Jack55 כתב:Weems13 כתב:Jack55 כתב:מה יעזור להוציא אותו עכשיו מהרמה שהוא במילא יצטרך להתרגל אליה בשנים הקרובות ?
גלבוע לא משחקת בשום מפעל אירופאי, ואם כן לא הייתי אומר שום דבר, אבל היא לא .
אתם מדברים פה כאילו במכבי הוא לא הולך לקבל דקות בכלל, כולם פה יודעים שזה לא נכון, אני אחזור ואגיד את זה :
ככל הנראה מכבי לא תביא זר בכיר לעמדה 3 ולכן מכבי (לפחות בליגה) תצטרך מאוד את הדקות של זוס, גם בגלל החוק הרוסי וגם בגלל שלא יהיה זר בכיר בעמדה הזאת .
למה לא לתת לו לשחק עונה שנייה ברציפות ברמה גבוהה (מכל הבחינות - צוות מקצועי, רמת משחק - יורוליג, שחקנים לקבוצה וכו'...)
ושלא תבינו לא נכון, אני מסכים שדקות משחק זה מאוד אבל מאוד חשוב, אבל אתם מדברים פה כאילו הוא יקבל 10 דק' במכבי בליגה במקרה הטוב .
לך לתקדימים ההיסטורים, רוב השחקנים הישראלים שהצליחו במכבי לא התחילו את הקריירה במכבי. כספי ואליהו הושאלו לגליל, קטש עבר כמה תחנות עד שהגיע למכבי, פניני עבר בהרצליה, ירושלים וגם שנה אחת באירופה, אוחיון בגליל ובירושלים. ילד מוכשר כמו זוסמן שעבר עונה קשה מבחינה אישית, שמבקש לעזוב בהשאלה בשביל לצבור דקות משחק, ניסיון והובלת קבוצה, ראוי להתחשבות וראוי שיסכימו לבקשתו. למכבי צריך להגיע דרך הדלת הראשית ולא בגלל חוק רוסי, או פוטנציאל עתידי.
דקות משחק במכבי בהן הוא עומד בפינה ומחכה לכדור בשביל לזרוק שלשה פעם בכמה הקפוץ לא יפתחו אותו ולא יעזרו לו לממש את הפוטנציאל שלו. לעומת זאת, דקות משחק בכל קבוצה אחרת בליגה, שבהן הוא יזום, יטעה, יקח אחריות ויצבור ביטחון, הן דקות משחק אפקטיביות שיעזרו לו להתפתח.
במכבי הוא לא יקבל את כל זה השנה, אך ביום מן הימים אם הוא יצליח ויעשה חיל בתקופת ההשאלה, ויחזור למכבי כאמור מן הדלת הראשית, רק אז אני מאמין שהוא יכול לתרום גם במכבי.
אני מסכים עם מה שאתה אומר, נכון בגלבוע הוא יקבל סוג של יותר חופשיות מאשר שבמכבי אבל גם שם יהיו זרים שיהיו יותר דומיננטיים ממנו ובמאני טיים לדוגמה אני לא רואה אותו מעורב הרבה במהלכים של ההכרעה .
אני גם דרך אגב ממש לא חושב שבמכבי הוא רק יעמוד בפינה לחכות לשלשה וזהו, עברה שנה ובשנה הזאת הוא השתפר מאוד, לדעתי ספאחיה יבין שלפחות בליגה הוא צריך לקבל קצת יותר קרדיט מאשר לעמוד בפינה ולחכות לשלשה .
ואני ממש לא חושב שהוא צריך להישאר במכבי לטובת המועדון, אני חושב שזה יעזור לו להשתפר לא פחות (ואולי אפילו יותר) מאשר אם הוא יעבור בהשאלה לגלבוע .
מה יעזור לו ללכת לגלבוע ולשחק 25 דקות בליגת הפח הזאת ואז לחזור לרמה הגבוהה של היורוליג ולקבל הפתעה ענקית בגלל הרמה .
עד שיש הזדמנות שבמכבי לא יהיה 3 זר בכיר חבל לו לפספס אותה, הוא כן יקבל הזדמנויות
בוא נזכיר רק שהשחקן המצטיין בגליל בעונה האחרונה הוא זאק לידיי, היום ה-4 המחליף אצל דיויד בלאט. כשגם לידיי הוא שחקן מוגבל, אבל קיבל הזדמנות להוביל, פרץ באמת והוכיח שיש לו מקום ברמות האלו.
זה מה שזוסמן צריך לעשות. התפקיד שלו במכבי לא ישתנה ולקבל בראש ביורוליג, לרדת לספסל ולהמשיך לאבד ביטחון כמו שקרה לו העונה וכנראה יקרה לו עונה הבאה לא יקדם אותו לשום מקום. אין שום ארובה מהעבר שהשיטה הזו עובדת, כל ישראלי שהצליח במכבי, השתפשף קודם בקבוצה אחרת, כולל כספי, קטש, בורשטיין וכו'. מצד שני, זוסמן עצמו הוא הארובה שהשיטה של להשאיר שחקן במועדון ולתת לו "לגדול במועדון" כנראה לא עובדת.
אבל הדיון הזה קצת תקוע במקום, אז בוא ניגש לזה מזווית אחרת. אתה מסכים איתי שהיות וזוס עצמו רוצה לצאת להשאלה, כנראה שהוא יודע אחרת ממה שאתה מצייר? זוס עצמו רוצה לצאת להשאלה, לקבל דקות משמעותיות בתפקיד משמעותי, להתפתח ולחזור למכבי בשל יותר.
נניח ומכבי מתעקשת, אתה מסכים איתי שזה בניגוד לרצון שלו ויכול לעשות רק רע? זה יכול במקרה הטוב להפוך את זוס לאיזה שחקן 3&D (ואם זה מה שמכבי רוצה, אז למה לא להביא את קולשוב, שזה בדיוק מה שהוא כרגע) ובמקרה הרע לגרום לפיצוץ בין השחקן למועדון - כך או כך, מכבי יכולה להגביל/לאבד את אחד הכשרונות הבודדים שיש לה מהעשור האחרון. אז למה לא ללכת עם השחקן?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk