אחדשיודע כתב:נו באמת. אתה צריך הוכחה טובה מזו? הקיצוניות והתנודות ביכולת הם ה-סימן. נשים לרגע בצד את העובדה שהוא עצמו חזר ואמר שהוא לא שם מבחינה רגשית/מנטלית, אתה מכיר מישהו שמקרה כזה לא היה משפיע עליו? ברצינות, די כבר עם המנטרה המגוחכת הזאת.
זה לא חייב תמיד להשפיע לרעה, אבל עובדתית - זה משפיע עליו כמעט לכל אורך הפלייאוף בצורה כזאת או אחרת. את המשחק הטוב ביותר שלו העונה הוא סיפק ביום שאחותו הייתה אמורה לחגוג יום הולדת. ואת ההשפעה לרעה אפשר לראות בנתון הזה - בכל 76 המשחקים שלו בעונה הסדירה, רק פעם אחת הוא ירד מ-18 נק'. ב-9 משחקים בפלייאוף זה קרה לו כבר 3 פעמים.Fewest Pts Following 50-pt Game - NBA Postseason History
2017 Isaiah Thomas 13
1987 Sleepy Floyd 18
via @eliassports
אני חושב שחוסר יציבות זה משהו אינהרנטי לפלייאוף ב- NBA. בלוח משחקים כל כך צפוף, הרוב המוחלט של השחקנים מפגינים חוסר יציבות. זה גם מה שמבדיל בין הכוכבים הגדולים לסתם שחקנים טובים. היציבות. אייזיה תומאס הוא לא סופרסטאר ולכן חוסר היציבות שלו בפלייאוף הוא צפוי בלי קשר לטרגדיות אישיות.
לגבי נושא הטרגדיה של אחותו - אני באמת לא מכיר שום הוכחה לזה שדברים כאלה משפיעים לרעה על שחקנים. אני זוכר שקובי עשה את המשחק של ה- 81 נקודות בזמן משפט האונס שלו. הרבה מהשחקנים האלה מגיעים מרקע קשה והכדורסל הוא בריחה בשבילם. אני לא חושב שאפשר לקבוע שזה השפיע עליו מתוך זה שהממוצעים שלו ירדו לעומת העונה הרגילה - גם זה צפוי לחלוטין בפלייאוף.
לעניות דעתי הוא פשוט לא כזה גדול כמו שעושים ממנו. שחקן טוב מאוד, אבל לא כוכב שיכול לסחוב קבוצה בפלייאוף ובטח לא אחד שיכול להביא את זה ערב אחרי ערב.