר) והיתה רחוקה משחק אחד מהעפה כבר בשלב רבע גמר הליגה המקומית.
אז אנדרסון היה "שחקן-על" (ואני באמת לא מבין איך אפשר לומר דבר כזה על שחקן כ"כ מזיק)? כנראה שזה לא קידם אותנו יותר מדי...
yzafrir כתב:אז לא הבנתי מה עמדת ך כעת לגבי הקוו קידמי של מכבי ? או שמע זה מוקדם מידי לדעת ?
על הנייר למלאגה יש קוו קידמי מצויין , זה שבפועל הוא לא בא לידי ביטוי הם יכולים לבוא בטענות רק למאמן שלהם
ללכת לקוו זה חלק חשוב מאוד בכדורסל אבל במקרה של ג'יימס כמו גם שרמאנדיני זה מראה על יכולת סיום חלשה מול גבוהים פיזים ואין אצלם הרבה מיקרים של פאול סל . לא בטוח שתמיד הם יקבלו את השריקות האלו .
לא להגיב ולחכות לראות את התוצאה זו חוכמה בדיעבד . הכי קל לבוא היום ולומר מה לא טוב במכבי כשהכל כבר פרוס לפניך , הוכמה הקשה יותר זה לנסות לחזות מראש ונראה שאתה זה אתה לא אוהב לעשות .
felix_r כתב:אז אתם יכולים לחלום על סנטר זה או אחר, הכל שטויות! 99% מהסנטרים שאתם בונים עליהם, הם לא יותר טובים מאלה שיש לנו, רק שהם מופעלים טוב יותר בקבוצות שלהם, ולכן נראים הרבה יותר יעילים.
חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:
אגב, אמרו שהקבוצה הזו העפילה לשלב ההצלבה, אם כך, צריכים להזכיר שהקבוצה הזו גם הפסידה אליפות בארץ (ועוד בהפסד כואב מאוד במשחק הגמר) והיתה רחוקה משחק אחד מהעפה כבר בשלב רבע גמר הליגה המקומית.
וואלה, איך שכחתי שהקבוצה הזו הפסידה במשחק אחד בודד את הגביע העלוב בארץ שבטעות מכונה כאן "אליפות"??
אני מבינה שניתן להסיק שלקבוצה הנוכחית יש חסינות מהפסד מקרי במשחק גמר אחד בודד העונה וזה לא יכול בשום אופן לקרות גם לה?? (כי היא הרי יותר מוכשרת...)
וכנראה שזה גם אומר שהקבוצה הנוכחית גם יותר מוכשרת מזו של שרף שהפסידה את ה"אליפות" ועוד כמה אלפי משחקים בליגה העלובה שלנו??
ללא ספק טיעון מנצח לגבי רמת הכישרון....
EulGam05 כתב:yzafrir כתב:אז לא הבנתי מה עמדת ך כעת לגבי הקוו קידמי של מכבי ? או שמע זה מוקדם מידי לדעת ?
על הנייר למלאגה יש קוו קידמי מצויין , זה שבפועל הוא לא בא לידי ביטוי הם יכולים לבוא בטענות רק למאמן שלהם
ללכת לקוו זה חלק חשוב מאוד בכדורסל אבל במקרה של ג'יימס כמו גם שרמאנדיני זה מראה על יכולת סיום חלשה מול גבוהים פיזים ואין אצלם הרבה מיקרים של פאול סל . לא בטוח שתמיד הם יקבלו את השריקות האלו .
לא להגיב ולחכות לראות את התוצאה זו חוכמה בדיעבד . הכי קל לבוא היום ולומר מה לא טוב במכבי כשהכל כבר פרוס לפניך , הוכמה הקשה יותר זה לנסות לחזות מראש ונראה שאתה זה אתה לא אוהב לעשות .
רק שבפעם האחרונה שבדקתי הנייר לא משחק על המגרש כך שזה לא ממש רלוונטי מי מרשים על הנייר. באשר לעמדה שלי על הקו הקדמי, אני אחכה עד סוף העונה בשביל לשפוט, רק לפני חודש היו פה אנשים שטענו שג'יימס הוא שחקן שלא יכול לתרום שום דבר ביורוליג - טענה שהיום נראית מגוחכת במקרה הטוב.
באשר לסיפא, מה לעשות, אני לא אוהב לטעות או לזרוק סתם דברים באוויר מבלי להתבסס על המציאות. מה בדיוק אתה מרוויח מה-"חוכמה הקשה יותר" של להתנבא מוקדם פרט לאפשרות לבוא בעוד חודש ולהגיד "אמרתי לכם" במקרה שאתה צודק?
yzafrir כתב:EulGam05 כתב:yzafrir כתב:אז לא הבנתי מה עמדת ך כעת לגבי הקוו קידמי של מכבי ? או שמע זה מוקדם מידי לדעת ?
רק שבפעם האחרונה שבדקתי הנייר לא משחק על המגרש כך שזה לא ממש רלוונטי מי מרשים על הנייר. באשר לעמדה שלי על הקו הקדמי, אני אחכה עד סוף העונה בשביל לשפוט, רק לפני חודש היו פה אנשים שטענו שג'יימס הוא שחקן שלא יכול לתרום שום דבר ביורוליג - טענה שהיום נראית מגוחכת במקרה הטוב.
באשר לסיפא, מה לעשות, אני לא אוהב לטעות או לזרוק סתם דברים באוויר מבלי להתבסס על המציאות. מה בדיוק אתה מרוויח מה-"חוכמה הקשה יותר" של להתנבא מוקדם פרט לאפשרות לבוא בעוד חודש ולהגיד "אמרתי לכם" במקרה שאתה צודק?
בתור אחד שאומר שהנייר לא משחק על המגרש את טורח להביא סטט' בכל הזדמנות .... זה ממש לא חוכמה גדולה לשפוט את השחקנים בסוף העונה , החוכמה היא לחזות את זה מראש ולפי זה לבחור אותם לקבוצה שלך . אתה אומר לא לשפוט שחקן עד סוף העונה ומשפט שני שלך זה "רק לפני חודש היו פה אנשים שטענו שג'יימס הוא שחקן שלא יכול לתרום שום דבר ביורוליג - טענה שהיום נראית מגוחכת במקרה הטוב. " זה לא נקרא לשפוט שחקן מוקדם מידי ? לא כדאי לראות אותו עד סוף העונה נגד קבוצות קצת יותר טובות ממה שיש בבית העלוב שלנו ? אנחנו לא שופטים שחקנים אלא חוזים מה הסיכוי שלהם להצליח . אתה מעדיף את שיטת החוכמה בדיעבד ואף פעם לא בוחר צד או מנסה להאריך יכולת של שחקן לפני שישחק במכבי . לא זוכר פעם אחת שנתת ילה טובה או רעה על שחקן שהיה מעומד/הוחתם בקבוצה גם אם הוא שם מוכר באירופה .
אם יש שחקן שמצא חן בעני בקבוצה מסויימת ואני חושב שהוא יכול להצליח במכבי אז אני יעלה את השם שלו ולא אחכה לשפוט רק שחקנים אחרי שהם נכשלו או הצליחו במכבי . מה הכיף בזה ?
EulGam05 כתב:yzafrir כתב:EulGam05 כתב:yzafrir כתב:אז לא הבנתי מה עמדת ך כעת לגבי הקוו קידמי של מכבי ? או שמע זה מוקדם מידי לדעת ?
בתור אחד שאומר שהנייר לא משחק על המגרש את טורח להביא סטט' בכל הזדמנות .... זה ממש לא חוכמה גדולה לשפוט את השחקנים בסוף העונה , החוכמה היא לחזות את זה מראש ולפי זה לבחור אותם לקבוצה שלך . אתה אומר לא לשפוט שחקן עד סוף העונה ומשפט שני שלך זה "רק לפני חודש היו פה אנשים שטענו שג'יימס הוא שחקן שלא יכול לתרום שום דבר ביורוליג - טענה שהיום נראית מגוחכת במקרה הטוב. " זה לא נקרא לשפוט שחקן מוקדם מידי ? לא כדאי לראות אותו עד סוף העונה נגד קבוצות קצת יותר טובות ממה שיש בבית העלוב שלנו ? אנחנו לא שופטים שחקנים אלא חוזים מה הסיכוי שלהם להצליח . אתה מעדיף את שיטת החוכמה בדיעבד ואף פעם לא בוחר צד או מנסה להאריך יכולת של שחקן לפני שישחק במכבי . לא זוכר פעם אחת שנתת ילה טובה או רעה על שחקן שהיה מעומד/הוחתם בקבוצה גם אם הוא שם מוכר באירופה .
אם יש שחקן שמצא חן בעני בקבוצה מסויימת ואני חושב שהוא יכול להצליח במכבי אז אני יעלה את השם שלו ולא אחכה לשפוט רק שחקנים אחרי שהם נכשלו או הצליחו במכבי . מה הכיף בזה ?
קודם כל לגבי ג'יימס - לא, זה לא נקרא לשפוט מוקדם מדי. הטענה הייתה "ג'יימס לא יכול לתרום שום דבר ביורוליג", מספיק שהוא יתן משחק אחד טוב ביורוליג בשביל להפריך אותה, ג'יימס כבר נתן שלושה לפחות. שנית כל, כמו שאמרתי אני לא אוהב להתנבא ולטעות כשהרווח היחיד שיש לי במקרה שאני צודק זה את היכולת להגיד "אמרתי לכם", יש אנשים שלהגיד "אמרתי לכם" חשוב להם, לי לא כל כך אז אני מעדיף את ה-"חוכמה בדיעבד". אולי יותר אנשים היו פוזלים יותר לגישה שלי אם בסוף העונה היו מזכירים להם את כל מה שהם אמרו וטעו לגביו אבל כמו בתקשורת, זה אף פעם לא קורה ומה שנטען בנובמבר נשכח כבר בדצמבר אלא אם כן אותה טענה התבררה כנכונה ואז הטוען דואג להזכיר אותה עם ה-"אמרתי לכם" המסורתי.
er79 כתב:ג'יימס מצויין בתור סנטר שני. אבל מכבי צריכה סנטר ראשון. שלישיית הסנטרים שלה היא בדיחה אם חושבים על הטופ 16 והלאה. טענתי מזמן, בניגוד לדעת הרוב, ששרמדיני הוא בדיחה מהלכת, ולצערי אני צודק. יש סיבה לייבוש שלו 3 משחקים ברצף. יפה תעשה מכבי אם היא תעשה 2 דברים: תביא סנטר במקום שרמדיני או תומאס (אני מעדיף במקום שרמדיני, כי לתומאס וג'יימס יש נתונים לתת תפוקה יעילה בקופליג, שרמדיני לא יכול להצליח באף מסגרת), ואם תנסה לרחרח סביב בלו ולעשות מאמצים להחזירו לכאן ולשים את מדלי על הטיסה הראשונה לארה"ב או ספרד, איפה שיתחשק לו. אם הייתי הולך על אקסטרים, גם הייתי עושה צעד שלישי ומעיף את לוגאן, מבלי להביא גארד במקומו, אבל זה כבר יותר מדי כנראה. הבעיה היא פחות בגארד ויותר בקו הקדמי. חמישייה שתורכב מהיקמן, אוחיון, סמית', אליהו/בלו וסנטר יעיל (לדעתי אפשר אפילו להמר על ביינס, אני חושב שיותר גרוע משרמדיני לא יכול להיות) תשדרג את מכבי הרבה יותר לקראת הטופ 16.
yzafrir כתב:er79 כתב:ג'יימס מצויין בתור סנטר שני. אבל מכבי צריכה סנטר ראשון. שלישיית הסנטרים שלה היא בדיחה אם חושבים על הטופ 16 והלאה. טענתי מזמן, בניגוד לדעת הרוב, ששרמדיני הוא בדיחה מהלכת, ולצערי אני צודק. יש סיבה לייבוש שלו 3 משחקים ברצף. יפה תעשה מכבי אם היא תעשה 2 דברים: תביא סנטר במקום שרמדיני או תומאס (אני מעדיף במקום שרמדיני, כי לתומאס וג'יימס יש נתונים לתת תפוקה יעילה בקופליג, שרמדיני לא יכול להצליח באף מסגרת), ואם תנסה לרחרח סביב בלו ולעשות מאמצים להחזירו לכאן ולשים את מדלי על הטיסה הראשונה לארה"ב או ספרד, איפה שיתחשק לו. אם הייתי הולך על אקסטרים, גם הייתי עושה צעד שלישי ומעיף את לוגאן, מבלי להביא גארד במקומו, אבל זה כבר יותר מדי כנראה. הבעיה היא פחות בגארד ויותר בקו הקדמי. חמישייה שתורכב מהיקמן, אוחיון, סמית', אליהו/בלו וסנטר יעיל (לדעתי אפשר אפילו להמר על ביינס, אני חושב שיותר גרוע משרמדיני לא יכול להיות) תשדרג את מכבי הרבה יותר לקראת הטופ 16.
מסכים איתך לגבי כל השינויים שצריך רק שהטיימינג כבר לא מתאים . בשלב כזה לא נמצא שחקנים נורמאלים שישנו את התמונה והחריש שצריך לעשות הוא עמוק מידי לשלב הזה של העונה .
זה צריך להעשות לקראת השנה הבאה וזו לא בושה כבר עכשיו לתכנן את העונה הבאה...
yzafrir כתב:תראה , להפסיד פחות כסף אם אתה מביא עכשיו שחקנים זה לא המצב . עדיין צריך לשלם שכר/פיצויי לאלו שפה ועוד משכורת לחדשים .
אם מחתימים שחקן אני מסכים איתך שעדיף שזה יהיה שחקן שחושבים שיכול לתרום גם בשנים הבאות כי האפקט של שחקן אחד שיחתום לא יבוא כמעט לידי ביטוי העונה ברמה כזו שזה יעשה את ההבדל בין לעלות להצלבה או לא .
לגבי בלו , בשלב כזה אתה לא יודע באיזה כושר משחק הוא מגיע ולכן זה גם לא אפקטיבי לעונה הזאת .
בקיצור אם מחתימים שחקנים עכשיו אז עדיף שיהיה בהם מחשבה לעתיד ולא רק לעונה הזאת...שידרוג משמעותי לסגל של העונה הזאת זה לפחות שלושה או ארבעה שחקנים ואת זה עושים בקיץ ולא עכשיו....
שחף כתב:דרך אגב, בסרטונים שמופיעים אחר כך כאופציות מופיע הסרטון של שאראס מוריד 37 נקודות על הראש של ז'לגיריס במשחק הנס של שארפ. שאראס מחזיק מאז בשני שיאים במכבי שלא נשברו מאז(כבר 9 שנים בעצם): הכי הרבה נקודות במשחק, והכי הרבה נקודות ברבע אחד ביורוליג(18). דרך אגב, מאז וויצ'יץ' ב-2007 אף שחקן של מכבי לא הגיע ל-30 במשחק בודד. אלן אנדרסון הגיע הכי קרוב עם 27 נקודות מול רומא.ג'רמי פארגו היה לא רחוק גם כן עם 26 מול קאחה ברבע גמר היורוליג, ועשה את זה ב-29 דקות. עוד 5-7 דקות הוא כנראה היה שובר את השיא.
jol9 כתב:שחף כתב:דרך אגב, בסרטונים שמופיעים אחר כך כאופציות מופיע הסרטון של שאראס מוריד 37 נקודות על הראש של ז'לגיריס במשחק הנס של שארפ. שאראס מחזיק מאז בשני שיאים במכבי שלא נשברו מאז(כבר 9 שנים בעצם): הכי הרבה נקודות במשחק, והכי הרבה נקודות ברבע אחד ביורוליג(18). דרך אגב, מאז וויצ'יץ' ב-2007 אף שחקן של מכבי לא הגיע ל-30 במשחק בודד. אלן אנדרסון הגיע הכי קרוב עם 27 נקודות מול רומא.ג'רמי פארגו היה לא רחוק גם כן עם 26 מול קאחה ברבע גמר היורוליג, ועשה את זה ב-29 דקות. עוד 5-7 דקות הוא כנראה היה שובר את השיא.
ג'מצ'י היה עושה את זה בחצי מהמשחקים בעונות הגדולות שלו.
סקורר עצום.
משתמשים הגולשים בפורום זה: מרסר ו־22 אורחים