שמואל1 כתב:מקובי כתב:roy1000 כתב:אני חושב שיש תקדים לזה ששחקן הושעה מהליגה כי סירב להתייצב לנבחרת, אבל אני לא זוכר מי זה היה (אולי עדי גורדון)?
בלי קשר, אני חושב שצריך לשחרר את טיוס במקרה הזה. במילא יש את פישר בתור מחליף.
עדי גורדון, ל2 או 3 משחקים...
ומסכים לגבי המשפט השני, מילא אם לא היה אלטרנטיבה, אבל יש אפשרות שתהיה עוד רוטציה כך שאומרים לטיוס לוותר על הלימודים בגלל 3-4 משחקים (מתוך 6)
שמואל- אני לא מבין איך אתה יכול לקבוע שהקריירה של כספי/מקל בNBA יותר חשובה מהקריירה העתידית של טיוס אחרי הכדורסל (הוא לא יהיה שחקן כדורסל לנצח).
הרי אי אפשר לומר לו שידחה את זה לשנה הבאה... בשנה הבאה יש את אליפות אירופה עצמה ואז ירצו אותו שם.
זה יותר חשוב. כיצד אמור לעניין את מדינת ישראל הקריירה העתידית של טיוס? חוץ מזה, אף אחד פה לא מבטל לגמרי את הקריירה העתידית שלו. יש לו עוד הרבה שנים לשחק כדורסל ועוד הרבה הדמנויות להשלים את הלימודים.
לעומת זאת, הקריירה של כספי ומקל ב- NBA חשובה למדינת ישראל. זה אינטרס של כולנו ששחקנים ישראלים ישחקו בליגות הטובות בעולם יצליחו. הצלחה כזאת סוחפת אחריה מדינה שלמה ומעודדת ילדים רבים לחקות אותם.
אני אתחיל מהסוף:
כיצד אמור לעניין את מדינת ישראל הקריירה הנוכחית של כספי/מקל?
הם מביאים לנו תגמולים על כך שהם משחקים בNBA? אז יש כבוד שיש ישראלים שם אבל אותי לימדו שעם כבוד אפשר ללכת למכולת...
דמגוגיה זה כיף- גם הצלחה של מכבי באירופה סוחפת אחריה מדינה שלמה ומעודדת ילדים רבים לחקות אותם ככה שזה לא מאוד מרשים... ואם מכבי תיאלץ לוותר על טיוס בגלל זה אז זה פוגע בה מקצועית באירופה...
עוד הרבה שנים לשחק כדורסל? תגיד את זה לעודד קטש ששיחק 6 שנים בסה"כ... הרבה הזדמנויות להשלים לימודים? הרי נניח והוא דוחה את זה ברור לך שעוד שנה יהיה את אותו סיפור ועוד שנתיים שוב פעם וכו'...(וזה בלי קשר ששנינו לא יודעים את העובדות, יכול להיות שיש דד ליין לסיום התואר, אני יודע שיש את זה אצלנו באונ' הפתוחה למשל שאפשר להשלים תואר עד 7 שנים)