EulGam05 כתב:דיברו גם על זה שלליאור אליהו יש חוזה בניו-אורלינס...
אבל אתה יודע מה, לשם שינוי זאת נק' מעניינת לדון בה להבדיל מהדיון השחוק של עד כמה זה נכון או לא נכון שהבעלים לא מוכן להוציא כסף מהכיס. בוא נניח שבאמת הולכים על הקונספט שאתה מציע ולקו האחורי מביאים שני שחקנים יקרים בעלות של 3-3.2 מיליון נטו סה"כ (עלות מוערכת של ששת השחקנים שציינת). נוסיף גם את ההנחות הבאות:
1. סמית' וג'יימס מאריכים את החוזים שלהם ונשארים כמו שהמאמן רצה.
2. יוגב אוחיון נשאר במכבי וזה היה ידוע עוד בתחילת הקיץ. הסיבה שזאת הנחה היא בגלל שנעימי הוחתם מראש ככסת"ח למקרה שפסק הבוררות יהיה נגד מכבי ולא ברור אם היה מוחתם בהנחה שמכבי הייתה יודעת בוודאות שיוגב נשאר. לצורך הדיון נניח שמכבי ידעה שיוגב ישאר והחליטה להחתים את נעימי בכל זאת.
3. לאנדסברג ופניני נשארים עפ"י החוזים שלהם.
4. שאר ההוצאות התקציביות על סגל השחקנים נשארות אותו דבר. כן, אני יודע - זה לא בסדר, לא נכון, לא הגיוני ולא צודק שבעלים של מועדון בסדר גודל של מכבי לא מוכן להשקיע כסף. זה לא עמד להשתנות בתחילת הקיץ ולמען האמת המטרה שלי בדיון היא לדון באיכות הסגל ביחס לפרמטרים נתונים של תקציב ולא במה תקציב של קבוצה בסדר גודל של מכבי צריך או לא צריך להיות.
במקרה כזה הסגל היה מורכב מ-: ג'יימס, סמית', 2 גארדים בעלות כוללת של 3-3.2 מיליון דולר (במקום כהן, טיוס, אינגלס, היקמן, רייס ונעימי), אוחיון, לאנדסברג ופניני. מה שנשאר זה רק ה-600 אלף של סופו ונניח ה-250 אלף לבלו כישראלי בשביל להשלים את הסגל. בסגל הזה יש רק גבוה אחד - ג'יימס, הספסל - ספק אם הוא אפילו ברמה של ספסל של קבוצת טופ-16 חלשה והסגל כולל רק 3 ישראלים (כשבארץ חוק רוסי) - אוחיון שבא אחרי עונה חלשה, פניני שלא פוגע כבר שנתיים ולאנדסברג שנראה עדיין בהלם מכל הקטע הזה של יורוליג.
השלמת הסגל הזה בכסף שנשאר הייתה נותנת כנראה חמישיה משמעותית יותר איכותית מהנוכחית על הנייר, אבל הספסל היה גם משמעותית חלש יותר מהספסל הנוכחי (ספסל של אוחיון, היקמן, פניני/לאנדסברג, טיוס/כהן, ג'יימס/סופו נראה לי משמעותית יותר איכותי מספסל של אוחיון, לאנדסברג, פניני, זר/ישראלי בשקל וחצי, זר/ישראלי בשקל וחצי) כך שלא ברור האם בסה"כ הסגל היה אפילו יותר איכותי מהסגל הנוכחי. יתרה מכך, אפילו בבניית הסגל שאתה מציע ההצלחה תלויה הרבה בהימור טוב על השחקנים המשלימים שמביאים בכסף של סופו+בלו, החיבור הקבוצתי, פציעות והיכולת של הזרים המובילים לסחוב עונה שלמה שבה הם משחקים בסביבות ה-30 דקות למשחק (ואפילו יותר בשלבים המכריעים מול הקבוצות העמוקות והאיכותיות כשיש משחק כל 2-3 ימים).
יהיו 4 ישראלים (יחד עם בלו) ועוד שני הצעירים. אין שום בעיה לשחק בארץ גם עם הצעירים במידת הצורך, ואין שום בעיה ששחקנים ישחקו 30 דקות. זה היה ככה בשנות ה- 80, ה- 90 ואפילו בשושלת הגדולה.
אין ספק שהבניה תמיד תלויה בחיבור בין השחקנים, אבל מבין האפשרויות, אני חושב שהאופציה שאני מציע מביאה אפסייד הרבה יותר גדול עם מעט דאונסייד לעומת הסגל הנוכחי.