jol9 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אתה יודע שלא כל מה שמתאים לקבוצות אחרות מתאים בהכרח למכבי
לא רק זה.
אפשר להגיד שזה בהכרח לא מתאים למכבי.
ברור שיכול להיות בינגו, אבל לדעתי סיכוי גבוה בהרבה הוא שזה יגרום להנהלה להשקיע פחות, המאמן ייקרוס תחת הלחץ ומכבי תפסיד תארים מקומיים
ותיתן עונה אירופאית חלשה.
דבר אחד זה להצליח בפרטיזן ודבר אחר לגמרי זה להצליח במכבי.
אני רק לא מבין מאיפה מגיע הביטחון הזה, שאם בלאט עוזב, אז במקומו בהכרח יגיע מאמן זול ולא מוכח ברמות הגבוהות?
מאיפה זה בא? תהרגו אותי, אבל אני פשוט לא מבין.
זה לא שבלאט הוא "גניבה", שמכבי החתימה בגרושים וקיבלה הצלחה מעבר לכל דמיון (כפי שהיה עם פיני גרשון בקדנציה הראשונה שלו, אשר הגיע מהליגה המקומית בכסף קטן ותוך שנתים נתן בראש לאוברדוביץ' בגמר אירופי).
בלאט רחוק מלהיות מאמן זול. נכון, יש יקרים ממנו (אלה שזכו ביורוליג ולא פעם אחת, כמו מסינה ואוברדוביץ'), אבל הוא ממש לא זול. 800K דולר נטו עם מיסוי של אזרח ישראלי, זה 1.6M דולר ברוטו. זה כמו לשלם 1.2M נטו למאמן זר. בכסף הזה אפשר להביא מאמן זר ברמה טובה ועם הוכחות. אולי אפילו בפחות כסף.
איזה ביטחון? שלהצליח בפרטיזן זה לא כמו להצליח במכבי? נראה לי שכולם מסכימים על זה.
איך שאני רואה את זה יש שלוש אופציות: מאמן ישראלי (בהכרח זול ופחות מוכר ומוכח מבלאט), מאמן זר בכיר (אני לא מכיר רבים כאלה - ז'ליקו, מסינה, איבקוביץ' ובערך זהו), מאמן זר
אחר.
- בהנחה ומאמן זר בכיר מגיע, אז גם כאן יש סוג של קונצנזוס כזה או אחר, שהם מאמנים טובים מאוד ומכבי לא תיפגע בגזרה הזאת.
- בהנחה ומגיע מאמן ישראלי - אז זה בהכרח הימור גדול עם סיכויי הצלחה לא גבוהים, וגם זה די ברור לכולם.
- אם מגיע מאמן זר אחר, אז כאן אפשר להצליח וליפול, וכאן נמצאת רוב המחלוקת. לדעתי, הסיכוי ליפול הוא גבוה יותר, וזה קרה לכל המאמנים הזרים האחרונים שאימנו כאן (ואני מסכים
שלא היו הרבה כאלה). אני לא רואה איזה מאמן צעיר ומבריק, שיכול להעמיס על הגב שלו את הספינה הזאת, שיהיה גם מקצועי, גם סמכותי ואסרטיבי וגם יביא שינוי חדש ומרענן.
אולי לך יש מועמדים כאלה, אבל תסכים איתי שדוגמאות כמו של מאמן סיינה או קאחה הן דוגמאות לא רלוונטיות כי המאמנים האלה הם לא בעלי התכונות שציינתי, והם ייקרסו ממבט זועף אחד של שמעון.
יוני, לפני 5 שנים סך הכל היה פה מאמן זר חביב מאוד. הוא לא הצליח פחות מבלאט בעונה הנוכחית, בהתחשב בתנאים שהיו לו( סגל שנבנה בתקופה של מלחמה). במקום כל מיני שחקנים שהוא רצה הגיעו שחקנים נוראיים כמו ביופורד ופליקס. הציפיות אז היו יותר גבוהות כי מכבי הגיעה משלושה גמרים רצופים ושני גביעי יורוליג. שים את בלאט עם אותו סגל והוא היה מגורש מכאן אחרי עונה אחת. אני חושב שבלאט מאמן טוב, הוא יודע למקסם תכונות של סגלים מסויימים, כולל כאלו עם מעט מאוד כישרון. והוא לא הפסיד עדיין תואר בארץ. מצד שני, הוא מאמן התקפה נוראי, והכדורסל שלו משעמם( גםבעונה שעברה זה נראה לא טוב, פשוט הסגל היה מוכשר יותר) ומה לעשות שגם יכולות הסקאוטינג שלו לא כאלו מדהימות בסופו של דבר. אם אתה זוכר, גם הזכייה שלו עם רוסיה(התואר המשמעותי היחיד שלו עד עכשיו) הוא עשה במשחק די דוחה שנגמר 49-50. בוא נגיד שאם היה בא במקומו מאמן זר מוכח הייתי חותם על זה עכשיו. מישהו פחות מוכח? יכול להצליח, יכול גם לא. אני יכול להבין אותך, ואני יכול להבין את פליקס שנמאס לו לראות את סופו ושון ג'יימס שומרים פתאום על גארדים(למה??? החליפו להם את השם ללברון ג'יימס פתאום???). לא חושב שנהניתי יותר מידי מהשנתיים האחרונות. האמת שבעלות של בלאט מכבי הייתה יכולה להביא את אובראדוביץ'. או שפדרמן היה פתאום מחליט שגודס מספיק טוב(הוא לא)