אפשר להתחיל לתכנן את העונה הבאה?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אפשר להתחיל לתכנן את העונה הבאה?

הודעהעל ידי felix_r » 04 ינואר 2013, 23:10

שחף כתב:למה אנשים פה רוצים מצד אחד להפוך את הסגל, ומצד אחד רוצים להשאיר פה את סמית' לעונה שלישית וגם את ג'יימס, שהוא, מה לעשות , סנטר מאוד מוגבל התקפית? כאילו, איך בדיוק אתם רוצים לשדרג את הקבוצה? כריס פול וקובי יבואו לקו האחורי? אני מניח שג'יימס בולט לאור העליבות של לא מעט שחקנים אחרים, אבל ראינו את המגבלות שלו גם אתמול, ולא הייתי שם עליו 750K או 900K כי הוא לא כ-ז-ה שחקן מוכשר.

צריך להעיף מפה את רוב הסגל הנוכחי, חוץ מפלאניניץ' והישראלים שהם עובדה מוגדרת. המשכיות, כמו שיוני אמר קודם, מנסים להשיג עם סגל מוכשר. לא עם קבוצת יורוקאפ.

בעיקרון אני מסכים איתך, אבל חוץ מפלניניץ' ג'יימס הוא הזר היחיד שהיתי מנסה להשאיר כסנטר מחליף. הוא אוהב לשחק במכבי ולחיות בישראל, הוא גם יהיה בן 30 השנה, ככה שיש מצב שלא ידרוש שכר כל כך גבוה כדי להשאר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 04 ינואר 2013, 23:15

את ג'יימס ההייתי משאיר במידה והוא לא יהיה יקר אבל בגלל המס שמשלמים עליו (כמו על ישראלי) הוא כבר עכשיו יקר ועם שידרוג בחוזה הוא בכלל יהיה יקר....אם כבר לשם מס כמו לישראלי אז שיהיה על שחקן ישראלי ...
פליקס , אני חושב שדאסיץ' כבר שוחרר מבשיקטאש . אני גם מחבב אותו מאוד...

יוני , אתה שוכח ששחקנים כמו פניני או טיוס הופכים להיות מאוד חשובים ואל סף החמישייה בליגה .
אין מה לעשות אבל צריך להחזיק ישראלים וכמה שיותר טובים בגלל זה .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 ינואר 2013, 23:31

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:אני לא יוני, אבל אני מניח שבנושא הזה אנחנו מסכימים:
1- רכז זר, אוחיון.
2- גארד זר, לנדסברג, הלפרין.
3- סמית', לנדסברג.
4- ליאור, טיוס\זר זול.
5- פלניניץ', ג'יימס.

זה סגל די זהה לזה של היום, רק שמוותרים על הסנטר השלישי, על ה4 היקר ועל פניני שעולה הרבה.
אין ספק שבשביל להחזיק סגל כזה, פדרמן יצטרך להשקיע קצת יותר כסף, שיופנה לגארדים, אבל זה לא נראה לי מוגזם.

סגל לא טוב, כי שוב, כמו היום קיבלת 4 גבוהים ללא זריקה מבחוץ.
הפאוור השני חייב להיות ריבאונדר טוב עם קליעה (דברים שחסרים לליאור)

הסגל לא טוב, כי אין 4 ריבאונדר שקולע מבחוץ. אוקיי.
תן לי שלושה פורוורדים( אסתפק גם בפחות), שהם גם קולעים מבחוץ, וגם ריבאונדרים טובים, שמכבי יכולה להביא תחת מגבלות התקציב שלה. אחרי שנגיע למסקנה שלא קיימים כאלה, נבין שנצטרך להשקיע בשחקן כאלה סכומי כסף גדולים. אתה חושב שזה חכם לזרוק כל כך הרבה כסף על העמדה הזאת? ליאור לא עושה הרבה דברים, אבל הוא מרוויח מיליון וחצי ברוטו לעונה, ככה שנצטרך לחיות עם 4 מחליף זול שמקסימום ייתן הגנה וריבאונד.

ד"א, לפני שנה וחצי מכבי החתימה 4 ריבאונדר שקולע מבחוץ. זה לא היה מספיק בשביל מישהו.

דווקא יש לא מעט שחקנים בעמדה 4 עם קליעה. הוא לא חייב להיות קלעי שלשות. לפחות שיקלע מחצי מרחק.
סתם לדוגמא, מישהו בסגנון דאון תומפסון מאלבה. שחקן צעיר במגמת עליה. הוא לא קלע שלשות, אבל קולע טוב מחצי מרחק, וגם ריבאונדר לא רע.

או שאפשר לנסות להביא את ולדימיר דאשיץ' המונטנגרי המוכשר, שהעונה לא מוצא את מקומו בבשיקטאש. הוא אולי לא ריבאונדר גדול, אבל קלע נהדר

או שדרו גורדון מפרטיזן

אבל אז איפה חוסכים כסף? כל הקטע זה לחסוך כסף על המחליף בעמדה 4 כי ליאור תופס תקציב של חצי קבוצה. אם שחקן כמו תומאס מקבל פה 400 אלף דולר, תומפסון שהוא צעיר שנותן מספרים יפים ביורוליג יקבל יותר.
אני גם הייתי שמח לראות פה את דאסיץ', וגם דיברתי עליו לא מעט עוד לפני העונה הנוכחית, אבל גבוה אירופאי יחסית רך? בלאט יחתים פה עוד 1000 תומאסים לפני שהוא ישקול דבר כזה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 ינואר 2013, 23:36

שחף כתב:למה אנשים פה רוצים מצד אחד להפוך את הסגל, ומצד אחד רוצים להשאיר פה את סמית' לעונה שלישית וגם את ג'יימס, שהוא, מה לעשות , סנטר מאוד מוגבל התקפית? כאילו, איך בדיוק אתם רוצים לשדרג את הקבוצה? כריס פול וקובי יבואו לקו האחורי? אני מניח שג'יימס בולט לאור העליבות של לא מעט שחקנים אחרים, אבל ראינו את המגבלות שלו גם אתמול, ולא הייתי שם עליו 750K או 900K כי הוא לא כ-ז-ה שחקן מוכשר.

צריך להעיף מפה את רוב הסגל הנוכחי, חוץ מפלאניניץ' והישראלים שהם עובדה מוגדרת. המשכיות, כמו שיוני אמר קודם, מנסים להשיג עם סגל מוכשר. לא עם קבוצת יורוקאפ.

קודם תראה איזה הצעות הם יקבלו. בחצי מיליון דולר הייתי משאיר את שניהם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 04 ינואר 2013, 23:38

לאיזה סופרסטאר בדיוק אתה חוסך את הכסף הזה?
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 04 ינואר 2013, 23:39

תומפסון לא שחקן יקר. הוא לא שיחק עדיין במועדונים עשירים. לפני אלבה הוא שיחק בלובליאנה בגרושים.

גם דרו גורדון, שנתן מספרים יפים ביורוליג במדי פרטיזן, הוא שחקן צעיר ולא יקר.

שניהם ישמחו להתקדם למועדון גדול יותר, גם אם החוזה לא יהיה גבוה במיוחד
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 04 ינואר 2013, 23:40

הבעיה היא שקנר מדלי חתום לעוד שנה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 ינואר 2013, 23:45

שחף כתב:לאיזה סופרסטאר בדיוק אתה חוסך את הכסף הזה?

מה הנקודה שאתה רוצה להעביר במשפט הזה? צריך לשפוך עוד איזה 900 אלף על מדלי 2.0? להחתים סנטר שלישי ב600 אלף כמו שארמדיני? להחזיק את רוט על הספסל ליופי?
צריך לחסוך כסף על שחקנים מיותרים בעמדות עמוסות, בשביל שיישאר כסף לחיזוק אפקטיבי. לפחות בתיאוריה.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 04 ינואר 2013, 23:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 ינואר 2013, 23:46

felix_r כתב:תומפסון לא שחקן יקר. הוא לא שיחק עדיין במועדונים עשירים. לפני אלבה הוא שיחק בלובליאנה בגרושים.

גם דרו גורדון, שנתן מספרים יפים ביורוליג במדי פרטיזן, הוא שחקן צעיר ולא יקר.

שניהם ישמחו להתקדם למועדון גדול יותר, גם אם החוזה לא יהיה גבוה במיוחד

לא אמרתי שהוא שחקן יקר, אמרתי שאם תומאס מקבל פה 400 אלף, שחקן יורוליג לגיטימי כמו תומפסון יעלה יותר.
לא ממש מכיר את גורדון, אבל להחתים סתם שחקן זר שנותן מספרים בינוניים בפרטיזן, כי הוא קולע קצת מחצי מרחק? נראה לי מיותר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 05 ינואר 2013, 00:02

MTA2311 כתב:

מה הנקודה שאתה רוצה להעביר במשפט הזה? צריך לשפוך עוד איזה 900 אלף על מדלי 2.0? להחתים סנטר שלישי ב600 אלף כמו שארמדיני? להחזיק את רוט על הספסל ליופי?
צריך לחסוך כסף על שחקנים מיותרים בעמדות עמוסות, בשביל שיישאר כסף לחיזוק אפקטיבי. לפחות בתיאוריה.

מה קשור שרמדיני ומדלי 2? השאלה העיקרית בעיני היא אם הדבר הכי טוב שמכבי יכולה להרשות לעצמה בעמדת הסנטר והסמול פורוורד זה שון ג'יימס ודווין סמית'. זו לא דעתי, לפחות.
שחף

הודעהעל ידי NY boy » 05 ינואר 2013, 00:06

מה בדיוק פלניניץ כבר עשה שכולם החליטו שהוא באנקר להישאר? הייתי מציע לחכות כמה משחקים. תומאס ב2 המשחקים הראשונים ביורוליג (נגד קבוצות טובות, היותר טובות שיש בבית שלנו) נראה כמו הנדריקס משודרג עם קפיצים בידיים ושחקן של מיליון דולר בסוף העונה. היום גם ב200 אף אחד לא משאיר אותו. שלא לדבר על איך ששארמדיני נראה בקדם עונה.

פלניניץ מראה כרגע בעיקר התלהבות ורצון + אגרסיביות שזה דבר מבורך מאד בהתחשב בזה שבקו הקידמי היה רק שחקן אחד סביר כל העונה (והוא משחק פחות מ20 דקות בממוצע). מפה ועד להיות באנקר, הייתי מחכה עם זה קצת. שחקנים שמתחילים טוב במכבי בדרך כלל לא מסיימים בא כל כך טוב. בו נראה איך פלניניץ יראה בעוד שבועיים-שלוש אחרי שילמדו אותו הקבוצות היריבות (אתמול קאחה הגיע למשחק כשהיא לא ראתה אותו משחק מעולם במכבי) ואז נראה כמה הוא יעיל וכמה פוטנציאל יש לו. גם אתמול במחצית השנייה אחרי שקאחה הבינו מי ומה הוא הוא כבר לא היה כמעט אפקטיבי. הוא בהחלט שחקן מוכשר ורואים את הפוטנציאל (כמו גם החסרונות, כמו למשל ריבאונד רע מאד לסנטר) אבל עדיין מוקדם מידי, בטח לחשוב עליו כגבוה מוביל, אפילו כגבוה מחליף. שיעבור את החודשים הקרובים בהצלחה ומבחינת יכולת, ואז נראה. הדבר הטוב זה שההחלטות בידיים שלנו עם אפשרויות לצאת מההסכם שלו במידה ולא יהיה טוב. אבל אני שוב מזכיר את תומאס שנראה מדהים ב2 המשחקים הראשונים שלו ביורוליג לפני שהכירו אותו, ומשם אחרי שקבוצות למדו והכירו אותו הוא נעלם עד כלא קיים.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 05 ינואר 2013, 00:07

שחף כתב:
MTA2311 כתב:

מה קשור שרמדיני ומדלי 2? השאלה העיקרית בעיני היא אם הדבר הכי טוב שמכבי יכולה להרשות לעצמה בעמדת הסנטר והסמול פורוורד זה שון ג'יימס ודווין סמית'. זו לא דעתי, לפחות.

הם 2 הזרים הכי יקרים בסגל של הקבוצה השנה. אם לא היו נופלים איתם, והיו מביאים שחקנים טובים בכסף הזה, אז ג'יימס היה מחליף לגבוה מוביל. וסמית היה משחק ליד דיוויד בלו משודרג וסנטר מוביל, ולא כשחקן מוביל.
NY boy

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 ינואר 2013, 00:12

שחף כתב:
MTA2311 כתב:

שאלת בשביל מי אני חוסך את הכסף, אז עניתי לך על השאלה .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 ינואר 2013, 00:14

NY boy כתב:מה בדיוק פלניניץ כבר עשה שכולם החליטו שהוא באנקר להישאר? הייתי מציע לחכות כמה משחקים. תומאס ב2 המשחקים הראשונים ביורוליג (נגד קבוצות טובות, היותר טובות שיש בבית שלנו) נראה כמו הנדריקס משודרג עם קפיצים בידיים ושחקן של מיליון דולר בסוף העונה. היום גם ב200 אף אחד לא משאיר אותו. שלא לדבר על איך ששארמדיני נראה בקדם עונה.

פלניניץ מראה כרגע בעיקר התלהבות ורצון + אגרסיביות שזה דבר מבורך מאד בהתחשב בזה שבקו הקידמי היה רק שחקן אחד סביר כל העונה (והוא משחק פחות מ20 דקות בממוצע). מפה ועד להיות באנקר, הייתי מחכה עם זה קצת. שחקנים שמתחילים טוב במכבי בדרך כלל לא מסיימים בא כל כך טוב. בו נראה איך פלניניץ יראה בעוד שבועיים-שלוש אחרי שילמדו אותו הקבוצות היריבות (אתמול קאחה הגיע למשחק כשהיא לא ראתה אותו משחק מעולם במכבי) ואז נראה כמה הוא יעיל וכמה פוטנציאל יש לו. גם אתמול במחצית השנייה אחרי שקאחה הבינו מי ומה הוא הוא כבר לא היה כמעט אפקטיבי. הוא בהחלט שחקן מוכשר ורואים את הפוטנציאל (כמו גם החסרונות, כמו למשל ריבאונד רע מאד לסנטר) אבל עדיין מוקדם מידי, בטח לחשוב עליו כגבוה מוביל, אפילו כגבוה מחליף. שיעבור את החודשים הקרובים בהצלחה ומבחינת יכולת, ואז נראה. הדבר הטוב זה שההחלטות בידיים שלנו עם אפשרויות לצאת מההסכם שלו במידה ולא יהיה טוב. אבל אני שוב מזכיר את תומאס שנראה מדהים ב2 המשחקים הראשונים שלו ביורוליג לפני שהכירו אותו, ומשם אחרי שקבוצות למדו והכירו אותו הוא נעלם עד כלא קיים.

החתימו אותו לשלוש שנים . קשה לי להאמין שהוא יוכל להיות כל כך גרוע השנה, בשביל שיחליטו להעיף אותו. כתבתי גם שאני מקווה שישאירו את ג'יימס, בשביל שאם פלניניץ יתברר כבלוף לפחות הנפילה תהיה רכה יחסית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 05 ינואר 2013, 00:15

NY boy כתב:מה בדיוק פלניניץ כבר עשה שכולם החליטו שהוא באנקר להישאר? הייתי מציע לחכות כמה משחקים. תומאס ב2 המשחקים הראשונים ביורוליג (נגד קבוצות טובות, היותר טובות שיש בבית שלנו) נראה כמו הנדריקס משודרג עם קפיצים בידיים ושחקן של מיליון דולר בסוף העונה. היום גם ב200 אף אחד לא משאיר אותו. שלא לדבר על איך ששארמדיני נראה בקדם עונה.

פלניניץ' חתום לעוד שנתים! אז נכון, לפי מה שהבנתי, מכבי יכולה לצאת מהחוזה שלו, אבל לפי מה שנראה בנתים, יש טעם לבנות עליו, מה גם שבמילא אין לנו כסף לסנטר מוכח ברמה גבוה.

נ.ב. לא התלהבתי מתומאס מהרגע שראיתי אותו, גם כשנתן שני משחקים טובים. אתה מוזמן לבדוק באשכולות הישנים. זה היה ברור לגמרי, ששחקן ללא קליעה לחלוטין, שגם נמוך, רזה, וללא שום מוב מיוחד, לא יכול לשחק סנטר. במיוחד אם הרכזים שלך רחוקים שנות אור משאראס או דיאמנטידיס.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי NY boy » 05 ינואר 2013, 01:00

זה שהחתימו אותו לעוד שנתיים זה יפה, אמרתי שזה טוב שהכלים בידיים שלנו... אבל גם ציינו שיש למכבי אפשרות לצאת מההסכם בקיץ הזה, ובקיץ הבא כמובן.

נכון שקשה לחשוב שהוא יהיה מספיק גרוע בשביל שלא ירצו להשאיר אותו, אבל לכן הדוגמא של תומאס וגם של שארמדיני. מי שראה אותו בשבועיים הראשונים שלהם במכבי אני מניח שלא חשב בסיוטים הגדולים שלו שהם יראו כל כך רע כמה חודשים אחרי.

אז נכון, הוא מראה פוטנציאל, הוא מראה המון רצון, גודל פיזיות שאלו דברים חשובים. אבל צריך להיזהר קצת עם ההתלהבות ממנו. כזכור לי היו אנשים (לא כולם) שחשוב שתומאס זה שחקן שצריך להחתים מיד לכמה שנים אחרי ההצגות בהתחלה וכאלה שחשבו ששארמדיני (שחקן צעיר עם פוטנציאל וקבלות אפילו) הולך להיות הגניבה של היורוליג.

בו נראה איך הוא יתמודד בשבועות הקרובים אחרי שיכירו אותו, ילמדו אותו יגיעו אליו מוכנים. יש מצב שהוא ישתפר ויהיה טוב יותר עם הזמן ואז לא יהיה ספק... אבל כמו שראינו גם הצד השני של המטבע קיים באופציות וקצת מוזר לי שאצל כל כך הרבה אנשים הוא "השחקן הראשון שהייתי משאיר" לשנה הבאה. קצת פרופורציות וזהירות בהצהרות של מישהו שבסה"כ פה שבוע ועדיין לא עשה יותר מידי.
NY boy

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2013, 09:06

אני חושב שנכון לעכשיו, כמו ששחף אומר, כנראה שצריך לחשוב מחדש על כל הקונספט של הקבוצה הזאת.

יכול להיות שהדברים ישתנו בהמשך, אבל להשאיר כאן 4 זרים זה בעצם עוד מאותו הדבר וזה לא מוצדק.
ככל שאני חושב על זה, די בטוח שיהיה מהלך להחזיר לכאן את כספי. מכאן בעצם יכול להתחיל תהליך בנייה מחודש.

מה שאני חושש ממנו זה שיבואו וימכרו לנו - הנה רציתם המשכיות, אז קיבלתם את סמית', ג'יימס, היקמן ופלאניניץ', וגם את אליהו, לאנדסברג, אוחיון ופניני...
יענו 8 שחקנים ממשיכים מהעונה שעברה...
אבל כל הקטע של המשכיות, זה להשאיר כאן שחקנים שהצליחו מקצועית כשגם הקבוצה הצליחה מקצועית. לאנגפורד היה כזה, כמובן שהטריו פארגו-פרקינס-צ'אק היו כאלה,
גם הנדריקס היה כזה.

היום כל עוד הקריטריון השני לא מתקיים, אין מה לדבר על המשכיות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 05 ינואר 2013, 09:29

jol9 כתב:אני חושב שנכון לעכשיו, כמו ששחף אומר, כנראה שצריך לחשוב מחדש על כל הקונספט של הקבוצה הזאת.

יכול להיות שהדברים ישתנו בהמשך, אבל להשאיר כאן 4 זרים זה בעצם עוד מאותו הדבר וזה לא מוצדק.
ככל שאני חושב על זה, די בטוח שיהיה מהלך להחזיר לכאן את כספי. מכאן בעצם יכול להתחיל תהליך בנייה מחודש.

מה שאני חושש ממנו זה שיבואו וימכרו לנו - הנה רציתם המשכיות, אז קיבלתם את סמית', ג'יימס, היקמן ופלאניניץ', וגם את אליהו, לאנדסברג, אוחיון ופניני...
יענו 8 שחקנים ממשיכים מהעונה שעברה...
אבל כל הקטע של המשכיות, זה להשאיר כאן שחקנים שהצליחו מקצועית כשגם הקבוצה הצליחה מקצועית. לאנגפורד היה כזה, כמובן שהטריו פארגו-פרקינס-צ'אק היו כאלה,
גם הנדריקס היה כזה.

היום כל עוד הקריטריון השני לא מתקיים, אין מה לדבר על המשכיות.

צריך לחשוב מחדש על כל הקונספט של המועדון מכבי ת"א כדורסל
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי er79 » 05 ינואר 2013, 11:31

לגבי מדלי, עד כמה שזכור לי למכבי יש אופציה להיפטר ממנו בקיץ. לגבי שחקנים מעמדה 4 עם קליעה טובה ולא יקרים, דווקא לא חסרים: קודם כל מכבי צריכה לשאוף להחזיר את בלו. אם לא יילך, אפשר ללכת על קלאתיס (שנותן עונה טובה והוא גם ריבאונד מצוין) או קאנגור. גם בייליצה מתחיל לממש את הפוטנציאל שלו. שחקנים טובים בעמדה 4 לא חסר.
er79

הודעהעל ידי Chen » 05 ינואר 2013, 12:20

איזה שחקנים אמריקאים טובים יש לעמדה 4 שיש להם יש ל3 טובה שיכולים להתאים לבלאט?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־7 אורחים