yzafrir כתב:חביב , התאוריה שלך לא מחזיקה מים . כל הדוגמאות האלו שהשחקנים שפרקינס שמר עליהם קלעו יותר הם לא רלוונטיים בעליל כי פרקינס לא שיחק 40 דקות וגם מכבי לא שמרה הגנה אישית כל המשחק כך שפרקינס לא שמר כל המשחק על אותם שחקנים . אולי הם קלעו את הנקדות שלהם כשפרקינס היה בחוץ ? אולי בזמן שמישהו אחר שמר עליהם ? אולי בכלל במצב שמכבי הובילה כבר מעל 20 וכל הקבוצה הורידה הילוך ?....בקיצור , אני מציעה לך לראות שוב את המשחקים של העונה האחרונה במקום לכתוב שטויות שמתבססות על מספרים יבשים .
זה נכון שאסור לבנות עליו כבר מעכשיו כשחקן מוביל אבל אין ספק שהוא יותר מראוי לקבל את הצ'אנס שלו לחזור לעצמו במכבי , ואם גם יחזור לכושר אז ללא ספק מכוח האנרציה הוא כבר יתפוס את המקום שלו כשחקן בכיר באופן טיבעי כמו שהיה בעונה הראשונה שלו שהדיח את וויז מתפקיד הרכז הבכיר (לצערך..) .
אני מאוד שמח שהעלת את הנושאים האילו, שהרי זאת היא הזדתמנות מצויינת להתבונן בעובדות.
בוא נראה מה קרה במשחק פתיחת העונה, פרקינס על כרכז ראשון, נותן כהרגלו משחק מאוד פושר ברמה ההתקפית, ובהגנה ממש לא מראה יכולת יוצאת דופן, וב18 וחצי דקות אשר הוא שיחק, הוא לא בדיוק מנע מלוגאן להגיע לשיא עונתי של 24 נקודות.
נעבור למשחק בחימקי. לארח אותו משחק פרקינס כבר זכה כאן לתארים של מפלצת הנגתיתי, חיית משחק, נינג'ה, קרטיסת ועוד סופרלטיבים מסוג זה.
מה באמת קרה באותו משחק? פרקינס שיחק 36 דקות בהן קלע בסה"כ 4 נקודות ב20% מהשדה והוסיף גם 3 איבודים (תפוקה פשוט נוראית לגארד). איך הוא היה בהגנה? האמת שממש לא רע. במהלך רוב המשחק הוא הופקד על לאנגפורד ולעיתים גם על פליניניץ'. למרות שהוא עשה עבודת הגנה לא רעה בכלל, גם לאנגפורד וגם פלניניץ' הנגר, סיימו את המשחק עם יותר מפי 2 נקודות מאשר לפרקינס (כ"א).
נרוץ קצת קדימה ונראה מה קרה כאשר מכבי אירחה את חימקי ביד-אליהו. המשחק אמנם לא קבע דבר, ומכבי ניצח אותו גם די בקלות, אבל בכל זאת, בוא נראה מה פרקינס עשה מול לאנגפורד.
גם במשחק זה פרקינס שיחק כמות נכבדה של דקות (קרוב ל32) שבורבם הוא הופקד על לאנגפורד. שוב, פרקינס כהרגלו נתן משחק התקפה פושר למדי, ובהגנה הוא ממש לא הפריע ללאנגפורד לתפור 20 נקודות (כמעט 5 נקודות מעל הממוצע שלו) והוא היה רחוק מלשתק או "לרצוח" אותו.
אומרים שחשיבותם של המשחקים בשלב הבתים הוא כקליפת השום, אז הבה נתבונן מה קרה בטופ 16 ואיך תפקד פרקינס מול קבוצה באמת גדולה.
לקראת המשחק הראשון בשלב הטופ 16, פרקינס כבר נישא על גל אהדת האוהדים, הכינוי "סטופר הגנתי" כבר הוצמד לו ממזמן, וכולם ציפו לראות מה יעשה מול נבארו האימתני.
הגיע לו המשחק מול ברצלונה ופרקינס הוצמד לנבארו. כבר בשלב מאוד מוקדם הבנו שזה פשוט לא כוחות. נבארו עשה מה שרק רצה והגיע לתצוגה שהיתה רק שניה משיאו העונתי, כאשר קלע 25 נקודות, רובם על ראשו פרקינס.
טוב, לאחר אותו הפסד כולנו חיכנו לגומלין וקיוונו שהפעם פרקינס יצא עם ידו על העליונה.
לצערנו, שוב טעינו. על אף משחק התקפי טוב של פרקינס וקליעות עונשין שהביאו את המשחק להערכה, נבארו שוב לא ספר פרקינס.
היו רגעים במשחק הזה, שפרקינס היה נראה חסר אונים, ולמרות נסיונות חוזרים ונשנים לעצור את הכשרון הספרדי, שוב פרקינס נכשל לעצור את נבארו, ששוב, קלע מעל ממוצעיו והביא את ברצלונה לנצחון שני על מכבי.
אז לפני שישפכו פה דברי חכמה, והססמאות הקבועות על דברים שאינים נראים בסטטיסטקה יחזרו ויעלו. אני ממליץ לכולם להתבונן שוב במשחקים האילו, ולראות שהדברים שכתבתי (לפחות בחלקם הגדול) הם פשוט עובדות, ועליהן אני לא מתכוון להתווכח.