ראיון עם ג'ורדי ברתומיאו

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

ראיון עם ג'ורדי ברתומיאו

הודעהעל ידי Mta_atic » 18 ינואר 2012, 12:43

גרינוולד מפרסם ראיון עם ג'ורדי ששופך לא מעט אור על היורוליג וההתנהלות העתידית,
והכי חשוב, מביא אמירות שלא משתמעות לשתי פנים בדבר הליגות האיזוריות וההשתתפות בהם (קרי: ככל הנראה מכבי לא הולכת ל-3 ליגות בעונה הבאה).

חלק מהדברים הרלוונטיים:

"קודם כל, אם מועדונים מחליטים לעזוב את הליגה המקומית לליגה אחרת זה משהו שאנחנו ביורוליג צריכים לכבד", מסביר ברתומיאו. "אם זה מה שעונה על הצרכים שלהם, ולדעתם עוזר להם לספק מוצר טוב יותר לאוהדים, אז זה לא משהו שאני צריך למנוע. הרי אף קבוצה לא רוצה להוסיף סתם עוד משחקים ללו"ז.

גרינוולד שאל: נטען שהחל מהעונה הבאה היורוליג לא תאפשר לקבוצותיה להשתתף בשלוש מסגרות במקביל.

"הסכמנו שאנחנו לא רוצים שהקבוצות שלנו ישחקו בליגה שלא מוכרת ע"י יול"ב ושהמנצחות שלה לא עולות למפעלים האירופאים המובילים. היום המצב הוא שצסק"א יכולה לפגוש את קאזאן גם בליגה הרוסית, גם בליגה המזרח-אירופאית וגם ביורוליג. זה לא הגיוני עבור האוהדים, ואנחנו צריכים לפתור את הבעיה הזאת. לכן ביורוליג ישחקו קבוצות שיתחייבו להשתתף רק במפעלים שעובדים בשיתוף פעולה עם יול"ב. נאלצנו לשלוח את המסר הזה בעצמנו, כי בפיב"א-אירופה לא עושים כלום".

על סוגיית הפיינל פור בעונה שעברה:

"בפיינל פור הקודם ניסינו להגן על כל האינטרסים שהיינו צריכים להגן עליהם. לא היה קל לשכנע את עיריית ברצלונה, הטלוויזיה והספונסרים שלהקדים את שעת הגמר זה דבר טוב. אבל בסיטואציה ההיא, זו הייתה האפשרות הטובה ביותר. אני יודע שזה לא היה הדבר הטוב ביותר ולא הייתי רוצה להיקלע לסיטואציה הזו שוב בעתיד. אבל בשורה התחתונה, החלטנו כך לא מתוך רצון לכבד את יום הזיכרון בישראל, כי זה לא באמת קשור אלינו, אלא כי רצינו לכבד את מכבי ואת מה שהשיגה במהלך העונה שעברה. ומכבי העפילה לפיינל פור בזכות

והפינאלה:

גרינוולד: השבוע הודיעו רשמית שפיינל פור הליגה האדריאטית ייערך בתל אביב. ההערכות הן שלונדון תארח את פיינל פור 2013. מה בדבר פיינל פור בתל אביב בשנת 2014? זה קרה ב-94' וב-04'. צריכים לשמר את המסורת של אחת לעשר שנים.

"האמת, עדיין לא דיברנו על זה עם מכבי. החלטנו שהפיינל פור ישוחק בערים הגדולות באירופה, והאירוע הופך גדול יותר מעונה לעונה כי המשחקים משוחקים באולמות הגדולים ביותר. המדיניות שלנו היא לשחק את הפיינל פור באולמות הכי מתקדמים, ובשנים האחרונות נבנו באירופה הרבה אולמות נהדרים. אבל כמובן שפיינל פור בתל אביב זו תמיד אופציה".

http://sports.walla.co.il/?w=//2501574
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

Re: ראיון עם ג'ורדי ברתומיאו

הודעהעל ידי אבי » 18 ינואר 2012, 14:29

הדברים שנאמרו בראיון מאד מעודדים בכל הנוגע לעזיבת הליגה הישראלית וההשתתפות בליגה האדריאטית:

אם מועדונים מחליטים לעזוב את הליגה המקומית לליגה אחרת זה משהו שאנחנו ביורוליג צריכים לכבד", מסביר ברתומיאו. "אם זה מה שעונה על הצרכים שלהם, ולדעתם עוזר להם לספק מוצר טוב יותר לאוהדים, אז זה לא משהו שאני צריך למנוע.

יש אור ירוק! קדימה לעזוב את ליגת קופל, כמה שיותר מהר!
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי felix_r » 18 ינואר 2012, 15:55

זה לא ממש קשור לליגת קופל, אלא ל VTB , שהיא גם לא חברה ביול"ב וגם חותרת לביטול הליגה הרוסית וירושת סמכויותיה לקבוע את אלופת רוסיה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 ינואר 2012, 16:14

felix_r כתב:זה לא ממש קשור לליגת קופל, אלא ל VTB , שהיא גם לא חברה ביול"ב וגם חותרת לביטול הליגה הרוסית וירושת סמכויותיה לקבוע את אלופת רוסיה.

אי אפשר להגיד שזה לא קשור לגמרי לליגת קופל..
גרינוולד היה כל כך גאה לפני שנה שהוא הצליח להוציא מברתומיאו שמכבי לא יכולה לעזוב את הליגה המקומית שלה ובעקבות כך עלה לקופל איזשהו חיוך זחוח על הפנים של ''אני יכול לעשות הכל,אתם לא יכולים לעזוב''..עכשיו ברתומיאו בעצם אומר שאם קבוצה רוצה ו\או צריכה לעזוב את הליגה המקומית שלה לטובת ליגה שמוכרת ע''י היול''ב(AKA ליגה אדריאטית)כי זה יהיה לטובתה האישית,הם לא יעשו שום דבר בשביל למנוע את זה..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 18 ינואר 2012, 16:14

אם כבר ראיון- יש לי היום שיחת וידאו עם בלאט ומאלט- תשלחו לי רעיונות לשאלות..
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי felix_r » 18 ינואר 2012, 16:16

Ido_Maccabi כתב:אם כבר ראיון- יש לי היום שיחת וידאו עם בלאט ומאלט- תשלחו לי רעיונות לשאלות..

תשאל אם מאלט לא רוצה לשנות את שמו למלאט, כך שיתחרז עם בלאט :cool
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 ינואר 2012, 16:19

Ido_Maccabi כתב:אם כבר ראיון- יש לי היום שיחת וידאו עם בלאט ומאלט- תשלחו לי רעיונות לשאלות..

דווקא יהיה נחמד אם ישאלו אותו על הראיון של ברתומיאו..
אם זה שהוא אומר שאין בעיה למכבי לעזוב את הליגה מעלה איזשהי אופציה שמכבי באמת יעזבו את הליגה הישראלית..
בכל העונה אפשר לראות כמה בלאט מחמיא לאדריאטית שמכבדים מועדון כמו מכבי..זה מתחבר לזה שפדרמן אמר שבלאט רצה שתי ליגות ואחת מהן הייתה האדריאטית..תעשו אתם 1+1..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 18 ינואר 2012, 16:23

felix_r כתב:

תשאל אם מאלט לא רוצה לשנות את שמו למלאט, כך שיתחרז עם בלאט :cool

חחח

Holiday_Armadillo כתב:

דווקא יהיה נחמד אם ישאלו אותו על הראיון של ברתומיאו..
אם זה שהוא אומר שאין בעיה למכבי לעזוב את הליגה מעלה איזשהי אופציה שמכבי באמת יעזבו את הליגה הישראלית..
בכל העונה אפשר לראות כמה בלאט מחמיא לאדריאטית שמכבדים מועדון כמו מכבי..זה מתחבר לזה שפדרמן אמר שבלאט רצה שתי ליגות ואחת מהן הייתה האדריאטית..תעשו אתם 1+1..

באמת תכננתי לשאול אותו על 3 ליגות, אני אוסיף על הראיון עם ברתומיאו.

עוד רעיונות? יש לי די הרבה לבלאט אבל אין לי למאלט :/
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי misha » 18 ינואר 2012, 16:35

Ido_Maccabi כתב:עוד רעיונות? יש לי די הרבה לבלאט אבל אין לי למאלט :/

תוציא ממנו הבטחה להביא את הבן דוד (שאק) למשחק של מכבי בנוקיה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 ינואר 2012, 16:39

אני בעיקר אהבתי את החלק הזה:
אני מסתכל על היורוליג של העשור האחרון, ורואה את אותם מועדונים מגיעים בכל שנה לשלבים המאוחרים – מכבי תל אביב, פנאתינייקוס, ברצלונה, צסק"א, סיינה, ולסירוגין ריאל מדריד, קאחה לבוראל ואולימפיאקוס. בכלל, ב-12 השנים האחרונות זכו רק ארבע קבוצות שונות בגביע (מכבי, בארסה, פאו, צסק"א). להגדיל את כמות המפגשים ביניהן זה צעד אחד. איך אתם יכולים לדחוף קדימה מועדונים נוספים, חדשים? התחושה היא שהמפעל מעט קופא.

"זה חלק מהתרבות של הספורט. אני לא חושב שזה שונה באופן דרמטי מהמצב בכדורגל. גם בצ'מפיונס ליג אתה תמיד רואה בשלבים המאוחרים את אותן קבוצות – ברצלונה, ריאל, יונייטד, צ'לסי, מילאן. גם ב-NBA אתה רואה את אותן קבוצות קבועות בצמרת. ככה זה. אנחנו לא יכולים לשנות את המציאות של הספורט. אלה הן הקבוצות עם המסורת, הכסף והאוהדים, שגם מגיעות משווקים גדולים. אנחנו לא מתכוונים להילחם בקבוצות האלה. אנחנו רוצים לטפח אותן. בליגות המקומיות יש חוקים שונים שנועדים כדי ליצור יותר איזון, אבל אצלנו זה לא המצב.

שמישהו ישלח את המילים החכמות הללו לקופל...
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MaccabiTA » 18 ינואר 2012, 17:30

חנו'ש כתב:אני בעיקר אהבתי את החלק הזה:
אני מסתכל על היורוליג של העשור האחרון, ורואה את אותם מועדונים מגיעים בכל שנה לשלבים המאוחרים – מכבי תל אביב, פנאתינייקוס, ברצלונה, צסק"א, סיינה, ולסירוגין ריאל מדריד, קאחה לבוראל ואולימפיאקוס. בכלל, ב-12 השנים האחרונות זכו רק ארבע קבוצות שונות בגביע (מכבי, בארסה, פאו, צסק"א). להגדיל את כמות המפגשים ביניהן זה צעד אחד. איך אתם יכולים לדחוף קדימה מועדונים נוספים, חדשים? התחושה היא שהמפעל מעט קופא.

"זה חלק מהתרבות של הספורט. אני לא חושב שזה שונה באופן דרמטי מהמצב בכדורגל. גם בצ'מפיונס ליג אתה תמיד רואה בשלבים המאוחרים את אותן קבוצות – ברצלונה, ריאל, יונייטד, צ'לסי, מילאן. גם ב-NBA אתה רואה את אותן קבוצות קבועות בצמרת. ככה זה. אנחנו לא יכולים לשנות את המציאות של הספורט. אלה הן הקבוצות עם המסורת, הכסף והאוהדים, שגם מגיעות משווקים גדולים. אנחנו לא מתכוונים להילחם בקבוצות האלה. אנחנו רוצים לטפח אותן. בליגות המקומיות יש חוקים שונים שנועדים כדי ליצור יותר איזון, אבל אצלנו זה לא המצב.

שמישהו ישלח את המילים החכמות הללו לקופל...

בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את הכתבה
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי yzafrir » 19 ינואר 2012, 05:44

ג'ורדי בעצם די מסביר את זה שהיורוליג היא ליגה מיסחרית ומטרתה לשווק את עצמה בצורה הטובה ביותר וברמה המקצועית הגבוהה ביותר אפילו אם הקבוצות שמשחקות בא הן לא האלופות של אותה מדינה ואפילו אם לכמה מדינות אין בכלל נציגות . קודם כל איכות ואחר כך כמות .
זה בעצם מחזק את מה שהוא אמר בקיץ , ששנה הבאה הכל יכול לקרות .
מכבי צריכה להשתמש בזה נגד קופל ולגרום לו לבטל לפחות את חוק ארבעת הזרים .

תאכלס , אם הרמה המקצועית של הקבוצות הייתה נגזרת ישירות מהמצב הכלכלי באירופה אז היינו רואים קבוצות אחרות לגמרי בצמרת כמו הגרמניות , אנגליות , צרפתיות...ולא יווניות וספרדיות ואיטלקיות...
לדעתי גרמניה הולכת לעשות את הקפיצה הכי גדולה בשנים הקרובות מבחינת ההצלחה של הקבוצות שלה בגלל שיש התעניינות גוברת אצל הקהל הגרמני וגם כסף לא חסר במדינה הזאת...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 ינואר 2012, 20:35

הנה ההנגאאוט המלא למי שרוצה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 20 ינואר 2012, 21:46

Holiday_Armadillo כתב:

הנה ההנגאאוט המלא למי שרוצה

חחח דיויד קרע אותי מצחוק :laugh1
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

לשחרר את סמית' אוחיון בורשטיין ופאפס!!!
סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

חזור אל פורום אוהדים