דייויד בלו חזר מפרישה ויתאמן עם מכבי בתקופה הקרובה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייויד בלו חוזר מפרישה

הודעהעל ידי jol9 » 30 ספטמבר 2013, 13:21

קודי כתב:הדבר שהכי מטריד אותי היא ההתנהלות של אנשי מכבי וחוסר המודעות שלהם למצבם. הרי רק לפני שלושה ימים הם טענו שהסגל סגור ושהם לא ממש רוצים את בלו כי הוא יפגע בסגל הנפלא שנבנה. לא היה להם אז מושג שאין להם פאוור פורוורד בסגל (משהו שכל בר דעת רואה כבר חודשיים)?

זה לא שכל השנים היתה כאן התנהלות מושלמת (ואני מדבר גם אחורה אל שנות ה-90). העניין הוא שאחרי השיא שמכבי הגיעה אליו, הדרך חזרה אל שנות ה-90 היא
כואבת במיוחד.
המותג שהיה שחוק בשנות ה-90, ושוקם ע"י קבוצת פיני-האפמן-מקדונלד, הועלה לדרגה של אלוהות כמעט בתקופת שאראס-פארקר. מאז, זוהי חזרה
איטית ומתונה למה שהיה בהתחלה.

הבעיה בתהליך הזה היא שהמותג היום עדיין שווה הרבה, גם בדעת הקהל וגם בכסף. תקציב של 7-8 מליון שמעמידה כאן ההנהלה, לא תואם את הציפיות
של האוהדים, ואת שווי המותג.
ההתנהלות היא גרועה, בגלל חוסר נסיון, שחצנות וגישה, אבל אלה דברים שניתנים לתיקון, מה שיהיה הרבה יותר לתקן, זה את השחיקה, כי קשה לעצור כדור שלג שלילי.

הבעיה השניה והגדולה יותר היא שההנהלה מאוד מרוצה מעצמה. פדרמן האבא מתמוגג וכיף לו, פדרמן הבן משחק במשחק שגדול עליו כרגע בכמה מידות,
שמעון לא רלוונטי, ובלאט פוגע בתדמית שלו ומראה שהוא אמנם מאמן מצויין, אבל לבנות קבוצה הוא לא כ"כ יודע.
כמובן שהאוהדים נדחקו הצידה לגמרי, ואף אחד לא סופר אותם ואפילו לא מדבר בתקשורת (רק תיזכרו כמה ראיונות בתקשורת היו פעם לעומת היום).

אז עכשיו, בלו מגיע, והאוהדים צוהלים, וכאן אני דווקא מסכים עם חביב, רוי, יובל ואחרים שחושבים שמדובר במהלך סרק, שלא יישפר את המצב.
מעבר לזה, כמו שנאמר מדובר במהלך נואש וגם לא חכם במיוחד, שמראה על היסטריה. בפעם האחרונה במצב של היסטריה, לפחות הביאו את לאנגפורד,
שהפך להיות השחקן הכי טוב בקבוצה. הפעם מביאים שחקן ספסל שלא שיחק כדורסל שנה וחצי, וחוזר מפרישה בגלל שהוא צריך כסף...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 30 ספטמבר 2013, 13:30

יוני, קודם כל כיף לחזור ולקרוא את דעתך המלומדת.
מעבר לכך, החתמת בלו היא לא מהלך סרק אלא מהלך חשוב שלעצמו, רק שהוא פותר רק את הבעיה הקטנה בהרבה שקיימת במכבי ולא עוזר בבעיה העיקרית. אני בכלל לא מדבר על סיטואציה בה בלו מגיע לא בכושר משחק ובלי חשק אמיתי לשחק. הבעיה הנוספת היא שזו ההחתמה הכי קלה שיש לפדרמן - בלו זמין, זול ואהוד על ידי הקהל. איזו החתמה יותר קלאסית מזו מבחינתו, גם אם היא לא באמת עוזרת יותר מדי לקבוצה?
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי אלמוג » 30 ספטמבר 2013, 13:48

בכושר או לא בכושר, סרק או לא סרק- בלו חייב לחתום ויפה שעה אחת קודם.
רק בגללו שווה לחזור לנוקיה.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי yzafrir » 30 ספטמבר 2013, 13:49

בלו לא יפתור שום בעיה , הוא רק יחזק נקודה שגם ככה כבר די חזקה בעמדה 4 שזה הקליעה מבחוץ . הבעיה שגם ליאור וגם בלו לא פותרים את הבעיה האמיתית בעמדה 4 שזה ההגנה .
כשטיוס על המגרש אז הגנתית הבעיה נפתרת הבעיה שהתקפית הוא לא איום ולכן זו עמדה מתה התקפית .
הנקודות היחידות שהוא עושה זה מריבאונד התקפה או ממסירות לאלי הופ או סלים קלים מתחת לסל הבעיה היא שהוא אופציה אחרונה בהתקפה ולכן גם את היכולת הזו לא ינצלו .
אין למכבי שחקן שיכול לתת תפוקה מאוזנת גם בהתקפה וגם בהגנה בעמדה 4 ולא בטוח שבלו יתן פתרון . יותר טוב ממה שיש אולי אבל לא כזה משמעותי ....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי אלמוג » 30 ספטמבר 2013, 13:51

yzafrir כתב:בלו לא יפתור שום בעיה , הוא רק יחזק נקודה שגם ככה כבר די חזקה בעמדה 4 שזה הקליעה מבחוץ . הבעיה שגם ליאור וגם בלו לא פותרים את הבעיה האמיתית בעמדה 4 שזה ההגנה .
כשטיוס על המגרש אז הגנתית הבעיה נפתרת הבעיה שהתקפית הוא לא איום ולכן זו עמדה מתה התקפית .
הנקודות היחידות שהוא עושה זה מריבאונד התקפה או ממסירות לאלי הופ או סלים קלים מתחת לסל הבעיה היא שהוא אופציה אחרונה בהתקפה ולכן גם את היכולת הזו לא ינצלו .
אין למכבי שחקן שיכול לתת תפוקה מאוזנת גם בהתקפה וגם בהגנה בעמדה 4 ולא בטוח שבלו יתן פתרון . יותר טוב ממה שיש אולי אבל לא כזה משמעותי ....

בלות'נטל הוא אחלה של שחקן הגנה.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי yzafrir » 30 ספטמבר 2013, 13:53

אלמוג כתב:
yzafrir כתב:בלו לא יפתור שום בעיה , הוא רק יחזק נקודה שגם ככה כבר די חזקה בעמדה 4 שזה הקליעה מבחוץ . הבעיה שגם ליאור וגם בלו לא פותרים את הבעיה האמיתית בעמדה 4 שזה ההגנה .

מול שחקנים במידה שלו , אבל מול שחקנים בכירים ביותר בעמדה הזאת הוא לא אפקטיבי...
אולי עדיף לקחת סיכון ולנסות להסתדר ככה ולקדם קצת את כהן שממה שראיתי ממנו עד עכשיו הוא די כשרוני ויש לו ביצים...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 30 ספטמבר 2013, 13:54

נכון, אבל גם כהן לא יפתור לך את בעיית ההגנה. מכיוון שכהן כבר הראה שהוא די רכיכה בתחום, ואליהו כולנו יודעים מה הוא שווה, או ליתר דיוק לא שווה בהגנה, החבילה של בלו את טיוס יותר שלמה, הגנתית והתקפית. כמו שאמר קודי, ואני מסכים איתו ואני עצמי מנגן את המנטרה הזו חודשים, הבעיה המרכזית הייתה ונשארה בעיית הבעל בית על המגרש.
er79

הודעהעל ידי אלמוג » 30 ספטמבר 2013, 13:56

yzafrir כתב:
אלמוג כתב:

מול שחקנים במידה שלו , אבל מול שחקנים בכירים ביותר בעמדה הזאת הוא לא אפקטיבי...
אולי עדיף לקחת סיכון ולנסות להסתדר ככה ולקדם קצת את כהן שממה שראיתי ממנו עד עכשיו הוא די כשרוני ויש לו ביצים...

אין לנו אף שחקן בסגל שמסוגל לשמור שחקן בכיר(ועם כל הכבוד לג'יימס שיודע לחסום, זו לא הגנה), אז לפחות נקבל אחד שיורק דם על המגרש עם מוסר עבודה גבוה וקליעה נדירה.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי rc4991 » 30 ספטמבר 2013, 14:50

בלו שומר רע-בינוני
לא יודע איך יצא לו שם של שומר גדול
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי אלמוג » 30 ספטמבר 2013, 15:00

rc4991 כתב:בלו שומר רע-בינוני

לא מסכים איתך בכלל.
בעונה האחרונה שלו במכבי, הוא השתפר פלאים בהגנה שלו והפך אותה להגנת יורוליג לגיטימית.
נכון, קשה לו לשמור על גורילות כמו באטיסט- אבל להתמודד עם 4 שהוא לא "סטאר" באירופה- הוא מצליח בצורה טובה (בשונה מהאלטרנטיביות שיש לנו כרגע בסגל).

נ.ב
לפי "ספורטאנדו" בלו קרוב לחתימה במכבי
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2681613
בלו אף מחזיק בהצעות נוספות מקבוצות באירופה, אך ההפסדים האחרונים חידדו אצל מכבי תל אביב את הרצון להחזירוץ לאחר ההפסד בטורניר גומלסקי אמר גורם בקבוצה

תודה רבה לך אלכסנדר גומלסקי :)
נערך לאחרונה על ידי אלמוג בתאריך 30 ספטמבר 2013, 15:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי roy1000 » 30 ספטמבר 2013, 15:26

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4434851,00.html

דייויד בלאט כתב:אין לי הרבה מה לעדכן. אני יודע שדנים בזה. כרגע זה נמצא בין ההנהלה לבין דייויד. אישית, אני לא יודע יותר מדי ויעדכנו אותי

לא ברור לי העניין. מי מקבל את ההחלטה אם להחתים את בלו? ההנהלה או המאמן? לפי בלאט, החזרת בלו זה בכלל החלטה של ההנהלה שאין לו קשר אליה. דווקא נשמע הגיוני.
roy1000

הודעהעל ידי אלמוג » 30 ספטמבר 2013, 15:30

roy1000 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4434851,00.html

דייויד בלאט כתב:אין לי הרבה מה לעדכן. אני יודע שדנים בזה. כרגע זה נמצא בין ההנהלה לבין דייויד. אישית, אני לא יודע יותר מדי ויעדכנו אותי

לא ברור לי העניין. מי מקבל את ההחלטה אם להחתים את בלו? ההנהלה או המאמן? לפי בלאט, החזרת בלו זה בכלל החלטה של ההנהלה שאין לו קשר אליה. דווקא נשמע הגיוני.

זה אחרת, בגדול בלאט אומר "אני מעוניין, אם זה מסתדר עם התקציב תחתימו לי אותו" - וכך הוא יוצא בעצם מהמשוואה, הוא לא צריך לנהל משא ומתן.
אם ההנהלה לא תיכשל כרגיל(ואז נראה כותרת "כך בלו ברח למכבי") אז היא גם תצליח להחתים אותו, ובלאט יעודכן לפני ולפניך.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי rc4991 » 30 ספטמבר 2013, 15:37

אלמוג כתב:
rc4991 כתב:בלו שומר רע-בינוני

לא מסכים איתך בכלל.
בעונה האחרונה שלו במכבי, הוא השתפר פלאים בהגנה שלו והפך אותה להגנת יורוליג לגיטימית.
נכון, קשה לו לשמור על גורילות כמו באטיסט- אבל להתמודד עם 4 שהוא לא "סטאר" באירופה- הוא מצליח בצורה טובה (בשונה מהאלטרנטיביות שיש לנו כרגע בסגל).

נ.ב
לפי "ספורטאנדו" בלו קרוב לחתימה במכבי
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2681613
בלו אף מחזיק בהצעות נוספות מקבוצות באירופה, אך ההפסדים האחרונים חידדו אצל מכבי תל אביב את הרצון להחזירוץ לאחר ההפסד בטורניר גומלסקי אמר גורם בקבוצה

תודה רבה לך אלכסנדר גומלסקי :)

אתה מוזמן לראות בעצמך ולהיווכח,אפילו בהצלבה שכולם כל כך היללו אותו הוא חטף הרבה שלשות מהשחקן ששמר עליו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 30 ספטמבר 2013, 16:37

אני אגיד לכם משהו וישבור פה את הקונצנזוס - חבל שבלו חוזר מפרישה, כי אז מכבי היו מחתימים את ליאור.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי roy1000 » 30 ספטמבר 2013, 16:45

קובי כתב:אני אגיד לכם משהו וישבור פה את הקונצנזוס - חבל שבלו חוזר מפרישה, כי אז מכבי היו מחתימים את ליאור.

הסיפור של ליאור גמור העונה, וזה בלי קשר לבלו. ליאור יחזור בעונה הבאה אם מכבי תתרסק.
roy1000

הודעהעל ידי קובי » 30 ספטמבר 2013, 17:07

הסיפור של אוחיון היה גמור בהרבה משל ליאור ועדיין הוא מצא את עצמו בצהוב...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי roy1000 » 30 ספטמבר 2013, 17:32

קובי כתב:הסיפור של אוחיון היה גמור בהרבה משל ליאור ועדיין הוא מצא את עצמו בצהוב...

לאוחיון היה חוזה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 30 ספטמבר 2013, 17:37

אני לא מבין איך לבלו יצא שם של שומר טוב. הוא לא שומר טוב, ואפילו לא שומר בינוני. הוא שומר רע.
יש לו נוכחות פיזית, אבל אין לו ריבאונד, והוא מפקיר את השחקנים שלו לזריקות פנויות. אני כבר לא מדבר על שחקנים גבוהים וחזקים שם הוא חלש.

לבלו יש לב גדול, אופי עצום וקליעה אבסולוטית. זה מספיק בשביל להפוך אותו לשחקן נהדר שתרם רבות למכבי. אבל לא צריך להפוך אותו למה שהוא לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי NY boy » 30 ספטמבר 2013, 17:40

החתמה מיותרת, לא כי בלו לא שחקן, הוא שחקן טוב והחתמה טובה לכל קבוצה. בעיקר כי זה יהיה האליבי לחבורת פרדמן לא לעשות שינויים נוספים או חיזוקים בבעיות האמיתיות. הם יגידו לעצמם "עשינו הכל" "אפילו הוצאנו עוד כסף מהכיס בשביל להביא את הבן האובד של בלאט בחזרה". עכשיו אם לא יצליח, זה בלאט, והרי אמרנו שבלאט הוא בעיה ובכלל אחרי איבוד האליפות היינו צריכים לשלוח אותו הביתה.

מפתיע שבלאט נכנס למלכודת הזאת.
NY boy

הודעהעל ידי jol9 » 30 ספטמבר 2013, 17:45

NY boy כתב:החתמה מיותרת, לא כי בלו לא שחקן, הוא שחקן טוב והחתמה טובה לכל קבוצה. בעיקר כי זה יהיה האליבי לחבורת פרדמן לא לעשות שינויים נוספים או חיזוקים בבעיות האמיתיות. הם יגידו לעצמם "עשינו הכל" "אפילו הוצאנו עוד כסף מהכיס בשביל להביא את הבן האובד של בלאט בחזרה". עכשיו אם לא יצליח, זה בלאט, והרי אמרנו שבלאט הוא בעיה ובכלל אחרי איבוד האליפות היינו צריכים לשלוח אותו הביתה.

מפתיע שבלאט נכנס למלכודת הזאת.

אתה צודק, אבל חלק מהאשמה היא בכל מקרה על בלאט. הוא נתן אור ירוק להשארתו של היקמן ולהחתמתו של רייס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־31 אורחים