jol9 כתב:
1. אתה פותר מאוד בקלות את הנהלת הקבוצה בכך שאתה אומר "דברים כאלה כבר היו". אוקיי, אולי היו, אבל אם אין סיבה אמיתית
(כמו איזשהו חוזה מטורף שמשלמים למאמן או שחקן שיושב בבית) אז למה יש ירידה בתקציב?
ולמה ההנהלה לא צריכה לשקף את זה לאוהדים? ולמה מעלים את מחירי המנויים?
תשים לב גם שההנהלה יצא במסע מאורגן היטב של ראיונות בתקשורת, שהמצב מעולם לא היה טוב יותר. לא דובר שם על שום ירידה בתקציב, ושום עונה פיננסית.
לי זה נראה קצת כמו זלזול באינטלגנציה...
כל זה אולי נכון (חוץ מהקטע של מסע הראיונות לתקשורת, אותו אני לא זוכר), אבל אני לא רואה פה שום בעיתיות.
ההנהלה לא התבטאה בריש גליי שהיתה ירידה בתקציב? ביג דיל. אני לא זוכר אף קבוצה שכן הודיעה לכל אוהדיה שהיא קיצצה בתקציב ואני לא מבין איך מצפים ממכבי (או מכל קבוצה אחרת) לעשות דבר כזה בדיוק.
למה יש ירידה בתקציב? לא יודע, אבל שוב, זה ממש לא חריג. גם ב2002 היתה ירידת תקציב די חדה וגם הועלו מחירי המנויים, וזאת לאחר 3 עונות מוצלחות ביותר בהן הגיעה לפיינל-פור.
שוב, מתעוררים כאן מאוחר ומנסים להחריג מקרה שהוא סה"כ, די שגרתי.
בכל אופן, העובדה שמכבי לא הולכת ומודיע לכל אוהד ואוהד שהתקציב ירד, היא באמת לא אישו כזה גדול ובעיניי, גם לא פעולה לא מקצועית. סה"כ, להנהלה יש אינטרס לשדר שהמצב הטוב וזה דבר די מובן.
jol9 כתב:2. אני לא זוכר מצב שבו מכבי בנתה קו אחורי בעלות של שחקן אחד בקו הקדמי. נכון, כסף זה לא הכל, אבל במקרה הזה, זה מוקצן.
כנראה שאתה צודק (למרות שכמדומני, פרקינס ופארגו עלו ביחד פחות מסופו והרבה פחות מלוגאן והיקמן), אבל שני דברים (אם כבר בשיטת המספרים עסקינן

)
1. מצב כזה הוא לא בהכרח מצב גרוע.
2. נראה שהשחקנים בקו האחורי הובאו יותר בגלל רצונתיו של המאמן ופחות בגלל אילוצי תקציב. מכבי יכלה להביא במקום פופס, סנטר זול יותר, אבל בחרה לשים יותר כסף על הקו הקדמי מאשר על האחורי. האם זה היה רעיון נכון? לא יודע ויש לי דעה שונה בנושא, אבל נראה שזה היכוון אליו בלאט חתר ולכן, אני מכבד את המהלך.
jol9 כתב:3. לגבי הסגל של העונה שעברה. אז ראשית, בלאט אמר באופן ברור שהוא לא רוצה שחקנים זמניים בקבוצה. זאת היתה החתמה נטו של ההנהלה.
האמונה שפארמר יישאר עד סוף העונה אכן היתה, והיא היתה לא מוצדקת, ואתה צודק שבנק' זמן הזאת, הקו האחורי של שנה שעברה, היה גרוע מאוד (בלי לאנגפורד
ובידיעה שפארמר יעזוב). אבל בנק' זמן ההיא, לא ידענו שפארמר יעזוב, וגם חשבנו שיגיע עוד שחקן לקו האחורי (שאכן הגיע, וגם היה שחקן ברמה גבוהה מאוד).
נכון להיום, אין תקווה שיגיע עוד שחקן דומיננטי ומוביל לקו האחורי, ויש שחקנים שאנחנו יודעים די בוודאות, שיהיו פחות טובים מקודמיהם (לוגאן מלאנגפורד, רוט מאוחיון).
ככה שבנק' זמן הזאת, הקו האחורי הנוכחי שלנו הרבה הרבה פחות טוב מזה של שנה שעברה.
הנקודה שאני זוכר, היא שבאמת בלאט לא רצה שחקן על חוזה זמני, אבל לאחר שראה שפארגו כבר לא יהיה כאן ושלא היה ברור איזה גארד הולך לבוא במקומו, הוא שינה את דעתו וביקש להחתים את פארמר, כאשר זה היה במו"מ עם מכבי חיפה.
בלאט בעצמו גם אמר שפארמר "הציל את העונה" של מכבי ולפני שלאנגפורד נחת, פורסם שמכבי עוכבת אחרי עוד שחקני NBA שהיו עשויים להגיע לכאן במידה והשביתה לא היתה נגמרת.
jol9 כתב:א - אני לא באמת יודע כי אין לי את הרשימה של בלאט, אבל אני כן יכול להניח ע"פ פרסומים בתקשורת. על לוגאן כמעט ולא דיברו והיו מועמדים לפניו כמו לאנגפורד,
גורדון, ג'קסון, פארמר ובברלי. אני לא זוכר את כל המועמדים לקו האחורי שהיו רציניים בהקשר של מכבי אבל כבר מהרשימה שהבאתי רואים שהוא היה שישי לכל היותר.
אני מאמין גם שאידסון, ואולי גם קופונן היו לפניו ברשימה.
בהנחה והכל נכון, זה עדיין לא מעיד על התנהלות לא מקצועית.
כל השחקנים שציינת, הם שחקנים מאוד יקרים שכל אחד ואחד מהם חתום על חוזה גבוה יותר משיש לכל אחד ואחד משחקני מכבי.
מה שלא הביא לכאן את השחקנים האילו (במידה וכולם באמת היו מועמדים) זה שוב, כסף ולא התנהלות לא מקצועית מצדה של ההנהלה.
jol9 כתב:ב - ההנהלה אשמה בכך שהיא מתנהלת בצורה לא רצינית. היא מציעה הצעות לא רלוונטיות ולעיתים אף מביכות, היא ממציאה כל מיני חוזים עם אופציות, דירוגים ושטויות אחרות,
היא מורחת את הדיונים עד שיוצא לכולם המיץ וכו'.
הייתי מאוד מסתייג מן האמירות האילו ואני גם לא חושב שיש להן ביסוס ממשי.
מכבי הראתה שהיא מסוגלת לנהל מו"מ ארוכים ומתישים, שלפעמים מסתיימים בהצלחה ולפעמים לא. שוב, כשלון במו"מ, לא נובע מ"חוסר רצינות" או הצעות "מעליבות", אלא מכסף. אני עוד לא זוכר את מכבי מפסידה שחקן שהלך לחתום במקום אחר בשביל מחיר נמוך יותר מן ההצעה של מכבי. בכל פעם ששחקן לא נשאר כאן או לא הגיע לכאן, הוא חתם לא רק עבור סכום גבוה, אלא עבור סכום שמכבי פשוט לא יכלה לעמוד בו.
אגב, מקרים הפוכים, בהם שחקן היה מוכן לוותר על סכום כסף מסויים, בשביל לשחקן במכבי, קרו בעבר וקרו גם בקיץ הזה.
בנוגע לאופציות בחוזה וכו', גם זה קשור אך ורק לכסף. אי-אפשר לצפות שמכבי גם תצליח להחתים שחקן כמו לנגפורד שהרוויח 2.5 מליון דולר לפני שהיע לכאן, עבור 850K בלבד וגם לצפות שלגנפורד יסכים להשאר כאן עבור סכומים נמוכים בהרבה ממה שהוא עשה בעבר.
לא ניתן גם לכופף את השחקנים במחיר וגם בתנאים ועל כן, צצות על האופציות האילו.
jol9 כתב:5 - אני מניח שבלאט מאוד היה רוצה לראות את פארמר, שבד או קירילנקו בקבוצה שלו. את היקמן הוא אולי רצה, ואולי אפילו גבוה ברשימה, אבל "מאוד" היא מילה קצת מחמיאה
מדי לשחקן שטרם שיחק משחק במסגרת אירופאית כלשהי.
אז היקמן הוא הימור גדול. לא משנה עד כמה בלאט תיכנן את זה. למה הימור? כי אי אפשר לדעת מה נקבל ממנו.
אני לא בטוח שבלאט רצה שיהיה כזה חוסר איזון בין הקו הקדמי לאחורי. למעשה, בטוח שהוא לא רצה את זה, כי עובדה שהוא רצה את לאנגפורד.
זה מצב שנכפה עליו.
לא נראה לי שזה נכון.
מכבי החתימה את היקמן מאוד מהר ולפי דבריו של בלאט, הוא מאוד מרוצה מההחתמה הזאת. אני נוטה להאמין שהוא היה בין שלושת המובילים ברשימה הזו וצריכים לכבד זאת, גם אם לא מעריכים את השחקן.
היקמן הימור? אם כן, צריכים לציין שהוא מצא חוזה בקבוצת יורוליג בשלב מאוד מוקדם של הקיץ, כאשר היו לו הצעות גם מקבוצות יורוליג אחרות.
לצורך ההשואה, "שחקן פיק אנ' רול מושלם" בדמותו של פאפאלוקאס, יושב כבר חודשיים בבית ואף קבוצה לא רוצה לגעת בו, "שחקן שהוכיח את עצמו במכבי" כמו פרקינס, לא קיבל חוזה באף קבוצת יורוליג והוא בדרכו לליגה האוקראיינית האימתנית וגם לאידסון "המגוון", לא היה קל למצוא קבוצה, לאחר שברצלונה רק חיפשה איך להפטר ממנו.
נראה שההערכה אליה זוכה היקמן באירופה, היא גבוהה יותר ממה שהוא זוכה לכאן וחבל. נראה שיש קבוצות שמחזיקות מהיקמן הרבה יותר ממה שמחזיקים כאן משחקנים שהם כביכול "מוכחים".
jol9 כתב:ואלטרנטיבות? שוב, בהנחה ומדברים על שחקן חמישייה בקבוצה כמו מכבי, אז יש עשרות שחקנים אחרים בעלות של 500-600K שהיה אפשר להביא. אולי גם מעט יקרים
יותר מאחר והעלות של לוגאן היא לא יותר מחצי מליון.
אני לא יודע אם מכבי יכלה להביא שחקן בסכום של יותר מ500K, אני גם לא יודע אם באמת יש עשרות שחקנים בטווח המחירים הזה (וממה שיצא לשים לב, רוב הגארדים הזרים חתמו העונה על חוזים של יותר מ800K או פחות מ500K) ואני גם בכלל לא בטוח שהשחקנים שהיו בטווח הזה (במידה ובאמת היו כאלה), היו השחקנים אותם רצה המאמן.
על פניו, השחקנים שהיו בטווח המחירים של מכבי, הם שחקנים כמו ג'ייקוב פולן, אית'וואן מור, דרווין קיצ'ן ואולי אולי דורון פרקינס. מכל השמות האילו, לוגאן והיקמן מסתמנים כמוכחים יותר וכהימור קטן יותר.
jol9 כתב:וחביב - בלאט לא העדיף שחקנים פחות פופולרים. הוא רצה את הלפרין, הוא רצה את אוחיון, הוא רצה את לאנגפורד. בסוף נשארנו בלי שלושתם ועם שחקנים הרבה פחות
מוכחים וסימני שאלה מאוד גדולים.
קודם כל, זאת לא היתה כוונתי. כוונתי היתה, שאם במקום היקמן ולוגאן היו נוחתים כאן שאראס, פרקינס או אידסון, שהם ממש לא אופציות בטוחות יותר, אז כנראה שלא היינו שומעים יותר מדי תלונות על סימני השאלה.
דבר שני, אני לא רואה איך ההנהלה אשמה באי-הבאתם/השארותם של שחקנים שהזכרת.