er79 כתב:jol9 כתב:er79 כתב:התנין כתב:זו דעתך. מכאן ועד לקרוא להם ''שמות הזויים'', מעיד בעיקר על חוסר הבנה משווע.
כמו שאמרתי, דעתי בלבד. ואל תהיה כל כך בטוח שאתה מבין כדורסל יותר ממני.
אני לא יודע אם היית אז בעניינים (מבחינת הגיל), אבל שורט ות'רדקיל היו באמת שחקנים ברמה.
מבחינת איכות נטו, ברור שהאפמן גדול מהם (ולדעתי הוא בטופ 5 של שחקני מכבי בכל הזמנים) אבל אם מסתכלים על כמות השנים ועל ההשפעה שלהם על הליגה,
אז אי אפשר לבטל אותם.
כלומר, רייס הביא למכבי את היורוליג, אבל זה לא רלוונטי לליגה המקומית, וזה המדד שעל פיו בודקים.
דונלד רויאל שיחק כאן עונה אחת בלבד, ולא היה משהו בכלל, ולכן לא אמור להיות קשור לדיון.
קודם כל, לא מבין למה עשית אותי ילד, אני בן 35. דבר שני, המדדים שלך והמדדים שלי שונים, וזה לא עושה אותי או אותך לצודקים. אני לא שופט לפי יכולות של אורך שנים ותקופה ארוכה בישראל, אני אומד את היכולות שלהם בהתאם להשגיות ולתארים שהשיגו. מהבחינה הזאת לדעתי שחקנים כמו רייס, האפמן ומקדונלד, גם אם היו בארץ תקופה קצרה יותר, טובים יותר משורט ות'רדקיל. רויאל אולי לא היה דוגמא טובה, אבל גם הוא לדעתי מוכשר יותר מהשניים, וכמו שאמרתי, יש עוד הרבה זרים טובים יותר ששיחקו בארץ מת'רדקיל ושורט. זו דעתי בכל אופן.
לא עשיתי אותך שום דבר. אמרתי שאני לא יודע אם היית אז בעניינים או לא. מסתבר שכן, אז בסדר.
אף אחד לא אומר שהדעה שלך לא נכונה. אנחנו מתווכחים על הרבה דברים כאן, ובינהם גם זה דיון בהחלט לגיטימי בלי דעה אחת צודקת צדק מוחלט.
בלי קשר, הדבר הראשון שצריכים להסכים עליו הוא הבסיס. אם אנחנו מדברים על זרים שהשפיעו על הליגה המקומית, או זרים ששופטים את היכולת שלהם נטו בלי קשר להצלחה
הקבוצתית, או זרים שלא היו מדהימים אבל הביאו תארים וכו'.
לדעתי, המטרה המקורית של הכתבה המקורית היתה לבדוק את הזרים על פי השפעתם על הליגה המקומית (ואני יודע שהכותרת של הכתבה הציגה משהו אחר).
אם זה אכן מדד ההשוואה, אז בהחלט לכמות השנים יש משמעות גדולה.
אם מסתכלים על איכות השחקנים נטו, ללא קשר להצלחה הקבוצתית, אז אי אפשר להוציא מהרשימה שחקן כמו ארויו, שהיה עילוי.
גם פארגו בהחלט שייך לטופ, וכמובן כמובן האפמן הרבה לפני שחקנים אחרים.
אם מסתכלים על ההשפעה של הזרים על ההצלחה הקבוצתית, אז סופו, רייס, נייט ומקדונלד כמובן צריכים להיות שם, אבל גם שחקנים כמו דונטה ופי ג'יי טאקר שהביאו
אליפויות לקבוצות שלהם.
בקיצור, הכל הולך לפי הבסיס להשוואה.
ועוד דבר קטן - אי אפשר לעשות רשימה שמורכבת רק משחקני מכבי. זה לא מעניין, וזה בוודאי לא משהו שהם התכוונו לעשות בכתבה המקורית.
אין מה לעשות, יש עוד קבוצות בארץ, ובחלקן גם שיחקו זרים מצויינים, ואין שום בעיה לתת להם את הקרדיט.