על ידי אדם » 26 יוני 2015, 15:56
מי עדיף לדעתכן,אם היה בחירה לאוול או אמבקווה?שום בעיני הם לא סנטרים אבל הם טובים בתור חיות צבע שנותנות הגנה ריבאונד ואתלטיות כמו דאנדסטון מאוליפיאקוס שעבר לאנדלו.
עכשיו כמו כולם פה אני סובל בימים האחרונים וזה כמו חץ בלב ,אנחנו אוהדים מספר אחת בארץ ,קוראים לנו בשמות ,וקבוצה של סמרטוטים זוכה באליפות פעם ב100 שנה והופכים אותה לאלטרנטיבה,זה הזוי ,במפגש היחיד על תואר העונה נתנו להם בראש בארנה ,אני לא עיוור ולא מתעלם מהשינוי שירושלים עוברת או רוצה לעבור ,מכבי ואנחנו כאוהדים צריכים להיתעסק בעצמנו,ולדאוג להיות טובים,מכבי במרוצת השנים דאגה לעשות את השחקנים שלה ולהפוך אותם ליותר טובים ,מסורת לא בונים בכמה שנים ולא הילה ולא ווינריות ולכל כל המשתמע מזה,אם כל הכסף שבעולם ואם כל ההכנסות והחסויות שאם וכאשר יקבלו ירושלים מהיורוליג זה לא יהפוך אותם לכלום ולא אמור להפחיד .
במשך שנים ישנם ועדין קבוצות רוסיות וטורקיות שמשקיעות וישקיעו פי 4 ו5 מירושלים ,ירושלים לא תוכל להשקיע חצי ממה שהקבוצות הללו השקיעו וישקיעו ,ועדין מה יצא מכך?ולא תגידו שזו היתה השקעה חד פעמית,זה שנה אחרי שנה וכל שנה נוספת קבוצה עשירה חדשה ,מה שמוכיח שהכסף לא משחק תפקיד ,לטורקים יש קהל נהדר ותומך וגדול ,אבל אין להם את המסביב תדבר הזה שהופך אותך לגדול למרות כל הכסף ,אל לנו לדאוג מירושלים או להיתעסק בהם ,כל זה מוכיח שמכבי צריך להיתעסק בעמצמה ולדאוג לבעיות שלה ולא לדאוג מהיתעצמות של ירושלים כי אם אנחנו נטפל בבעיות שלנו ונתנהל נכון הן כהנהלה והן כאוהדים,ואני בכוונה אומר כאוהדים,כי זה הדבר החשוב ,עזבו עכשיו פדרמן או רקאנטי ,משו עיף אצלנו גם כאוהדים וגם כהנהלה,הרעב ,תמיד מי שרעב ורוצה מצליח ,ואנחנו כאוהדים קצת היתעיפנו .
אנחנו צריכים להיתעורר ואני לא מדבר על חרם,אלא על להשמיע את קולנו ולהראות שרוצים דברים ושאנחנו רואים ויודעים ,כרגע לירושלים יש תדריב יש את הרצון של ההנהלה להוכיח לאוהדים לרצות את האוהדים ,אצלנו כבר ההנהלה ומי שעוסק בזה חושב שסבבה יש רעש יעבור ,אנחנו הכי חכמים ואנחנו מנהלים את זה 40 שנה ואנחנו מצליחים ואף אחד לא יודע יותר טוב מאיתנו ואל תדאגו ניסתדר והכל יהיה בסדר ,להבדיל אלף הבדלות ,קודם כל כל חברה כל עסק כל גוף עסקי ,יודע שיש צורך בשינוי בהיתקדמות ולנחליף דברים,ואצל מכבי חושסבים שמה שעבד פעם יעבוד גם היום ,וחבל כי הכניסו דם צעיר שאפתן אבל אם אותה תוכנה ישנה מפעם ,לא כל מה שעבד פעם יעבוד היום ,מה שעדין מריץ את מכבי זה הגלגלים מפעם ,והמנוע חיב להיתעורר ולהכניס רעב ולצאת מהשבלונה ,הכוונה היתה שאמרתי להבדיל אלף הבדלות זה שגם גוף כמו צהל ,שהיה עיף וחשב באותה צורה לפני כמה שנים ,הבין שחיב לשנות פאזה ולהיתקדם לשנות האלפים.
ההנהלה שלנו עומדת במקום ,עזבו שמות עכשיו וקשר לקמצנות ,הבעיה אצלנו היא יותר מקמצנות כי גם בתקציב שלנו אפשר לעשות הרבה הרבה יותר ,הרי שחקנים כמו ריט ומקי ,יותר טובים מלינהראט והינס ואין סיבה שאם מתעסקים בשכומים קטנים אז לא נביא כאלה אם כבר ירדנו נמוך ,גם בבררה יש יוצא מהכלל.
הבעיה אצלנו היא לא תקציב אלא היתנהלות ודרך ,אנחנו מקובעים ועומדים במקום ,והאנשים הויתיקים רוצים כאילו לשחרר אבל עדין לאחוז בהגהה ומפחדים משינוים ומעדיפים את האגו על פני טובת הקבוצה,אין שום סיבה שבתקציב שלנו נעמיד כזאת קבוצה עלובה ומסריחה ,לא יכול להיות שישראלים לא ירצו להגיע למועדון שלנו ,מה קרה אצלנו?פעם הינו המועדון ששחקנים היו מתים לבוא בגלל החום והמשפחתיות והדאגה לכל שחקן ושחקן מה קרה לזה??.
לסיום אנחנו צריכים אך ורק לדאוג מעצמנו ומהעמידה במקום ,משו צריך לזוז ,השחצנות או היהירות או מה שזה לא יהיה .
הרי אורי אלון יהיר שחצן וחי בסרט באמת לא משנאה אלא באמת הבן אדם חי בסרט והשתן עולה לו מליוןן פעם לראש וכל ראיון הוא נשמע אחרת בהתאם למצב,הוא לא רחוק מהשגעון שהיה לאגאיר רק בתחפושת אחרת,אני אומר את זה לא כהיתחיסות או כי זה מפריע לי אלא כי זה מפריע לרובכם פה ואין סיבה ,שידבר יגיד ,הרי אם יעשו אצלנו את כל הדברים הנכונים ,הבחור ישאר רק אם הגל והפוזה .
הדאגה צריכה להיות מהמועדון שלנו ,צריך לנהל אחרת את התקציב ,צריך לחפש שחקנים בצורה אחרת ,צריך לשנות את ההיתנהלות אצלנו בקבלת החלטות ,זה הרי לא קומונה ,מזה יושבים ביחד ומחליטים ושומעים דעות ,צריך מנהל ,צריך בעל מקצוע ,צריך מאמן שהוא בוחר ביחד אם הבעל מקצוע ,הרי המאמן מאמן את השחקנים וקובע תרגילים ושיטת משחק ,לכל מאמן יש הבנה אחרת של המשחק ,אתה לא מלביש לצוות שחקנים ומחליט להם ,אתה לא תוקע אותם אם שחקן במשך שנה ואומר להם תנסו בכל זאת זו לא היתנהלות ,הנהלה יושבת למשא ומתן אם שחקנים ,הנהלה קובעת תקציב ומגדירה למאמן תקציב ומטרות ,מפה תן לו לבחור מה הוא רוצה ואיך הוא רוצה ולהתאים את הפאזל ,סגל לא נבנה לפי קפריזות ,של כל בעל מקצוע במועדון ,פעם בחרנו שחקן כי הסקאוט רצה, השחקן הבא נבחר כי וויציץ רצה ,זה כי שמעון וזה בשביל גודס וככה זה נראה כמו סלט חסר טעם וריח ,שחקנים חיבים להתאיםמ אחד לשני מבחינת אופי ומבחינת הכדורסל שלהם ובהתאמה אחד לשני בתור שחקנים.
אני מקווה מאוד שיהיה שינוי אצלנו בהבנה גם בהנהלה וגם כאוהדים ובנוסף נפסיק להיתעסק באמת במועדונים אחרים כי הם לא הבעיה שלנו ולא מזיזים לנו אנחנו צריכים לשמוח שקבוצה מאושרת מהחים כאילו עשתה משו וששאריות מכבי חוגגים וזורקים סיסמאות ונשמעים עלובים ,הרי כל הרעש הזה זה כדי להוכיח לנו ומה הוכיחו לנו שסוף סוף במאה שנה הגיעו למשו?וואו,טוב מאוד שאלון חושב שהישראלים הכי טובים אצלו כל בר דעת יודע שזה לא נכון אבל שיבושם,בנוסף תמיד יכול לבוא בעלים לראשון לציון או כל קבוצה ולהשקיע מליונים אז מה נתחיל להיתעסק גם בהם?הבעיה היא אצלנו ועדין אנחנו צריכים להיתנהל נכון ולעבוד נכון והכל יהיה בסדר ,שהפסד בא אחרי דרך וצורה נכונה זה בסדר אבל שזה בא מיהירות ומהיתנהלות שברורה לכל אינסטלטור שהיא לא בסדר אז יש בעיה.