MTA2311 כתב:jol9 כתב:חברים, אתם הזויים.
חוסר הפרגון שלכם לשחקן מהקבוצה שלכם היא פשוט מגוחך.
אני לא אומר שמדובר בקארל מאלון המודרני או בקווין לאב. רחוק מזה.
אבל מדובר על שחקן טוב מאוד בסופו של דבר.
אור, הוא לא ראוי לפתוח בחמישייה של מכבי, אבל תן לי אני אספר לך על שחקנים אחרים שפתחו/פותחים בחמישייה של מכבי.
למשל היקמן. למשל אוחיון. למשל מדלי. כל אלה פתחו בחמישייה העונה לא פעם ולא פעמיים. האם מישהו מהם שחקן טוב או ראוי מליאור?
אפשר ללכת אחורה וגם להזכיר שחקנים אחרים, אבל במקום להזכיר שחקנים פחים, אני אזכיר דווקא שחקן טוב מאוד, שהיה שחקן חמישייה באחת הקבוצות
הגדולות בהיסטוריה של הכדורסל האירופאי, וקוראים לו טל בורשטיין.
לטעמי מדובר בשחקן שבשיאו היה בערך באותו הדרג כמו ליאור. אף אחד לא חושב או אומר שהוא לא ראוי להיות שחקן חמישייה במכבי...
לגבי המחיר, זאת כבר לא הבעיה של ליאור. זה שפדרמן קמצן ומעדיף להביא לכאן את היקמן בשקל, את תומאס בשקל ורבע ואת לוגאן בשקל וחצי, רק אומר
עד כמה הוא מנהל גרוע ובנה קבוצה גרועה ולא עד כמה ליאור לא שווה את הכסף.
בסופו של דבר, הוא היה מרוויח סכומים דומים גם בקבוצות אחרות (ואני מזכיר לך את החוזה שקיבל הנדריקס במילאנו).
גם היקמן, יוגב ומדלי לא צריכים להיות בחמישייה. ( לדעתי גם ג'יימס, אבל בקטנה).
טל, בניגוד לליאור, היה שחקן שלם. הוא היה מצויין בהגנה, וסביר בהתקפה. זה היה יותר ממספיק באותה תקופה, ואלי אם ליאור היה משחק אז, גם הוא היה בא לידי ביטוי יותר טוב. אבל כרגע הוא נמצא בקבוצה על תקן שחקן מוביל, והוא מוכיח שנה אחרי שנה שהוא לא מסוגל להיות כזה.
לא משנה כמה תחזור על זה, אי אפשר להתעלם מהעניין הכספי. הסכומים שהוא מרוויח יורדים מתקציב השחקנים הכולל. אז נכון, הוא לא אשם בזה, אבל זה לא רלוונטי. גם באטיסטה הרוויח מיליון יורו, ואפילו יוגב קיבל חוזה מטורף. זה לא אומר שהם שווים את זה, ובטח לא אומר שמכבי צריכה, או יכולה לשלם את הסכומים האלה.
אירופה השתנתה , זה נתון , ואין מה לעשות נגדו.
המחירים של השחקנים עלו , אלו הם כוחות השוק , יש רק 2 גורמים שלא הצליחו להסתגל למציאות החדשה
1. הנהלת מכבי - שלא השכילה להבין שהמחירים באירופה עלו , והם כבר לא חיים בעידן שבו שחקן כמו אנתוני פארקר או ניקולה ווייצ'יץ , זמינים למחטף.
2. אוהדי מכבי בחלקם - שלא השכילו להבין שביורוליג מאז השנתיים האחרונות , הכסף משחק תפקיד נכבד ביותר , ומכבי אפילו לא בין 15 הקבוצות העשירות ביבשת (כולל יורוקאפ) , ובהתאם חומר השחקנים.
אזי אם ליאור מרוויח X במכבי , זה רק בגלל שהוא ישראלי וחולה על אמא שלו , במקום לקבל 2X , במקום אחר, הסכומים שהוא מרוויח הם בהתאם לשוק , לכן אין מה להלין על כמה הוא מרוויח.
לגבי מה השחקן שווה או לא שווה - אזי התשובה היא מאד פשוטה , השחקן שווה את מה שהקבוצה מוכנה לשלם עליו , גם אם קוראים לו ליאו אליהו , יוגב , או אידסון , ששדד מברצלונה 2.5 מליון יורו.
במכבי יש את השחקנים הישראלים הטובים ביותר שניתן לשם עליהם יד (מינוס הלפרין כספי ונעימי) , הם מרוויחים בהתאם לכוחות השוק ,
אם נניח שליאור לא יהיה מוכן לקיצוץ בשכרו כפי שMTA2311 , חושב שהוא "שווה" (ד"א , כמה אתה מרוויח , ומי בכלל קבע שאתה שווה את זה?),
האופציות היחידות הם או להשאיר אותו בשכרו ולהביא לו עזר שכנגד בעמדה 4 (לא מיידלה , ממש לא) , או שאתה מעדיף להחתים את ליאור חכמון שייקח 50 אלף שקל בשנה אבל יהיה "שווה" את זה.
קבוצה ללא ישראלים לא תהייה , תשכח מזה.