26 יוני 2015, 15:31
toja27 כתב:שמואל1 כתב:roy1000 כתב:שמואל1 כתב:אם אמבקווה בא לעמדת הסנטר מכבי לא תגיע כלום.
עדיף כבר להשאיר את סופו.
לא בטוח בכלל. היו קבוצות שהצליחו עם הסנטרים הקפיציים האלה. הבעיה היא שהקו האחורי לא מספיק טוב.
המקרה היחיד שבו קבוצה הצליחה בשנים האחרונות עם סנטר קפיץ, זאת אולימפיאקוס עם קייל היינס.
עם כל הכבוד לאמבקווה, קייל היינס הוא לא.
הגימיק הזה לא יכול לעבוד מול הקבוצות הרציניות של אירופה.
שכחת את טיוס בעונה שעברה. דווקא השנים האחרונות מראות שאפשר לנצח עם סנטרים שהם לא סנטרים מטרה אלה עושים יותר עבודה שחורה.
והעונה אולימפיאקוס הגיעו לגמר עם דאנסטון והאנטר.
26 יוני 2015, 15:32
felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:
באמת מעניין איך זכינו ביורוליג בשבה שעברה... ?
כמה סיבות:
- בלאט
- בלו
- רייס
- טיוס
- חיבור קבוצתי והגנה גדולה
- היקמן
ההנהלה וההתנהלות היו גרועות גם בשנה שעברה, והודות לפוקס גדול של החתמת בלו והודות לקמצנות שלה עצמה (לא פיתרה את בלאט,
לא העיפה את רייס וטיוס) היא כביכול יצאה גדולה.
באמת? ואיך זה משתלב עם הקביעה ש" כמו שמכבי מתנהלת בשנים האחרונות יבוא איזה רוטבארט או יניב גרין במקומו" ?
26 יוני 2015, 15:34
toja27 כתב:jol9 כתב:הפוקס הוא שהוא בכלל הסכים לחזור לשחק. אני מזכיר לך שהבנייה המקורית השאירה את הסגל ללא שחקן בעמדה 4.
זה שקלטו את זה באיחור של חודש, ופתאום בלו נפל מהשמים, זה הרבה יותר מזל משכל.
אני כן מסכים שגם את זה היה אפשר לפשל, והם לא פישלו, אז לפחות על זה כן אפשר לתת קרדיט
אני חושב שזה הוגן להגיד שהם עשו עבודת סקאוטינג טובה גם בהקשר של טייריס רייס ואפילו היקמן. כלומר המזל של אותה שנה שהם הצליחו לפגוע בול בשחקנים וזה לא משהו שקורה לעתים קרובות כמו שראינו.
הביקורת שלי היא יותר בכיוון שהם לא השאירו את רייס מאשר הפאשלות בסקאוטינג שיכולות לקרות.
26 יוני 2015, 15:35
toja27 כתב:שמואל1 כתב:roy1000 כתב:שמואל1 כתב:אם אמבקווה בא לעמדת הסנטר מכבי לא תגיע כלום.
עדיף כבר להשאיר את סופו.
לא בטוח בכלל. היו קבוצות שהצליחו עם הסנטרים הקפיציים האלה. הבעיה היא שהקו האחורי לא מספיק טוב.
המקרה היחיד שבו קבוצה הצליחה בשנים האחרונות עם סנטר קפיץ, זאת אולימפיאקוס עם קייל היינס.
שכחת את טיוס בעונה שעברה. דווקא השנים האחרונות מראות שאפשר לנצח עם סנטרים שהם לא סנטרים מטרה אלה עושים יותר עבודה שחורה.
26 יוני 2015, 15:37
toja27 כתב:jol9 כתב:הפוקס הוא שהוא בכלל הסכים לחזור לשחק. אני מזכיר לך שהבנייה המקורית השאירה את הסגל ללא שחקן בעמדה 4.
אני כן מסכים שגם את זה היה אפשר לפשל, והם לא פישלו, אז לפחות על זה כן אפשר לתת קרדיט
אני חושב שזה הוגן להגיד שהם עשו עבודת סקאוטינג טובה גם בהקשר של טייריס רייס ואפילו היקמן. כלומר המזל של אותה שנה שהם הצליחו לפגוע בול בשחקנים וזה לא משהו שקורה לעתים קרובות כמו שראינו.
הביקורת שלי היא יותר בכיוון שהם לא השאירו את רייס מאשר הפאשלות בסקאוטינג שיכולות לקרות.
26 יוני 2015, 15:37
מקאדו 3 כתב:toja27 כתב:שמואל1 כתב:roy1000 כתב:שמואל1 כתב:אם אמבקווה בא לעמדת הסנטר מכבי לא תגיע כלום.
עדיף כבר להשאיר את סופו.
מכבי לא היתה מגיעה לפיינל פור בלי סופו זה מוכיח ששילוב של קפיץ עם סנטר קלאסי יכול להצליח ולא שזו תהיה השיטה , להזכירך גם בגמר סופו קלע 9 נ'ק עד שמילאו אותו בעבירות , בכלל כשסופו היה בכושר טוב מכבי היתה טובה וכשהוא נחלש גם היא נחלשה .
26 יוני 2015, 15:38
26 יוני 2015, 15:39
jol9 כתב:toja27 כתב:jol9 כתב:הפוקס הוא שהוא בכלל הסכים לחזור לשחק. אני מזכיר לך שהבנייה המקורית השאירה את הסגל ללא שחקן בעמדה 4.
כמו שכתבתי לפליקס, הכל הסתדר למכבי הרבה מעבר למצופה, והסביר.
את היקמן גילו כבר בעונה הקודמת, ככה שזה לא היה חדש. ההפתעה מבחינתי היא שההנהלה קיבלה כאן דווקא החלטה שלכאורה לא היתה טובה,
אבל התבררה ככן טובה, וזה להשאיר אותו, אחרי הזוועתון של 2013.
רייס היה מאוד קרוב לעוף מהקבוצה, ובלו כאמור נפל עלינו משמים.
בסופו של דבר, צירוף של גורמים (כמו אותה לחישה של שמעון לדייויד להכניס את פניני), הרבה מאוד מזל, ועבודה מדהימה של המאמנים והשחקנים
בחודשיים האחרונים, הביאו לנו את הזכיה.
אי אפשר לבנות על ניסים כמדיניות, ואם רוצים להגדיל את הסיכוי שלהם, אז לפחות שיביאו מאמן שיכול לגרום להם לקרות.
26 יוני 2015, 15:40
MTA2311 כתב:toja27 כתב:jol9 כתב:הפוקס הוא שהוא בכלל הסכים לחזור לשחק. אני מזכיר לך שהבנייה המקורית השאירה את הסגל ללא שחקן בעמדה 4.
הבעיה היא לא עם הפאשלות בסקאוטינג. כן, כשאתה בוחר לשלם סכומים כל כך נמוכים על שחקנים מובילים, יהיו גם פאשלות, והרבה. הבעיה היא שמכבי, המועדון עם ההכנסות הכי גבוהות מחוץ לנבא, בוחר מראש להוציא סכומים כל כך נמוכים על שחקנים מובילים.
26 יוני 2015, 15:40
26 יוני 2015, 15:44
שחף כתב:תפסיקו להביא את אולימפיאקוס כדוגמא. בפעם האחרונה שבדקתי, ספאנוליס לא משחק אצלנו, ועל רוצ'סטי אני לא חושב שהולכים להביא שמירות כפולות.
צריך לפחות סנטר אחד שיכול להיות שחקן מטרה בצבע, כמו שהיה לכל הקבוצות שזכו בתואר שהן לא אולימפיאקוס.
26 יוני 2015, 15:46
26 יוני 2015, 15:50
toja27 כתב:שחף כתב:תפסיקו להביא את אולימפיאקוס כדוגמא. בפעם האחרונה שבדקתי, ספאנוליס לא משחק אצלנו, ועל רוצ'סטי אני לא חושב שהולכים להביא שמירות כפולות.
צריך לפחות סנטר אחד שיכול להיות שחקן מטרה בצבע, כמו שהיה לכל הקבוצות שזכו בתואר שהן לא אולימפיאקוס.
למה לא להביא את אולימפיאקוס? הנקודה היא לא שחקן כזה או אחר אלא הקונספט של בניית קבוצה. אולימפיאקוס היא דוגמא לגיטימית לגמרי והיא לא שונה ממכבי של שנה שעברה .
איזה תותח אתה רוצה להביא לעמדה 5 שלטעמך הוא לא איזה "סתם קפיץ" והוא ריאלי בהקשר למכבי?
26 יוני 2015, 15:56
26 יוני 2015, 16:10
מקאדו 3 כתב:toja27 כתב:שחף כתב:תפסיקו להביא את אולימפיאקוס כדוגמא. בפעם האחרונה שבדקתי, ספאנוליס לא משחק אצלנו, ועל רוצ'סטי אני לא חושב שהולכים להביא שמירות כפולות.
למה לא להביא את אולימפיאקוס? הנקודה היא לא שחקן כזה או אחר אלא הקונספט של בניית קבוצה. אולימפיאקוס היא דוגמא לגיטימית לגמרי והיא לא שונה ממכבי של שנה שעברה .
איזה תותח אתה רוצה להביא לעמדה 5 שלטעמך הוא לא איזה "סתם קפיץ" והוא ריאלי בהקשר למכבי?
מה זה ריאלי ? שישקיעו איזה 1.5 מליון בסנטר ויחפשו שחקנים מוכשרים וזולים בעמדות אחרות ועם פישר ומקל יהיה סגל טוב , אבל אם מחפשים מציאות ב 300 אלף אז בטח ששום סנטר לא ריאלי אפילו לא שחקן כמו ארט פראחובסקי , הסנטרים הזולים הם או נמוכים או לא שווים כלום סטייל בראיינט או שארמאדיני , אפילו את יינסי גייטס בשקל וחצי כבר עדיף .
26 יוני 2015, 16:10
שחף כתב:רק זה חסר לנו. עוד קפיץ טיפשי ונמוך, בלי אינטילגנציה. יש 10 כאלה שעוברים פה בליגה כל שנה.
אפשר לקבור את העונה הבאה אם הוא בא לפה, מקווה שהדיווחים האלה הם חרטה
26 יוני 2015, 16:13
toja27 כתב:שחף כתב:תפסיקו להביא את אולימפיאקוס כדוגמא. בפעם האחרונה שבדקתי, ספאנוליס לא משחק אצלנו, ועל רוצ'סטי אני לא חושב שהולכים להביא שמירות כפולות.
26 יוני 2015, 16:17
26 יוני 2015, 16:18
jol9 כתב:toja27 כתב:שחף כתב:תפסיקו להביא את אולימפיאקוס כדוגמא. בפעם האחרונה שבדקתי, ספאנוליס לא משחק אצלנו, ועל רוצ'סטי אני לא חושב שהולכים להביא שמירות כפולות.
ההבדל הגדול טמון בהיצע המקומי. היוונים הם שחקנים לגיטימיים ברמה הבינונית-גבוהה של היורוליג, הישראלים לעומת זאת...
לא ממש.
26 יוני 2015, 16:20
toja27 כתב:מקאדו 3 כתב:toja27 כתב:שחף כתב:תפסיקו להביא את אולימפיאקוס כדוגמא. בפעם האחרונה שבדקתי, ספאנוליס לא משחק אצלנו, ועל רוצ'סטי אני לא חושב שהולכים להביא שמירות כפולות.
מה זה ריאלי ? שישקיעו איזה 1.5 מליון בסנטר ויחפשו שחקנים מוכשרים וזולים בעמדות אחרות ועם פישר ומקל יהיה סגל טוב , אבל אם מחפשים מציאות ב 300 אלף אז בטח ששום סנטר לא ריאלי אפילו לא שחקן כמו ארט פראחובסקי , הסנטרים הזולים הם או נמוכים או לא שווים כלום סטייל בראיינט או שארמאדיני , אפילו את יינסי גייטס בשקל וחצי כבר עדיף .
אז אני בגישה שעדיף להביא סנטר שהוא חיה בריבאונדים ובהגנה כמו פלאסיוס או שאיין לאוואל ולא להשקיע כסף אסטרנומי בסנטר עם טכניקה וגוף גדול. וגם מקלין שהוא ריבאונדר, חזק ומאוד אקטיבי בצבע ,זה החתמה ראויה.
אם היינו מדברים על סנטרים תותחים באמת כמו ביינס ומרינוביץ' אז סבבה. פארחובסקי הוא שם לגיטימי אבל הוא שחקן עם מגרעות רציניות בהגנה ואני גם לא זוכר אותו כאיזה ריבאונדר גדול(כאן אולי אני טועה).