המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yzafrir כתב:שורה תחתונה , כשמדלי או שרמאנדיני נימצאים על המגרש , לא צריך להיות מאמן גדול בשביל לראות את הנזק שהם גורמים . אי אפשר לבוא לבלאט בטעות לגביהם כי זה כלכך שקוף .
זה לא כמו עונה שעברה עם פאפאס למשל שהוא באמת לא נתן לו יותר מידי הזדמנויות (ובצדק לדעתי ) למרות שכן היה צריך לתת לו .
לגבי בחירת השחקנים , כל הסיפורים האלו של בלאט לא רצה את סופו ושהוא הונחת עליו וכו' זה הכל שטויות . בלאט הסכים לגבי כל שחקן בסגל שלו גם אם הם לא היו בחירה ראשונה שלו .
אם אפשר לבוא אליו בטענות העונה זה על זה שהוא הסכים לזה שיחתימו את כל השחקנים שהיו בכירות שלישית ורביעית ואף לא שחקן אחד שהוא בכירה ראשונה שלו .
לדעתי בלאט השנה לא מוציא מהסגל שלו את הכל משתי סיבות , שני שחקנים שהוא חשב שיהיו מרכזיים (מדלי ושרמאנדיני ) לא מתפקדים כמו שהוא חשב וזה פגע לו בכל התוכניות . סיבה שניה זה שהסגל שלו הוא כלכך נתול כשרון שההבדל בין 80% ל100% הוא לא ממש נראה לעין והוא בא לידי ביטוי דקות בודדות בכל משחק . למזלו זה עדיין נותן לו הבדל בין הפסד לניצחון ברוב המשחקים .
jol9 כתב:שחף כתב:יוני, הנקודה העיקרית היא... שבלאט מראש רצה ללכת לעונה הנוכחית בלי סנטר דומינננטי, כלומר עם הנדריקס. אני לא חושב שעניין החתמת שחקנים הוא שחור ולבן. יש אילוצים תקציביים שתוקעים את בלאט מצד אחד(רצה להשאיר את לאנגפורד, רצה להחתים את ג'אמונט גורדון, קיבל במקום זה את לוגאן ב-500K). מהצד השני, יש שחקנים שהם במובהק כאלה שבלאט מביא. הנדריקס נניח, או דווין סמית'. ד''א, בלאט רצה את מרכוס בראון במקום פארקר בזמנו. פיני היה זה שהעדיף את פארקר. אין לי ספק שהמבחן האמיתי של בלאט היה יכול להיות אם היה מקבל תקציב ראוי יותר לבנות איתו את הסגל, ולא 500K לרכז, 250K לשוטינג גארד ועוד 900K לסנטר.
שחף אתה שוב מחזיר אותנו לתקופה של לפני קצת פחות מעשור, ומי רצה את מי ולמה. זה לא בדיוק נכון מה שאתה אומר, כי אין גרסה חד משמעית לגבי מי רצה את מי.
היום זה גם לא משנה כמובן. גם אם נניח דייויד רצה את בראון ולא את פארקר, זה לא הופך אותו לפחות מבין, כי גם בראון הוא שחקן נהדר.
זה גם לא ממש נכון שדייויד מראש רצה ללכת ללא סנטר דומיננטי. היו שיחות מאוד רציניות עם מאריץ', ואני מניח שגם סנטרים אחרים שעברו בשוק השנה, היו על הרדר.
בסופו של דבר אנחנו רואים כאן ברירות מחדל כמעט בכל החתמה, ולכן זה שוב חוזר אל ההנהלה.
כנ"ל במקרה של סמית' שהובא במקום אידסון, אותו בלאט רצה מאוד להשאיר במכבי, וזה נפל על ענייני תקציב (והפעם בצדק כנראה).
כמו שאור אמר, בלאט היה יכול לחבר את הקבוצה הספציפית הזאת ולהפיק ממנה כדורסל טוב יותר, אבל במאקרו, אין מה לבוא אליו בטענות,
כמו שחלק כאן עושים (כאילו מצ'באן במקום מדלי, היה משנה ולו בפסיק את מה שקורה העונה, ועוד בהתחשב בזה שליאור נותן עונה טובה, כלומר עמדה 4 דווקא עושה
את העבודה שלה).
יוסי22 כתב:yzafrir כתב:שורה תחתונה , כשמדלי או שרמאנדיני נימצאים על המגרש , לא צריך להיות מאמן גדול בשביל לראות את הנזק שהם גורמים . אי אפשר לבוא לבלאט בטעות לגביהם כי זה כלכך שקוף .
זה לא כמו עונה שעברה עם פאפאס למשל שהוא באמת לא נתן לו יותר מידי הזדמנויות (ובצדק לדעתי ) למרות שכן היה צריך לתת לו .
לגבי בחירת השחקנים , כל הסיפורים האלו של בלאט לא רצה את סופו ושהוא הונחת עליו וכו' זה הכל שטויות . בלאט הסכים לגבי כל שחקן בסגל שלו גם אם הם לא היו בחירה ראשונה שלו .
אם אפשר לבוא אליו בטענות העונה זה על זה שהוא הסכים לזה שיחתימו את כל השחקנים שהיו בכירות שלישית ורביעית ואף לא שחקן אחד שהוא בכירה ראשונה שלו .
לדעתי בלאט השנה לא מוציא מהסגל שלו את הכל משתי סיבות , שני שחקנים שהוא חשב שיהיו מרכזיים (מדלי ושרמאנדיני ) לא מתפקדים כמו שהוא חשב וזה פגע לו בכל התוכניות . סיבה שניה זה שהסגל שלו הוא כלכך נתול כשרון שההבדל בין 80% ל100% הוא לא ממש נראה לעין והוא בא לידי ביטוי דקות בודדות בכל משחק . למזלו זה עדיין נותן לו הבדל בין הפסד לניצחון ברוב המשחקים .
אבל את שני השחקנים האלו הוא הביא במקום שחקנים שהיו חתומים כבר בקבוצה ועם סופו ומאצ'באן במקום מדלי ושארמדיני הקבוצה היתה שונה בתכלית .
yzafrir כתב:שורה תחתונה , כשמדלי או שרמאנדיני נימצאים על המגרש , לא צריך להיות מאמן גדול בשביל לראות את הנזק שהם גורמים . אי אפשר לבוא לבלאט בטעות לגביהם כי זה כלכך שקוף .
קודי כתב:אני חושב שהחיזוק שיגיע או לא יגיע ובעיקר הנכונות האמיתית של בעלי מכבי להכניס יד לכיס עבורו, יתנו לנו תמונה אמיתית באשר למטרות האמיתיות של הקבוצה העונה. אי חיזוק הקבוצה בלפחות שחקן אחד רציני יעידו על הסתפקות בטופ 16 ולא מילימטר אחד מעבר לזה, ואילו הכנסת יד לכיס והבאת שחקן רציני יעידו על יעדים שאפתנים יותר. ברור שהם תמיד יוכלו להסתתר מאחורי "מצב השוק" וכד', אבל אנחנו יודעים טוב מאוד שבסופו של דבר הכל עניין של כסף ושל נכונות מצידם להוציא אותו. להערכתי, ואנחנו כבר רואים רמזים לכך בתקשורת (במשפטים כמו: "יש חריגה תקציבית", "אין תקציב נוסף לרכש", "לשחקנים שמועמדים להשתחרר יש חוזים גבוהים ואין מי שיקח אותם"), הבעלים - ובעיקר משפחת פדרמן שהיא לא במצב כלכלי מלבב - לא ירצו להכניס את היד לכיס ולהוציא עוד כסף, גם אם המשמעות היא הדחה בטופ 16.
yzafrir כתב:קודי כתב:אני חושב שהחיזוק שיגיע או לא יגיע ובעיקר הנכונות האמיתית של בעלי מכבי להכניס יד לכיס עבורו, יתנו לנו תמונה אמיתית באשר למטרות האמיתיות של הקבוצה העונה. אי חיזוק הקבוצה בלפחות שחקן אחד רציני יעידו על הסתפקות בטופ 16 ולא מילימטר אחד מעבר לזה, ואילו הכנסת יד לכיס והבאת שחקן רציני יעידו על יעדים שאפתנים יותר. ברור שהם תמיד יוכלו להסתתר מאחורי "מצב השוק" וכד', אבל אנחנו יודעים טוב מאוד שבסופו של דבר הכל עניין של כסף ושל נכונות מצידם להוציא אותו. להערכתי, ואנחנו כבר רואים רמזים לכך בתקשורת (במשפטים כמו: "יש חריגה תקציבית", "אין תקציב נוסף לרכש", "לשחקנים שמועמדים להשתחרר יש חוזים גבוהים ואין מי שיקח אותם"), הבעלים - ובעיקר משפחת פדרמן שהיא לא במצב כלכלי מלבב - לא ירצו להכניס את היד לכיס ולהוציא עוד כסף, גם אם המשמעות היא הדחה בטופ 16.
אתה יכול לתת דוגמא מה זה נקרא שחקן רציני ?
איזה סכום זה שחקן שמראה על כוונות רציניות (מעל טופ 16 ) ואיזה מראה על כוונות לא רציניות בלי להתחש במצב השוק . לדוגמא שחקן בקליבר של ביינס לעומת נניח הנדריקס , יש הבדל בניהם מבחינת כוונות הקבוצה ?
אישית אני חושב שאין כרגע שחקן בסכומים שמכבי מתכוונת ויכולה לשלם שיכול לשדרג את הקבוצה בעונה הזאת ברמה שהיא תעלה שלב . ואני לא מדבר על שחקן ברמת מחיר של מליון דולר וצפונה כי זה מכבי לא משלמת בתחילת עונה אז על אחת כמה וכמה בשלב כזה .
יוסי22 כתב:ליאור משחק 20 דקות וכל עוד בלו לא בסביבה אתה צרך שחקן משמעותי ל-20 הדקות הנוספות .עובדה שהדקות של מדלי פוגעות במכבי בצורה משמעותית מאוד ובלאט הוא האשם היחיד בזה.
צפריר- לפי הפירסומים מדלי קיבל סכום דומה מאוד למאצ'באן וברור שזו היתה טעות של בלאט , אין לו שום דרך להתחמק מזה .
מה שנכון זה שחשבתי שמאצ'באן יפרוץ בצורה יותר משמעותית אבל העונה עוד ארוכה ואני משוכנע שבסופה ההבדל בין מאצ'באן למדלי (שהיו אמורים לקבל אותו סכום ) יטיל צל כבוד על שיקול הדעת של בלאט .
גם ההבאה של פופס הפצוע/ תומאס במקום סופו זו הברקה גרועה במיוחד , כלומר בלאט אשם בלעדי במה שקורה בקו הקידמי של מכבי וכל הטענות בענין הזה צריכות להיות מופנות אליו .
הההלה אחראית למה שקורה בקו האחורי עם התקציבים הזעומים ואי הבאת מחליף ללאנגפורד.
יוסי22 כתב:ליאור משחק 20 דקות וכל עוד בלו לא בסביבה אתה צרך שחקן משמעותי ל-20 הדקות הנוספות .
עובדה שהדקות של מדלי פוגעות במכבי בצורה משמעותית מאוד ובלאט הוא האשם היחיד בזה.
צפריר- לפי הפירסומים מדלי קיבל סכום דומה מאוד למאצ'באן וברור שזו היתה טעות של בלאט , אין לו שום דרך להתחמק מזה .
מה שנכון זה שחשבתי שמאצ'באן יפרוץ בצורה יותר משמעותית אבל העונה עוד ארוכה ואני משוכנע שבסופה ההבדל בין מאצ'באן למדלי (שהיו אמורים לקבל אותו סכום ) יטיל צל כבוד על שיקול הדעת של בלאט .
גם ההבאה של פופס הפצוע/ תומאס במקום סופו זו הברקה גרועה במיוחד , כלומר בלאט אשם בלעדי במה שקורה בקו הקידמי של מכבי וכל הטענות בענין הזה צריכות להיות מופנות אליו .
הההלה אחראית למה שקורה בקו האחורי עם התקציבים הזעומים ואי הבאת מחליף ללאנגפורד.
שחף כתב:אגב, לגבי אליהו: לא יודע. באופן מעשי אני לא רואה את ליאור כשחקן חמישייה משמעותי בקבוצה שהולכת רחוק ביורוליג. משהו שם לא מתחבר לי כל כך, בעיקר עם התצוגות שלו מול הגדולות בשנים האחרונות. אני לא רואה את ליאור שומר חבר'ה כמו לורבק ומירוטיץ' באחד על אחד. הפורוורד הפולני המצחיק הזה די קירקס את ליאור בהגנה. למזלו של ליאור הרמה בעמדה הזאת בירידה בשנים האחרונות. חבר'ה כמו סמודיש, סקולה וגארבחוסה היו מנגבים איתו את הרצפה.
ב-2011 אליהו פתח בחמישייה והפך בשלבים המכריעים בעצם לשחקן ספסל בכמות דקות המשחק שלו. אולי ליד איזה סנטר כמו נייט האפמן בזמנו, שיודע לנוע בלי כדור ויכול גם לחפות עליו הגנתית זה היה עובד(וגם האפמן שיחק אז ליד מומחה הגנה כמו הנפלד שסתם המון חורים). רק שהיום כנראה סנטר כזה ייחטף על ידי קבוצה עם אמצעים הרבה יותר טובים מאשר אלו של מכבי. עם סנטר גדול אבל מאוד מוגבל כמו סופו אליהו הפך לשחקן ספסל במשחקי ההכרעה בשנתיים האחרונות. אני מהאנשים שכן מאמינים שמכבי צריכה להתחרות על התואר(או לכל הפחות על הפיינל פור) בכל שנה, כי מבחינת כל מיני דברים כמו קהל, מסורת, היסטוריה והרבה דברים היא כזאת כל הזמן. ב-2011 הייתה למכבי הזדמנות לבנות קבוצה כזאת אחרי הגמר ההוא, אבל פרקינס נפצע, פארגו נטש ל-NBA ואידסון הלך לברצלונה והסיכוי הזה ברח. אני לא מאמין בניסים כל כך, ויותר סביר שנראה יותר קבוצות כמו הנוכחית בתקציב הזה, מאשר קבוצות כמו זו ב-2000 או זו ב-2011. זו של 2004 נבנתה עם תקציב בטופ של היורוליג והביאה שחקני על אירופאיים.
שחף כתב:יוני, אני חושב שגם אם מאצ'באן היה רוצה מאוד מאוד לחזור, אני לא רואה סיטואציה שבה הוא היה מצליח במכבי. האיש אנתיטזה לדברים שבלאט רוצה מהפאוור פורוורד שלו, למעט קליעה מבחוץ(שהיא לא ממש יציבה). אני חושב שפרשנים היו צריכים להעלות בפני בלאט את השאלה המתבקשת מדוע הוא הוחתם מלכתכילה, כי ב-2010 כשמכבי כבר סגרה איתו בקיץ בלאט ביטל את זה לחלוטין.
אני חושב שבסגנון הכדורסל שבלאט מתווה היה קשה לו מאוד לבוא לידי ביטוי. פיני גרשון, בשנים המוצלחות שלו, בנה קבוצות שביססו הרבה את המשחק שלהן על הבנה של המשחק ואינטילגנציה גבוהה. זה דברים שלצערי בלאט לא כל כך שם עליהם דגש בקדנציה השנייה שלו במכבי- הייבוש של פאפאלוקאס רוב הזמן בשנה שעברה הוא דוגמא מצויינת. זה שוב מגיע בעיני לנקודה שאם למכבי היה תקציב גדול, אני לא בטוח שהייתי רוצה לראות דווקא את בלאט מנהל את העסק- התחושה שלי היא שאיפושהו טוב לו להיות האנדרדוג, גם אם הוא היה מעדיף לעשות את זה עם עוד 500K על כל שחקן שהוא יכול להביא.
שחף כתב:אגב, לגבי אליהו: לא יודע. באופן מעשי אני לא רואה את ליאור כשחקן חמישייה משמעותי בקבוצה שהולכת רחוק ביורוליג. משהו שם לא מתחבר לי כל כך, בעיקר עם התצוגות שלו מול הגדולות בשנים האחרונות. אני לא רואה את ליאור שומר חבר'ה כמו לורבק ומירוטיץ' באחד על אחד. הפורוורד הפולני המצחיק הזה די קירקס את ליאור בהגנה. למזלו של ליאור הרמה בעמדה הזאת בירידה בשנים האחרונות. חבר'ה כמו סמודיש, סקולה וגארבחוסה היו מנגבים איתו את הרצפה.
ב-2011 אליהו פתח בחמישייה והפך בשלבים המכריעים בעצם לשחקן ספסל בכמות דקות המשחק שלו. אולי ליד איזה סנטר כמו נייט האפמן בזמנו, שיודע לנוע בלי כדור ויכול גם לחפות עליו הגנתית זה היה עובד(וגם האפמן שיחק אז ליד מומחה הגנה כמו הנפלד שסתם המון חורים). רק שהיום כנראה סנטר כזה ייחטף על ידי קבוצה עם אמצעים הרבה יותר טובים מאשר אלו של מכבי. עם סנטר גדול אבל מאוד מוגבל כמו סופו אליהו הפך לשחקן ספסל במשחקי ההכרעה בשנתיים האחרונות. אני מהאנשים שכן מאמינים שמכבי צריכה להתחרות על התואר(או לכל הפחות על הפיינל פור) בכל שנה, כי מבחינת כל מיני דברים כמו קהל, מסורת, היסטוריה והרבה דברים היא כזאת כל הזמן. ב-2011 הייתה למכבי הזדמנות לבנות קבוצה כזאת אחרי הגמר ההוא, אבל פרקינס נפצע, פארגו נטש ל-NBA ואידסון הלך לברצלונה והסיכוי הזה ברח. אני לא מאמין בניסים כל כך, ויותר סביר שנראה יותר קבוצות כמו הנוכחית בתקציב הזה, מאשר קבוצות כמו זו ב-2000 או זו ב-2011. זו של 2004 נבנתה עם תקציב בטופ של היורוליג והביאה שחקני על אירופאיים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־12 אורחים