אשכול המלפפונים: ממשיכים לחפש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים: ממשיכים לחפש

הודעהעל ידי קובי » 20 ספטמבר 2011, 05:46

קודי כתב:
קובי כתב:אני עם חביב בעניין הזה. הפעם דווקא ישיבה על הגדר היא הדבר הנכון לעשות. כמובן שיש לבדוק ולנסות שחקנים כל הזמן, אבל אני חושב שזה עדיף מאשר להביא שחקן פשרה.
לתפיסתי, מכבי בכלל לא צריכה להחתים שחקנים המיועדים לשנה בלבד. כאלה שהחתימו כברירת מחדל, ו"אם ישתפרו, אז נחתים לעוד עונה".
משמע, ללא קשר לכל סאגת ה-NBA הקיץ, אין צורך להביא שחקן, רק בשביל להביא שחקן. הישיבה על הגדר הפעם נראית לי פשוט מושכלת יותר נוכח המצב ב-NBA.

אם מכבי לא צריכה להחתים שחקן רק לשנה אז בטח שלא רלוונטי להחתים כאלה שרוצים אופציית יציאה ל-NBA, כי הם בוודאות לא יחתמו כאן לשנתיים. אבל תמשיך להאמין לפדרמן ותאמין לו גם כשבעוד שלושה חודשים הוא יטען שאין שחקנים בשוק ולכן לא מצרפים אף אחד. אני לא אומר שצריך להחתים כל שחקן אבל צריך למצוא אחד כזה שהוא טוב יותר מאוחיון וזו לא חוכמה גדולה, אחרת כשפארמר יעזוב נהיה עם קו אחורי פשוט מזעזע שאוחיון הוא הרכז המוביל שלו.

גם כשארויו חתם זה היה עם אופצייה לעונה נוספת. אני מאמין שאפשר להגיע לזה גם עם שחקני ה-NBA השובתים. וגם אם לא, שחקנים כמו ברוקס או ת'ורנטון לעונה חד פעמית, זו חריגה מקובלת בעיניי. לא בכל יום באים לכאן שחקני חמישייה ב-NBA.

זה לא קשור לאמונה בפדרמן. אתה נכנס כאן ללופ שלילי שאין לו קשר כתגובה למה שכתבתי.
שנינו יודעים שאוחיון לא יהיה הרכז הפותח של מכבי, כשעל הספסל נמצאים פאפאס ושייר העדיפים. גם את סמית' ניתן להזיז לעמדה 2 במידת הצורך.

ואם לא הייתי ברור - בוודאי שלמכבי חסר גארד בסגל הנוכחי וכפי שאמרתי בעבר - הוא יישאר רעוע מאוד לאחר עזיבתו של פארמר.
עם זאת, להחתים שחקן ברירת מחדל זה לא עדיף ולא יקח את הקבוצה למקום טוב בעיניי.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי EulGam05 » 20 ספטמבר 2011, 05:59

להביא שחקן שהוא טוב יותר מאוחיון לא אמורה להיות בעיה קשה מדי, אפשר למצוא כאלו גם בליגה הפורטו-ריקנית השאלה היא כמה כבר זה יקדם אותנו אם נתפשר על שחקן בינוני בשביל להגיד שהבאנו שחקן יותר טוב מאוחיון.

לא בטוח שלחכות זאת טקטיקה רעה מדי, כמובן שכל עוד לא מחכים יותר מדי. שחקנים כמו ברוקס, בראון ות'ורנטון שהיום לא מוכנים להתפשר על חוזה ללא סעיף יציאה מתוך התקווה שעונת ה-NBA בכל זאת תפתח כסדרה יהיו הרבה יותר גמישים בעוד חודש-חודשיים אם לא תהיה התקדמות במשא ומתן בין השחקנים לבעלים. הם כנראה יהיו מוכנים להתפשר עכשיו על סעיף היציאה אם הם יקבלו הצעה דמיונית שספק אם יקבלו ב-NBA (למשל 3-4 מיליון דולר נטו לעונה לברוקס/בראון) אבל ברור שמכבי לא תציע סכומים כאלה ולמען האמת די בצדק כי הסיכוי שהם, טובים ככל שיהיו, יצדיקו את הסכומים האלה הוא אפסי, הציפיות מהם פשוט לא יהיו ריאליות יחסית ליכולת שלהם.

סיבה נוספת לחכות לדעתי היא דווקא לראות אם השביתה אכן תגמר מוקדם מהצפוי. במקרה זה, אחרי שישקע האבק ב-NBA והסגלים שם יסגרו אפשר יהיה להחתים שחקנים שכיום חושבים שהם יהיו ב-NBA בעונה הבאה ודורשים סכומים גבוהים או סעיף יציאה אבל בפועל יתברר להם שהם לא נמצאים בתכניות של אף קבוצה שם.
EulGam05

הודעהעל ידי קודי » 20 ספטמבר 2011, 06:14

קובי, אני ממש לא יודע למה כל כך ברור לך שכשפארמר יעזוב אוחיון לא יהיה הרכז הפותח. פאפאלוקאס גם בשיאו לא פתח בחמישיה בצסק"א או באולימפיאקוס והוא יכול לתת לכל היותר 20 דקות איכותיות ואילו שאייר עדיין לא שיחק משחק אחד של כדורסל מקצועני וגם עבר פציעה לא פשוטה, כך שבאמת לא ברור אם הוא בכלל טוב יותר מאוחיון (מה עוד שהעמדה הטבעית שלו היא סקנד גארד ולא רכז).
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 20 ספטמבר 2011, 06:23

זה מתחיל להיות כבר משעמם , כל קיץ אותו דבר ... קמה כאן מחלקה לבקורת על הנהלת מכבי . אחרי מה שהיה בשנה שעברה , היתי נתן לפחות שאנס ...
הסיבה שפפאלוקס עולה מספסל כהוא מנוסה בזה ושהוא קם יש ב80 אחוז המקרים שינוי מומנטום לטובת הקבוצה שבה הוא משחק . הוא שחקן שבנגוד לאחרים אין לו בעיה עם זה בכלל .
בנתיים כולם נשארים בדיוק כמו שבלאט רצה . יש כאן מסכנות מקצועיות על בסיס משחק אימון אחד שאף אחד לא ראה אלא רק תקצירים כאילו או אחרים . תנו קרדיט למאמן קצת , לפני כל הבקורת חסרת בסיס בשלב הזה של העונה ...
נערך לאחרונה על ידי טיקי חוזר בתאריך 20 ספטמבר 2011, 06:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
טיקי חוזר

הודעהעל ידי er79 » 20 ספטמבר 2011, 06:33

אני מסכים עם טיקי. קודי, כל קיץ אתה קוטל את ההתנהלות של הנהלת מכבי, וכל חורף אתה אוכל את הכובע. תן להם קצת חסד - אל תסיק מסקנה שלא יבוא גארד כי אתה לא מקורב להנהלה. ואין סרט שיוגב אוחיון יהיה הרכז הפותח של מכבי, רד מזה ותהיה ריאלי.
er79

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 20 ספטמבר 2011, 06:47

קודי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
קודי כתב:
Ido_Maccabi כתב:לדעתי עדיף לחכות לשחקן טוב מאשר להתפשר עכשיו. זה לא שחסר גארד באופן נואש, צריך עוד גארד אבל עדיף לחכות מאשר להחתים שחקן בינוני

רק אל תשכח שמעולם לא הצליח במכבי שחקן שהגיע באמצע העונה ולכן הייתי עושה כל מאמץ כדי להביא מישהו בשבוע-שבועיים הקרובים, גם אם הוא לא המועמד המושלם.

אתה רק מתעלם מעובדה שהשחקנים שהגיעו למכבי באמצע העונה בשנים עברו, לא הצליחו במכבי לא בגלל שהם הצטרפו בשלב מאוחר, אלא מהעבודה הפשוטה, שהם פשוט היו שחקנים בינוניים.

אתה באמת חושב ששחקנים כמו ת'ונטון או ברוקס יכשלו במכבי אם אחד מהם יגיע לכאן עוד חודש? אתה באמת חושב ששאראס מסוגל היה לתרום יותר מהם אם היה מצטרף למכבי עכשיו?
אתה גם מאמין ששחקנים כמו יירטין וצ'רלי גיינס היו הופכים להצלחה מסחררת אם הם היו פותחים את העונה במכבי ולא מצטפרים באמצע העונה?

בכלל, גם לא חסרים שחקנים שפתחו את העונה במכבי ונכשלו. אני לא באמת בטוח ששחקנים כמו ג'ייסון ווליאמס ורודני וויט, הצליחו במכבי הרבה יותר מדיויד בנואה ודי בראון שהגיעו באמצע עונה.

הסיבה להצלחה או לכשלון של שחקן כלשהו תלויה בראש ובראשונה באיכותו של השחקן ובהתאמתו לקבוצה, ולא בתאריך אליו הוא הצטרף לקבוצה.

תשכח מאפשרות ששחקני על יצטרפו באמצע העונה - אין סרט כזה אלא אם עונת ה-NBA תתבטל לגמרי (ואת זה נדע רק בסוף ינואר). שחקנים מצויינים יקבלו חוזה ב-NBA ומי שנשאר פנוי באמצע העונה הם שחקנים בינוניים ומטה. שחקן כמו מילאן מצ'באן נחשב לעילוי לפני שהגיע למכבי וגם הוא לא השתלב ולא תרם דבר. גם דייויד בנואה נחשב בזמנו לשחקן נהדר ובטח שראדולוביץ שהיה נחשב לקלע מצויין אבל עדיין לא הצליח להשתלב באמצע העונה אצל פיני. לא חסרות דוגמאות אבל פשוט קשה מאוד להשתלב בקבוצה שרצה יחד כמה חודשים, בטח כשצריך גם להשתלב במערכת לחוצה ולא פשוטה כמו של מכבי.

מה שאתה אומר זה פשוט לא נכון ברמה העובדתית. למכבי אף פעם לא הגיע באמצע העונה שחקן שנחשב לעילוי, וכמעט כל אילו שהצטרפו למכבי בשלב מאוחר באו כסוג של פשרה ובמטרה לסגור חורים ולא בשביל להוביל.
גם מצ'באן הגיע לכאן במטרה להיות השקעה לטווח הארוך, וגם ככה הוא הובא לעמדה שהיתה די עמוסה.
אם באמת מכבי היתה מצרפת איזה שם גדול שגם היה מתאים בדיוק לצרכיה, אז אולי היינו יכולים ללמוד ממקרי עבר, אבל דבר כזה פשוט לא קרה.
אגב, חלק מהשחקנים שכן הגיעו למכבי בשלב מאוחר, לא באמת היו כזה כשלון נחרץ. חלקם היו יחסית סבירים או לפחות הרבה יותר טובים מכל מיני עב"מים שכן פתחו את העונה במכבי.

גם האמרה שלפיה קשה להשתלב בקבוצה אחרי שהיא רצה כמה חודשים, היא לא מדוייקת.
הנה, באטיסטה ואנדרסון השתלבו מהר מאוד בקבוצתיהם ונתנו תפוקה חשובה מאוד.
אפשר כמובן לציין את אלכסנדר דג'ורג'ביץ' שעזב את פורטלנד באמצע העונה, הצטרף לברצולנה, והביא אותה כמעט לבדו לגמר היורוליג.
שוב, שחקן טוב שיתאים לצרכים, צפוי להשתלב מהר, בלי קשר למתי הוא יגיע.

בכל מקרה, אף אחד כאן לא אומר שצריכים להמתין עד אמצע העונה ואז להביא שחקן בינוני.
בסה"כ, מדובר כאן על כך שמכבי צריכה להחתים שחקן איכותי כמה שיותר מהר, אך אם זה לא קורה, עדיף להמתין עוד חודש-חודשיים במקום להתפשר על שחקן בינוני עכשיו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קודי » 20 ספטמבר 2011, 06:48

er79 כתב:אני מסכים עם טיקי. קודי, כל קיץ אתה קוטל את ההתנהלות של הנהלת מכבי, וכל חורף אתה אוכל את הכובע. תן להם קצת חסד - אל תסיק מסקנה שלא יבוא גארד כי אתה לא מקורב להנהלה. ואין סרט שיוגב אוחיון יהיה הרכז הפותח של מכבי, רד מזה ותהיה ריאלי.

אני אמרתי ועדיין אומר שגם בקיץ שעבר הנהלת מכבי עשתה עבודה גרועה מאוד ועבודת אימון נפלאה של בלאט הצילה את המצב. אני מזכיר לך ולכולם שלא הצליחו להחתים אף סנטר נורמלי (אפילו איזה יווני קקיוני ברח לנו) ובסוף נהנו ממזל עצום כשפתאום יצא לשוק באמצע אוגוסט סופו והצליחו להחתים אותו בקבוצה. אגב, אותו סופו לא היה יוצא לשוק אם פאו לא היתה מצליחה לשים יד על מאריץ (והיא כבר היתה קרובה להרים ידיים) מאחר שהוא כבר סיכם שם לשלו שנים.
גם פארגו הגיע למכבי במקרה, אחרי שהגארד שהוחתם קודם לכן התמוטט ולגמרי במקרה ופארגו נותר בלי קבוצה. עכשיו תחליף את סופו בסנטר אחר שהיה פנוי באותה עת (נניח האוסטרלי של פרטיזן) ואת פארגו בגארד אחר ותקבל קבוצה שלא עושה כלום בעונה האחרונה. מעבר לכך, בקיץ הקודם ההנהלה לא דאגה להמשכיות כשלא החתימה את אידסון לעוד מספר עונות וגם לא את פרקינס, שהאריכו לו את החוזה בעונה אחת וגם זה אחרי שמשכו אותו כל הקיץ. גם בקיץ הזה לא ממש דאגו להמשכיות מלבד פניני שחוזהו הוארך - פאפאלוקאס חתום לעונה אחת (אי אפשר לההחתים שחקן בגילו על חוזה ארוך יותר), פארמר חתום עד שמסתיימת השביתה, בלו חתם לעונה אחת, ג'יימס חתם לעונה אחת וגם לסופו והנדריקס יש עוד עונה אחת בלבד בחוזה (לסופו יש אופציית הארכה הדדית שזה בעצם כלום).
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי קובי » 20 ספטמבר 2011, 06:52

קודי כתב:קובי, אני ממש לא יודע למה כל כך ברור לך שכשפארמר יעזוב אוחיון לא יהיה הרכז הפותח. פאפאלוקאס גם בשיאו לא פתח בחמישיה בצסק"א או באולימפיאקוס והוא יכול לתת לכל היותר 20 דקות איכותיות ואילו שאייר עדיין לא שיחק משחק אחד של כדורסל מקצועני וגם עבר פציעה לא פשוטה, כך שבאמת לא ברור אם הוא בכלל טוב יותר מאוחיון (מה עוד שהעמדה הטבעית שלו היא סקנד גארד ולא רכז).

אי אפשר לדעת, אבל לדעתי אוחיון פשוט לא ברמות האלה ולא מסוגל, נכון להיום, לתת דקות איכות בטופ יורוליג.
שייר מוכשר יותר, פאפאס וסמית מנוסים וטובים יותר.
אני אפילו לא משוכנע שאוחיון יועדף בצוות המקצועי על פני בורשטיין הדועך.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 20 ספטמבר 2011, 06:53

לסופו, בלו וגם להנדריקס יש חוזה לעוד עונה עם אופציה לעונה נוספת של הקבוצה . גיימס חתם לשנתיים עם אופציה לעונה שלישית .
לא הבנתי מה טעם כל פעם לומר אותו דבר ... התנהלות הקבוצה לא נראת לך ... אל תקנה מנוי ותגמור את הסיפור . הנהלת צכבי לא תחרוג מהתקציה ולא תכנס לשום מינוס רציני , זה היה ברור לי לפחות .
אותי יותר מעניין מבחן התוצאה .
טיקי חוזר

הודעהעל ידי Mta_atic » 20 ספטמבר 2011, 06:58

טיקי חוזר כתב:לסופו, בלו וגם להנדריקס יש חוזה לעוד עונה עם אופציה לעונה נוספת של הקבוצה . גיימס חתם לשנתיים עם אופציה לעונה שלישית .
לא הבנתי מה טעם כל פעם לומר אותו דבר ... התנהלות הקבוצה לא נראת לך ... אל תקנה מנוי ותגמור את הסיפור . הנהלת צכבי לא תחרוג מהתקציה ולא תכנס לשום מינוס רציני , זה היה ברור לי לפחות .

להנדריקס יש אופציה לעונה הבאה?
למיטב זכרוני החוזה שלו היה לשנתיים בלי אופציה
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי קודי » 20 ספטמבר 2011, 07:04

טיקי חוזר כתב:לסופו, בלו וגם להנדריקס יש חוזה לעוד עונה עם אופציה לעונה נוספת של הקבוצה . גיימס חתם לשנתיים עם אופציה לעונה שלישית .

לסופו ובלו יש בוודאות אופציית הארכה/יציאה לשני הצדדים, כלומר בעצם אין כלום. אין לי מושג על אופציה על הנדריקס ולדעתי אין כזו ואילו ג'יימס חתם לעונה אחת בלבד - תראה בהודעה הרשמית של מכבי.
על איזו חריגה מהתקציב אתה מדבר? תקציב הקבוצה גדל השנה בכמה מיליוני דולרים (כן, גם בגלל שהעלו לפראיירים כמוני את מחיר המנוי בלמעלה מ-10%) ואילו תקציב השחקנים והמאמנים ירד.
אני כנראה תמיד אמשיך לעשות מנוי כי אני פשוט אוהב את הקבוצה (וכנראה שקצת פחות את הבעלים), אבל לא מעניין אותי רק מבחן התוצאה אלא גם הדרך. אני גם "מעדיף" שיאמרו לי את האמת ולא יספרו לי כל הקיץ סיפורי מעשיות ("נחזק את הסגל", "לא נחתים שחקן על חוזה זמני", "הלפרין ישחק במכבי ב-3 השנים הקרובות", "החתמת פארמר היא בונוס ונבנה את הסגל כאילו הוא לא נמצא", "הצטרפנו לליגה האדריאטית בשביל ההמשכיות של הסגל" ועוד) שבסופו של דבר מתברר שהם ללא כיסוי.
קודי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 20 ספטמבר 2011, 07:11

לכל הידוע לי, אין דבר כזה אופציה לשני הצדדים. אופציה היא דבר הניתן רק לצד אחד.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קודי » 20 ספטמבר 2011, 07:17

חביב אורנג'ד כתב:לכל הידוע לי, אין דבר כזה אופציה לשני הצדדים. אופציה היא דבר הניתן רק לצד אחד.

יש דבר כזה ועשיתי לא מעט הסכמים עם אופציה הדדית ולסופו ובלו יש כאלה בוודאות.
אגב, עזוב, הויכוח הזה באמת מיותר. הנהלת מכבי מורכבת מחבורה של גאונים שלעולם לא טועים והקבוצה מנוהלת בצורה מופתית. רק חבל שהעלו לי את מחיר המנוי בלמעלה מ-10% כשברור שאפילו שקל אחד מתוך ההעלאה הזו לא הלך לשחקנים.
קודי

הודעהעל ידי EulGam05 » 20 ספטמבר 2011, 07:21

קודי כתב:

לסופו ובלו יש בוודאות אופציית הארכה/יציאה לשני הצדדים, כלומר בעצם אין כלום. אין לי מושג על אופציה על הנדריקס ולדעתי אין כזו ואילו ג'יימס חתם לעונה אחת בלבד - תראה בהודעה הרשמית של מכבי.
על איזו חריגה מהתקציב אתה מדבר? תקציב הקבוצה גדל השנה בכמה מיליוני דולרים (כן, גם בגלל שהעלו לפראיירים כמוני את מחיר המנוי בלמעלה מ-10%) ואילו תקציב השחקנים והמאמנים ירד.
אני כנראה תמיד אמשיך לעשות מנוי כי אני פשוט אוהב את הקבוצה (וכנראה שקצת פחות את הבעלים), אבל לא מעניין אותי רק מבחן התוצאה אלא גם הדרך. אני גם "מעדיף" שיאמרו לי את האמת ולא יספרו לי כל הקיץ סיפורי מעשיות ("נחזק את הסגל", "לא נחתים שחקן על חוזה זמני", "הלפרין ישחק במכבי ב-3 השנים הקרובות", "החתמת פארמר היא בונוס ונבנה את הסגל כאילו הוא לא נמצא", "הצטרפנו לליגה האדריאטית בשביל ההמשכיות של הסגל" ועוד) שבסופו של דבר מתברר שהם ללא כיסוי.

הנה ההודעה הרשמית של מכבי על החתימה של ג'יימס:
http://maccabi.co.il/News.asp?id=2996

אשמח אם תראה לנו איפה כתוב שזה לעונה אחת בלבד.
EulGam05

הודעהעל ידי קודי » 20 ספטמבר 2011, 07:30

EulGam05 כתב:
קודי כתב:

הנה ההודעה הרשמית של מכבי על החתימה של ג'יימס:
http://maccabi.co.il/News.asp?id=2996

אשמח אם תראה לנו איפה כתוב שזה לעונה אחת בלבד.

ואיפה בדיוק כתוב שזה ליותר מעונה אחת? בכל החתמה שהיא ארוכה משנה ציינו את מספר השנים.
קודי

הודעהעל ידי קובי » 20 ספטמבר 2011, 07:52

קודי כתב:בקיץ הקודם ההנהלה לא דאגה להמשכיות כשלא החתימה את אידסון לעוד מספר עונות וגם לא את פרקינס, שהאריכו לו את החוזה בעונה אחת וגם זה אחרי שמשכו אותו כל הקיץ. גם בקיץ הזה לא ממש דאגו להמשכיות מלבד פניני שחוזהו הוארך - פאפאלוקאס חתום לעונה אחת (אי אפשר לההחתים שחקן בגילו על חוזה ארוך יותר), פארמר חתום עד שמסתיימת השביתה, בלו חתם לעונה אחת, ג'יימס חתם לעונה אחת וגם לסופו והנדריקס יש עוד עונה אחת בלבד בחוזה (לסופו יש אופציית הארכה הדדית שזה בעצם כלום).

קודי, אתה קצת מתעלם מהעובדה שלטנגו צריך שניים.
מה ז"א ההנהלה לא דאגה ? אתה חושב שהשחקנים וסוכניהם פראיירים ?
אתה חושב שהם לא יודעים שבסיום החוזה שלהם במכבי (לדוגמא פרקינס שהיה חתום פה בפרוטות) יהיה להם קלף מיקוח חזק יותר ?
אתה חושב שפרקינס וסוכנו לא רואים את שוק הרכזים המשתולל באירופה ? אתה חושב שהם לא יודעים שלמכבי אין את האמצעים, או הרצון להשקיע בשחקנים, כפי שמשקיעים המועדונים העשירים יותר מספרד, יוון ורוסיה ?
נכון להיום, מכבי יכולה להחתים שחקנים מהדרג הראשון, רק כשמניותם בירידה (ע"ע סופו), או לעשות מחטף מהיר על שחקנים מהדרג השני לפני פריצה (ע"ע אידסון). לגבי האחרון, כאן דרוש גם אלמנט המזל.
לאידסון, לדוגמא, לא הייתה שום סיבה להאריך חוזה עם מכבי, אחרי העונה הראשונה, כשהוא יודע שהוא יכול עדיין להוכיח את עצמו, כשחקן מוביל בקבוצת יורוליג, עוד עונה ולהמתין לשוק הצעות פתוח עבורו בקיץ.

מה שכן, אני יכול להסכים לגבי כך שמכבי חייבת לגלות את חוסנה בעניין הארכת חוזים ושימור שחקנים מוערכים בקבוצה. זה משהו שמכבי, לאורך השנים, ידעה לעשות ואני מקווה שעידן הכסף המתגבר לא יכריע אותה ויהפוך אותה לחממה עבור שחקנים בעלייה.
ספציפית בעניין אידסון, עם כל הכבוד, אני לא חושב שזה שחקן שמכבי הייתה צריכה לשים עליו את כל הקופה.
עם סופו והנדריקס חתמו מלכתחילה לשנתיים. את פארגו שהחתימו לשנה (כנראה שכמו במקרה מוריס לא היו בטוחים לגבי היכולת שלו להשתלב ברמות הגבוהות) ושהפך לשחקן החשוב ביותר של מכבי בעונה הקודמת, הצליחו להחתים לעונה נוספת ועל העובדה שהוא החליט להפר אותו - life sucks.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי קודי » 20 ספטמבר 2011, 07:55

קובי כתב:
קודי כתב:בקיץ הקודם ההנהלה לא דאגה להמשכיות כשלא החתימה את אידסון לעוד מספר עונות וגם לא את פרקינס, שהאריכו לו את החוזה בעונה אחת וגם זה אחרי שמשכו אותו כל הקיץ. גם בקיץ הזה לא ממש דאגו להמשכיות מלבד פניני שחוזהו הוארך - פאפאלוקאס חתום לעונה אחת (אי אפשר לההחתים שחקן בגילו על חוזה ארוך יותר), פארמר חתום עד שמסתיימת השביתה, בלו חתם לעונה אחת, ג'יימס חתם לעונה אחת וגם לסופו והנדריקס יש עוד עונה אחת בלבד בחוזה (לסופו יש אופציית הארכה הדדית שזה בעצם כלום).

אתה חושב שהם לא יודעים שבסיום החוזה שלהם במכבי (לדוגמא פרקינס שהיה חתום פה בפרוטות) יהיה להם קלף מיקוח חזק יותר ?
אתה חושב שפרקינס וסוכנו לא רואים את שוק הרכזים המשתולל באירופה ? אתה חושב שהם לא יודעים שלמכבי אין את האמצעים, או הרצון להשקיע בשחקנים, כפי שמשקיעים המועדונים העשירים יותר מספרד, יוון ורוסיה ?
נכון להיום, מכבי יכולה להחתים שחקנים מהדרג הראשון, רק כשמניותם בירידה (ע"ע סופו), או לעשות מחטף מהיר על שחקנים מהדרג השני לפני פריצה (ע"ע אידסון). לגבי האחרון, כאן דרוש גם אלמנט המזל.
לאידסון, לדוגמא, לא הייתה שום סיבה להאריך חוזה עם מכבי, אחרי העונה הראשונה, כשהוא יודע שהוא יכול עדיין להוכיח את עצמו, כשחקן מוביל בקבוצת יורוליג, עוד עונה ולהמתין לשוק הצעות פתוח עבורו בקיץ.

מה שכן, אני יכול להסכים לגבי כך שמכבי חייבת לגלות את חוסנה בעניין הארכת חוזים ושימור שחקנים מוערכים בקבוצה. זה משהו שמכבי, לאורך השנים, ידעה לעשות ואני מקווה שעידן הכסף המתגבר לא יכריע אותה ויהפוך אותה לחממה עבור שחקנים בעלייה.
ספציפית בעניין אידסון, עם כל הכבוד, אני לא חושב שזה שחקן שמכבי הייתה צריכה לשים עליו את כל הקופה.עם סופו והנדריקס חתמו מלכתחילה לשנתיים. את פארגו שהחתימו לשנה (כנראה שכמו במקרה מוריס לא היו בטוחים לגבי היכולת שלו להשתלב ברמות הגבוהות) ושהפך לשחקן החשוב ביותר של מכבי בעונה הקודמת, הצליחו להחתים לעונה נוספת ועל העובדה שהוא החליט להפר אותו - life sucks.

בקיץ שעבר אפשר היה להחתים אותו לעוד שנתיים תמורת 600-700 אלף דולר לעונה.
קודי

הודעהעל ידי קובי » 20 ספטמבר 2011, 08:07

אם אתה אומר...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי asafb96 » 20 ספטמבר 2011, 08:23

קודי
שמע, קראתי את 2 הדפים האחרונים, נראה לי פשוט הזוי. אין לי כח להיכנס לזה. רק תענה לי, מה ההנהלה עושה לא בסדר הקיץ, ומה אתה מצפה שיעשו? כי אני מה2 עמודים ההזויים האלה לא הבנתי.
מה אתה רוצה, שיבאו עכשיו שחקן ב3 מיליון דולר? שיתנו לך את דוחות התקציב שלהם כדי שתוכל לעשות שוב את החישובים האלה עם ה"עלה המנוי ב10% ואיפה הכסף?"
זה נראה לי די ברור שאתה יודע שרוב מה שאתה כותב לא נכון עובדתית, אבל אתה מנסה להצדיק את זה בדרכים שונות ומשונות, ואני שאול את עצמי, בשביל מה? למה כל השנאה הזאת להנהלה? מה הם כבר עשו לך שאתה כותב את כל זה?
asafb96

הודעהעל ידי Mta_atic » 20 ספטמבר 2011, 08:38

קודי כתב:
קובי כתב:

ספציפית בעניין אידסון, עם כל הכבוד, אני לא חושב שזה שחקן שמכבי הייתה צריכה לשים עליו את כל הקופה.עם סופו והנדריקס חתמו מלכתחילה לשנתיים. את פארגו שהחתימו לשנה (כנראה שכמו במקרה מוריס לא היו בטוחים לגבי היכולת שלו להשתלב ברמות הגבוהות) ושהפך לשחקן החשוב ביותר של מכבי בעונה הקודמת, הצליחו להחתים לעונה נוספת ועל העובדה שהוא החליט להפר אותו - life sucks.

בקיץ שעבר אפשר היה להחתים אותו לעוד שנתיים תמורת 600-700 אלף דולר לעונה.

מה שאתה אומר זה חכמה בדיעבד.

בקיץ שעבר אידסון בא אחרי עונה אנמית לחלוטין. לא ראו ממנו יותר מידי הברקות והממוצעים היו הרבה מתחת למה שציפו לקבל ממנו במכבי.
למה שהנהלת מכבי תעשה מעשה באותו רגע נתון ותשים עוד 600-700 אלף דולר?

בכלל, אחרי הזכיה ביורוקאפ עם ריטאס אידסון היה מאוכזב שסגר כבר במכבי בסכומים האלה בגלל שאז יכל לקבל הצעות הרבה יותר טובות מבחינה כלכלית,
ואחרי הפיינל פור האחרון שנתן אפשר לומר שה-600 אלף דולר של מכבי לא מדגדגים אפילו את המינימום של הציפיות שלו.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עידן ו־30 אורחים