דיוויד בלאט מדבר קצת..גם על בחירת השחקנים העונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דיוויד בלאט מדבר קצת..גם על בחירת השחקנים העונה

הודעהעל ידי yzafrir » 23 אוגוסט 2012, 11:45

jol9 כתב:
yzafrir כתב:אני מניח שבלאט רצה אותם אבל לא כאופציה הראשונה שלו . הם יותר היוא ברירות מחדל כאשר האופציה הראשונה והשנייה והשלישית....לא הגיעו .

רצה?? לא נראה לי שלוגאן בכלל היה בפנקסים של בלאט בתחילת הקיץ. מורן רוט בטוח לא היה.
זה כבר חצי קו אחורי שבלאט כנראה לא ממש רצה. את היקמן הוא רצה כשחקן ספסל, וקיבל אותו כשחקן בכיר, ולאנדסברג היה כנראה אופציה שניה
ואולי אפילו שלישית לעמדת הישראלי הנוסף בקו האחורי במכבי.

הם כן היו בפינקסים של בלאט כאופציות למקרה שהכל יתחרבש (וזה מה שקרה בסוף ....) זה היה די טיבעי שאם מכבי לא תצליח להשאיר את אוחיון והלפרין לא יגיע אז השם של רוט יעלה כאופציה .
ברור שהכוונה של בלאט לא הייתה שלכל עמדה יביאו לו את האופציה האחרונה אבל לפדרמן היו כוונות אחרות כנראה ....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 23 אוגוסט 2012, 12:32

חביב, אני שוב חוזר ברשותך לשיטת המספרים... :-)

1. אתה פותר מאוד בקלות את הנהלת הקבוצה בכך שאתה אומר "דברים כאלה כבר היו". אוקיי, אולי היו, אבל אם אין סיבה אמיתית
(כמו איזשהו חוזה מטורף שמשלמים למאמן או שחקן שיושב בבית) אז למה יש ירידה בתקציב?
ולמה ההנהלה לא צריכה לשקף את זה לאוהדים? ולמה מעלים את מחירי המנויים?
תשים לב גם שההנהלה יצא במסע מאורגן היטב של ראיונות בתקשורת, שהמצב מעולם לא היה טוב יותר. לא דובר שם על שום ירידה בתקציב, ושום עונה פיננסית.
לי זה נראה קצת כמו זלזול באינטלגנציה...

2. אני לא זוכר מצב שבו מכבי בנתה קו אחורי בעלות של שחקן אחד בקו הקדמי. נכון, כסף זה לא הכל, אבל במקרה הזה, זה מוקצן.

3. לגבי הסגל של העונה שעברה. אז ראשית, בלאט אמר באופן ברור שהוא לא רוצה שחקנים זמניים בקבוצה. זאת היתה החתמה נטו של ההנהלה.
האמונה שפארמר יישאר עד סוף העונה אכן היתה, והיא היתה לא מוצדקת, ואתה צודק שבנק' זמן הזאת, הקו האחורי של שנה שעברה, היה גרוע מאוד (בלי לאנגפורד
ובידיעה שפארמר יעזוב). אבל בנק' זמן ההיא, לא ידענו שפארמר יעזוב, וגם חשבנו שיגיע עוד שחקן לקו האחורי (שאכן הגיע, וגם היה שחקן ברמה גבוהה מאוד).
נכון להיום, אין תקווה שיגיע עוד שחקן דומיננטי ומוביל לקו האחורי, ויש שחקנים שאנחנו יודעים די בוודאות, שיהיו פחות טובים מקודמיהם (לוגאן מלאנגפורד, רוט מאוחיון).
ככה שבנק' זמן הזאת, הקו האחורי הנוכחי שלנו הרבה הרבה פחות טוב מזה של שנה שעברה.

4. שתי הנקודות שרצית להבין:
א - אני לא באמת יודע כי אין לי את הרשימה של בלאט, אבל אני כן יכול להניח ע"פ פרסומים בתקשורת. על לוגאן כמעט ולא דיברו והיו מועמדים לפניו כמו לאנגפורד,
גורדון, ג'קסון, פארמר ובברלי. אני לא זוכר את כל המועמדים לקו האחורי שהיו רציניים בהקשר של מכבי אבל כבר מהרשימה שהבאתי רואים שהוא היה שישי לכל היותר.
אני מאמין גם שאידסון, ואולי גם קופונן היו לפניו ברשימה.
ב - ההנהלה אשמה בכך שהיא מתנהלת בצורה לא רצינית. היא מציעה הצעות לא רלוונטיות ולעיתים אף מביכות, היא ממציאה כל מיני חוזים עם אופציות, דירוגים ושטויות אחרות,
היא מורחת את הדיונים עד שיוצא לכולם המיץ וכו'.
אני לא אומר שההנהלה הביאה בכוח את לוגאן. זה לא היה בניגוד לדעתו של בלאט, אבל כמו שכבר ראינו ב-א', בלאט רצה שחקנים אחרים לפניו.

5 - אני מניח שבלאט מאוד היה רוצה לראות את פארמר, שבד או קירילנקו בקבוצה שלו. את היקמן הוא אולי רצה, ואולי אפילו גבוה ברשימה, אבל "מאוד" היא מילה קצת מחמיאה
מדי לשחקן שטרם שיחק משחק במסגרת אירופאית כלשהי.
אז היקמן הוא הימור גדול. לא משנה עד כמה בלאט תיכנן את זה. למה הימור? כי אי אפשר לדעת מה נקבל ממנו.
אני לא בטוח שבלאט רצה שיהיה כזה חוסר איזון בין הקו הקדמי לאחורי. למעשה, בטוח שהוא לא רצה את זה, כי עובדה שהוא רצה את לאנגפורד.
זה מצב שנכפה עליו.
ואלטרנטיבות? שוב, בהנחה ומדברים על שחקן חמישייה בקבוצה כמו מכבי, אז יש עשרות שחקנים אחרים בעלות של 500-600K שהיה אפשר להביא. אולי גם מעט יקרים
יותר מאחר והעלות של לוגאן היא לא יותר מחצי מליון.

וחביב - בלאט לא העדיף שחקנים פחות פופולרים. הוא רצה את הלפרין, הוא רצה את אוחיון, הוא רצה את לאנגפורד. בסוף נשארנו בלי שלושתם ועם שחקנים הרבה פחות
מוכחים וסימני שאלה מאוד גדולים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מתAMסרת » 23 אוגוסט 2012, 12:38

jol9 כתב:כמה דברים בנוגע למה שדייויד אמר:
1 - הוא לא ממש מחזיק מהבנים של. הוא מאוד מעריך את האבות שלהם, אבל לא אותם.

2 - דייויד מאוד פייסני, שלו ובוגר (זה גם נאמר בכתבה ע"י המראיין). לדעתי מאחורי השלווה הזאת מסתתר הביטחון העצמי של דייויד, שיודע, שגם עונה רעה
במכבי לא תפגע בשמו ובמעמדו, ויודע שיש ויהיו לו אופציות רבות בהמשך.
אסתכן ואומר גם, שיכול להיות שזאת עונתו האחרונה של דייויד במכבי, ולכן גם אין לו עניין לייצר מהומות. מה שבטוח הוא שמקצוען כמוהו, וגם איש שאוהב את השליטה במה שקורה,
לא אמור לקבל את העובדה שכל מיני ילדים חסרי נסיון, בונים לו את הקבוצה, ושהוא רק צריך לאמן אותה אבל גם לקחת את האחריות במקרה של כשלון.

3 - לא סתם שמעון מזרחי הוא האיש שמרבית האוהדים, כולל כאן בפורום, מוציאים מחוץ לדיון הזה על הפאשלות של ההנהלה. מספיק לראות איך דייויד מדבר עליו, ולהכיר את פועלו
רב השנים, בשביל לדעת שרוב הדברים השליליים שקוראים, הם בניגוד לדעתו, ושהוא זה שעדיין מצליח לשמור על הרוח המכביסטית בתוך המועדון הזה, שהיה נעלם לו מזמן אם הוא היה פורש.

4 - למה תמיד צריך לדחוף את שאראס לכל עניין. יש מישהו באמת שהשאלה על שאראס עניינה אותו? האם לא הרבה יותר מעניין לשאול על מצ'באן למשל?

5 - בהמשך לנקודה 2, ניתן להבין מהדברים שדייויד לא ממש משתגע מהקבוצה שיש לו. הוא לא ענה על נושא רוט, ולא אמר שבמקום לאנגפורד, הנדריקס ואוחיון, הובאו שחקנים לא פחות טובים,
אלא פתר את זה ב"נבנה קבוצה". זה מחזק עוד במעט את התחושה שלי לגבי המשך דרכו של דייויד. אני רק מקווה שהלהט ומוסר העבודה שלו לא ייפגעו למרות כל זה.

מאד מסכימה עם מה שכתבת.
רק חושבת שדיוויד לא פייסני ושליו, כמו שהוא פשוט שבוז. נראה לי שפשוט נמאס לו מהמלחמות האלה, והוא כאילו אומר - לא רוצים את עזרתי ? - לא צריך ! תעשו מה שאתם רוצים, במילא, זה מה שאתם עושים.
עם כל שאר הדברים אני די מסכימה. גם אני שותפה לתחושה שספק אם הוא ימשיך פה מעבר לשנה הקרובה, וזה די מעציב, כי לא חושבת שנקבל פה מאמן מוכשר, מחוייב ואיכותי יותר.
חושבת שהלהט ומוסר העבודה שכ"כ מאפיינים את בלאט יהיו פה גם השנה, אחרת ... זה כבר לא יהיה בלאט (לפחות מקווה שזה יהיה המצב).
גם לי אין ספק שהוא לא שמח או שלם עם הסגל שנבנה כאן, ואני מאמינה שאם הקלפים היו בידיו הוא היה בונה טוב יותר, נכון יותר ומאוזן יותר, בטח בכל הקשור לבניה בקו האחורי.
מה שהכי בלט לי מתוך הראיון הזה, מעבר לשביזות, זה חילוקי הדיעות והקושי בעבודה המשותפת, וחבל..
במקום לעבוד בשיתוף פעולה, כשכולם מרגישים שווים ומוערכים, נדמה שהכל חורק והולך קשה מדי.
מתAMסרת

הודעהעל ידי jol9 » 23 אוגוסט 2012, 12:56

מתAMסרת כתב:
jol9 כתב:כמה דברים בנוגע למה שדייויד אמר:
1 - הוא לא ממש מחזיק מהבנים של. הוא מאוד מעריך את האבות שלהם, אבל לא אותם.

2 - דייויד מאוד פייסני, שלו ובוגר (זה גם נאמר בכתבה ע"י המראיין). לדעתי מאחורי השלווה הזאת מסתתר הביטחון העצמי של דייויד, שיודע, שגם עונה רעה
במכבי לא תפגע בשמו ובמעמדו, ויודע שיש ויהיו לו אופציות רבות בהמשך.
אסתכן ואומר גם, שיכול להיות שזאת עונתו האחרונה של דייויד במכבי, ולכן גם אין לו עניין לייצר מהומות. מה שבטוח הוא שמקצוען כמוהו, וגם איש שאוהב את השליטה במה שקורה,
לא אמור לקבל את העובדה שכל מיני ילדים חסרי נסיון, בונים לו את הקבוצה, ושהוא רק צריך לאמן אותה אבל גם לקחת את האחריות במקרה של כשלון.

3 - לא סתם שמעון מזרחי הוא האיש שמרבית האוהדים, כולל כאן בפורום, מוציאים מחוץ לדיון הזה על הפאשלות של ההנהלה. מספיק לראות איך דייויד מדבר עליו, ולהכיר את פועלו
רב השנים, בשביל לדעת שרוב הדברים השליליים שקוראים, הם בניגוד לדעתו, ושהוא זה שעדיין מצליח לשמור על הרוח המכביסטית בתוך המועדון הזה, שהיה נעלם לו מזמן אם הוא היה פורש.

4 - למה תמיד צריך לדחוף את שאראס לכל עניין. יש מישהו באמת שהשאלה על שאראס עניינה אותו? האם לא הרבה יותר מעניין לשאול על מצ'באן למשל?

5 - בהמשך לנקודה 2, ניתן להבין מהדברים שדייויד לא ממש משתגע מהקבוצה שיש לו. הוא לא ענה על נושא רוט, ולא אמר שבמקום לאנגפורד, הנדריקס ואוחיון, הובאו שחקנים לא פחות טובים,
אלא פתר את זה ב"נבנה קבוצה". זה מחזק עוד במעט את התחושה שלי לגבי המשך דרכו של דייויד. אני רק מקווה שהלהט ומוסר העבודה שלו לא ייפגעו למרות כל זה.

מאד מסכימה עם מה שכתבת.
רק חושבת שדיוויד לא פייסני ושליו, כמו שהוא פשוט שבוז. נראה לי שפשוט נמאס לו מהמלחמות האלה, והוא כאילו אומר - לא רוצים את עזרתי ? - לא צריך ! תעשו מה שאתם רוצים, במילא, זה מה שאתם עושים.
עם כל שאר הדברים אני די מסכימה. גם אני שותפה לתחושה שספק אם הוא ימשיך פה מעבר לשנה הקרובה, וזה די מעציב, כי לא חושבת שנקבל פה מאמן מוכשר, מחוייב ואיכותי יותר.
חושבת שהלהט ומוסר העבודה שכ"כ מאפיינים את בלאט יהיו פה גם השנה, אחרת ... זה כבר לא יהיה בלאט (לפחות מקווה שזה יהיה המצב).
גם לי אין ספק שהוא לא שמח או שלם עם הסגל שנבנה כאן, ואני מאמינה שאם הקלפים היו בידיו הוא היה בונה טוב יותר, נכון יותר ומאוזן יותר, בטח בכל הקשור לבניה בקו האחורי.
מה שהכי בלט לי מתוך הראיון הזה, מעבר לשביזות, זה חילוקי הדיעות והקושי בעבודה המשותפת, וחבל..
במקום לעבוד בשיתוף פעולה, כשכולם מרגישים שווים ומוערכים, נדמה שהכל חורק והולך קשה מדי.

שבוז זאת מילה טובה ודי מתאימה...
סביר להניח שאת צודקת ונראה את דייויד נותן מעצמו כמו תמיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 אוגוסט 2012, 20:29

jol9 כתב:
1. אתה פותר מאוד בקלות את הנהלת הקבוצה בכך שאתה אומר "דברים כאלה כבר היו". אוקיי, אולי היו, אבל אם אין סיבה אמיתית
(כמו איזשהו חוזה מטורף שמשלמים למאמן או שחקן שיושב בבית) אז למה יש ירידה בתקציב?
ולמה ההנהלה לא צריכה לשקף את זה לאוהדים? ולמה מעלים את מחירי המנויים?
תשים לב גם שההנהלה יצא במסע מאורגן היטב של ראיונות בתקשורת, שהמצב מעולם לא היה טוב יותר. לא דובר שם על שום ירידה בתקציב, ושום עונה פיננסית.
לי זה נראה קצת כמו זלזול באינטלגנציה...

כל זה אולי נכון (חוץ מהקטע של מסע הראיונות לתקשורת, אותו אני לא זוכר), אבל אני לא רואה פה שום בעיתיות.
ההנהלה לא התבטאה בריש גליי שהיתה ירידה בתקציב? ביג דיל. אני לא זוכר אף קבוצה שכן הודיעה לכל אוהדיה שהיא קיצצה בתקציב ואני לא מבין איך מצפים ממכבי (או מכל קבוצה אחרת) לעשות דבר כזה בדיוק.
למה יש ירידה בתקציב? לא יודע, אבל שוב, זה ממש לא חריג. גם ב2002 היתה ירידת תקציב די חדה וגם הועלו מחירי המנויים, וזאת לאחר 3 עונות מוצלחות ביותר בהן הגיעה לפיינל-פור.
שוב, מתעוררים כאן מאוחר ומנסים להחריג מקרה שהוא סה"כ, די שגרתי.
בכל אופן, העובדה שמכבי לא הולכת ומודיע לכל אוהד ואוהד שהתקציב ירד, היא באמת לא אישו כזה גדול ובעיניי, גם לא פעולה לא מקצועית. סה"כ, להנהלה יש אינטרס לשדר שהמצב הטוב וזה דבר די מובן.

jol9 כתב:2. אני לא זוכר מצב שבו מכבי בנתה קו אחורי בעלות של שחקן אחד בקו הקדמי. נכון, כסף זה לא הכל, אבל במקרה הזה, זה מוקצן.

כנראה שאתה צודק (למרות שכמדומני, פרקינס ופארגו עלו ביחד פחות מסופו והרבה פחות מלוגאן והיקמן), אבל שני דברים (אם כבר בשיטת המספרים עסקינן :) )

1. מצב כזה הוא לא בהכרח מצב גרוע.
2. נראה שהשחקנים בקו האחורי הובאו יותר בגלל רצונתיו של המאמן ופחות בגלל אילוצי תקציב. מכבי יכלה להביא במקום פופס, סנטר זול יותר, אבל בחרה לשים יותר כסף על הקו הקדמי מאשר על האחורי. האם זה היה רעיון נכון? לא יודע ויש לי דעה שונה בנושא, אבל נראה שזה היכוון אליו בלאט חתר ולכן, אני מכבד את המהלך.

jol9 כתב:3. לגבי הסגל של העונה שעברה. אז ראשית, בלאט אמר באופן ברור שהוא לא רוצה שחקנים זמניים בקבוצה. זאת היתה החתמה נטו של ההנהלה.
האמונה שפארמר יישאר עד סוף העונה אכן היתה, והיא היתה לא מוצדקת, ואתה צודק שבנק' זמן הזאת, הקו האחורי של שנה שעברה, היה גרוע מאוד (בלי לאנגפורד
ובידיעה שפארמר יעזוב). אבל בנק' זמן ההיא, לא ידענו שפארמר יעזוב, וגם חשבנו שיגיע עוד שחקן לקו האחורי (שאכן הגיע, וגם היה שחקן ברמה גבוהה מאוד).
נכון להיום, אין תקווה שיגיע עוד שחקן דומיננטי ומוביל לקו האחורי, ויש שחקנים שאנחנו יודעים די בוודאות, שיהיו פחות טובים מקודמיהם (לוגאן מלאנגפורד, רוט מאוחיון).
ככה שבנק' זמן הזאת, הקו האחורי הנוכחי שלנו הרבה הרבה פחות טוב מזה של שנה שעברה.

הנקודה שאני זוכר, היא שבאמת בלאט לא רצה שחקן על חוזה זמני, אבל לאחר שראה שפארגו כבר לא יהיה כאן ושלא היה ברור איזה גארד הולך לבוא במקומו, הוא שינה את דעתו וביקש להחתים את פארמר, כאשר זה היה במו"מ עם מכבי חיפה.
בלאט בעצמו גם אמר שפארמר "הציל את העונה" של מכבי ולפני שלאנגפורד נחת, פורסם שמכבי עוכבת אחרי עוד שחקני NBA שהיו עשויים להגיע לכאן במידה והשביתה לא היתה נגמרת.

jol9 כתב:א - אני לא באמת יודע כי אין לי את הרשימה של בלאט, אבל אני כן יכול להניח ע"פ פרסומים בתקשורת. על לוגאן כמעט ולא דיברו והיו מועמדים לפניו כמו לאנגפורד,
גורדון, ג'קסון, פארמר ובברלי. אני לא זוכר את כל המועמדים לקו האחורי שהיו רציניים בהקשר של מכבי אבל כבר מהרשימה שהבאתי רואים שהוא היה שישי לכל היותר.
אני מאמין גם שאידסון, ואולי גם קופונן היו לפניו ברשימה.

בהנחה והכל נכון, זה עדיין לא מעיד על התנהלות לא מקצועית.
כל השחקנים שציינת, הם שחקנים מאוד יקרים שכל אחד ואחד מהם חתום על חוזה גבוה יותר משיש לכל אחד ואחד משחקני מכבי.
מה שלא הביא לכאן את השחקנים האילו (במידה וכולם באמת היו מועמדים) זה שוב, כסף ולא התנהלות לא מקצועית מצדה של ההנהלה.

jol9 כתב:ב - ההנהלה אשמה בכך שהיא מתנהלת בצורה לא רצינית. היא מציעה הצעות לא רלוונטיות ולעיתים אף מביכות, היא ממציאה כל מיני חוזים עם אופציות, דירוגים ושטויות אחרות,
היא מורחת את הדיונים עד שיוצא לכולם המיץ וכו'.

הייתי מאוד מסתייג מן האמירות האילו ואני גם לא חושב שיש להן ביסוס ממשי.
מכבי הראתה שהיא מסוגלת לנהל מו"מ ארוכים ומתישים, שלפעמים מסתיימים בהצלחה ולפעמים לא. שוב, כשלון במו"מ, לא נובע מ"חוסר רצינות" או הצעות "מעליבות", אלא מכסף. אני עוד לא זוכר את מכבי מפסידה שחקן שהלך לחתום במקום אחר בשביל מחיר נמוך יותר מן ההצעה של מכבי. בכל פעם ששחקן לא נשאר כאן או לא הגיע לכאן, הוא חתם לא רק עבור סכום גבוה, אלא עבור סכום שמכבי פשוט לא יכלה לעמוד בו.
אגב, מקרים הפוכים, בהם שחקן היה מוכן לוותר על סכום כסף מסויים, בשביל לשחקן במכבי, קרו בעבר וקרו גם בקיץ הזה.

בנוגע לאופציות בחוזה וכו', גם זה קשור אך ורק לכסף. אי-אפשר לצפות שמכבי גם תצליח להחתים שחקן כמו לנגפורד שהרוויח 2.5 מליון דולר לפני שהיע לכאן, עבור 850K בלבד וגם לצפות שלגנפורד יסכים להשאר כאן עבור סכומים נמוכים בהרבה ממה שהוא עשה בעבר.
לא ניתן גם לכופף את השחקנים במחיר וגם בתנאים ועל כן, צצות על האופציות האילו.

jol9 כתב:5 - אני מניח שבלאט מאוד היה רוצה לראות את פארמר, שבד או קירילנקו בקבוצה שלו. את היקמן הוא אולי רצה, ואולי אפילו גבוה ברשימה, אבל "מאוד" היא מילה קצת מחמיאה
מדי לשחקן שטרם שיחק משחק במסגרת אירופאית כלשהי.
אז היקמן הוא הימור גדול. לא משנה עד כמה בלאט תיכנן את זה. למה הימור? כי אי אפשר לדעת מה נקבל ממנו.
אני לא בטוח שבלאט רצה שיהיה כזה חוסר איזון בין הקו הקדמי לאחורי. למעשה, בטוח שהוא לא רצה את זה, כי עובדה שהוא רצה את לאנגפורד.
זה מצב שנכפה עליו.

לא נראה לי שזה נכון.
מכבי החתימה את היקמן מאוד מהר ולפי דבריו של בלאט, הוא מאוד מרוצה מההחתמה הזאת. אני נוטה להאמין שהוא היה בין שלושת המובילים ברשימה הזו וצריכים לכבד זאת, גם אם לא מעריכים את השחקן.

היקמן הימור? אם כן, צריכים לציין שהוא מצא חוזה בקבוצת יורוליג בשלב מאוד מוקדם של הקיץ, כאשר היו לו הצעות גם מקבוצות יורוליג אחרות.
לצורך ההשואה, "שחקן פיק אנ' רול מושלם" בדמותו של פאפאלוקאס, יושב כבר חודשיים בבית ואף קבוצה לא רוצה לגעת בו, "שחקן שהוכיח את עצמו במכבי" כמו פרקינס, לא קיבל חוזה באף קבוצת יורוליג והוא בדרכו לליגה האוקראיינית האימתנית וגם לאידסון "המגוון", לא היה קל למצוא קבוצה, לאחר שברצלונה רק חיפשה איך להפטר ממנו.
נראה שההערכה אליה זוכה היקמן באירופה, היא גבוהה יותר ממה שהוא זוכה לכאן וחבל. נראה שיש קבוצות שמחזיקות מהיקמן הרבה יותר ממה שמחזיקים כאן משחקנים שהם כביכול "מוכחים".

jol9 כתב:ואלטרנטיבות? שוב, בהנחה ומדברים על שחקן חמישייה בקבוצה כמו מכבי, אז יש עשרות שחקנים אחרים בעלות של 500-600K שהיה אפשר להביא. אולי גם מעט יקרים
יותר מאחר והעלות של לוגאן היא לא יותר מחצי מליון.

אני לא יודע אם מכבי יכלה להביא שחקן בסכום של יותר מ500K, אני גם לא יודע אם באמת יש עשרות שחקנים בטווח המחירים הזה (וממה שיצא לשים לב, רוב הגארדים הזרים חתמו העונה על חוזים של יותר מ800K או פחות מ500K) ואני גם בכלל לא בטוח שהשחקנים שהיו בטווח הזה (במידה ובאמת היו כאלה), היו השחקנים אותם רצה המאמן.

על פניו, השחקנים שהיו בטווח המחירים של מכבי, הם שחקנים כמו ג'ייקוב פולן, אית'וואן מור, דרווין קיצ'ן ואולי אולי דורון פרקינס. מכל השמות האילו, לוגאן והיקמן מסתמנים כמוכחים יותר וכהימור קטן יותר.

jol9 כתב:וחביב - בלאט לא העדיף שחקנים פחות פופולרים. הוא רצה את הלפרין, הוא רצה את אוחיון, הוא רצה את לאנגפורד. בסוף נשארנו בלי שלושתם ועם שחקנים הרבה פחות
מוכחים וסימני שאלה מאוד גדולים.

קודם כל, זאת לא היתה כוונתי. כוונתי היתה, שאם במקום היקמן ולוגאן היו נוחתים כאן שאראס, פרקינס או אידסון, שהם ממש לא אופציות בטוחות יותר, אז כנראה שלא היינו שומעים יותר מדי תלונות על סימני השאלה.

דבר שני, אני לא רואה איך ההנהלה אשמה באי-הבאתם/השארותם של שחקנים שהזכרת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 24 אוגוסט 2012, 09:18

1. אני לא מסכים איתך בנקודה הזאת. סורי.
א - אין סיבה לירידה בתקציב, בטח לא ירידה דרמטית
ב - גם אם יש ירידה בתקציב, אז הציפיות צריכות להיות בהתאם
ג - אני חושב שהדוגמאות הרלוונטיות צריכות להילקח מהשנים האחרונות ולא מלפני עשור ועשור וחצי, כי המצב השתנה מאז.
אני לא זוכר בעונות האחרונות בהן נבנה קו אחורי בעלות כוללת של למטה ממליון דולר. פשוט לא זוכר, וזה מצב כן חריג לשלילה לדעתי.

2. אתה כל הזמן חוזר על העניין, שזה מה שבלאט רצה. זה לא. בלאט רצה את לאנגפורד, לא את לוגאן.

3. פארמר אכן הציל למכבי את העונה, או לפחות העלה אותה על המסלול הנכון. בכל אופן, מה שבלאט רצה ואמר את זה מפורש הוא שפארמר אמור להיות רק תוספת, ולא
הבסיס, ובסגל שנבנה, לא רק שהוא היה הבסיס, הוא גם היה פחות או יותר היחיד בקו האחורי שאפשר היה לבטוח בו ב100%.
לא סתם מכבי הזדרזו להביא שחקן נוסף, כי כבר בהתחלה כולם הבינו ששייר הוא בלוף ושפארמר הוא חשוב מדי והעזיבה שלו תנחית מכה קטלנית על הקבוצה.

4. לגבי שתי הנק'... אז דבר ראשון, אם השחקן שמכבי מצליחים להביא, נמצא כ"כ נמוך ברשימה, אז זה אומר רק דבר אחד, שהנהלת מכבי לא עשתה את מה שצריך
בשביל להביא שחקן שנמצא גבוה יותר בעדיפויות.
זה נכון שהכסף מדבר חזק, אבל אני חושב גם שמכבי טעתה מאוד בחלק מהדברים שעשתה, ודיברנו על כך ארוכות במהלך הקיץ

5. אז שוב אני אומר, בלאט כנראה כן רצה את היקמן, והוא אכן הוחתם מוקדם. אבל אני בטוח ב100% שהוא לא תיכנן שהיקמן יהיה שחקן חמישייה ואחד משני הגארדים המובילים
בקבוצה. זה שהוא מצא את עצמו בקבוצת יורוליג, ומנגד שחקנים אחרים משחקים בקבוצות שהן לא ביורוליג, לא אומר שהוא טוב יותר מהם.
הוא עוד צריך לשחק ולהוכיח את עצמו לפני שנצא בהצהרות כאלה.

6. ואחרון.
אתה ממשיך לדחוף את שאראס לכל מקום. די עם זה. שאראס לא היה מגיע לכאן על תקן שחקן חמישייה, ואם כן, אז היית שומע ביקורת חריפה אף יותר על המהלך.
מנגד לוגאן והיקמן יהיו שני שחקני חמישייה, שעליהם כנראה תקום ותיפול העונה. אם אידסון היה מגיע לכאן במקום אחד מהם, אני הייתי מברך על כך, כי מדובר בשחקן איכותי
וטוב יותר.
וההנהלה בהחלט אשמה, לכל הפחות במקרה של אוחיון. לדעתי אם הם היו יותר רציניים, אז היה אפשר להסתדר גם עם השניים האחרים שציינתי, אם כי זה באמת פחות היה בשליטת
ההנהלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 25 אוגוסט 2012, 12:24

jol9 כתב:1. אני לא מסכים איתך בנקודה הזאת. סורי.
א - אין סיבה לירידה בתקציב, בטח לא ירידה דרמטית
ב - גם אם יש ירידה בתקציב, אז הציפיות צריכות להיות בהתאם
ג - אני חושב שהדוגמאות הרלוונטיות צריכות להילקח מהשנים האחרונות ולא מלפני עשור ועשור וחצי, כי המצב השתנה מאז.
אני לא זוכר בעונות האחרונות בהן נבנה קו אחורי בעלות כוללת של למטה ממליון דולר. פשוט לא זוכר, וזה מצב כן חריג לשלילה לדעתי.

איך אתה יודע שבאמת אין סיבות לירידה בתקציב?
אני זוכר שפורסם בעונה שעברה שמכבי נמצאת בחירגות תקציב ורקאנטי התראיין וסיפר שמכבי היא עסק מפסיד ושכל חבר הנהלה מביא כסף מהבית. לדעתי, אילו סיבות מספקות לירידה בתקציב.
כמו כן, אני לא חושב שהקו האחורי בעונת פרקינס/פארגו היה יקר יותר מהקו האחורי הנוכחי.

jol9 כתב:2. אתה כל הזמן חוזר על העניין, שזה מה שבלאט רצה. זה לא. בלאט רצה את לאנגפורד, לא את לוגאן.

לא נכון.
בלאט רצה את לוגאן, הוא פשוט העדיף את לנגפורד על פניו. סביר להניח, שבלאט ידע שלגנפורד לא ישאר ולוגאן היה אחד המובילים להחליפו.
צריכים לציין, שבלאט רצה את לוגאן כבר בעונה שעברה וגם העונה שמו הועלה כבר בשלב יחסית מוקדם של הקיץ.

jol9 כתב:4. לגבי שתי הנק'... אז דבר ראשון, אם השחקן שמכבי מצליחים להביא, נמצא כ"כ נמוך ברשימה, אז זה אומר רק דבר אחד, שהנהלת מכבי לא עשתה את מה שצריך
בשביל להביא שחקן שנמצא גבוה יותר בעדיפויות.

ממש לא נכון והקש לוגי רע מאוד.

קודם כל, ההנהלה הביאה גם הביאה שחקנים אותם המאמן מאוד רצה וצריכים לציין זאת. שרמדיני, קונר-מדלי והיקמן חתמו כאן מאוד מהר וללא הרבה בעיות. לצפות שכל הזרים שיחתמו יהיו מס' 1 ברשימה של המאמן, זאת דרישה מוגזמת וברור שלמכבי אין את היכולת לעשות זאת, במיוחד כאשר אותם שחקנים הולכים וחותמים במקום אחר, עבור חוזים בהם מכבי לא יכולה לעמוד. אני לא יודע איך אפשר לדרוש ממכבי להחתים שחקנים במחיר נמוך יותר או למעשה, מחיר נמוך הרבה יותר, ממה שהם יכולים לקבל (ובפועל, גם מקבלים) במקום אחר.

דבר שני, אני לא יודע איך אתה יודע כמה נמוך לוגאן היה ברשימה של בלאט, אבל מה שבטוח, שרדמיני, היקמן ומדלי, לא מוקמו נמוך ברשימה שלו.
סביר מאוד להניח שלוגאן לא היה בראש הרשימה, אבל כן ברור שבלאט רצה אותו. בלאט עוכב אחריו כבר הרבה זמן וגם היתה לו את האפשורת להביא שחקן אחר, אבל הוא בחר בו. תחת הנסיבות, הוא השחקן אותו המאמן רצה ויש לכבד זאת. צריכים גם לציין, שלא שמנו על שם אחר קונקרטי שבלאט רצה ונמצא בטוחח המחירים האילו.

דבר שלישי, אם מכבי מביאה שחקן שנמצא באמת נמוך ברשימה (ושוב, בכלל לא בטוח שלוגאן היה כ"כ נמוך ברשימה הזו), מהלך זה יכול לקרות מהרבה סיבות וממש לא מסיבה אחת ויחידה (וכאן טמון הכשל הלוגי).
אם לפי דבריך, לוגאן היה החמישי או השישי ברשימה, אז אנחנו צריכים לדעת מי הם בדיוק אותם חמשת-ששת מועמדים אחרים וכיצד ניתן לקבוע באופן כ"כ חד-משמעי, שהנהלת מכבי לא עשתה מספיק בכדי להביאם. אם אותם מעומדים היו ג'קסון, בברלי, לנגפורד, קופונן ומקקאלב, אז צריכים לציין שכל אחד מהן חתום על חוזה גבוה יותר מזה שיש לכל אחד ואחד השחקנים של מכבי כיום. אם רוצים לבודד את אי-הבאתם של אילו לסיבה אחת, אז היא כנראה שוב תהיה כסף. להאשים את הנהלהת מכבי שהיא לא מצליחה להביא שחקן ב1.6 מליון דולר, זאת כבר ממש התממות שגובלת בצביעות.

jol9 כתב:6. ואחרון.
אתה ממשיך לדחוף את שאראס לכל מקום.

לא רוצה לדבר על שאראס, אז אפשר לדבר על פרקינס.
אנשים ניסו להפוך כאן את פרקינס לסוג של מניה בטוחה, רק בגלל שהוא "הוכיח את עצמו במכבי". אני בטוח שאם הוא היה מגיע במקום לוגאן או היקמן, אז כנראה שלא היינו מנהלים את הדיון הזה בכלל.
האם הוא באמת היה מניה בטוחה? אם כן, העובדות קצת מערערות את האמירה הזו. לוגאן והיקמן חתומים בקבוצת יורוליג (ואם זאת לא היתה מכבי, זאת היתה קבוצת יורוליג אחרת), בעוד שפרקינס יככב בעונה הבאה בליגה האוקראינית האימתנית ובמפגשים מול מגדל ירושליים במפעל הקיקיוני המכונה היורוקאפ. כנראה שהעובדה שפרקינס "הוכיח את עצמו במכבי", לא עשתה יותר מדי רושם על קבוצות היורוליג.
נראה שחלק מהביקורת כאן נובעת מזה שהשחקנים אותם רצה המאמן, לא היו השחקנים שאותם האוהדים הכי אוהבים.

jol9 כתב:וההנהלה בהחלט אשמה, לכל הפחות במקרה של אוחיון.

אני עדיין לא מבין איך חושבים כאן שאוחיון היה נשאר בכזאת קלות.
רק אציין ברשותך את העבודות - קובאן הציעה לאוחיון 850K נטו לעונה (1.7 מליון דולר לשתי עונות), בעוד שלאוחיון היה חוזה של 200K (או אפילו פחות) לעונה במכבי. אתה באמת חושב ש30K היו סוגרים את הפער? אני מאמין שלא.
הביקורת היחידה שיש לי כאן על ההנהלה, היא ההתבטאות היהירה והלא אתית בעליל של פדרמן על אוחיון לפני שכל הסיפור הזה התפוצץ (וחבל שדוקא נושא זה לא זכה ליותר מדי התיחסות). אם במכבי, היו מתבטאים באופן מתון ושקט יותר, אז אולי היה ניתן לגשר על הפערים, למרות שאין לי שום ספק שאוחיון פשוט ברח לכסף הגדול ולא היה ניתן לעשות שום דבר בנושא.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי מתAMסרת » 25 אוגוסט 2012, 13:06

חביב, תרשה לי "להתפרץ" לדיון ולהגיב בשני נושאים ?

1. לגבי אוחיון, כמו שכתבת, אם במכבי היו מתבטאים באופן מתון ושקט יותר אולי היה ניתן לגשר על הפערים. לדעתי - כן, חד-משמעית !
אוחיון לא הלך ופנה אל קובאן. הוא פנה אל מכבי (או מכבי אליו) ורצה להישאר כאן. הוא גם לא ציפה לקבל 850 אלף. אז נכון, לדעתי הצעת שידרוג של 30 אלף קצת מבישה ולא ראויה. אם מכבי הייתה נותנת לו את התחושה שהוא רצוי ומוערך ומציעה לו נגיד 100 אלף שדרוג, זה היה נראה אחרת, אבל לפי הפרסומים הגישה של מכבי אל אוחיון הייתה "למה מי אתה בכלל".
גם עצם העובדה שהפרסומים דיברו על רצון לחוזה משודרג לאורך 3-4 שנים מעידים על כך שיוגב רצה להישאר.
לדעתי ההתבטאות היהירה של פדרמן האב (למרות הסיכום שזה ישאר ביניהם..), בתוספת לזילזול של פדרמן ג'וניור יצרו את הבלאגן הזה, ולא שאני חושבת שיוגב נקי מביקורת. ממש לא.

2. בלי להכנס לשמות, תסתכל בעצמך על הקו האחורי שלנו. נראה לך שיש מישהו שמבסוט מהקו הזה ???
בלאט הוא האחרון שמרוצה. את היקמן הוא רצה (והוא הוחתם מוקדם) אבל לדעתי זה בהנחה שיש לו את הלפרין ואוחיון ואולי גם לאנג'.
אולי גם את לוגאן הוא רצה, אבל בקונסטלציה אחרת של קו אחורי...
אין לנו אף מנהל משחק בהגדרה, ומעמדה 2 אין לנו שחקן שמתמחה בעזרה בניהול משחק, פיק אנד רול, או הכנסת כדורים פנימה.
אתה באמת חושב שבלאט יכול להיות מרוצה מקו אחורי כזה ???
מתAMסרת

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2012, 15:23

1. איך אני יודע שאין סיבה לירידה בתקציב? איזו סיבה לירידה בתקציב יכולה להיות לארגון שמוציא בערך את מה שהוא מרוויח?
אני לא נכנס למספרים במיקרו, אבל במקרו, מכבי ממשיכה להביא כמות זהה של מנויים כל שנה, ההיכל מלא בכל משחקי היורוליג ובחלק ממשחקי המפעלים האחרים,
זכויות השידור עדיין נמכרות בעבור סכומים יפים, ספונסרים, שלטים וכל אלה, ומכבי כבר שנתיים לא החזיקה בחוזים של אנשים ושחקנים ששוחררו ולא משחקים במועדון.
ושוב, אני לא נכנס לאיזון של מליון לכאן או לכאן, אלא משהו חריג יותר מזה.

אתה צודק שבעונת פרקינס, פארגו הקו האחורי היה אפילו אולי זול יותר מזה שיש עכשיו, אבל ישנם כמה הבדלים מהותיים. ראשית, פרקינס היה שחקן שהוכיח את עצמו במכבי,
ובעצם לפני הפריצה שלו (בדיוק כמו שאתה אוהב) והוא אכן פרץ באותה עונה במכבי. שנית, למכבי היה את אידסון, והיום אין לה שחקן מהסוג הזה או בקליבר הזה, שיכול לעזור
בניהול משחק, וכאמור גם כבר היה שחקן שהוכיח את עצמו במכבי. ודבר אחרון, כולנו היינו בטוחים שהולך להגיע עוד שחקן לקו האחורי הזה, ולא הגיע רק בגלל שהכל התחבר בצורה מדהימה,
והקבוצה רצה נפלא.

2. אני לא מבין למה אתה מתעקש על זה. בלאט רצה את לאנגפורד. הוא גם רצה שחקנים אחרים שציינתי לפני לוגאן, ואיתם מכבי ניהלה מו"מ.
זה כמו שמקבלים עובד לחברה אחרי שעשרה אחרים דחו את ההצעה שלהם. אז אפשר להגיד שהם רצו אותו (אחרת לא היו לוקחים אותו) אבל זה לא באמת שהם ממש רצו אותו, אלא זה מה שנשאר.

3. שרמדיני אכן היה גבוה ברשימה, אבל הוא לא היה אמור להיות הסנטר הפותח והבכיר. מדלי היה סיפור די מפתיע ומוצלח בסה"כ ועל היקמן כבר דיברנו ארוכות.
אלה שלושה שחקנים שהיו אמורים לפי התכנית (או לפחות זה מה שנראה לי) להוות את הבסיס העיקרי של הספסל יחד עם פניני.
שחקנים כאלה תמיד יותר קל להביא מאשר שחקני חמישייה יקרים יותר, ולכן אני לא מאוד מתרשם מזה ש"בלאט קיבל את השחקנים שרצה" כהגדרתך.
כאמור, האתגר האמיתי של ההנהלה היה להביא לכאן שחקנים בכירים ויקרים יותר בעמדות 1 ו-5, ובפועל הגיעו לכאן האנדראצ'יבר לוגאן והפצוע שאיננו סנטר בשום קנה מידה פופס.

4. בנושא שאראס/פרקינס. אתה חייב להחליף את הצורב בעניין הזה. אני אמרתי כמה פעמים ואמשיך להגיד. פרקינס ושאראס הם שחקנים שמתאימים למכבי בסיטואציות מאוד
מסויימות. היית שומע ביקורת אם אחד מהם היה מגיע על תקן שחקן מוביל לחמישייה, כי פרקינס עבר פציעה קשה ושאראס זקן, והם לא מתאימים לתפקיד הזה.
זה שאוהדים אוהבים את השחקנים האלה, לא אומר שרוצים לראות אותם במכבי (שוב, אלא אם כן מדובר בסיטואציה מתאימה). גם אני מאוד אוהב את סטוקטון,
אבל לא הייתי רוצה לראות אותו מגיע לקבוצה בשביל להיות רכז פותח בגיל 50...

5. בנושא אוחיון. הביקורת היא על שני דברים:
אחד, הטעות בחוזה. הייתי מצפה שלא יקרו טעויות כאלה שייתנו פתח לשחק לנהל מו"מ, להעביר דמי שחרור ולסכם/לחתום בקבוצה אחרת.
שתיים, היחס המזלזל, כמו שציינת וכמו שציינה מתמסרת. היה אפשר לסגור את הסיפור בקלות מולו, גם אחרי שהתברר שישנה טעות, ושאוחיון ינצל את טעות הזאת בחוזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 28 אוגוסט 2012, 16:30

jol9 כתב:
קודי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
קודי כתב:

כשהגארד היקר ביותר של מכבי עולה 500 אלף דולר והבא אחריו 350 אלף, אז הפער במחירים ובאיכות בין הגארדים של מכבי לבין אלה של ירושלים (שרק לפני שנתיים שילמה יותר מ-300 אלף דולר לסולומון) לא מאוד משמעותי.

וראוי לציין שבעונת סולומון, הגארד היקר ביותר במכבי, עלה בערך כמו הגארד השני הכי יקר העונה.

לא ממש - אידסון, שבפועל תופקד כמעט כל העונה כגארד, עלה הרבה הרבה יותר. אבל אם אתה רוצה להסיק מכך שמאחר שבאותה עונה הגענו לגמר היורוליג עם קו אחורי זול אז נעשה זאת גם העונה - שיבושם לך. אין שום קשר אפילו קל שבקלים בין שני המקרים: באותה עונה היה בסגל גארד אחד מוכח (פרקינס, אחרי עונה מצויינת במכבי), הימור אחד שפרץ מעל ומעבר למצופה (פארגו) ועוד אחד שהיה אחד הטובים באירופה (אידסון). באמת שאין מה להשוות.

כבר כתבתי את זה לחביב רק לפני כמה ימים, ממש באותן המילים בדיוק, אבל הוא התעקש שהקו האחורי הוא בדיוק מה שדייויד בלאט רצה, ושזה שהוא קו אחורי זול, זה בכלל מצויין
כי זה עבד לנו בעבר...
לך תבין.

מי אמר שזה מצויין שהקו האחורי הוא זול?
ברמה העובדתית, סגל הגארדים של היום הוא יקר יותר משל העונה ההיא.
לוגאן יקר יותר מפרקינס, היקמן יקר יותר מפארגו ולדנסברג עולה בערך כמו בורשטיין. אילו העובדות, תהפכו אותם איך שנוח לכם.
הנסיון להפוך את אידסון לגארד, היא סתם דרך יצירתית ליצור ביקורת, למרות שאני לא יודע למי היא בדיוק מופנת.
לי מתחשק להפוך את פופס לגארד ועכשיו אימרו לי, איזה גארד אז היה יותר יקר ממנו? בעצם, אני לא צריך להפוף אותו לגארד, שהרי הוא יקר יותר מכל אחד ואחד מהשקנים שהיו כאן לפני שנתיים.

אני גם לא זוכר שפרקינס בזמנו באמת היה על תקן של "שחקן מוכח". ממה שזכור לי, אף אחד כאן לא רצה אותו כשחקן חמישיה והוא לבטח לא היה אז יותר "מוכח" ממה שלוגאן היום.

בכל אופן, הדיון כאן היה על כסף וכמו שזה נראה, הסגל של היום הוא יקר יותר מהסגל של אז.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2012, 17:00

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
קודי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
קודי כתב:

כשהגארד היקר ביותר של מכבי עולה 500 אלף דולר והבא אחריו 350 אלף, אז הפער במחירים ובאיכות בין הגארדים של מכבי לבין אלה של ירושלים (שרק לפני שנתיים שילמה יותר מ-300 אלף דולר לסולומון) לא מאוד משמעותי.

וראוי לציין שבעונת סולומון, הגארד היקר ביותר במכבי, עלה בערך כמו הגארד השני הכי יקר העונה.

לא ממש - אידסון, שבפועל תופקד כמעט כל העונה כגארד, עלה הרבה הרבה יותר. אבל אם אתה רוצה להסיק מכך שמאחר שבאותה עונה הגענו לגמר היורוליג עם קו אחורי זול אז נעשה זאת גם העונה - שיבושם לך. אין שום קשר אפילו קל שבקלים בין שני המקרים: באותה עונה היה בסגל גארד אחד מוכח (פרקינס, אחרי עונה מצויינת במכבי), הימור אחד שפרץ מעל ומעבר למצופה (פארגו) ועוד אחד שהיה אחד הטובים באירופה (אידסון). באמת שאין מה להשוות.

כבר כתבתי את זה לחביב רק לפני כמה ימים, ממש באותן המילים בדיוק, אבל הוא התעקש שהקו האחורי הוא בדיוק מה שדייויד בלאט רצה, ושזה שהוא קו אחורי זול, זה בכלל מצויין
כי זה עבד לנו בעבר...
לך תבין.

לוגאן יקר יותר מפרקינס, היקמן יקר יותר מפארגו ולדנסברג עולה בערך כמו בורשטיין. אילו העובדות, תהפכו אותם איך שנוח לכם.
הנסיון להפוך את אידסון לגארד, היא סתם דרך יצירתית ליצור ביקורת, למרות שאני לא יודע למי היא בדיוק מופנת.
לי מתחשק להפוך את פופס לגארד ועכשיו אימרו לי, איזה גארד אז היה יותר יקר ממנו? בעצם, אני לא צריך להפוף אותו לגארד, שהרי הוא יקר יותר מכל אחד ואחד מהשקנים שהיו כאן לפני שנתיים.

אני גם לא זוכר שפרקינס בזמנו באמת היה על תקן של "שחקן מוכח". ממה שזכור לי, אף אחד כאן לא רצה אותו כשחקן חמישיה והוא לבטח לא היה אז יותר "מוכח" ממה שלוגאן היום.

בכל אופן, הדיון כאן היה על כסף וכמו שזה נראה, הסגל של היום הוא יקר יותר מהסגל של אז.

אתה כל הזמן אומר שעדיף שחקנים זולים לפני הפריצה שלהם מאשר שחקנים מוכחים שעולים יותר. אפילו הפרזת ואמרת שאתה מעדיף בקבוצה את היקמן ע"פ דיאמנטידיס...

משום מה כשמדובר בלוגאן שהוא שחקן שנמצא בירידה כבר שנתיים, זה לא תופס, אבל ניחה.

אני רק מזכיר שאידסון הגיע למכבי אחרי שעשה את העונה הטובה בקריירה שלו כרכז בכלל. הוא אולי לא גארד קלאסי, אבל במקרה של כשלון של אחד הגארדים
האחרים, הוא בהחלט היה בחשבון כשחקן שנכנס למשבצת הזאת. ולא רק "אמור" כי הוא גם עשה את זה בפועל עם פציעתו של פרקינס, ועשה את זה נהדר.

הקבוצה הזאת יקרה יותר מהקבוצה ההיא של העונה הראשונה של בלאט? בניקוי המשכורות המיותרות, כמו אלה של פיני, דרוקר, כדיר ואחרים, אני ממש לא חושב ככה.
אז באמת היתה הצדקה לירידה מסויימת בתקציב, ועדיין הגיע לכאן שחקן כמו סופו שהיה פוטנציאל עצום, הנדריקס שהיה אחד השחקנים הטובים בליגה הספרדית
והיה גם את אידסון שממש לא היה שחקן זול ושחקן יורוליג ברמה גבוהה יותר מכל מה שיש לנו היום.

מה שיש לך בקבוצה היום הוא בעל פוטנציאל מסויים להצליח, אבל גם להיכשל ובגדול, כי אין יותר מדי מנהיגים בקבוצה הזאת, וחשוב מכך, זאת קבוצה בלי שחקני הגנה טובים,
ובטח לא ברמות ההגנה של פרקינס (לפני הפציעה), אידסון והנדריקס. כלומר גם חבורה לוחמת ושורטת לא נראה כאן כנראה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 28 אוגוסט 2012, 17:23

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
קודי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:וראוי לציין שבעונת סולומון, הגארד היקר ביותר במכבי, עלה בערך כמו הגארד השני הכי יקר העונה.

כי זה עבד לנו בעבר...
לך תבין.

אתה כל הזמן אומר שעדיף שחקנים זולים לפני הפריצה שלהם מאשר שחקנים מוכחים שעולים יותר. אפילו הפרזת ואמרת שאתה מעדיף בקבוצה את היקמן ע"פ דיאמנטידיס...

משום מה כשמדובר בלוגאן שהוא שחקן שנמצא בירידה כבר שנתיים, זה לא תופס, אבל ניחה.

אני רק מזכיר שאידסון הגיע למכבי אחרי שעשה את העונה הטובה בקריירה שלו כרכז בכלל. הוא אולי לא גארד קלאסי, אבל במקרה של כשלון של אחד הגארדים
האחרים, הוא בהחלט היה בחשבון כשחקן שנכנס למשבצת הזאת. ולא רק "אמור" כי הוא גם עשה את זה בפועל עם פציעתו של פרקינס, ועשה את זה נהדר.

הקבוצה הזאת יקרה יותר מהקבוצה ההיא של העונה הראשונה של בלאט? בניקוי המשכורות המיותרות, כמו אלה של פיני, דרוקר, כדיר ואחרים, אני ממש לא חושב ככה.
אז באמת היתה הצדקה לירידה מסויימת בתקציב, ועדיין הגיע לכאן שחקן כמו סופו שהיה פוטנציאל עצום, הנדריקס שהיה אחד השחקנים הטובים בליגה הספרדית
והיה גם את אידסון שממש לא היה שחקן זול ושחקן יורוליג ברמה גבוהה יותר מכל מה שיש לנו היום.

מה שיש לך בקבוצה היום הוא בעל פוטנציאל מסויים להצליח, אבל גם להיכשל ובגדול, כי אין יותר מדי מנהיגים בקבוצה הזאת, וחשוב מכך, זאת קבוצה בלי שחקני הגנה טובים,
ובטח לא ברמות ההגנה של פרקינס (לפני הפציעה), אידסון והנדריקס. כלומר גם חבורה לוחמת ושורטת לא נראה כאן כנראה.

שוב הצלחת להוכיח את היכולת המרשימה שלך לעשות סלט בדברים :clap2

לגבי מה שאמרתי על היקמן, אני באמת מעדיף לקחת שחקנים לפני פריצה מאשר פנסיונרים גמורים.
לא כתבתי בשום מקום ששחקן זול הוא שחקן טוב יותר או שהבאת שחקן כזה היא דבר טוב.

על לוגאן, כתבתי בעצמי שהוא החתמה בינונית ושאין לי הרבה ציפיות ממנו. אתה אפילו הגבת לפוסט הזה ואין לי ספק שקראת אותו.
לוגאן בירידה כבר שנתיים? אז פאפאלוקאס הגיע לכאן לאחר ירידה (שמא נומר, צניחה) של משהו כמו ארבע שנים ודוקא אתה ויובל מאוד אהבתם את החתמתו. במה לוגאן כ"כ שונה מפאפאלוקאס, שרואים בו כאן כזה סימן שאלה גדול? אני לא חושב שנחתו כאן יותר מדי שחקנים בשנים האחרונות, שהם הרבה יותר מוכחים מלוגאן.

לגבי אידסון, אני לא נכנס לויכוח של מוכח או לא מוכח, וזה גם לא הנושא.
ברמה העובדתית, הוא הגיע לכאן בשביל לשחק בעמדה מס' 3 ובעמדה זו הוא שיחק לפחות 80% מהזמן. גם גיא פניני שיחק לפעמים בעמדה מס' 2, אז גם אותו אפשר להחשיב לגארד ואם נעשה זאת, צריכים לציין שכיום הוא מרוויח בערך פי שתיים ממה שהוא הרוויח אז.
בכל אופן, קו אחורי נשען בראש ובראשונה על צמד הגארדים המובילים. פרט לעונת אפי ועונות פיני האחרונה (שאגב, ממש לא היו עונות טובות במיוחד), מכבי אף פעם לא התפרעה עם צמד הגארדים; פרקינס ופארגו עלו יחד 650K (וגם זה אם נעגל למעלה), הלפרין וקאמניגס 850K, לגפורד ואוחיון 1.05M, סכום דומה גם על שאראס ובורשטיין ועל מקדונלד ובורשטיין הושקעו 550K (אדגיש שכל הסכומים הם בנטו כמובן).
כיום, צמד הגארדים היקמן ולוגאן עולים יחד 850K - סכום ממוצע שאינו יורד בהרבה מצמדים אחרים. הנסיון להראות כאילו מכבי הפקירה את הקו האחורי, הוא סתם אשליה. אולי אנשים לא אוהבים את השחקנים שהוחתמו, אבל המצב אינו שונה יותר מדי ממה שקרה בעבר.
אני מקבל את זה שאולי הצמד הנוכחי הוא הימור קצת יותר גדול מצמדים שהיו כאן בעבר, אבל לא מדובר בהימור פרוע הרבה יותר ממה שהיה בעבר וכמו כן, אני לא חושב שהיה ניתן למצוא מניות בטוחות יותר במסגרת התקציב.

אגב, אם כבר דוחפים בכוח את העמדה מס' 3, אז צריכים לציין שבעמדה זו משחק שחקן אותו המאמן מאוד אוהב והוא אף זכה כאן להרבה מחמאות.
אני אישית חושב שמדובר בשחקן די בינוני ובסימן שאלה לא פחות גדול מאותו צמד גארדים, אבל אני מכבד את רצונו של המאמן ונותן קרדיט לכותבים שכ"כ ידעו לפרגן לו.

בנוגע לסגל השחקנים, שוב, נראה לי שהסגל הנוכחי יקר יותר.
צריכים לזכור שפניני מקבל היום סכום גבוה בהרבה ממה שהוא שהוא הרוויח בעונה ההיא, ג'יימס כיום נחשב לישראלי מבחינת המס ושכרגע, יש בסגל שחקן כמו פופס החתום על חוזה של 950K נטו וגם את מדלי שחתום על 750K.
בכל מקרה, אני לא חושב שיש הבדל תקציבי כ"כ גדול בין שתי הקבוצות.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2012, 17:36

חביב, אין לי כח להיכנס לעוד סאגת התכתבויות ארוכה (זה גם קצת עונש לגולשים האחרים).

אומר במשפט אחד, שאני לא מסכים עם רוב הדברים שכתבת, במיוחד בקשר לדוגמאות של צמדי גארדים, כשמדברים על כל הקו האחורי ולא רק צמדים.

הנקודה שכן חשוב אולי להתעכב עליה היא נקודת הציפיות ושביעות הרצון מבניית הקבוצה. אפשר להשתמש במשפטים סתמיים כמו "גם פאפאלוקאס
היה שחקן מעבר לשיאו" או "מכבי אף פעם לא נוהגת להביא שחקנים יקרים" או משפטים מהסוג הזה, אבל אני מעדיף להסתכל על השחקנים שיש העונה ובמבט קדימה,
ואני לא רואה יותר מדי דברים מעודדים לצערי.
כמו שציינתי, שני פרמטרים חשובים - אחד פרמטר מנטלי (אופי ומנהיגות) ואחד מקצועי (הגנה אישית), בהם מכבי הזאת נראית לי די חלשה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 28 אוגוסט 2012, 17:45

jol9 כתב:חביב, אין לי כח להיכנס לעוד סאגת התכתבויות ארוכה (זה גם קצת עונש לגולשים האחרים).

אומר במשפט אחד, שאני לא מסכים עם רוב הדברים שכתבת, במיוחד בקשר לדוגמאות של צמדי גארדים, כשמדברים על כל הקו האחורי ולא רק צמדים.

הנקודה שכן חשוב אולי להתעכב עליה היא נקודת הציפיות ושביעות הרצון מבניית הקבוצה. אפשר להשתמש במשפטים סתמיים כמו "גם פאפאלוקאס
היה שחקן מעבר לשיאו" או "מכבי אף פעם לא נוהגת להביא שחקנים יקרים" או משפטים מהסוג הזה, אבל אני מעדיף להסתכל על השחקנים שיש העונה ובמבט קדימה,
כמו שציינתי, שני פרמטרים חשובים - אחד פרמטר מנטלי (אופי ומנהיגות) ואחד מקצועי (הגנה אישית), בהם מכבי הזאת נראית לי די חלשה.

בסדר, את הטיעונים המקצועיים אני מקבל וגם מסכים עם חלקם.
אבל כל הנסיונות הבלתי נגמרים להפיל הכל על ההנהלה, זה כבר באמת עובר כל גבול.

לא אוהבים שחקן מסויים? זה בסדר, אבל אולי כדאי קודם לבקר את מי שרצה אותו וברוב המקרים, זה דוקא המאמן.
אולי לאנשים לא נראה הגיוני שבלאט העדיף את לוגאן ע"פ שחקן אחר אותו הם רצו ולכן הם מאשימים את ההנהלה. אבל כמו שזה נראה, בלאט די רצה את הקו האחורי שנבנה כאן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2012, 17:53

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:חביב, אין לי כח להיכנס לעוד סאגת התכתבויות ארוכה (זה גם קצת עונש לגולשים האחרים).

בסדר, את הטיעונים המקצועיים אני מקבל וגם מסכים עם חלקם.
אבל כל הנסיונות הבלתי נגמרים להפיל הכל על ההנהלה, זה כבר באמת עובר כל גבול.

לא אוהבים שחקן מסויים? זה בסדר, אבל אולי כדאי קודם לבקר את מי שרצה אותו וברוב המקרים, זה דוקא המאמן.
אולי לאנשים לא נראה הגיוני שבלאט העדיף את לוגאן ע"פ שחקן אחר אותו הם רצו ולכן הם מאשימים את ההנהלה. אבל כמו שזה נראה, בלאט די רצה את הקו האחורי שנבנה כאן.

אני אומר נראה לי שפעם האלף - בלאט רצה את אוחיון, לאנגפורד והלפרין. רצה ולא קיבל. כל השאר היו פשרה.

אתה צודק, ההנהלה לא אשמה בהכל, אבל איך שלא תסובב את זה, ישנה רוח חדשה שאני אישית לא אוהב, ולדעתי אני לא היחיד בעניין הזה.
הרוח הזאת לא מגיעה מהמאמן אלא מההנהלה, או יותר מהפיגורות החדשות בהנהלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 28 אוגוסט 2012, 18:10

jol9 כתב:
אני אומר נראה לי שפעם האלף - בלאט רצה את אוחיון, לאנגפורד והלפרין. רצה ולא קיבל. כל השאר היו פשרה.

בלאט גם רצה את לקוביץ' בזמנו וקיבל את אודריך, בלאט רצה את טורנס וקיבל את פארגו, בלאט רצה גם את פולן וקיבל את מאלט, בלאט גם אמר שהוא היה מעדיף לקחת גארד במקום את מצב'אן ובהתחלה, גם לא השתגע על האופציה של סופו.
זה שהמאמן לא מקבל את המועמד מס' 1 ברשימה שלו, זה לא חדש ומסתבר, שגם לא כ"כ נורא. מה שחשוב, זה שהוא לא יקבל הנחתות על הראש ויקבל את השחקנים בהם הוא כן מעוניין תחת מגבלות התקציב.

חוץ מזה, גם דורון פרקינס האגדי היה פשרה כשחקן חמישיה, למה מטאטאים את זה מתחת לשטיח?
שוב, דברים כאלו הם לא בהכרח גרועים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 28 אוגוסט 2012, 18:43

האשמה של ההנהלה כלפי בלאט היא בעיקר בחוסר הכנות כלפיו . אני בספק אם כשדיויד סיכם הוא תיאר לעצמו שכך יראה הסגל ואני בספק אם היה חותם אם היה יודע שהתקציב יהיה נמוך יותר. נכון שההכנסות מהמנויים זהות אבל מה עם זכויות שידור ופרסום? מה עם הוצאות משק כמו טיסות שהתייקרו בהרבה ,וההשכרה של ההיכל? וזה רק חלק מההוצאות שבסופו של דבר באות על חשבון תקציב השחקנים....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי מקובי » 28 אוגוסט 2012, 21:15

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

בלאט גם רצה את לקוביץ' בזמנו וקיבל את אודריך, בלאט רצה את טורנס וקיבל את פארגו, בלאט רצה גם את פולן וקיבל את מאלט, בלאט גם אמר שהוא היה מעדיף לקחת גארד במקום את מצב'אן ובהתחלה, גם לא השתגע על האופציה של סופו.
זה שהמאמן לא מקבל את המועמד מס' 1 ברשימה שלו, זה לא חדש ומסתבר, שגם לא כ"כ נורא. מה שחשוב, זה שהוא לא יקבל הנחתות על הראש ויקבל את השחקנים בהם הוא כן מעוניין תחת מגבלות התקציב.

חוץ מזה, גם דורון פרקינס האגדי היה פשרה כשחקן חמישיה, למה מטאטאים את זה מתחת לשטיח?

יוני, אתה גם מדבר כאילו בלאט רצה את השחקנים האלה וההנהלה עשתה לו דווקא ולא החתימה אותו.
לגבי יותם מס הכנסה לא אמרו את הסכום המדויק כמו שגם יותם וגם מכבי הצהירו ואמרו מספר פעמים.
לגבי יוגב, לא מעט אנשים כאן בפורום החזיקו בדיעה שאין סיבה לשדרג לו את החוזה במאה אחוז אחרי עונה אחת טובה ושיש לו חוזה (לשיטת מכבי כמובן).
אם להנהלה יש אשמה מסוימת אז אולי זה באי הארכת החוזה של לאנגפורד- אני אישית קשה לי להאמין שהוא היה חותם במחיר האופציה, הוא הצהיר שזה עסק כלכלי ואני בטוח שהוא והסוכן שלו ידעו להעריך את הסכום שהוא שווה אם הוא לא יחתום תמורת האופציה, אבל כן, מכבי היתה צריכה להציע לו את האופציה כבר בסיום העונה ולא לחכות ולהציע סכומים פחותים יותר.
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוגוסט 2012, 05:27

מקובי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

יוני, אתה גם מדבר כאילו בלאט רצה את השחקנים האלה וההנהלה עשתה לו דווקא ולא החתימה אותו.
לגבי יותם מס הכנסה לא אמרו את הסכום המדויק כמו שגם יותם וגם מכבי הצהירו ואמרו מספר פעמים.
לגבי יוגב, לא מעט אנשים כאן בפורום החזיקו בדיעה שאין סיבה לשדרג לו את החוזה במאה אחוז אחרי עונה אחת טובה ושיש לו חוזה (לשיטת מכבי כמובן).
אם להנהלה יש אשמה מסוימת אז אולי זה באי הארכת החוזה של לאנגפורד- אני אישית קשה לי להאמין שהוא היה חותם במחיר האופציה, הוא הצהיר שזה עסק כלכלי ואני בטוח שהוא והסוכן שלו ידעו להעריך את הסכום שהוא שווה אם הוא לא יחתום תמורת האופציה, אבל כן, מכבי היתה צריכה להציע לו את האופציה כבר בסיום העונה ולא לחכות ולהציע סכומים פחותים יותר.

ההנהלה לא עשתה דווקא ואני לא אמרתי את זה.
בסה״כ אמרתי שהקו האחורי שיש היום זה לא מה שדייויד באמת רצה לקבל.

בכל אופן כמו שציין כאן אחד הגולשים היה אפשר להשאיר את לאנגפורד ואת אוחיון ולוותר למשל על ההחתמה של פופס.
היו אופציות שונות
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 אוגוסט 2012, 12:05

לציין פתאום שבלאט לא קיבל את המועמדים המועדפים עליו ביותר, דוקא בהקשר של לוגאן והיקמן זאת פשוט היתממות ששוב נועדה לייצר דרמות ולגרום למצב להראות חריג.

יוצאים כאן מנקודת הנחה (ובאופן מאוד בטוח ונחרץ), שהקו האחורי שבלאט רצה כלל את אוחיון, הלפרין ולנגפורד וכל מי שכן הובא היה בגדר פשרה.
אני אישית, חושב שההנחה הזו מאוד לא נכונה. בלאט רצה רכז ראשון זר והוא גם ציין זאת (או לפחות ציין שהוא רוצה רכז זר), אני מניח שהמועמד המועדף עליו היה כנראה ג'קסון (או פארמר) ובעדיפות השניה היה כנראה היקמן (מה שלא בדיוק הופך ל"פשרה" כ"כ חמורה). כמו כן, אני לא יודע איך קובעים כאן שלנדסברג הוא פשרה. את לנדסברג בלאט רצה כבר בעונה שעברה והבאתו העונה לא היתה קשורה לאי-הבאתו/אי-השארתו של שחקן אחר.
אגב, אם כבר מדברים על פשרות, אז אותו אוחיון שעכשיו כולם מצרים על עזיבתו, היה האמא של הפשרות לכאשר הוא הובא כאן.
בכל אופן, אם בכל זאת נקבל את הנחה ונאמין שהיא נכונה, אז בכל מקרה ידענו כבר בשלב מוקדם יחסית שאת לנגפורד, הלפרין ואוחיון (או לפחות שניים מהם) לא היינו רואים כאן בעונה הבאה. במקרה כזה, היו מובאים להם מחליפים, ולפי הטרמינולגיה שנוצרה כאן, כל מי שהיה מגיע היה בגדר "פשרה".
פתאום לציין זאת דוקא בהקשר של לוגאן והיקמן, זה סתם ספין. אין לי ספק שאם היו נוחתים כאן שמות אחרים שהם קצת יותר פופלריים (והם לא אוחיון, לנגפורד והלפרין), אף אחד לא היה טורח להזכיר את המושג "פשרה".
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shay_uzan ו־27 אורחים