הבית של מכבי: ברסה, חימקי, אול', קאחה, סיינה, בשיקטאש, פנר'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הבית של מכבי ב TOP16: ברצלונה, חימקי, סיינה, בשיקטאש, פנ

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 דצמבר 2012, 22:19

אותי הכי מדאיג שאנחנו צריכים לטוס פעמיים לטורקיה
רק לא מזמן אוהדי בשיקטאש נקנסו על כרזות אנטי-ישראליות
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2012, 09:13

יוסי22 כתב:פנתניקוס ומאלגה לא טובות יותר ממכבי , אחת אפילו היתה באותו בית עם מכבי וסיימה אחריה .

גם ז'אלגיריס ופילזן לא באמת קבוצות מפחידות .

בוודאי שהן לא קבוצות שמכבי לא יכולה לעבור , באמת שאין צורך סתם ליצור אשליה של בית קל רק כדי לגמד הישג עתידי אם וכאשר.

אם תחזרו על זה עשר פעמים זה לא יהפוך את זה לנכון. אף אחד לא אמר שמדובר בבית קל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי or163 » 14 דצמבר 2012, 09:16

זה בהחלט לא בית קל, אבל הבית בהחלט עביר, חוץ מברצלונה שהם הפייבוריטים הגדולים לסיים מקום ראשון, אני לא רואה איזשהי קבוצה יותר טובה ממכבי, גם לא אולי' שמשום מה מנסים להאדיר אותם בפורום הזה וגם לא חימקי שאומרים שמכבי הפסידו להם 20 הפרש במשחקי ההכנה,אז בטוח שהם יותר טובים, רק להראות שזה לא מדד מבחינתכם מכבי ניצחו את אולי' 20 הפרש ועדיין אתם טוענים שאולי' הרבה יותר טובים ממכבי.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2012, 09:29

or163 כתב:זה בהחלט לא בית קל, אבל הבית בהחלט עביר, חוץ מברצלונה שהם הפייבוריטים הגדולים לסיים מקום ראשון, אני לא רואה איזשהי קבוצה יותר טובה ממכבי, גם לא אולי' שמשום מה מנסים להאדיר אותם בפורום הזה וגם לא חימקי שאומרים שמכבי הפסידו להם 20 הפרש במשחקי ההכנה,אז בטוח שהם יותר טובים, רק להראות שזה לא מדד מבחינתכם מכבי ניצחו את אולי' 20 הפרש ועדיין אתם טוענים שאולי' הרבה יותר טובים ממכבי.

רוב הקבוצות בבית הסה טובות בהרבה מרוב הקבוצות בבית המוקדם של מכבי.
מכבי בערך באותה הרמה כמו סיינה ופנר וקצת פחות מאול׳ וחימקי.
זה כמובן לא אומר שמכבי לא תוכל לעלות...

אבל זה הולך להיות לא פשוט בכלל ואולי סופסוף נזכה לראות כדורסל טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 דצמבר 2012, 09:35

or163 כתב:זה בהחלט לא בית קל, אבל הבית בהחלט עביר, חוץ מברצלונה שהם הפייבוריטים הגדולים לסיים מקום ראשון, אני לא רואה איזשהי קבוצה יותר טובה ממכבי, גם לא אולי' שמשום מה מנסים להאדיר אותם בפורום הזה וגם לא חימקי שאומרים שמכבי הפסידו להם 20 הפרש במשחקי ההכנה,אז בטוח שהם יותר טובים, רק להראות שזה לא מדד מבחינתכם מכבי ניצחו את אולי' 20 הפרש ועדיין אתם טוענים שאולי' הרבה יותר טובים ממכבי.

מי דיבר על משחקי ההכנה? אולימפיאקוס ניצחה קבוצות כמו אפס וז'לגיריס(בהפרשים גבוהים), ומכבי התקשתה מול שאלון ופרוקום.
מכבי מציגה כדורסל רע, ואם זה יספיק בשביל להגיע להצלבה, זה רק כי שאר הקבוצות נכשלו, ולא בגלל כדורסל מבריק שלנו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי or163 » 14 דצמבר 2012, 09:42

MTA2311 כתב:

מי דיבר על משחקי ההכנה? אולימפיאקוס ניצחה קבוצות כמו אפס וז'לגיריס(בהפרשים גבוהים), ומכבי התקשתה מול שאלון ופרוקום.
מכבי מציגה כדורסל רע, ואם זה יספיק בשביל להגיע להצלבה, זה רק כי שאר הקבוצות נכשלו, ולא בגלל כדורסל מבריק שלנו.

קודם כל אני בכלל לא מתרשם מהבית של אולי' וז'לגיריס, הוא לא כל כך קשה כמו שמנסים לצייר אותו, בית המוות היחיד שהיה העונה ביורוליג זה הבית של ריאל ופאו שם באמת היה בית חזק מאוד. הבית של אולי' היה בינוני מאוד, שלנו היה קצת יותר חלש אבל זהו.
לטעמי, היורוליג מאוד שיוויוני השנה כל הקבוצות שעלו לטופ 16, למעט אלבה, באמברג ובשיקטאש יכולות לנצח אחת את השנייה.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי התנין » 14 דצמבר 2012, 10:34

or163 כתב:
MTA2311 כתב:

קודם כל אני בכלל לא מתרשם מהבית של אולי' וז'לגיריס, הוא לא כל כך קשה כמו שמנסים לצייר אותו, בית המוות היחיד שהיה העונה ביורוליג זה הבית של ריאל ופאו שם באמת היה בית חזק מאוד. הבית של אולי' היה בינוני מאוד, שלנו היה קצת יותר חלש אבל זהו.
לטעמי, היורוליג מאוד שיוויוני השנה כל הקבוצות שעלו לטופ 16, למעט אלבה, באמברג ובשיקטאש יכולות לנצח אחת את השנייה.

הבית של אולימפיאקוס וז'לגיריס היה מצויין, אין שום דרך טובה להסתיר את זה.
התנין

הודעהעל ידי ניצן » 14 דצמבר 2012, 12:32

תקראו לי נאיבי, לא מבין, טיפש, אבל אני חושב שלמכבי סיכויים טובים מאוד לעלות להצלבה
ניצן

הודעהעל ידי or163 » 14 דצמבר 2012, 13:16

התנין כתב:
or163 כתב:
MTA2311 כתב:

הבית של אולימפיאקוס וז'לגיריס היה מצויין, אין שום דרך טובה להסתיר את זה.

אולי הוא היה מותח, כי כל הקבוצות ברמה שווה פחות או יותר (חוץ מצ'דביטה), אבל אני ממש לא חושב שהוא היה מצויין, הרבה פחות מכך.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2012, 13:31

ניצן כתב:תקראו לי נאיבי, לא מבין, טיפש, אבל אני חושב שלמכבי סיכויים טובים מאוד לעלות להצלבה

אין פה מה להבין או לא להבין.
למכבי יש סיכוי לעלות להצלבה גם מהבית הזה וגם מהבית השני, אבל התלונות שלנו לא קשורות בהכרח לזה.

האם מכבי מציגה כדורסל טוב, מהנה, מלהיב, חכם? לא.
האם אולי הקבוצה הזאת לוחמת בלתי מתפשרת עם הגנת ברזל, חיבור מדהים בין שחקנים וקשיחות מנטלית? לא.
האם מכבי היא מועמדת לקחת את הגביע, או לעלות לפיינל פור? לא.

אז מה החוכמה לקחת את המועדון הכי גדול באירופה, עם מאמן מהטובים באירופה, ולהגיע איתו להצלבה תוך כדי כדורסל בינוני, כשבעצם בשום שלב,
מכבי היא לא באמת קבוצה שמעניינת מישהו ביורוליג היום?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 14 דצמבר 2012, 20:22

צמוד מאוד בין אולי' לז'לגיריס ברבע באחרון. ז'לגיריס קורעת את אנאדולו ומובילה 20 הפרש ברבע האחרון (כרגע תוצאה הזויה משהו של 57:38 ברבע האחרון).
er79

הודעהעל ידי felix_r » 14 דצמבר 2012, 20:45

כל הכבוד לז'אן טבק. עשה 3 נצחונות רצופים והעלה את קאחה לטופ 16
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מכביסט24 » 14 דצמבר 2012, 21:27

מישהו יכול בבקשה לרשום פה את הבית הסופי שלנו בטופ 16? תודה..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי עידן » 14 דצמבר 2012, 21:40

מכביסט28 כתב:מישהו יכול בבקשה לרשום פה את הבית הסופי שלנו בטופ 16? תודה..

ברצלונה

חימקי

אולימפיאקוס

סיינה

בשיקטש

פנרבחצ'ה

קאחה לבוראל
עידן

הודעהעל ידי yellowaura » 14 דצמבר 2012, 22:12

עידן כתב:

ברצלונה

חימקי

אולימפיאקוס

סיינה

בשיקטש

פנרבחצ'ה

קאחה לבוראל

מכבי מבחינתי מועמדת לסיים 2 בבית אבל גם לא תהיה הפתעה אם תסיים 4. ראיתי את פנר כמה פעמים והיא סובלת מספסל רע. מתבססת המון על באטיסט (טוב) ומקאלב (שומר כוחות).
אול' קבוצה טובה אבל לא משהו שמכבי לא יכולה להתמודד איתו וחימקי גם קבוצה חזקה אבל חסרת ניסיון כמו שיש למכבי. סיינה, בשיקטאש וקאחה החלשות בבית.
לטעמי:
1. ברצלונה 2. מכבי 3. פנר 4. אולימפיאקוס 5. חימקי 6. בשיקטש 7 קאחה 8 סיינה
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי עידן » 14 דצמבר 2012, 22:13

yellowaura כתב:
עידן כתב:

ברצלונה

חימקי

אולימפיאקוס

סיינה

בשיקטש

פנרבחצ'ה

קאחה לבוראל

מכבי מבחינתי מועמדת לסיים 2 בבית אבל גם לא תהיה הפתעה אם תסיים 4. ראיתי את פנר כמה פעמים והיא סובלת מספסל רע. מתבססת המון על באטיסט (טוב) ומקאלב (שומר כוחות).
אול' קבוצה טובה אבל לא משהו שמכבי לא יכולה להתמודד איתו וחימקי גם קבוצה חזקה אבל חסרת ניסיון כמו שיש למכבי. סיינה, בשיקטאש וקאחה החלשות בבית.
לטעמי:

לוקח עכשיו את התסריט האופטימי ביותר שלך בשתי ידיים :)
עידן

הודעהעל ידי מכביסט24 » 14 דצמבר 2012, 23:34

yellowaura כתב:
עידן כתב:

ברצלונה

חימקי

אולימפיאקוס

סיינה

בשיקטש

פנרבחצ'ה

קאחה לבוראל

לטעמי:

שמע אחי.. התסריט שלך אופטימי מדי, על גבול הדמיוני...
אין מצב בעולם שמכבי טובה יותר מאולימפיאקוס, חימקי ואפילו סיינה (למרות הבית המוקדם. סיינה השתפרה מאוד). אם מכבי לא תתחזק דחוף בסנטר דומיננטי וגם תייצב את ההגנה על השלוש ותמנע את הטיילת השערורייתית מתחת לסל, נחטוף תבוסות קשות מהקבוצות הללו. אולי לא ביד אליהו, אבל בחוץ הסיכוי לכך עצום.
בהנחה ואכן נביא סנטר ונשפר את ההגנה שלנו באורח פלא, אולי יהיה על מה לדבר. עוד משהו שעשוי לעזור לנו - יכול להיות שעצם העובדה שמדובר בבית מאתגר ונטול נמושות תגרום לדריכות רבה בקרב כולם. יאמר לזכות מכבי לאורך השנים שהיא יודעת להתעלות כשצריך. אני מקווה שגם הסגל הנוכחי על כל נכויותיו הרבות, בראשות בלאט המנוסה, ידע להרים את הרמה..
רק שסמית׳ יהיה בריא ושבאמת נתחזק ולא נשחק בכאילו עם ״חיזוק״ כמו הנדריקס..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי שמואל1 » 15 דצמבר 2012, 00:20

אולימפיאקוס וקאחה לבוראל קבוצות טובות. לא מבריקות, אבל קבוצות חזקות יותר ממכבי.
לדעתי הסיכויים של מכבי תלויים בחיזוק. אם מכבי תתחזק לפני הטופ 16, יש סיכוי לעלות להצלבה ואם לא אזי הסיכויים קלושים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 15 דצמבר 2012, 00:24

ראיתי היום את המשחק של ז'לגיריס ומאוד התרשמתי דווקא מההגנה שלהם (הדבר שאף פעם לא הצטיינו בו בשום עונה). יש להם הגנה פשוט נהדרת! (מקום שני בסופגות הכי פחות אחרי ברצלונה). מה שמדהים בכל העניין, זה שיש להם הרבה שחקנים שתמיד היו חלשים בהגנה (לברינוביצ'ים, יאנקונאס, מארקו פופוביץ'), ולמרות זאת ההגנה עובדת נהדר.

איך הם עושים את זה?

1) מניעת כדור! הרעיון הוא פשוט מאוד. אם אתה שחקן הגנה חלש, ולא מסוגל למנוע מהשחקן שלך לקלוע עליך או לחדור עליך, פשוט אל תתן לו לקבל את הכדור! זה הרי הגיוני, שאם השחקן שלך לא יקבל את הכדור, אז אתה לא תצטרך לעצור אותו. איך עושים את זה? פשוט מאוד. אתה כל הזמן קרוב מאוד לשחקן שלך ועומד בינו לבין הכדור, ככה שאתה סוגר את קו המסירה (ולא כמו שעושים במכבי: עומדים קילומטר מהשחקן, ואז כשהוא כבר קיבל את הכדור, רצים אליו בריצת אמוק, שבמילא לא מונעת מהשחקן לקלוע שלשה בחופשיות).

דרך אגב, מי שהיה עושה את זה במכבי זה דווקא דיוויד בלו בעונתו האחרונה. בלו היה שומר גרוע כל הקריירה, אבל בעונתו האחרונה הוא תפס את הפטנט, היה נעמד צמוד לשחקן שלו, מרים ידים, ומונע ממנו את הכדור. קיבל שכל עם הגיל... ;)

2) עזרות וחילופים בהגנה. אבל לא כמו במכבי, שאחרי חילוף או דאבל-טים אף אחד כבר לא זוכר את מי הוא צריך לשמור. העזרות בז'לגיריס נעשות בצורה חכמה ואחראית. כל מי שיוצא לעזור בחסימה, אחרי שניה טס בחזרה למקומו. מה שנקרא באנגלית "הלפ אנד רקובר". אם מישהו עושה חילוף, אז השחקן שלו לא נשאר חופשי, אלא מייד מקבל כיסוי משחקן אחר.

בקיצור, חואן פלאזה המושמץ (בגלל תקופתו הפחות מוצלחת בריאל) עושה שם עבודה פשוט נהדרת. אפילו אוהדי ז'לגיריס הותיקים ביותר לא זוכרים את קבוצתם שומרת הגנה טובה כזאת מתישהו בעשורים האחרונים.

לא מאמינם? תשאלו את ג'ורדן פארמר (3/11 מהשדה ו 5 איבודים) ואת סאשה וויאצ'יץ' (0 נקודות) - שני אלופי NBA לשעבר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

Re: הבית של מכבי: ברסה, חימקי, אול', קאחה, סיינה, בשיקטאש, פ

הודעהעל ידי argof » 15 דצמבר 2012, 06:40

ננסה להגדיר את זה כך:
שש הקבוצות הראשונות בבית של ריאל יותר טובות משש הקבוצות הראשונות בבית של מכבי.
אבל, וזה אבל גדול, בבית של מכבי אין ולו קבוצה אחת שאינה רשאית לראות עצמה מועמדת להצלבה, להבדיל מהבית עם שתי הגרמניות.
לכן, הבית של מכבי קשה יותר מצד אחד, אבל מצד שני, זה הבית שיש בו סיכוי ריאלי להגיע לאחד משני המקומות הראשונים, במיוחד אם יקרו 2-3 השינויים הדרושים בסגל.
בסגל הנוכחי ברצלונה ואולימפיאקוס עדיפות, אבל לא בפערים דרמטיים. פנר, מכבי וחימקי ילכו על שני המקומות הנותרים.
argof

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים