מסיבת העיתונאים הרשמית לפתיחת העונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מסיבת העיתונאים הרשמית לפתיחת העונה

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוקטובר 2013, 19:09

EulGam05 כתב:דיברו גם על זה שלליאור אליהו יש חוזה בניו-אורלינס...

אבל אתה יודע מה, לשם שינוי זאת נק' מעניינת לדון בה להבדיל מהדיון השחוק של עד כמה זה נכון או לא נכון שהבעלים לא מוכן להוציא כסף מהכיס. בוא נניח שבאמת הולכים על הקונספט שאתה מציע ולקו האחורי מביאים שני שחקנים יקרים בעלות של 3-3.2 מיליון נטו סה"כ (עלות מוערכת של ששת השחקנים שציינת). נוסיף גם את ההנחות הבאות:

1. סמית' וג'יימס מאריכים את החוזים שלהם ונשארים כמו שהמאמן רצה.
2. יוגב אוחיון נשאר במכבי וזה היה ידוע עוד בתחילת הקיץ. הסיבה שזאת הנחה היא בגלל שנעימי הוחתם מראש ככסת"ח למקרה שפסק הבוררות יהיה נגד מכבי ולא ברור אם היה מוחתם בהנחה שמכבי הייתה יודעת בוודאות שיוגב נשאר. לצורך הדיון נניח שמכבי ידעה שיוגב ישאר והחליטה להחתים את נעימי בכל זאת.
3. לאנדסברג ופניני נשארים עפ"י החוזים שלהם.
4. שאר ההוצאות התקציביות על סגל השחקנים נשארות אותו דבר. כן, אני יודע - זה לא בסדר, לא נכון, לא הגיוני ולא צודק שבעלים של מועדון בסדר גודל של מכבי לא מוכן להשקיע כסף. זה לא עמד להשתנות בתחילת הקיץ ולמען האמת המטרה שלי בדיון היא לדון באיכות הסגל ביחס לפרמטרים נתונים של תקציב ולא במה תקציב של קבוצה בסדר גודל של מכבי צריך או לא צריך להיות.

במקרה כזה הסגל היה מורכב מ-: ג'יימס, סמית', 2 גארדים בעלות כוללת של 3-3.2 מיליון דולר (במקום כהן, טיוס, אינגלס, היקמן, רייס ונעימי), אוחיון, לאנדסברג ופניני. מה שנשאר זה רק ה-600 אלף של סופו ונניח ה-250 אלף לבלו כישראלי בשביל להשלים את הסגל. בסגל הזה יש רק גבוה אחד - ג'יימס, הספסל - ספק אם הוא אפילו ברמה של ספסל של קבוצת טופ-16 חלשה והסגל כולל רק 3 ישראלים (כשבארץ חוק רוסי) - אוחיון שבא אחרי עונה חלשה, פניני שלא פוגע כבר שנתיים ולאנדסברג שנראה עדיין בהלם מכל הקטע הזה של יורוליג.

השלמת הסגל הזה בכסף שנשאר הייתה נותנת כנראה חמישיה משמעותית יותר איכותית מהנוכחית על הנייר, אבל הספסל היה גם משמעותית חלש יותר מהספסל הנוכחי (ספסל של אוחיון, היקמן, פניני/לאנדסברג, טיוס/כהן, ג'יימס/סופו נראה לי משמעותית יותר איכותי מספסל של אוחיון, לאנדסברג, פניני, זר/ישראלי בשקל וחצי, זר/ישראלי בשקל וחצי) כך שלא ברור האם בסה"כ הסגל היה אפילו יותר איכותי מהסגל הנוכחי. יתרה מכך, אפילו בבניית הסגל שאתה מציע ההצלחה תלויה הרבה בהימור טוב על השחקנים המשלימים שמביאים בכסף של סופו+בלו, החיבור הקבוצתי, פציעות והיכולת של הזרים המובילים לסחוב עונה שלמה שבה הם משחקים בסביבות ה-30 דקות למשחק (ואפילו יותר בשלבים המכריעים מול הקבוצות העמוקות והאיכותיות כשיש משחק כל 2-3 ימים).

יהיו 4 ישראלים (יחד עם בלו) ועוד שני הצעירים. אין שום בעיה לשחק בארץ גם עם הצעירים במידת הצורך, ואין שום בעיה ששחקנים ישחקו 30 דקות. זה היה ככה בשנות ה- 80, ה- 90 ואפילו בשושלת הגדולה.

אין ספק שהבניה תמיד תלויה בחיבור בין השחקנים, אבל מבין האפשרויות, אני חושב שהאופציה שאני מציע מביאה אפסייד הרבה יותר גדול עם מעט דאונסייד לעומת הסגל הנוכחי.
roy1000

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוקטובר 2013, 19:20

מגדל משחקת עם שני שחקני נוער וזה גורם לי לחשוב שמכבי יכולה לעשות אותו הדבר בליגה. זה גם יחסוך כסף וגם יחבר את הקהל לקבוצה במשחקי הליגה. עוד סיבה למה סגל של 8 שחקנים בכירים זו הדרך הנכונה.
roy1000

הודעהעל ידי EulGam05 » 07 אוקטובר 2013, 19:43

roy1000 כתב:מגדל משחקת עם שני שחקני נוער וזה גורם לי לחשוב שמכבי יכולה לעשות אותו הדבר בליגה. זה גם יחסוך כסף וגם יחבר את הקהל לקבוצה במשחקי הליגה. עוד סיבה למה סגל של 8 שחקנים בכירים זו הדרך הנכונה.

כן, אבל מצד שני ב-3 השנים האחרונות הייתה רק קבוצה אחת שעברה את ההצלבה ביורוליג עם סגל שבו יש פחות מ-9 שחקנים שמקבלים למעלה מ-10 דקות למשחק במשחקי ההצלבה (ברובן המוחלט גם השחקנים ה-10 וה-11 מגרדים משהו כמו 4-6 דקות לערב).
EulGam05

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוקטובר 2013, 19:58

EulGam05 כתב:
roy1000 כתב:מגדל משחקת עם שני שחקני נוער וזה גורם לי לחשוב שמכבי יכולה לעשות אותו הדבר בליגה. זה גם יחסוך כסף וגם יחבר את הקהל לקבוצה במשחקי הליגה. עוד סיבה למה סגל של 8 שחקנים בכירים זו הדרך הנכונה.

כן, אבל מצד שני ב-3 השנים האחרונות הייתה רק קבוצה אחת שעברה את ההצלבה ביורוליג עם סגל שבו יש פחות מ-9 שחקנים שמקבלים למעלה מ-10 דקות למשחק במשחקי ההצלבה (ברובן המוחלט גם השחקנים ה-10 וה-11 מגרדים משהו כמו 4-6 דקות לערב).

מי היו שחקנים 9-10 בשושלת? אני יכול לחיות עם הררי ואלטיט (או משהו דומה) בתור שחקנים 9-10.
roy1000

הודעהעל ידי EulGam05 » 07 אוקטובר 2013, 20:09

roy1000 כתב:
EulGam05 כתב:

מי היו שחקנים 9-10 בשושלת? אני יכול לחיות עם הררי ואלטיט (או משהו דומה) בתור שחקנים 9-10.

מי היו השחקנים ה-1-4 בשושלת? איך היו היכולות שלהם ביחס לשחקנים אחרים בעמדות שלהם? האם שחקנים כמו דווין סמית' ושון ג'יימס (או שחקנים באותה דרגת מחיר) קרובים בכלל לרמה של השחקנים ה-1-4 בתקופת השושלת?
EulGam05

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוקטובר 2013, 20:45

EulGam05 כתב:מי היו השחקנים ה-1-4 בשושלת? איך היו היכולות שלהם ביחס לשחקנים אחרים בעמדות שלהם? האם שחקנים כמו דווין סמית' ושון ג'יימס (או שחקנים באותה דרגת מחיר) קרובים בכלל לרמה של השחקנים ה-1-4 בתקופת השושלת?

אין סיכוי להביא את המקבילות לשאראס וויוצ'יץ'. זה לא יקרה. דווין סמית' הרבה פחות טוב מטל בורשטיין, אבל התפקיד שלהם דומה. בכל מקרה, מבין האלטרנטיבות, אני חושב שהדרך שאני מציע עדיפה.
roy1000

הודעהעל ידי jay » 07 אוקטובר 2013, 20:56

נו ועכשיו שבלו, שהוזכר כנדבך חשוב בסגלים עברו, הצטרף לקבוצה הסגל פתאום לא החלש ב-200 השנים האחרונות?

אני לא בטוח שדווין סמית' בשיאו פחות טוב מטל בורשטיין בשיאו, עם כל הכבוד לאחרון.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי jol9 » 07 אוקטובר 2013, 21:51

EULGAM (בחייאת, תחליף את הכינוי למשהו קליט יותר... :D ),

דבר ראשון, מכיוון שאנחנו לא עוסקים כאן בהשוואות בין פדרר לנדאל (לזה יש שרשור בפורום שכונה), אז אין שום טעם בתזכור שהיקמן עלה עם מכבי להצלבה ופלאניניץ' לא, למרות שאני עצמי
לא הכי מחזיק מפלאניניץ', ויש מצב שבעבר אמרתי שהוא לא בדיוק הכוכב הגדול שמכבי מחפשים, כי הוא לא עלה עם הקבוצה שלו להצלבה, שהיא באמת קבוצה טובה.

אני מזכיר לך שגם לקובי היתה עונה או שתיים מחוץ לפלייאוף, וזה לא אומר שהוא היה שחקן פחות טוב משחקנים אחרים שכן הובילו את הקבוצות שלהם לפלייאוף, למעשה הוא עדיין היה השחקן הטוב בליגה באותה התקופה.

דבר שני, אני חושב שרוי קצת מגזים. ברור שלא כל השחקנים שהוחתמו הם מיותרים, אלא שישנן כפילויות שלא בטוח שמוסיפות לנו איכות.
למשל, למה קבוצה עם קשיים תקציביים צריכה להחזיק בסגל את נעימי וכהן? הרי הם לא מתוכננים לשחק ביורוליג (ויכול להיות שזאת טעות קונספטואלית, להחליט מראש שהם לא ייקבלו צ'אנס).

ולמה צריך את רייס והיקמן יחד באותה קבוצה? גם אינגלס וסמית' הם שני שחקנים די דומים...

בקיצור, היה אפשר לנצל טוב יותר את התקציב עם פחות ביזבוז וכן, גם להביא שם אחד מוביל לקו האחורי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוקטובר 2013, 21:56

jol9 כתב:דבר שני, אני חושב שרוי קצת מגזים. ברור שלא כל השחקנים שהוחתמו הם מיותרים, אלא שישנן כפילויות שלא בטוח שמוסיפות לנו איכות.
למשל, למה קבוצה עם קשיים תקציביים צריכה להחזיק בסגל את נעימי וכהן? הרי הם לא מתוכננים לשחק ביורוליג (ויכול להיות שזאת טעות קונספטואלית, להחליט מראש שהם לא ייקבלו צ'אנס).

יוני, השאלה הייתה מה אפשר לעשות עם התקציב הנוכחי - ובתקציב הנוכחי, אני הייתי הולך על סגל של 8 שחקנים בכירים. על מה אתה היית הולך? 9? 10?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 אוקטובר 2013, 22:09

roy1000 כתב:
jol9 כתב:דבר שני, אני חושב שרוי קצת מגזים. ברור שלא כל השחקנים שהוחתמו הם מיותרים, אלא שישנן כפילויות שלא בטוח שמוסיפות לנו איכות.

יוני, השאלה הייתה מה אפשר לעשות עם התקציב הנוכחי - ובתקציב הנוכחי, אני הייתי הולך על סגל של 8 שחקנים בכירים. על מה אתה היית הולך? 9? 10?

תראה, במציאות של החוק הרוסי, והחולשה העצובה של הישראלים, כנראה שאין מנוס מ9-10 שחקנים.
בכל אופן, סגל כזה זאת הזמנה להתנפלות של קבוצות הליגה, כי אם לא הכל מתחבר באופן מושלם, אז הסגל הזה יכול לאבד בקלות אליפות, כמו שקרה בעונה שעברה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוקטובר 2013, 22:17

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

תראה, במציאות של החוק הרוסי, והחולשה העצובה של הישראלים, כנראה שאין מנוס מ9-10 שחקנים.
בכל אופן, סגל כזה זאת הזמנה להתנפלות של קבוצות הליגה, כי אם לא הכל מתחבר באופן מושלם, אז הסגל הזה יכול לאבד בקלות אליפות, כמו שקרה בעונה שעברה.

אני לא חושב שהסיכויים של הסגל שהצעתי לאבד אליפות גבוהים מאלו של הסגל הנוכחי, אבל בכל מקרה, אני מעדיף לאבד אליפות עם אלטיט והררי מאשר עם טיוס ונעימי.
הדרך הנכונה להתמודד עם החוק הרוסי (במצבת השחקנים הישראלים הנוכחית) זה להחזיק 4 ישראלים בכירים ולשלב את שחקני הנוער.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 אוקטובר 2013, 22:35

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

אני לא חושב שהסיכויים של הסגל שהצעתי לאבד אליפות גבוהים מאלו של הסגל הנוכחי, אבל בכל מקרה, אני מעדיף לאבד אליפות עם אלטיט והררי מאשר עם טיוס ונעימי.
הדרך הנכונה להתמודד עם החוק הרוסי (במצבת השחקנים הישראלים הנוכחית) זה להחזיק 4 ישראלים בכירים ולשלב את שחקני הנוער.

אני חושב שבסגל שהצעת הסיכוי לאיבוד של אליפות הוא נמוך יותר, אבל הסגל לא מספיק עמוק ליורוליג (תכלס, עם ג'יימס לבד מה נעשה שם?).
לגבי אלטיט והררי אני מסכים. אני כבר מזמן מקווה לראות חבר'ה צעירים משחקים בליגה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוקטובר 2013, 22:38

jol9 כתב:אני חושב שבסגל שהצעת הסיכוי לאיבוד של אליפות הוא נמוך יותר, אבל הסגל לא מספיק עמוק ליורוליג (תכלס, עם ג'יימס לבד מה נעשה שם?).

למה ג'יימס לבד? ג'יימס וסופו סוגרים את עמדה 5 בלי בעיה. למה צריך עוד שחקנים לעמדה הזו? ב- 4 יש לך את בלו וסמית' וקצת הרכבים של ג'יימס סופו ביחד. לא אופטימלי, אבל זה הכי טוב שאפשר לעשות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 אוקטובר 2013, 22:39

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני חושב שבסגל שהצעת הסיכוי לאיבוד של אליפות הוא נמוך יותר, אבל הסגל לא מספיק עמוק ליורוליג (תכלס, עם ג'יימס לבד מה נעשה שם?).

למה ג'יימס לבד? ג'יימס וסופו סוגרים את עמדה 5 בלי בעיה. למה צריך עוד שחקנים לעמדה הזו? ב- 4 יש לך את בלו וסמית' וקצת הרכבים של ג'יימס סופו ביחד. לא אופטימלי, אבל זה הכי טוב שאפשר לעשות.

אולי פיספסתי את הסגל, או שEULGAM בילבל אותי... :D
אתה מדבר על שני גארדים מובילים, אוחיון, סמית', ג'יימס, סופו ומי עוד?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוקטובר 2013, 22:44

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

שני גארדים (רכז מובהק ו- 2 מובהק ללא קומבואים), אוחיון, סמית', ג'יימס, סופו, פניני, לנדסברג ובלו (מסתבר שזה זה יוצא 9 בכירים). בת'כלס אפשר להיפטר מלנדסברג אם באמת לוחצים, אבל נשאיר אותו.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 08 אוקטובר 2013, 00:08

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

שני גארדים (רכז מובהק ו- 2 מובהק ללא קומבואים), אוחיון, סמית', ג'יימס, סופו, פניני, לנדסברג ובלו (מסתבר שזה זה יוצא 9 בכירים). בת'כלס אפשר להיפטר מלנדסברג אם באמת לוחצים, אבל נשאיר אותו.

אוקיי, אז בלו בכלל לא היה בתכניות, וזה די מקרי שהוא חזר.
בכל מקרה, זה פחות או יותר גם הכיוון שאני מקווה שיקרה. הקו האחורי זה המנוע של קבוצת כדורסל. פארגו ופרקינס והביאו את מכבי לעונה נהדרת, עונת לאנגפורד כמעט ונגמרה בפיינל פור,
למרות כל הבעיות שהיו. מנגד עונה עם שלישייה כ"כ אנמית כמו שהיתה לנו בשנה שעברה, נגמרה בעונה מחורבנת.

זה היה הדבר הראשון שהיו צריכים לחשוב עליו בקיץ.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 08 אוקטובר 2013, 13:16

jol9 כתב:אוקיי, אז בלו בכלל לא היה בתכניות, וזה די מקרי שהוא חזר.
בכל מקרה, זה פחות או יותר גם הכיוון שאני מקווה שיקרה. הקו האחורי זה המנוע של קבוצת כדורסל. פארגו ופרקינס והביאו את מכבי לעונה נהדרת, עונת לאנגפורד כמעט ונגמרה בפיינל פור,
למרות כל הבעיות שהיו. מנגד עונה עם שלישייה כ"כ אנמית כמו שהיתה לנו בשנה שעברה, נגמרה בעונה מחורבנת.

השמות הם תחליפיים. בעמדה 4, הייתי רוצה בכלל את אליהו ולא את בלו, אבל זה לא משנה.
הסגל הארוך הוא לא גזירת גורל. אפשר להסתדר עם 8-9 שחקנים בכירים, אבל זה לא יקרה עם ההנהלה הנוכחית.
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 08 אוקטובר 2013, 13:45

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

והסגל הזה כששני הגארדים שאתה מדבר עליהם עולים 3.2 נטו הוא באותו תקציב של הסגל היום ??????
התשעה שחקנים האלו עולים כמו כל ה-13-14 שחקנים שיש היום בסגל .
כך בחשבון שאתה צריך עוד שלושה שחקנים להשלים את הסגל ושהמחליפים שלך הם ברמת ליגה לאומית בארץ בקושי....

אני בתקציב הנמוך מעדיף להמר על שחקנים ולבנות סגל רחב ולקוות לטוב מאשר להביא שני שחקנים במחיר עצום שאתה לא בטוח לאן יובילו אותך , לאנגפורד (חימקי ומילאנו מוסרות דש) ופלאנניץ' ( לאן בדיוק הוביל את חימקי ? וגם הוא לא בדיוק ניהיה צעיר יותר...) הם לא מניה בטוחה וההתרסקות פה יכולה להיות כואבת בהרבה....
הבעיה שאנחנו אפילו לא מסוגלים לדבר על שני שחקנים ברמה של פארגו שמרוויח כ-2 מליון יורו נטו לעונה אז על מניות בטוחות יותר כמו ספאנוליס או אפילו פארמר אין בכלל מה לחלום....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 08 אוקטובר 2013, 17:55

yzafrir כתב:והסגל הזה כששני הגארדים שאתה מדבר עליהם עולים 3.2 נטו הוא באותו תקציב של הסגל היום ??????
התשעה שחקנים האלו עולים כמו כל ה-13-14 שחקנים שיש היום בסגל .
כך בחשבון שאתה צריך עוד שלושה שחקנים להשלים את הסגל ושהמחליפים שלך הם ברמת ליגה לאומית בארץ בקושי....

אני בתקציב הנמוך מעדיף להמר על שחקנים ולבנות סגל רחב ולקוות לטוב מאשר להביא שני שחקנים במחיר עצום שאתה לא בטוח לאן יובילו אותך , לאנגפורד (חימקי ומילאנו מוסרות דש) ופלאנניץ' ( לאן בדיוק הוביל את חימקי ? וגם הוא לא בדיוק ניהיה צעיר יותר...) הם לא מניה בטוחה וההתרסקות פה יכולה להיות כואבת בהרבה....
הבעיה שאנחנו אפילו לא מסוגלים לדבר על שני שחקנים ברמה של פארגו שמרוויח כ-2 מליון יורו נטו לעונה אז על מניות בטוחות יותר כמו ספאנוליס או אפילו פארמר אין בכלל מה לחלום....

אין לי בעיה עם שחקני נוער ב- 9-12.
בכל מקרה, אני די בטוח שקו אחורי של לנגפורד - פלניניץ' היה מוביל אותנו הרבה יותר רחוק ממה שרייס/היקמן/אינגלס יובילו אותנו.

עריכה: הקבוצה ההיא עם ג'ורדן פארמר היה הקבוצה שהכי נהניתי לראות פוסט השושלת.
roy1000

הודעהעל ידי EulGam05 » 08 אוקטובר 2013, 18:36

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אוקיי, אז בלו בכלל לא היה בתכניות, וזה די מקרי שהוא חזר.

השמות הם תחליפיים. בעמדה 4, הייתי רוצה בכלל את אליהו ולא את בלו, אבל זה לא משנה.
הסגל הארוך הוא לא גזירת גורל. אפשר להסתדר עם 8-9 שחקנים בכירים, אבל זה לא יקרה עם ההנהלה הנוכחית.

לא ממש השתכנעתי.

תסתכל למשל על המשחקים של מכבי מול קבוצות בארץ בשנים האחרונות - בלא מעט מקרים מכבי מכריעה את המשחק לא בגלל יתרון איכות חמישיה מול חמישיה אלא פשוט בגלל יתרון העומק שלה. היא זורקת שחקנים טריים למגרש כל 5 דקות, מתישה את היריבה ואז כמה דקות של חוסר ריכוז כתוצאה מעייפות ופתאום מכבי כבר ביתרון 15 והמשחק גמור. זה גם מה שיקרה מול הקבוצות האיכותיות בהצלבה שפשוט יתישו את שחקני החמישיה האיכותיים (בייחוד כשכל משחק הוא במרווח של 2-3 ימים) עם שחקנים טריים כל 5 דקות ואז ברבע האחרון יזרקו את הלורבקים והנאבארואים למגרש אחרי שהם נחו חצי רבע בזמן ששחקני החמישיה שלך כבר עם הלשון בחוץ.

אפשר גם לקחת גם את שיקאגו מה-NBA כדוגמא, ת'יבודו הורג את שחקני החמישיה עם 36-39 דקות בממוצע למשחק בערב ואז מגיעים לפלייאוף כשחצי סגל פצוע והחצי השני בקושי מסוגל לקפוץ בשביל לזרוק לסל.

בשורה התחתונה בשני המקרים התקרה נראת לי די נמוכה. בסגל קצר היתרון הוא שיש סיכוי טוב לקבל חמישיה איכותית אבל מצד שני אתה מסתכן בכך שעייפות ופציעות ימנעו ממך למקסם את האיכות הזאת. בסגל רחב יש סיכוי טוב שתקבל חמישיה פחות טובה אבל מצד שני רוחב הסגל והעובדה שרוב השחקנים פחות או יותר באותה רמה גורם לכך שאתה מושפע פחות מעייפות ופציעות - מה שעוזר לך למקסם את האיכות של מה שיש לך, גם אם התקרה שלה מראש נמוכה יותר מזו של החמישיה האיכותית.
EulGam05

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Gevaudan, Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־15 אורחים