כדורסל ישראלי - מתכוננים לעונה הבאה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי - מתכוננים לעונה הבאה

הודעהעל ידי er79 » 06 אוגוסט 2014, 13:35

jol9 כתב:
er79 כתב:
התנין כתב:זו דעתך. מכאן ועד לקרוא להם ''שמות הזויים'', מעיד בעיקר על חוסר הבנה משווע.

כמו שאמרתי, דעתי בלבד. ואל תהיה כל כך בטוח שאתה מבין כדורסל יותר ממני.

אני לא יודע אם היית אז בעניינים (מבחינת הגיל), אבל שורט ות'רדקיל היו באמת שחקנים ברמה.
מבחינת איכות נטו, ברור שהאפמן גדול מהם (ולדעתי הוא בטופ 5 של שחקני מכבי בכל הזמנים) אבל אם מסתכלים על כמות השנים ועל ההשפעה שלהם על הליגה,
אז אי אפשר לבטל אותם.
כלומר, רייס הביא למכבי את היורוליג, אבל זה לא רלוונטי לליגה המקומית, וזה המדד שעל פיו בודקים.

דונלד רויאל שיחק כאן עונה אחת בלבד, ולא היה משהו בכלל, ולכן לא אמור להיות קשור לדיון.

קודם כל, לא מבין למה עשית אותי ילד, אני בן 35. דבר שני, המדדים שלך והמדדים שלי שונים, וזה לא עושה אותי או אותך לצודקים. אני לא שופט לפי יכולות של אורך שנים ותקופה ארוכה בישראל, אני אומד את היכולות שלהם בהתאם להשגיות ולתארים שהשיגו. מהבחינה הזאת לדעתי שחקנים כמו רייס, האפמן ומקדונלד, גם אם היו בארץ תקופה קצרה יותר, טובים יותר משורט ות'רדקיל. רויאל אולי לא היה דוגמא טובה, אבל גם הוא לדעתי מוכשר יותר מהשניים, וכמו שאמרתי, יש עוד הרבה זרים טובים יותר ששיחקו בארץ מת'רדקיל ושורט. זו דעתי בכל אופן.
er79

הודעהעל ידי מקובי » 06 אוגוסט 2014, 14:07

roy1000 כתב:
שמואל1 כתב:יש להם 4100 מנויים, הם כבר יותר מהכפילו את כמות המנויים שהייתה להם עד היום.
עד סוף המכירה כנראה ימכרו את כל המנויים המוצעים. בשלב ראשון אחר היציעים העליונים יהיו סגורים לקהל.

הרעיון של לסגור יציעים נראה לי קצת הזוי. הרי גם למשחקים בליגה הישראלית של מכבי מגיעים רק 2000-5000 אוהדים ואף אחד לא סוגר יציעים בנוקיה.

אה?
במשחקי ליגה מגיעים בד"כ 5000-6000 צופים (כמובן, משחקים "קטנים"...)
שהכמות היא קרובה ל5000 אז אפשר לעבור ללמטה חופשי (גם אם הכרטיס שלך הוא ללמעלה...) כך שהלמטה מלא כמעט לגמרי והלמעלה די ריק (בד"כ נשארים כאלה שאין לה כוח לעבור או כאלה שרוצים לשבת כקבוצה)

במקרה שלהם הבנתי שיש מעין מגירות כאלה שאפשר לפתוח ולסגור וככה לשלוט בגודל האולם. נשמע קצת מוזר, אבל בעוד חודש וקצת אני אראה את זה במציאות ואוכל להביע דעה.
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 06 אוגוסט 2014, 14:10

er79 כתב:
jol9 כתב:
er79 כתב:
התנין כתב:זו דעתך. מכאן ועד לקרוא להם ''שמות הזויים'', מעיד בעיקר על חוסר הבנה משווע.

אני לא יודע אם היית אז בעניינים (מבחינת הגיל), אבל שורט ות'רדקיל היו באמת שחקנים ברמה.
מבחינת איכות נטו, ברור שהאפמן גדול מהם (ולדעתי הוא בטופ 5 של שחקני מכבי בכל הזמנים) אבל אם מסתכלים על כמות השנים ועל ההשפעה שלהם על הליגה,
אז אי אפשר לבטל אותם.
כלומר, רייס הביא למכבי את היורוליג, אבל זה לא רלוונטי לליגה המקומית, וזה המדד שעל פיו בודקים.

דונלד רויאל שיחק כאן עונה אחת בלבד, ולא היה משהו בכלל, ולכן לא אמור להיות קשור לדיון.

קודם כל, לא מבין למה עשית אותי ילד, אני בן 35. דבר שני, המדדים שלך והמדדים שלי שונים, וזה לא עושה אותי או אותך לצודקים. אני לא שופט לפי יכולות של אורך שנים ותקופה ארוכה בישראל, אני אומד את היכולות שלהם בהתאם להשגיות ולתארים שהשיגו. מהבחינה הזאת לדעתי שחקנים כמו רייס, האפמן ומקדונלד, גם אם היו בארץ תקופה קצרה יותר, טובים יותר משורט ות'רדקיל. רויאל אולי לא היה דוגמא טובה, אבל גם הוא לדעתי מוכשר יותר מהשניים, וכמו שאמרתי, יש עוד הרבה זרים טובים יותר ששיחקו בארץ מת'רדקיל ושורט. זו דעתי בכל אופן.

לא עשיתי אותך שום דבר. אמרתי שאני לא יודע אם היית אז בעניינים או לא. מסתבר שכן, אז בסדר.
אף אחד לא אומר שהדעה שלך לא נכונה. אנחנו מתווכחים על הרבה דברים כאן, ובינהם גם זה דיון בהחלט לגיטימי בלי דעה אחת צודקת צדק מוחלט.

בלי קשר, הדבר הראשון שצריכים להסכים עליו הוא הבסיס. אם אנחנו מדברים על זרים שהשפיעו על הליגה המקומית, או זרים ששופטים את היכולת שלהם נטו בלי קשר להצלחה
הקבוצתית, או זרים שלא היו מדהימים אבל הביאו תארים וכו'.

לדעתי, המטרה המקורית של הכתבה המקורית היתה לבדוק את הזרים על פי השפעתם על הליגה המקומית (ואני יודע שהכותרת של הכתבה הציגה משהו אחר).
אם זה אכן מדד ההשוואה, אז בהחלט לכמות השנים יש משמעות גדולה.

אם מסתכלים על איכות השחקנים נטו, ללא קשר להצלחה הקבוצתית, אז אי אפשר להוציא מהרשימה שחקן כמו ארויו, שהיה עילוי.
גם פארגו בהחלט שייך לטופ, וכמובן כמובן האפמן הרבה לפני שחקנים אחרים.

אם מסתכלים על ההשפעה של הזרים על ההצלחה הקבוצתית, אז סופו, רייס, נייט ומקדונלד כמובן צריכים להיות שם, אבל גם שחקנים כמו דונטה ופי ג'יי טאקר שהביאו
אליפויות לקבוצות שלהם.

בקיצור, הכל הולך לפי הבסיס להשוואה.
ועוד דבר קטן - אי אפשר לעשות רשימה שמורכבת רק משחקני מכבי. זה לא מעניין, וזה בוודאי לא משהו שהם התכוונו לעשות בכתבה המקורית.
אין מה לעשות, יש עוד קבוצות בארץ, ובחלקן גם שיחקו זרים מצויינים, ואין שום בעיה לתת להם את הקרדיט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 06 אוגוסט 2014, 14:30

jol9 כתב:
er79 כתב:
jol9 כתב:
er79 כתב:

אז אי אפשר לבטל אותם.

לא עשיתי אותך שום דבר. אמרתי שאני לא יודע אם היית אז בעניינים או לא. מסתבר שכן, אז בסדר.
אף אחד לא אומר שהדעה שלך לא נכונה. אנחנו מתווכחים על הרבה דברים כאן, ובינהם גם זה דיון בהחלט לגיטימי בלי דעה אחת צודקת צדק מוחלט.

בלי קשר, הדבר הראשון שצריכים להסכים עליו הוא הבסיס. אם אנחנו מדברים על זרים שהשפיעו על הליגה המקומית, או זרים ששופטים את היכולת שלהם נטו בלי קשר להצלחה
הקבוצתית, או זרים שלא היו מדהימים אבל הביאו תארים וכו'.

לדעתי, המטרה המקורית של הכתבה המקורית היתה לבדוק את הזרים על פי השפעתם על הליגה המקומית (ואני יודע שהכותרת של הכתבה הציגה משהו אחר).
אם זה אכן מדד ההשוואה, אז בהחלט לכמות השנים יש משמעות גדולה.

אם מסתכלים על איכות השחקנים נטו, ללא קשר להצלחה הקבוצתית, אז אי אפשר להוציא מהרשימה שחקן כמו ארויו, שהיה עילוי.
גם פארגו בהחלט שייך לטופ, וכמובן כמובן האפמן הרבה לפני שחקנים אחרים.

אם מסתכלים על ההשפעה של הזרים על ההצלחה הקבוצתית, אז סופו, רייס, נייט ומקדונלד כמובן צריכים להיות שם, אבל גם שחקנים כמו דונטה ופי ג'יי טאקר שהביאו
אליפויות לקבוצות שלהם.

בקיצור, הכל הולך לפי הבסיס להשוואה.
ועוד דבר קטן - אי אפשר לעשות רשימה שמורכבת רק משחקני מכבי. זה לא מעניין, וזה בוודאי לא משהו שהם התכוונו לעשות בכתבה המקורית.
אין מה לעשות, יש עוד קבוצות בארץ, ובחלקן גם שיחקו זרים מצויינים, ואין שום בעיה לתת להם את הקרדיט.

אני לחלוטין לא מתווכח איתך, להיפך אני מסכים איתך. גם שחקנים כמו ארויו ופארגו היו טובים מהשניים האלה. לחלוטין אבל אין לי בעיה לתת קרדיט לזרים אחרים שלא שיחקו במכבי, פשוט התווכחו איתו ספציפית על שורט ות'רדקיל. והיו גם מחוץ למכבי שחקנים טובים מהם, כמו דונטה שציינת, אני מסכים שגם אנדרו קנדי הביא הצלחות יותר מהם. זה הכל, נקודתית אני פשוט לא חושב שתרדקיל ושורט צריכים להיות ברשימה.
er79

הודעהעל ידי שמואל1 » 06 אוגוסט 2014, 15:26

רשמית: בר טימור חתם בהפועל ירושלים ל- 3 שנים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 06 אוגוסט 2014, 15:38

צ'שר כתב:ההשוואה לכדורסל של התקופה הזו פשוט לא רלוונטית. על סמך מה אתה אומר שהם היו יותר טובים? איך אפשר בכלל למדוד את זה? הדבר היחיד שכן אפשר להגיד כמעט בוודאות זה שמבחינה פיזית הכדורסל האירופאי ובתוך כך גם הישראלי הוא הרבה יותר אתלטי, מהיר וחזק ממה שהיה לפני 20 שנה. לשחקנים שהיו כוכבים בשנים האלה, או אפילו כוכבים בתחילת שנות ה-2000, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להתמודד עם הרמה הגופנית של השחקנים היום. משום שזו הנקודה היחידה שבאמת אפשר להגיד שהיא בוודאות התקדמה, אז אם כבר יותר הגיוני להגיד שרמת הקבוצות כיום היא הרבה יותר גבוה...למרות שאני נגד לקבוע את שתיהם, כי זה פשוט בלתי ניתן להשוואה.

על סמך העובדה שראיתי את הכישרון באירופה דאז ורואה את רמת הכישרון באירופה כיום, מן הסתם. הכדורסל היום אמנם יותר אתלטי, אבל רמת הכישרון ירדה פלאים בעיקר בגלל ה-NBA והעובדה שאם בעבר היו איזה 25 קבוצות (אני לא סגור על המס' המדויק) כיום נוספו עוד 5 קבוצות ששואבות מאגר שחקנים שיכול היה לככב באירופה. אין לי ספק שכ"א מאותם תותחים שהיו אז יהיו גם כאלה גם כיום, למרות שאין אפשרות לבדוק את זה. אבל לאור העובדה שכיום רמת הכישרון באמת בשפל, אז האפשרות שהצגתי קרובה לוודאי. תראה את המשחק של ישראל נגד גרמניה. היה שם קטע שרובין בנזיג שהוא לא יותר משחקן חביב בליגה הגרמנית עשה סל נחמד בפוסט אפ והשדר כבר יצא בהצהרות ''זה שחקן NBA''.

er79 אני לא טוען שאתה לא מבין כדורסל, אלא יוצא נגד האמירה הספציפית שלך -''שמות הזויים'' - כשבתכלס מדובר בשחקנים ענקיים. אם אתה מכניס לרשימה הזאת את פארגו ורייס, אז אין שום סיבה שהם לא יכנסו גם. יתרה מכך, במה דונטה סמית' עדיף עליהם למשל?
התנין

הודעהעל ידי er79 » 06 אוגוסט 2014, 16:20

יכול להיות שהמונח שמות הזויים היה קצת קיצוני, אבל אבל אני בדעה שהם לא בסקאלה של המון זרים טובים בהרבה ששיחקו פה. דונטה שחקן מוכשר יותר מהם לדעתי, לפחות בשנים שאני שופט שהוא שיחק בישראל לפי השנים שהם שיחקו פה. ורסטילי מאוד, עושה הכל על המגרש, לקח אליפות אחת וכמעט אחת נוספת. מבחינת השפעה קבוצתית והשגיות הוא הצליח יותר מהם. אבל שלא יובן מזה שהוא ראוי להיכנס לעשירייה. אני הייתי מרכיב עשירייה אחרת, אבל דונטה יותר איכותי בעיניי משורט ות'רדקיל. שוב, עניין של השקפה שונה כנראה שלי ושלך
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אוגוסט 2014, 09:22

er79 כתב:יכול להיות שהמונח שמות הזויים היה קצת קיצוני, אבל אבל אני בדעה שהם לא בסקאלה של המון זרים טובים בהרבה ששיחקו פה. דונטה שחקן מוכשר יותר מהם לדעתי, לפחות בשנים שאני שופט שהוא שיחק בישראל לפי השנים שהם שיחקו פה. ורסטילי מאוד, עושה הכל על המגרש, לקח אליפות אחת וכמעט אחת נוספת. מבחינת השפעה קבוצתית והשגיות הוא הצליח יותר מהם. אבל שלא יובן מזה שהוא ראוי להיכנס לעשירייה. אני הייתי מרכיב עשירייה אחרת, אבל דונטה יותר איכותי בעיניי משורט ות'רדקיל. שוב, עניין של השקפה שונה כנראה שלי ושלך

ת'רדקיל היה שחקן ענק. אחד הסווינגים הטובים באירופה בזמנו. אל תשכח שהפועל ת"א של אותה תקופה נתמכה ע"י ההסתדרות והיא שילמה סכומים די דומים לאלו ששילמה מכבי ולא היה אז כסף גדול באירופה. לת'רדקיל הייתה בעיית סמים חמורה שאחרת הוא היה ב- NBA.
שורט היה שחקן שעשה קריירה מצויינת ב- NBA והגיע לפה בסופה. הוא נתן עונה מצויינת בארץ.

אנחנו מדברים על דברים שהיו לפני 25 שנה, כשיחסי הכוחות היו שונים לחלוטין, אז קצת קשה להשוות לעכשיו, אבל גם שורט וגם ת'רדקיל היו כמה רמות מעל דונטה סמית'.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 07 אוגוסט 2014, 11:11

וגם מרייס ופארגו, עד שיוכח אחרת (כלומר כמה עונות גדולות ברצף). רמת הזרים שהיתה באירופה בעבר באמת היתה ליגה אחרת.
התנין

הודעהעל ידי er79 » 07 אוגוסט 2014, 11:19

מאה אחוז, אבל אני מסתכל על על זה מזוויות אחרות, ועל פי איך שאני רואה את זה, במדדים שלי, יש בוודאות יותר מעשרה זרים שהייתי מדרג לפניהם, כן, כולל דונטה. אבל כאמור איש באמונתו יחיה.
er79

הודעהעל ידי er79 » 15 אוגוסט 2014, 19:22

יהיה שווה לעקוב אחרי דילייגרו בגליל השנה, לראות אם יש בכלל סרט כלשהו שהוא יכול לשחק כגבוה ישראלי במכבי בעתיד. מצד שני, גם בקיץ שעבר כתבתי דברים דומים על פלין קליימן והתאכזבתי ממנו קשות. אולי דילייגרו יצליח קצת יותר. כמובן מדובר בשני סגנונות משחק שונים של שני השחקנים.
er79

הודעהעל ידי rc4991 » 16 אוגוסט 2014, 20:45

https://www.facebook.com/photo.php?v=43 ... =2&theater
:laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3

נראה לי שהוא שרד גם את עידן האבן
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 16 אוגוסט 2014, 21:45

er79 כתב:יהיה שווה לעקוב אחרי דילייגרו בגליל השנה, לראות אם יש בכלל סרט כלשהו שהוא יכול לשחק כגבוה ישראלי במכבי בעתיד. מצד שני, גם בקיץ שעבר כתבתי דברים דומים על פלין קליימן והתאכזבתי ממנו קשות. אולי דילייגרו יצליח קצת יותר. כמובן מדובר בשני סגנונות משחק שונים של שני השחקנים.

האמת , ממה שראיתי מקליימן העונה אני מרגיש שהוא התפספס ולא קיבל מספיק הזדמנויות. יש לו כדורסל ו הוא יכל לתרום הרבה יותר השחקן ליגה . לגבי מכבי הוא כנראה צריך עוד עונה שתיים להתבשל ואז לראות מה הוא שווה...
גם רובי בוסטיין היה לא רע בנס ציונה רק שהוא כבר בן 30 ולא נשאר לו מספיק זמן כדי להראות אם הוא מסוגל ליותר...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Asf » 17 אוגוסט 2014, 13:17

rc4991 כתב:https://www.facebook.com/photo.php?v=438473716293142&set=vb.100003915533624&type=2&theater
:laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3

נראה לי שהוא שרד גם את עידן האבן

:grin :grin :grin
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 אוגוסט 2014, 10:17

המאבק על זלמנסון: מכבי ת"א והרצליה מתכתשות
השחקן הצעיר מושאל לקבוצה מהשרון, אך האלופה רוצה שישוב אליה בעונה הקרובה. היחסים בין המועדונים הגיעו לנקודת רתיחה. היכן ישחק הסנטר בסוף?

http://one.co.il/Article/237997.html

לא ברור לי מדוע מכבי מתעקשת על שחקן שגם ככה לא יראה פרקט. שיתנו לו לשחק בהרצליה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 18 אוגוסט 2014, 17:34

איזה הגזמה של כותרת.
כמו שרשמו התכתשות יכלו לרשום חילוקי דעות. (וזה בלי לציין כמובן שלמכבי יש את הזכות לקבוע על זלמנסון וזה צוין בחוזה מלכתחילה... וכמובן כל הציטוטים הם "מקורבים לשחקן" ו"בעילום שם")

אתר מבחיל.
מקובי

הודעהעל ידי LIAV10 » 18 אוגוסט 2014, 22:09

ג׳וש סלבי בדרך להרצליה.
יהיה מעניין לראות אותו בארץ.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 18 אוגוסט 2014, 22:14

LIAV10 כתב:ג׳וש סלבי בדרך להרצליה.

וואו :o
החתמה גדולה שלהם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 19 אוגוסט 2014, 00:31

LIAV10 כתב:ג׳וש סלבי בדרך להרצליה.

אכן החתמה מעניינת.
שחקן צעיר, מאוד מוכשר. בהחלט יכול להתפתח לפארגו הבא.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 19 אוגוסט 2014, 01:02

מה עם מגדל שדיברו על שחקני יורוליג שינחתו פה ותקציב שווה למכבי? דיברו על הסגל הכי איכותי במדינה, בינתיים גרין האריך חוזה.
הבטיחו לי פה בפורום הבטחות על המועדון היוקרתי ונכון לעכשיו אני מכין את עצמי נפשית לעוד גמר נגד חיפה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עידן ו־13 אורחים