פיני מדבר ב-103

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פיני מדבר ב-103

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 ינואר 2016, 01:44

toja27 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:לא עשו ממנו אל הוא אחד השחקנים הישראלים הבכירים שיש, אחד משני הישראלים ששיחקו בnba, לקח ממכבי פעמיים אליפות עם הרבה תרומה מהצד שלו. במקום להסתכל על התקשורת אני הייתי מסתכל למה יש כאן התכחשות לעובדות מהצד שלכם.אולי דווקא כי יש דברים בגו, ואתה יודע הוא לקח ממכבי אליפויות בצורה הפגנתית משהו ולא שם את עצמו כשטיח בפני הרגליים של מכבי בעבר, וכי הוא לכאורה אדום למרות שגדל ושיחק במועדון בעבר, אז זה נורא צפוי ובנאלי משהו להתנגד לגל מקל.

והגישה החתרנית והמרדנית שלך היא נכונה, כי?
בצד שלך אגב, יש הרבה יותר התכחשות לעובדות.

היא לא מרדנית, היא מרדנית רק ביחס לדעות של כמה אנשים מהפורום שהם "הגרעין" שלו אם אפשר לקרוא לזה כך, ושהם תמיד מתואמים אחד עם השני בדעות שלהם וקובעים את האופנה ואת הלך רוח הדעות בפורום, את הדעה הפופלרית. ביחס לאוהדי מכבי באופן כללי, אני מניח שהדעה שלי בנאלית ורגילה כי אותי ואותם מעניין שהקבוצה שלי התחזקה בשחקן ישראלי בכיר שיעזור לנו מאוד.בלי שטויות מהצד.
אני לא מתכחש לעובדות, אני יודע מה מקל שווה כי הוא כבר הוכיח את זה, לא מעניין אותי שהוא העדיף את הnba או לפחות קיווה לזה על פני מכבי, למרות שלדעתי זה לא היה צעד נכון, אין לי בעיה עם האישיות שלו, לא חושב שהוא אדום או צהוב, הוא פשוט שחקן כדורסל שרוצה להצליח ולא מתרשם מהגיחה הקצרה שלו בכוכב האדום והרמה שהוא שיחק שם אחרי זמן מה של חלודה ותנאים לא נוחים שיצרה הקבוצה שלו. הוא הנהיג פעמיים קבוצות לאליפות בארץ, הצליח להשתחל לnba למרות שיש ספק אם הוא מתאים לשם, מה שרק מוכיח על האופי והוינריות שלו.

לפני שנייה אמרת שזה צפוי ובנאלי להתנגד להחתמה של מקל, ועכשיו אתה אומר שזה ככה רק בקרב מספר אנשים מצומצם בפורום. עזוב, זאת טרמינולוגיה מיותרת, ולא ברור למה היית צריך להיכנס לזה בכלל.

טוב לשמוע שזה ששחקן שיחק אולי 15 משחקים במצטבר ב3 השנים האחרונות זה "שטויות מהצד". מה אתה יודע, לשחק כדורסל בפועל, זה קריטריון שולי כשאתה בוחן התאמה של שחקן כדורסל לקבוצה שלך.

כן, ביחד לאוהדי מכבי באופן כללי כנראה שהדעה שלך מאוד פופולארית. אלה אותם אנשים שרק שומעים "צביון ישראלי" או "שחקן בית" ועומד להם הזין. אז מה אם הוא לא שיחק כדורסל 3 שנים. ואז מה אם הוא לא עשה שום דבר ביורוליג. או ביורוקאפ. או בכל מקום שהוא לא גליל עליון\חיפה.

זה שאתה מודע לכל הדברים האלה שציינת, והם פשוט לא מעניינים אותך, זאת התכחשות לעובדות. זאת ההגדרה המדוייקת האמת.
אני לפחות עוד אתמול כתבתי שיש גם צדדים חיוביים בהחתמה הזאת. ואני נחשב למאוד נחרץ בדעות שלי בדרך כלל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 12 ינואר 2016, 01:46

rc4991 כתב:נכון, וזה עוד טמטום מצידם, אבל היא גם לא עובדת במצב שחוזה כזה לא יפגע בתקציב לשאר השחקנים

מה אני אגיד לך. נחיה ונראה. מכבי שרפה קריירות של שחקנים גם בסכומים גבוהים יותר ועדיין בנתה קבוצות פיינל פור.
ברור שזה יבוא על חשבון עמדות אחרות, אבל זה עבד ככה מאז ומעולם, ובעבר המועדון הצליח לבנות קבוצות ראויות, אפילו עם הננס במערכת.

אני אגב שותף לדעה ששחקנים ישראלים ברמת יורוליג צריכים להוביל את מכבי, ושמח שלמקל ניתן הצ׳אנס הזה, בטח בסיטואציה הרקובה שנוצרה.
להכשל ולהחליף תמיד אפשר. צריך להיות אופטימיים, להאמין ולנסות.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי toja27 » 12 ינואר 2016, 01:51

rc4991 כתב:
toja27 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:לא עשו ממנו אל הוא אחד השחקנים הישראלים הבכירים שיש, אחד משני הישראלים ששיחקו בnba, לקח ממכבי פעמיים אליפות עם הרבה תרומה מהצד שלו. במקום להסתכל על התקשורת אני הייתי מסתכל למה יש כאן התכחשות לעובדות מהצד שלכם.אולי דווקא כי יש דברים בגו, ואתה יודע הוא לקח ממכבי אליפויות בצורה הפגנתית משהו ולא שם את עצמו כשטיח בפני הרגליים של מכבי בעבר, וכי הוא לכאורה אדום למרות שגדל ושיחק במועדון בעבר, אז זה נורא צפוי ובנאלי משהו להתנגד לגל מקל.

היא לא מרדנית, היא מרדנית רק ביחס לדעות של כמה אנשים מהפורום שהם "הגרעין" שלו אם אפשר לקרוא לזה כך, ושהם תמיד מתואמים אחד עם השני בדעות שלהם וקובעים את האופנה ואת הלך רוח הדעות בפורום, את הדעה הפופלרית. ביחס לאוהדי מכבי באופן כללי, אני מניח שהדעה שלי בנאלית ורגילה כי אותי ואותם מעניין שהקבוצה שלי התחזקה בשחקן ישראלי בכיר שיעזור לנו מאוד.בלי שטויות מהצד.
אני לא מתכחש לעובדות, אני יודע מה מקל שווה כי הוא כבר הוכיח את זה, לא מעניין אותי שהוא העדיף את הnba או לפחות קיווה לזה על פני מכבי, למרות שלדעתי זה לא היה צעד נכון, אין לי בעיה עם האישיות שלו, לא חושב שהוא אדום או צהוב, הוא פשוט שחקן כדורסל שרוצה להצליח ולא מתרשם מהגיחה הקצרה שלו בכוכב האדום והרמה שהוא שיחק שם אחרי זמן מה של חלודה ותנאים לא נוחים שיצרה הקבוצה שלו. הוא הנהיג פעמיים קבוצות לאליפות בארץ, הצליח להשתחל לnba למרות שיש ספק אם הוא מתאים לשם, מה שרק מוכיח על האופי והוינריות שלו.

השאר שאתה מגדיר כ"שטויות" זה מעט הכסף שישאר לך להחתמת 4 זרים לפחות לאחר החתמת מקל
אנשים לא מבינים שהדבר הזה יעלה לנו ביוקר במקומות (יותר נכון עמדות) אחרים

אני ממש לא בטוח שזה יבוא על חשבון עמדות אחרות, אני מניח שבמידה מסויימת זה יבוא אבל לא ביחס ישיר כמו שאתה מתאר את זה. תסתכל על ג'ורדן פארמר, במצב רגיל מכבי לא היו אמורים להחתים אותו אחרי שהביאו את רוציסטי, פבראני ואמבקווה אבל החתימו אותו בסכום אסטרונומי במושגים של מכבי כי רצו ספיציפית אותו. גם את מקל הם רצו בתור רכז ישראלי בכיר שיכול לדחק ביורוליג. אני חושב שאתה עוד תופתע בעניין הזה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 12 ינואר 2016, 01:59

תוז'ה, ההחתמה של רוצ'סטי ופארמר, היתה אמורה להיות ההוכחה החדה והברורה ביותר, שכשמשקיעים יותר מדי
בעמדה אחת, מזניחים לחלוטין את העמדות האחרות (עמדות 4-5 הופקרו לחלוטין).

ספציפית בהקשר למקל, הבעיה היא שהוא, אוחיון, טיילור וסילבן זה לא קו אחורי טוב.
זה קו אחורי שחייב עוד שחקן זר, שיהיה אתלט, שומר, קלעי וכו', וזה יהיה אולי השחקן הכי חשוב בקו האחורי.
כמה כסף יוקצה לשחקן הזה? אני מניח ש300-400 אלף. את מי אפשר להביא בסכום כזה? רק הימור גדול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 12 ינואר 2016, 02:01

jol9 כתב:
toja27 כתב:
MTA2311 כתב:

אני חושב שאתה קצת מגזים.
לא חושב שיש כאן הרבה נושאים שיש עליהם הסכמה גורפת בין כל חברי הפורום.

מקל ספציפית, ובעצם כל שחקן ישראלי אחר, אם חושבים על זה (וזה אולי אפילו כולל את כספי), הוא שנוי במחלוקת.
אצל מקל יש גם סיבות אובייקטיביות.
אנחנו כבר 5 שנים שומעים על הפוטנציאל המטורף, על המנהיגות, על התכונות, על צירופי המקרים, על החלודה והתירוצים הקבועים האחרים,
ובינתיים קבלות לא ראינו.

אני אישית מאוד מקווה שיצליח, ודי בטוח שהוא יתרום יותר מפארמר, אבל אני לא רואה שום סיבה לזלזל בדעות המנוגדות, ובסיבות האובייקטיביות,
לכך שמקל הוא לא בדיוק אהוב הפורום.

לא דיברתי על הסכמה גורפת על כל חלקי הפורום אלא על חברי הפורום שלרב ותיקים יותר כאן ונותנים את הלך הרוח מבחינת הדעות. לגבי מקל , מיותר לציין שהיה הרבה יותר in לתת איסו דאחקה על "המלך מקל " מאשר לתת עליו איזו מילה טובה.
כמו שהרבה יותר קל כאן לציין איזה עוד כישלון של "דני שובבני" מאשר להגיד מילה טובה להנהלה. זה פשוט במודה.
לגבי מקל, אם אני לא טועה , הוא עזב את הnba לפני שנה וחצי ולא חמש שנים. עד אז לא היו שום שמועות עליו בהקשר של מכבי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 12 ינואר 2016, 02:06

toja27 כתב:לא דיברתי על הסכמה גורפת על כל חלקי הפורום אלא על חברי הפורום שלרב ותיקים יותר כאן ונותנים את הלך הרוח מבחינת הדעות. לגבי מקל , מיותר לציין שהיה הרבה יותר in לתת איסו דאחקה על "המלך מקל " מאשר לתת עליו איזו מילה טובה.
כמו שהרבה יותר קל כאן לציין איזה עוד כישלון של "דני שובבני" מאשר להגיד מילה טובה להנהלה. זה פשוט במודה.
לגבי מקל, אם אני לא טועה , הוא עזב את הnba לפני שנה וחצי ולא חמש שנים. עד אז לא היו שום שמועות עליו בהקשר של מכבי.

אני הבנתי למה התכוונת ועניתי לך במדויק.
אין לי מושג מי אלה הגולשים שנותנים את הלך הרוח מבחינת הדעות ומבחינת הוותק. זה נראה לי לגמרי לא קשור למציאות.

אני די בטוח שהיו כאן גולשים שהתלהבו מההחתמה של מקל, והיו כאלה שלא. מותר להגיד גם לכאן וגם לכאן.
הייחוד של הדיונים כאן בפורום הוא, שאנשים גם יודעים לבקש מאחרים לעמוד מאחורי הדעות שלהם, ולנמק באופן מספק.

כל קלישאה או בלבול בשכל צפים מייד, ובזה אני מניח שהפורום הזה קצת שונה, מהפייסבוק של מכבי לצורך העניין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 12 ינואר 2016, 02:15

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:
MTA2311 כתב:

לפני שנייה אמרת שזה צפוי ובנאלי להתנגד להחתמה של מקל, ועכשיו אתה אומר שזה ככה רק בקרב מספר אנשים מצומצם בפורום. עזוב, זאת טרמינולוגיה מיותרת, ולא ברור למה היית צריך להיכנס לזה בכלל.

טוב לשמוע שזה ששחקן שיחק אולי 15 משחקים במצטבר ב3 השנים האחרונות זה "שטויות מהצד". מה אתה יודע, לשחק כדורסל בפועל, זה קריטריון שולי כשאתה בוחן התאמה של שחקן כדורסל לקבוצה שלך.

כן, ביחד לאוהדי מכבי באופן כללי כנראה שהדעה שלך מאוד פופולארית. אלה אותם אנשים שרק שומעים "צביון ישראלי" או "שחקן בית" ועומד להם הזין. אז מה אם הוא לא שיחק כדורסל 3 שנים. ואז מה אם הוא לא עשה שום דבר ביורוליג. או ביורוקאפ. או בכל מקום שהוא לא גליל עליון\חיפה.

זה שאתה מודע לכל הדברים האלה שציינת, והם פשוט לא מעניינים אותך, זאת התכחשות לעובדות. זאת ההגדרה המדוייקת האמת.
אני לפחות עוד אתמול כתבתי שיש גם צדדים חיוביים בהחתמה הזאת. ואני נחשב למאוד נחרץ בדעות שלי בדרך כלל.

הטיעון הזה של לא עשה כלום ביורוליג או ביורוקאפ הוא הטעיה בעיני, אתה לא לוקח שחקנים רק כי הם עשו משהו במסגרת שהם אמורים לשחק, אלא לפי היכולת של השחקן, או לפחות ההערכה שלך של יכולות השחקן, כי אם זה לא היה המצב, לא היית רואה שחקנים חדשים ביורוקאפ או ביורוליג. במקרה מקל כן שיחק שם עונה שעברה במקום פחות נוח מבחינתו והיה בסדר גמור. העונה הוא היה רע אבל גם הנסיבות לא היו קלות מבחינתו. במכבי הוא יהיה יתן תרומה טובה יותר.
לגבי הצביון הישראלי, זאת לא מילה גסה. אתה צריך שחקנים ישראליים איכותיים שיכולים לשחק באירופה ולשלוט בארץ. מקל הוא אחד כזה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 12 ינואר 2016, 02:23

jol9 כתב:תוז'ה, ההחתמה של רוצ'סטי ופארמר, היתה אמורה להיות ההוכחה החדה והברורה ההשקעה. שכשמשקיעים יותר מדי
בעמדה אחת, מזניחים לחלוטין את העמדות האחרות (עמדות 4-5 הופקרו לחלוטין).

ספציפית בהקשר למקל, הבעיה היא שהוא, אוחיון, טיילור וסילבן זה לא קו אחורי טוב.
זה קו אחורי שחייב עוד שחקן זר, שיהיה אתלט, שומר, קלעי וכו', וזה יהיה אולי השחקן הכי חשוב בקו האחורי.
כמה כסף יוקצה לשחקן הזה? אני מניח ש300-400 אלף. את מי אפשר להביא בסכום כזה? רק הימור גדול.

הם לא הזניחו את העמדות האחרות יוני, אולי את עמדה 4 כן אבל הם הביאו לך את פבראני ואמבקווה שכל אחד עולה בסביבות 750 אלף לעונה. זה יותר מאשר טיוס וסופו למרות שהצמד השני טוב מהראשון בלא מעט. הם פשוט טעו בשחקנים ולא בכמות ההשקעה
אני מסכים שהגארד הנוסף הוא מאוד חשוב אבל בוא ניתן להם את ההזדמנות. בכל אופן, לדעתי מקל הוא החתמה נכונה מאוד. הוא יביא את תכונות האופי שמכבי צריכה והוא יודע לשחק כדורסל.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 12 ינואר 2016, 05:01

בובת חרסינה, ילדה בת 17, נכה ומסומם פתחו את העונה בעמדות 4-5 - כשלפחות על השלושה הראשונים התריעו יותר מאחד מבין החברים פה. אפשר להגיד בפה מלא שהפקירו את עמדות הפנים. ולמה מלכתחילה הביאו את פבראני (אני מניח בידיעה על הניתוחים שעבר בברך) ב-800 אלף דולר ברוטו (הרבה יותר מידי בשביל הימור כושל, אבל לא בשביל הסנטר הפותח שלך)? כי נגמר הכסף ולא נשאר אלא לאכול את סיפורי אבי אבן על הגניבה הבאה של המועדון.

אין בכלל מה להשוות בין הכסף שנזרק על הקו האחורי (פארמר - 1.6, רוצ׳סטי - 1.3, אוחיון - 1, לנדסברג - 0.95 ויבזורי - 0.6, סה״כ כ-5.5 מיליון דולר ברוטו, או 4.5 אם מוציאים את לנדסברג מהמשוואה) לבין הקו הקדמי (אמבקווה - 0.95, פבראני - 0.8, רנדל - 0.7, שגב - עד 0.1 ובנדר - לא ידוע, סה״כ כ-2.6 מיליון דולר ברוטו ללא בנדר).
אחדשיודע

הודעהעל ידי toja27 » 12 ינואר 2016, 09:23

אחדשיודע כתב:בובת חרסינה, ילדה בת 17, נכה ומסומם פתחו את העונה בעמדות 4-5 - כשלפחות על השלושה הראשונים התריעו יותר מאחד מבין החברים פה. אפשר להגיד בפה מלא שהפקירו את עמדות הפנים. ולמה מלכתחילה הביאו את פבראני (אני מניח בידיעה על הניתוחים שעבר בברך) ב-800 אלף דולר ברוטו (הרבה יותר מידי בשביל הימור כושל, אבל לא בשביל הסנטר הפותח שלך)? כי נגמר הכסף ולא נשאר אלא לאכול את סיפורי אבי אבן על הגניבה הבאה של המועדון.

אין בכלל מה להשוות בין הכסף שנזרק על הקו האחורי (פארמר - 1.6, רוצ׳סטי - 1.3, אוחיון - 1, לנדסברג - 0.95 ויבזורי - 0.6, סה״כ כ-5.5 מיליון דולר ברוטו, או 4.5 אם מוציאים את לנדסברג מהמשוואה) לבין הקו הקדמי (אמבקווה - 0.95, פבראני - 0.8, רנדל - 0.7, שגב - עד 0.1 ובנדר - לא ידוע, סה״כ כ-2.6 מיליון דולר ברוטו ללא בנדר).

אין ויכוח שהשקיעו יותר בקו האחורי, ולא שזה רע, אבל להגיד שהפקירו את הקו הקדמי זה לא נכון. שמו כמעט 1.8 מיליון דולר רק על עמדה 5( לפי המספרים שהצגת) זה לא הפקרות במושגים של מכבי. את עמדה 4 באמת די הפקרו, עם זאת אני חייב לציין, שחלק לא מבוטל מהפורום מחה נמרצות על שחרור רנדל בקיץ, מה השתנה עכשיו? המחליף שלו בנדר זה לא מספיק אבל גם כאן הביאו את אופייבו שעליו דובר כאן בפורום לפני החתימה, אז יש לך על עמדה 4 את רנדל, אופייבו ובנדר, שאם היית שואל בקיץ לפני שהעונה התחילה, לא מעט כאן היו לוקחים את העמדה הזאת כפי שהיא עכשיו בידיעה שהשקיעו הרבה בקו האחורי. השקעה הייתה כאן.
לא הבנתי בדיוק מה אתה רומז לגבי פבארני.
דבר נוסף, כל הנושא לגבי הישראלים שמשלמים עליהם מס כפול ויוצא שעל מקל ויוגב אתה משלם 2 מיליון במקום מיליון, אז אין כאן ממש ברירה כי אתה צריך ישראלים בסגל. אז אם לא היו משלמים על ישראלי מס כפול בעמדה מספר 1, אתה תשלם בעמדה 2 ואם לא בעמדה 2 אז בעמדה 3 וכך הלאה.מכבי לא אשמה שיש בארץ חוקים מהסוג הזה. אתה לא יכול לבוא לאוחיון או למקל ולהגיד " אנחנו מציעים לך חוזה של 200 אלף למרות שאנחנו חושבים שאתה שווה יותר, כי אתה מבין יש לנו את כל סיפורי המס ".
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 12 ינואר 2016, 13:25

toja27 כתב:אין ויכוח שהשקיעו יותר בקו האחורי, ולא שזה רע, אבל להגיד שהפקירו את הקו הקדמי זה לא נכון. שמו כמעט 1.8 מיליון דולר רק על עמדה 5( לפי המספרים שהצגת) זה לא הפקרות במושגים של מכבי. את עמדה 4 באמת די הפקרו, עם זאת אני חייב לציין, שחלק לא מבוטל מהפורום מחה נמרצות על שחרור רנדל בקיץ, מה השתנה עכשיו? המחליף שלו בנדר זה לא מספיק אבל גם כאן הביאו את אופייבו שעליו דובר כאן בפורום לפני החתימה, אז יש לך על עמדה 4 את רנדל, אופייבו ובנדר, שאם היית שואל בקיץ לפני שהעונה התחילה, לא מעט כאן היו לוקחים את העמדה הזאת כפי שהיא עכשיו בידיעה שהשקיעו הרבה בקו האחורי. השקעה הייתה כאן.

זה רע, תראה איך הקבוצה שלך נראית.
ה-"מושגים של מכבי" לא רלוונטיים. מכבי לא נערכה כמו שצריך לעזיבת שני הסנטרים שלה בקיץ, והיתה צריכה להשאיר בצד סכום הרבה יותר נכבד מזה שהושקע (בטיפשות) במציאות. לא כל יום נזכה בסנטר דומיננטי ב-"הנחה" כתוצאה מעודף משקל. לגבי רנדל - הוא לא יכול להיות ה-4 הפותח בקבוצה כמו מכבי, וזה משהו שאני למשל אמרתי מהיום הראשון שהוא פה בערך. אם במכבי לא הבינו את זה כבר בעונה שעברה (ואני מאמין שגודס ידע והבין באופן אישי, לפי הראיונות שלו), זו בעיה חמורה. אופייבו לא היה פה בתחילת הדרך, ובכל מקרה הוא לא השחקן שמכבי היתה צריכה להביא לפה בקיץ - הוא לא שווה יותר ממחליף של המחליף (רנדל).

toja27 כתב:לא הבנתי בדיוק מה אתה רומז לגבי פבארני.

לא רומז שום דבר, תקרא את מה שכתבתי. אבי אבן וחבריו חיפשו "עקיצה" ב-800 אלף דולר ברוטו לעמדת הסנטר הפותח, ולכן קיבלו שחקן כמו פבראני.
ב-800 אלף דולר יכולת לקבל בקיץ סנטרים מוכחים מהלבל הבינוני (ועם קצת יותר, מהלבל הבינוני-גבוה). אבל כרגיל, במכבי חיפשו "לעקוץ" ולזכות בשחקן ששווה הרבה יותר מהסכום הזה, ויצא שעקצו אותם. לא כל יום המזל משחק לטובתך (במקרה של אבי אבן ודני פדרמן רק פעם אחת ב-5 שנים), ולפעמים צריך להשקיע... במיוחד כשמערך הסקאוטינג שלך נראה כמו שהוא נראה.

toja27 כתב:דבר נוסף, כל הנושא לגבי הישראלים שמשלמים עליהם מס כפול ויוצא שעל מקל ויוגב אתה משלם 2 מיליון במקום מיליון, אז אין כאן ממש ברירה כי אתה צריך ישראלים בסגל. אז אם לא היו משלמים על ישראלי מס כפול בעמדה מספר 1, אתה תשלם בעמדה 2 ואם לא בעמדה 2 אז בעמדה 3 וכך הלאה.מכבי לא אשמה שיש בארץ חוקים מהסוג הזה. אתה לא יכול לבוא לאוחיון או למקל ולהגיד " אנחנו מציעים לך חוזה של 200 אלף למרות שאנחנו חושבים שאתה שווה יותר, כי אתה מבין יש לנו את כל סיפורי המס ".

נו, כמעט עלית על זה. נכון לעכשיו, למכבי יש 3 ישראלים בכירים בעמדה 1 (רוצ'סטי, מקל/פארמר ואוחיון), ו-3 בכירים בעמדות 2-3 (יבזורי, לנדסברג ופניני) = 6 ישראלים בכירים. תוסיף לזה את 6 הזרים (סמית', רנדל, בנדר, אופייבו, אמבקווה וארינזה) ותקבל סגל עם 12 "בכירים", כשבפועל אתה יכול לשחק רק עם 9 בכירים בליגה הישראלית, בעקבות חוק הצעירים.
ובדיוק בגלל זה מכבי לא צריכה כל כך הרבה "ישראלים בכירים" (=כסף), בטח לא על אותה עמדה ובוודאי כשזה בא ע"ח מקומות אחרים קבוצה (עמדות הפנים). התכנון הנוכחי לקוי מאוד, אלא אם הולכים להשקיע כספים שלא ראינו עד עכשיו בעונה הבאה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי toja27 » 13 ינואר 2016, 00:29

אחדשיודע כתב:
toja27 כתב:אין ויכוח שהשקיעו יותר בקו האחורי, ולא שזה רע, אבל להגיד שהפקירו את הקו הקדמי זה לא נכון. שמו כמעט 1.8 מיליון דולר רק על עמדה 5( לפי המספרים שהצגת) זה לא הפקרות במושגים של מכבי. את עמדה 4 באמת די הפקרו, עם זאת אני חייב לציין, שחלק לא מבוטל מהפורום מחה נמרצות על שחרור רנדל בקיץ, מה השתנה עכשיו? המחליף שלו בנדר זה לא מספיק אבל גם כאן הביאו את אופייבו שעליו דובר כאן בפורום לפני החתימה, אז יש לך על עמדה 4 את רנדל, אופייבו ובנדר, שאם היית שואל בקיץ לפני שהעונה התחילה, לא מעט כאן היו לוקחים את העמדה הזאת כפי שהיא עכשיו בידיעה שהשקיעו הרבה בקו האחורי. השקעה הייתה כאן.

זה רע, תראה איך הקבוצה שלך נראית.
ה-"מושגים של מכבי" לא רלוונטיים. מכבי לא נערכה כמו שצריך לעזיבת שני הסנטרים שלה בקיץ, והיתה צריכה להשאיר בצד סכום הרבה יותר נכבד מזה שהושקע (בטיפשות) במציאות. לא כל יום נזכה בסנטר דומיננטי ב-"הנחה" כתוצאה מעודף משקל. לגבי רנדל - הוא לא יכול להיות ה-4 הפותח בקבוצה כמו מכבי, וזה משהו שאני למשל אמרתי מהיום הראשון שהוא פה בערך. אם במכבי לא הבינו את זה כבר בעונה שעברה (ואני מאמין שגודס ידע והבין באופן אישי, לפי הראיונות שלו), זו בעיה חמורה. אופייבו לא היה פה בתחילת הדרך, ובכל מקרה הוא לא השחקן שמכבי היתה צריכה להביא לפה בקיץ - הוא לא שווה יותר ממחליף של המחליף (רנדל).

toja27 כתב:לא הבנתי בדיוק מה אתה רומז לגבי פבארני.

לא רומז שום דבר, תקרא את מה שכתבתי. אבי אבן וחבריו חיפשו "עקיצה" ב-800 אלף דולר ברוטו לעמדת הסנטר הפותח, ולכן קיבלו שחקן כמו פבראני.
ב-800 אלף דולר יכולת לקבל בקיץ סנטרים מוכחים מהלבל הבינוני (ועם קצת יותר, מהלבל הבינוני-גבוה). אבל כרגיל, במכבי חיפשו "לעקוץ" ולזכות בשחקן ששווה הרבה יותר מהסכום הזה, ויצא שעקצו אותם. לא כל יום המזל משחק לטובתך (במקרה של אבי אבן ודני פדרמן רק פעם אחת ב-5 שנים), ולפעמים צריך להשקיע... במיוחד כשמערך הסקאוטינג שלך נראה כמו שהוא נראה.

toja27 כתב:דבר נוסף, כל הנושא לגבי הישראלים שמשלמים עליהם מס כפול ויוצא שעל מקל ויוגב אתה משלם 2 מיליון במקום מיליון, אז אין כאן ממש ברירה כי אתה צריך ישראלים בסגל. אז אם לא היו משלמים על ישראלי מס כפול בעמדה מספר 1, אתה תשלם בעמדה 2 ואם לא בעמדה 2 אז בעמדה 3 וכך הלאה.מכבי לא אשמה שיש בארץ חוקים מהסוג הזה. אתה לא יכול לבוא לאוחיון או למקל ולהגיד " אנחנו מציעים לך חוזה של 200 אלף למרות שאנחנו חושבים שאתה שווה יותר, כי אתה מבין יש לנו את כל סיפורי המס ".

נו, כמעט עלית על זה. נכון לעכשיו, למכבי יש 3 ישראלים בכירים בעמדה 1 (רוצ'סטי, מקל/פארמר ואוחיון), ו-3 בכירים בעמדות 2-3 (יבזורי, לנדסברג ופניני) = 6 ישראלים בכירים. תוסיף לזה את 6 הזרים (סמית', רנדל, בנדר, אופייבו, אמבקווה וארינזה) ותקבל סגל עם 12 "בכירים", כשבפועל אתה יכול לשחק רק עם 9 בכירים בליגה הישראלית, בעקבות חוק הצעירים.
ובדיוק בגלל זה מכבי לא צריכה כל כך הרבה "ישראלים בכירים" (=כסף), בטח לא על אותה עמדה ובוודאי כשזה בא ע"ח מקומות אחרים קבוצה (עמדות הפנים). התכנון הנוכחי לקוי מאוד, אלא אם הולכים להשקיע כספים שלא ראינו עד עכשיו בעונה הבאה.

שוב זה רע כי לא החתימו את השחקנים הנכונים ולא כי לא הושקע מספיק כסף. עם כמעט אותו סכום כסף היית יכול להחתים את יאנג והנדריקס. לגבי רנדל, גם דעתי הייתה שהוא לא מספיק טוב להיות 4 פותח, אבל אני ואתה זה לא הנושא, מה גם שקרה לשנינו(לי לפחות) שחשבנו משהו אחד ובסוף התברר שטעינו בדיעבד. המחלוקת לגבי רנדל לא היית פשוטה, ועל כך יעידו הדעות החלוקות שהיו בפורום לגבי הודעת שיחרורו בקיץ, וגם בקבוצה עצמה. אם אני לא טועה דווקא גיא גודס מאוד רצה שרנדל ימשיך בקבוצה.
לגבי פבראני, דעתי היא כדעתך, ולא התלהבתי ממנה גם בקיץ ולא הבנתי למה היו צריכים לקחת את הסיכון הזה.
לגבי הישראלים, ציינתי את הנקודה הזאת כי אני שם לב פה ושם שמישהו אומר "אתה יודע איזה זר היינו יכולים להביא במיליון דולר?" , את המשפט הזה אני יכול להגיד על כל ישראלי שיחתום כאן, כי לא פניני ולא מקל ולא אוחיון ולא לאנדסברג שווים מיליון דולר אבל כיוון שאתה חייב ישראלים בסגל אז אתה חייב לשלם. לגבי התפזורת שלהם בעמדות, היה טוב יותר אם היו מפוזרים בין כל העמדות מאשר שרובם יהיו בעמדת הגארדים למשל כדי שלא ידרכו אחד על השני, אבל מה לעשות שאליהו משחק בירושלים, כספי בסקרמנטו,בלו פרש וטיוס באנדולו (לגבי טיוס אגב, אני חושב שהם היו צריכים לשנות את החוזה לפחות לשנה האחרונה כשהמחלוקות בין שני הצדדים התחילו). רב הישראלים הטובים נמצאים בעמדות הגארדים. לא בגלל התפזורת אתה לא תביא שחקן כמו מקל למכבי, בטח עם הפציעות של השחקנים ומצבים כמו שנה שעברה ששחקו את אוחיון כי לא היו ישראלים אחרים.
סמל אישי של המשתמש
toja27

פיני מדבר ב-103

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 ינואר 2016, 01:22

אני לא כל כך בטוח שיכלו להחתים את יאנג במחיר הזה, כי גם אולימפיאקוס היתה בתמונה כאמור, אבל את הנדריקס כנראה שכן (שייך לשחקנים המוכחים מהלבל הבינוני שדיברתי עליו). אבל עם כמה שהוא יותר טוב מהרפש שיש למכבי עכשיו, אני לא חושב שהוא היה צריך להיות הסנטר הפותח של מכבי, בשום צורה. ועל זה בדיוק אני מדבר. מכבי צריכה לשאוף ליותר מזה, וצריך לשלם כדי להגיע לשם.

לגבי רנדל - לא אמרתי שמכבי לא היתה צריכה להחתים אותו, ממש לא. אמרתי שהוא היה צריך להיות במכבי על תקן המחליף. כלומר לטעמי מכבי היתה צריכה להשקיע (בכסף שכנראה נגמר לה בגלל הרכש בקו האחורי) בקיץ על שחקן איכותי ממנו, שיהיה לפניו ברוטציה.

ובנושא הישראלים. אני לא מבקר את ההחתמה של מקל ספציפית כמו שאני מבקר את ההתנהלות הכללית בנושא הישראלים ואורך החוזים שלהם. למכבי אין גמישות והיא ״תקועה״ עם שלושה ישראלים על אותה עמדה. לגבי השנה, מילא, אבל אם לא תהיה תוספת גדולה לתקציב בשנה הבאה, אני חושש ששוב יתפשרו על עמדות הפנים - וזאת בדיוק הנקודה שיוני ציין.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמואל1 » 07 מרץ 2016, 21:01

גרשון: וויצ'יץ' מפריע למאמנים במכבי ת"א
מאמן מכבי ת"א לשעבר והעוזר אשתקד הפציץ בראיון מיוחד ל-102FM: "יש אנשים במועדון שהנוכחות שלי לא מתאימה להם", "אני לא יכול להיות בובה"
http://one.co.il/Article/15-16/2,620,12 ... tml?ref=hp
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 מרץ 2016, 21:07

הוא אומר שם ''אני לא יכול להיות בובה'', ותמיד אמרנו על גודס וגם גודס אמר בעצמו שהוא לא בפוזיציה שהוא יכול לדרוש דברים
עכשיו רואים שזה לא במקרה שהיה מאמן בלי יכולת לדרוש דברים
זה מה שהם מחפשים וכל בן אדם עם עמוד שידרה מטאטאים מהמועדון
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yellow83 » 07 מרץ 2016, 21:14

בראיון פיני אמר שמאמן שיעמוד על הרגליים האחוריות שלו ויתנגד לדברים שההנהלה רוצה לא יצליח במכבי. או במילים אחרות, פיני מנסה לשכנע את אדלשטיין שלא יבוא למכבי כי אין לו סיכוי שם...
yellow83

הודעהעל ידי jol9 » 07 מרץ 2016, 22:03

אני חושב שבלאט לא היה בובה, אבל הוא גם לא היה ראש בקיר. הוא הצליח בדיוק למצוא את האיזון הזה של להיות
מספיק חזק ולא לקבל כל קשקוש מההנהלה, וגם לא להגיע לטאקלים מיותרים איתם.

אדלשטיין לחלוטין הולך ללכת איתם ראש בקיר, וזה לא צפוי להצליח.

מאמן כמו קזלאוסקס לא יגיע בלי צוות משלו, ולכן אין סיכוי שיגיע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yellow83 » 07 מרץ 2016, 22:10

אותי מעניין לדעת איזו הבטחה נתן רקנאטי לאדלשטיין לפני כמה חודשים...
yellow83

הודעהעל ידי toja27 » 07 מרץ 2016, 22:18

מכבי לא מחפשים בובה, אם כן, לא היו פונים לאדלשטיין. גם בלאט לא היה בובה, הוא לא היה צביקה שרף אבל לא בובה. אז אפשר לקחת את הדברים של פיני ולדחוף אותם ל...
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 07 מרץ 2016, 22:49

toja27 כתב:מכבי לא מחפשים בובה, אם כן, לא היו פונים לאדלשטיין. גם בלאט לא היה בובה, הוא לא היה צביקה שרף אבל לא בובה. אז אפשר לקחת את הדברים של פיני ולדחוף אותם ל...

אני מנסה להבין את הקו שלך ולא כ"כ מצליח.
אתה בכל הכוח מנסה להגן על מהלכי ההנהלה, למרות שזה די ברור מי אשם במצב של הקבוצה (וזה לא פיני).

איך אתה מסביר למשל את זה, שלקחו מאמן שבבסיסו היה חלש מול ההנהלה, וקיצצו לו עוד יותר את הכנפיים, בכך שפיטרו את כל הצוות שלו,
והלבישו לו צוות חדש על הראש, ואני לא מדבר על החתמת שחקנים בלי שום קשר למה שהוא ביקש ורצה בקבוצה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־8 אורחים