גרינוולד מפרסם ראיון עם ג'ורדי ששופך לא מעט אור על היורוליג וההתנהלות העתידית,
והכי חשוב, מביא אמירות שלא משתמעות לשתי פנים בדבר הליגות האיזוריות וההשתתפות בהם (קרי: ככל הנראה מכבי לא הולכת ל-3 ליגות בעונה הבאה).
חלק מהדברים הרלוונטיים:
"קודם כל, אם מועדונים מחליטים לעזוב את הליגה המקומית לליגה אחרת זה משהו שאנחנו ביורוליג צריכים לכבד", מסביר ברתומיאו. "אם זה מה שעונה על הצרכים שלהם, ולדעתם עוזר להם לספק מוצר טוב יותר לאוהדים, אז זה לא משהו שאני צריך למנוע. הרי אף קבוצה לא רוצה להוסיף סתם עוד משחקים ללו"ז.
גרינוולד שאל: נטען שהחל מהעונה הבאה היורוליג לא תאפשר לקבוצותיה להשתתף בשלוש מסגרות במקביל.
"הסכמנו שאנחנו לא רוצים שהקבוצות שלנו ישחקו בליגה שלא מוכרת ע"י יול"ב ושהמנצחות שלה לא עולות למפעלים האירופאים המובילים. היום המצב הוא שצסק"א יכולה לפגוש את קאזאן גם בליגה הרוסית, גם בליגה המזרח-אירופאית וגם ביורוליג. זה לא הגיוני עבור האוהדים, ואנחנו צריכים לפתור את הבעיה הזאת. לכן ביורוליג ישחקו קבוצות שיתחייבו להשתתף רק במפעלים שעובדים בשיתוף פעולה עם יול"ב. נאלצנו לשלוח את המסר הזה בעצמנו, כי בפיב"א-אירופה לא עושים כלום".
על סוגיית הפיינל פור בעונה שעברה:
"בפיינל פור הקודם ניסינו להגן על כל האינטרסים שהיינו צריכים להגן עליהם. לא היה קל לשכנע את עיריית ברצלונה, הטלוויזיה והספונסרים שלהקדים את שעת הגמר זה דבר טוב. אבל בסיטואציה ההיא, זו הייתה האפשרות הטובה ביותר. אני יודע שזה לא היה הדבר הטוב ביותר ולא הייתי רוצה להיקלע לסיטואציה הזו שוב בעתיד. אבל בשורה התחתונה, החלטנו כך לא מתוך רצון לכבד את יום הזיכרון בישראל, כי זה לא באמת קשור אלינו, אלא כי רצינו לכבד את מכבי ואת מה שהשיגה במהלך העונה שעברה. ומכבי העפילה לפיינל פור בזכות
והפינאלה:
גרינוולד: השבוע הודיעו רשמית שפיינל פור הליגה האדריאטית ייערך בתל אביב. ההערכות הן שלונדון תארח את פיינל פור 2013. מה בדבר פיינל פור בתל אביב בשנת 2014? זה קרה ב-94' וב-04'. צריכים לשמר את המסורת של אחת לעשר שנים.
"האמת, עדיין לא דיברנו על זה עם מכבי. החלטנו שהפיינל פור ישוחק בערים הגדולות באירופה, והאירוע הופך גדול יותר מעונה לעונה כי המשחקים משוחקים באולמות הגדולים ביותר. המדיניות שלנו היא לשחק את הפיינל פור באולמות הכי מתקדמים, ובשנים האחרונות נבנו באירופה הרבה אולמות נהדרים. אבל כמובן שפיינל פור בתל אביב זו תמיד אופציה".
http://sports.walla.co.il/?w=//2501574