05 מאי 2017, 09:18
אחדשיודע כתב:נו באמת. אתה צריך הוכחה טובה מזו? הקיצוניות והתנודות ביכולת הם ה-סימן. נשים לרגע בצד את העובדה שהוא עצמו חזר ואמר שהוא לא שם מבחינה רגשית/מנטלית, אתה מכיר מישהו שמקרה כזה לא היה משפיע עליו? ברצינות, די כבר עם המנטרה המגוחכת הזאת.
זה לא חייב תמיד להשפיע לרעה, אבל עובדתית - זה משפיע עליו כמעט לכל אורך הפלייאוף בצורה כזאת או אחרת. את המשחק הטוב ביותר שלו העונה הוא סיפק ביום שאחותו הייתה אמורה לחגוג יום הולדת. ואת ההשפעה לרעה אפשר לראות בנתון הזה - בכל 76 המשחקים שלו בעונה הסדירה, רק פעם אחת הוא ירד מ-18 נק'. ב-9 משחקים בפלייאוף זה קרה לו כבר 3 פעמים.Fewest Pts Following 50-pt Game - NBA Postseason History
2017 Isaiah Thomas 13
1987 Sleepy Floyd 18
via @eliassports
05 מאי 2017, 09:28
roy1000 כתב:אני חושב שחוסר יציבות זה משהו אינהרנטי לפלייאוף ב- NBA. בלוח משחקים כל כך צפוף, הרוב המוחלט של השחקנים מפגינים חוסר יציבות. זה גם מה שמבדיל בין הכוכבים הגדולים לסתם שחקנים טובים. היציבות. אייזיה תומאס הוא לא סופרסטאר ולכן חוסר היציבות שלו בפלייאוף הוא צפוי בלי קשר לטרגדיות אישיות.
לגבי נושא הטרגדיה של אחותו - אני באמת לא מכיר שום הוכחה לזה שדברים כאלה משפיעים לרעה על שחקנים. אני זוכר שקובי עשה את המשחק של ה- 81 נקודות בזמן משפט האונס שלו. הרבה מהשחקנים האלה מגיעים מרקע קשה והכדורסל הוא בריחה בשבילם. אני לא חושב שאפשר לקבוע שזה השפיע עליו מתוך זה שהממוצעים שלו ירדו לעומת העונה הרגילה - גם זה צפוי לחלוטין בפלייאוף.
לעניות דעתי הוא פשוט לא כזה גדול כמו שעושים ממנו. שחקן טוב מאוד, אבל לא כוכב שיכול לסחוב קבוצה בפלייאוף ובטח לא אחד שיכול להביא את זה ערב אחרי ערב.
05 מאי 2017, 09:30
05 מאי 2017, 09:32
05 מאי 2017, 09:42
אחדשיודע כתב:לא יודע אם הוא סופרסטאר או לא, אבל הוא הוכיח השנה שהוא שחקן גדול. היציבות דווקא הייתה הצד החזק היותר חזק שלו העונה.
לוח המשחקים בפלייאוף לא צפוף יותר מלוח המשחקים בעונה הרגילה. ככה שהתירוץ הזה לא תופס.
לגבי קובי - זה לא נכון. משחק 81 הנקודות שלו הגיע יותר משנה לאחר סגירת תיק האונס.
והאמת? שגם אם זה היה קורה במהלך משפט האונס, לא הייתי מופתע. כמו שאמרתי כבר, מקרים כאלו לא חייבים להשפיע לרעה (אם כי לרוב הם כן) - אבל הם כמעט תמיד משפיעים בצורה כזאת או אחרת. אי אפשר להתעלם או להתכחש לזה.
05 מאי 2017, 10:17
roy1000 כתב:יציבות בעונה הרגילה ובפלייאוף אלו שני דברים שונים. בעונה הרגילה קבוצות מכעט לא מתכוננות ליריבה. אני לא חושב שהוא ברמה שהוא יכול לסחוב עליו קבוצה בפלייאוף.
אין לי דעה מוצקה על כמה ארועים כאלה משפיעים ואיך. כמו שאמרת, זה יכול ללכת לשני הכיוונים, וזה יכול גם לא להשפיע בכלל על התפקוד במגרש. אם למישהו יבוא לאסוף נתונים אז נוכל לדעת, אבל זה בטח לא משהו ודאי.
בכל מקרה, הסדרה הזו נפתחה מחדש אתמול. נראה מה יהיה.
05 מאי 2017, 15:49
אחדשיודע כתב:אם הוא ברמה של לסחוב על עצמו קבוצה בפלייאוף, רק העתיד יגיד. כרגע, על אף המקרה (שבלי ספק מהווה נסיבה מקלה להופעות הפחות טובות שלו מפתיחת הפלייאוף), בוסטון עומדת ביעדים שלה כשהוא השחקן המרכזי של הקבוצה. וזה כבר משהו, בטח אם יגיעו לגמר המזרח.
ואני יכול להגיד לך דבר אחד בוודאות - כמעט כל אדם שאיבד מישהו שהיה קרוב אליו רגשית, הושפע איכשהו/מתישהו אמוציונלית. עוד לא יצא לי להכיר/לשמוע על אדם שנותר אדיש למוות של קרוב משפחה (ממעגל ראשון) שאהב. צריך להיות איש פח/רובוט בשביל זה. אין כמעט ספק שהמשחק שלו ושל בוסטון הושפע/מושפע מזה, בוודאי ובוודאי בסמיכות לאירוע.
05 מאי 2017, 16:20
05 מאי 2017, 17:47
05 מאי 2017, 18:07
05 מאי 2017, 18:17
roy1000 כתב:אחדשיודע כתב:אם הוא ברמה של לסחוב על עצמו קבוצה בפלייאוף, רק העתיד יגיד. כרגע, על אף המקרה (שבלי ספק מהווה נסיבה מקלה להופעות הפחות טובות שלו מפתיחת הפלייאוף), בוסטון עומדת ביעדים שלה כשהוא השחקן המרכזי של הקבוצה. וזה כבר משהו, בטח אם יגיעו לגמר המזרח.
ואני יכול להגיד לך דבר אחד בוודאות - כמעט כל אדם שאיבד מישהו שהיה קרוב אליו רגשית, הושפע איכשהו/מתישהו אמוציונלית. עוד לא יצא לי להכיר/לשמוע על אדם שנותר אדיש למוות של קרוב משפחה (ממעגל ראשון) שאהב. צריך להיות איש פח/רובוט בשביל זה. אין כמעט ספק שהמשחק שלו ושל בוסטון הושפע/מושפע מזה, בוודאי ובוודאי בסמיכות לאירוע.
אני חושב שהם אמורים להגיע ל-ECF בשביל לעמוד בציפיות, ככה שמוקדם עדיין.
לגבי החלק השני - זה כמובן נשמע אינטואיטיבי, אבל זה לא תמיד תופס במציאות. בשנים הבאות אולי נראה אם באמת הופעת הפלייאוף הזו הייתה חריגה מבחינתו של תומאס.
05 מאי 2017, 18:51
אחדשיודע כתב:ועזוב. אין שום סיכוי שזה לא השפיע עליו / היה משפיע על כל אדם נורמלי אחר, מיותר להמשיך לדבר על זה בכלל.
05 מאי 2017, 18:52
06 מאי 2017, 04:43
06 מאי 2017, 06:52
06 מאי 2017, 09:02
אחדשיודע כתב:הפציעה של טוני פארקר עשתה דבר אחד טוב - פופוביץ׳ סוף סוף הולך עם הגבוהים שלו. וזה עובד.
סן אנטוניו תסתדר עם תצוגות ווסטברקיות של הארדן.
06 מאי 2017, 11:04
Rockets’ transition points against Spurs:
Game 1 - 28
Game 2 - 13
Game 3 - 7
06 מאי 2017, 17:32
06 מאי 2017, 19:18
06 מאי 2017, 19:20
yanay21 כתב:כל עוד הוא מאבד כדורים ביחס כזה, שהארדן יקלע כמה שבא לו בחיים. לא ככה הרוקטס הגיעו לאן שהגיעו. הבעיה שגם סן אנטוניו איבדה כאילו אין מחר. כדי לקחת את משחק 4, צריך לאבד פחות, וקוואי יצטרך לקלוע יותר.