roy1000 כתב:אתה סתם מתפרץ בלי שום קשר למה שאני אמרתי. אני אמרתי עובדה אחת פשוטה מאוד - כל השחקנים (שהיו כבר גרועים) ירדו סטטיסטית אחרי שמקל הגיע. על מה אתה רוצה להתווכח פה?
אמרת הרבה יותר מזה. טענת שמקל אגואיסט, מחרב, ומה לא, והתוצאה של כל זה היא ש"כל השחקנים (שהיו כבר גרועים) ירדו סטטיסטית אחרי שמקל הגיע". זאת הטענה שלך במלואה, ולא רק ה"עובדה" שבקצה שלה.
אולי השחקנים ירדו ביכולתם בגלל ההגעה של טבק? או מהרגע שאיבדנו סיכוי בעונה הזאת? יש לך דרך להוכיח שזה מקל, או שבלעדיו למכבי היה יותר טוב בשארית העונה?
(למרות שכאמור שגב נתן את שלו גם אחרי שמקל הגיע, ואולי ביתר שאת...)
עכשיו, להבדיל ממך, אני אשכרה צפיתי (כמעט) בכל משחק, גם במשעממים ובדוחים שבהם בליגה המקומית, ואני אומר לך שמקל הציל לנו את התחת. לא מנע מאף אחד את הפוטנציאל שלו, לא חירב, לא סילסט, אלא ממש הציל. בנקודות, בקשיחות, באחוזים, בקבוצתיות, בלהוביל את הקבוצה וכמדומני את כל הליגה באסיסטים וכו'. אני לא מכיר יותר מדי דרכים טובות יותר לעשות את החברים שלך טובים יותר מלמסור להם במקום הנכון ובזמן הנכון. עד כדי כך שאני לא בטוח שהיינו מסיימים איפה שסיימנו בלעדיו. זה אולי נשמע מגוחך, אבל ראיתי את הזוועות במו עיניי (עוד סיבה למה ברור לי שהדיון התיאורטי על הדימוי העצמי שלו הוא מנת חלקם של אלה ששונאים אותו על רקע אישי).
roy1000 כתב:אתה רוצה באמת לדבר איתי על מה שהיה בגליל ובחיפה? זה מעניין מישהו? ה"שחקן" הזה ישב ביציע קרוב ל- 3 שנים לפני ששיחק איזה כמה משחקים בניז'ני והועף לקיבינימט מהכוכב.
כשאתה מדבר איתי על זה שאוחיון הוא חלק מקבוצה שמגיעה להצלבה, אנחנו יודעים שאתה לא מדבר על עונה שעברה. אז אתה מדבר איתי על מה שאוחיון "עשה" לפני 3-4 שנים. אז מה, לך "מותר" ולי "אסור"?
אתה בכלל מודע לזה שאוחיון לא הגיע לממוצע של דאבל פיגרס בליגה שלנו כבר 7 שנים? כן, גם לא בהפועל ירושלים.
roy1000 כתב:אין לי בעיה שתגיד שאוחיון גרוע, אבל איך שלא תהפוך את זה, אין שום עדות לזה שהוא הופך את השחקנים לידו לפחות טובים כמו שמקל עושה.
לא הבנתי מה לא נכון עובדתית? יש לך עדויות שאוחיון הופך שחקנים שלידו לפחות טובים? שמכבי יותר טובה בלעדיו? מקל לא הצליח בשום קבוצה מעבר לרמת הליגה. ניז'ני רק נחלשה מהרגע שהוא הגיע ומהכוכב הוא נזרק אחרי שחירב להם את המשחק.
יש לא פחות משיש על מקל. כל השנים האלה בהן בלית ברירה הוא היה על המגרש, כידרר יותר מדי, זרק את הג'אמפים הדפוקים שלו בסוף שעון ואיבד את הכדור, זה בדיוק מה שעשה את הקבוצה לגרועה יותר. ואני לא לוקח ממנו את זה שהיה טוב בהגנה. ההבדל היחידי הוא ברעש שאתה ואחרים עושים סביב מקל, לעומת הצרצרים שאני שומע בכל פעם שאוחיון מחרב לנו את המשחק, זה הכל. היום הוא אפילו לא בריא ויציב מספיק כדי להיות על המגרש את הדקות האלה.
ולגבי הצלחה - אוחיון לא הצליח כמו מקל לא בזירה המקומית ולא באירופאית, וגם לא בנבחרת, אז גם בהשוואה הזו מקל מוביל.
וזה לא משהו ספציפי נגד אוחיון, גם לאנדסברג, למשל, לא הצליח לטעמי בזירה האירופית, אפילו שהיה בסגל של מכבי כשזו הגיעה להצלבה ואף זכתה ביורוליג.
roy1000 כתב:אני מציע שתיקח כמה נשימות לפני שאתה מגיב ותנסה להגיב לדברים שאני אומר, לא דברים שאתה חושב שאני אומר.
ואני מציע לך להפסיק עם התגובות הארסיות-מתנשאות שלך. תצביע על דבר אחד שכתבתי וייחסתי לך שמעולם לא טענת, ואני הראשון שיודה בטעותו. מהזווית שלי אני רואה שבכל פעם שלא מסכימים איתך אתה מציע לאנשים לשתות מים, לנשום ושאר ירקות. מכיוון שבפועל היחיד שיוצא משלוותו בכל פעם מחדש זה אתה, אז להבא כשבא לך לתת איזו עצה אינטליגנטית על מים, אוויר ושאר יסודות טבע - יישם אותה קודם כל על עצמך!
roy1000 כתב:עריכה: למען הסר ספק, אני לא חושב שמקל הוא שחקן "גרוע". הוא יכול להיות שחקן מצויין לקבוצה כמו ירושלים או חיפה. הבעיה איתו שיכולות האישיות שלו (שמבוססות בעיקר על הפיזיות שלו) לא מספיק טובות לרמת היורוליג ואין לו יכולת אמיתי לשחק ללא הכדור. מקל הוא בערך השחקן הכי פחות מתאים לציוות עם שחקנים כמו ווימס וגאודלוק.
אין ספק שהיכולות הפיזיות שמספיקות לליגה הישראלית לא מספיקות ליורוליג ולכן הוא נראה פחות טוב, על זה אנחנו מסכימים.
---
roy1000 כתב:בנבחרת הוא לא כדרר בלי סוף? פשוט היו שם את כספי ואליהו שלא הייתה להם שום בעיה לתת למקל את המפתחות וזה די התפרק מול קבוצות ברמה יותר גבוהה. גם ביורובאסקט היה אפשר לראות בברור שמקל מצויין מול הקבוצות הפחות טובות, אבל מול קבוצות ברמה יותר גבוהה אין לו ממש מה למכור. ביצים יש לו ותמיד היו, אבל ביצים בפני עצמן לא עושות שחקן.
הוא נתן 13, 14, 18, 18, 20.
היחיד שתיפקד מול איטליה. בטורניר הזה הוא הוכיח סופית את מעמדו בכדורסל הישראלי.
16 נק' ו-4.5 אס' לרכז נבחרת ישראל באליפות אירופה. רצית שיהפוך את ליאור ואת עומרי לכרמלו ודוראנט?