yzafrir כתב:להביא שחקן שהצליח בליגה הישראלית והביא את הקבוצה שלו לגמר בעונה הראשונה אחרי שעלתה ליגה (אם זה נקא לא להיט אז אני לא יודע מה זה להיט...) זה יחסית פחות מסוכן מלהביא שחקן ששיחק בקבוצה בינונית בליגה חלשה באירופה .
אני בספק אם זה נכון ואני באמת לא מבין מה כ"כ מרשים בהישג הזה.
פי.ג'יי טאקר לקח קבוצה לאילפות הליגה הישראלית בעונתה הראשונה בליגה ובענותו הראשונה באירופה. כמו כן, היו לא מעט עולות חדשות שהגיעו לגמר סל. באמת לא מדובר כאן באירוע נדיר ואני לא זוכר קבוצות יורוליג שעוקבות בהדיקות אחרי שחקניה של סגנית אליפות ישראל. עובדה שלפקינס לא היו הצעות מקבוצות יורוליג עד שמכבי פנתה אליו. בכלל, אני לא חושב שזה כ"כ קשה לשחק רק פעם אחת בשבוע ועוד בליגה כמו הליגה הישראלית. לא הייתי אומר שזו חוויה שמעניקה הרבה נסיון לשחקנים, גם אם מדובר בסגנית האלופה או האלופה עצמה.
בכל מקרה, הקבוצה החזקה ביותר בה פרקינס שיחק לפני שהגיע למכבי, היתה אולדנבורג האימתנית, שגם בה פרקינס היה בסה"כ טוב ותו לא. באותה עונה אגב, אולדנבורג לא שיחקה לא ביורוליג וגם לא ביורוקאפ וכמדומני שבשום מפעל אירופאי אחר.
בפועל, רמת הנסיון של פרקינס לפני שהוא הגיע למכבי, לא עלתה בהרבה על אילו של טייריס רייס או ג'ייקוב פאלן. הראשון משחק בקבוצה טובה בהרבה מאותה אולדנבורג של פרקינס, מעמיד מספרים מרשמים ביורוקאפ (דבר שפרקינס לא עשה לפני שהגיע למכבי) וכנראה, שגם יקבל הצעות מקבוצות יורוליג בסוף העונה.
כל הדברים האילו לא הופכים את פאלן או רייס לשחקנים טובים יותר מפרקניס, אבל הם בסה"כ מראים שרמת הנסיון שלהם לא נופלת בהרבה מזו שהיתה לפרקינס לפני שהוא הגיע למכבי. אם אפשר לכנות אותם שחקנים אלומים, אז גם פרקינס היה אחד כזה לפני שהוא נחת במכבי ולדעתי, דוקא מדובר במחמאה ודבר חיובי שמראה שפרקינס הצליח להתקדם למרות סימני השאלה לגביו.
yzafrir כתב:
פרקינס הגיע כרכז מחליף לוויז שגנב ממכבי 850K לעונה . זה עובדה . אחרי כמה מחזורים פיני הבין שהוא טוב בהרבה מוויז והוא הפך להיות הרכז הראשון...
ברמה העובדתית, פרקינס לעולם לא נתן עונה מלאה כרכז ראשון ביורוליג. לעולם לא נוצר מצב בו פרקינס קיבל את המפתחות לעמדת הרכז הראשון בתחילת העונה והמשיך לתפקד כרכז ראשון עד סופה.
אתה בכל זאת לוקח את העונה שלפני שנתיים כעונה בה פרקינס היה הרכז הראשון? אז הרשה לי לשאול - מה היה כ"כ טוב באותה עונה ומדוע התיפקוד של פרקינס היה כ"כ טוב כרכז ראשון?
ממה שאני זוכר, רוב האנשים כאן לא רצו לראות את פרקינס ממשיך כרכז ראשון בעונה שבאה אחרי אותה עונה.
היו כאן לא מעט אנשים (שגם אני הייתי בינהם) שרצו לראות את פרקינס ממשיך, אבל רק כרכז מחליף. היו כאן כאלו שהעדיפו לראות על-פניו שחקנים כמו שאראס, דה-קולו ורחמנא ליצלן, איגור פלניניץ'.
עם כן, מה השתנה מאז אותו קיץ? האם כיום, כאשר בעונה הבאה ימלאו לפרקינס 30 שנים ולאחר שהוא עבר פציעה קשה ומגלה סימנים של ירידה ביכולת, מצבו יותר טוב ממה שהיה אז? אני גם מזכיר שבניגוד למה שהיה לפני שנתיים, פרקינס כרגע בכלל לא שחקן של מכבי וקרוב לשנה הוא בכלל לא משחק ו/או מתאמן בשורותיה. כיצד פתאום הוא הופך להיות מועדף דוקא כאשר מצבו נראה פחות טוב?
yzafrir כתב:
כשהוא שיחק בעמדה 2 מי שיחק בעמדה 1 ? כי אני לא זוכר אף משחק שהוא וויז שיחקו יחד על המגרש....
אז זו כנראה רק בעייה של זכרון. איפשהו בשלב הטופ 16, פיני העלה את פרקינס כמחליף של אנדרסון (ולא של וויזנייבסקי) ושיחק גם עם פרקינס וגם עם וויז על מגרש. אתה יכול לבדוק ולהווכח שמדובר בעובדה.
yzafrir כתב:
איך בדיוק שחקן שאיבד 2.4 איב' ב-22 דקות הוביל את היורוליג באיבודים לדקה ? הוא דורג שמיני כשמקאלב , אנדרסון , חרייפה , דיויד לוגן ,וקינטל וודס שהיה בעונה מדהימה דורגו לפניו...ואגב, לאנגפורד לא הרחק מאחוריו....
לא נכון. הוא אמנם לא דורג ראשון, אבל היה בין חמשת הראשונים בפער זעום מאחורי המקום הראשון.
http://www.euroleague.net/main/statisti ... =PerMinuteyzafrir כתב:
לא סחף קבוצות במשחקים מכריעים ??????? תגיד אתה בכלל ראית את מכבי עונה שעברה ?????? זה היה האופי של פרקינס שדבק בקבוצה והדביק וסחף אחריו את כל השחקנים לעונה הכי טובה שלה מאז השושלת...
עם כן, באילו משחקים מכריעים פרקינס התעלה על עצמו והביא את מכבי לנצחון?
את המשחקים מול ברצלונה (שהיו החשובים ביותר בשלב הטופ 16) מכבי הפסידה, את המשחק הראשון בסדרה מול ויטוריה מכבי גם הפסידה. רוב המשחקים בהם פרקינס התעלה, היו בד"כ בשלבים מוקדמים ולא ברגעים מכריעים. הצגות כמו שפארגו נתן מול ויטוריה או כמו כאלו שראינו מאוחיון בסדרה מול פאו, לא יצא לי לראות מעולם מפרקינס. גם בעונתו הראשונה (שלפי דבריך, בה הוא תופקד כרכז ראשון) אני זוכר את מכבי מפסידה בלא מעט משחקים מכריעים וכמעט עפה בסדרה מול קבוצה ישראלית.
yzafrir כתב:
פרקינס מעמיד מספרים מדהימים בהתחשב לשלב שהגיע לקבוצה וזה שהוא עבר פציעה קשה , להשוות את זה לשחקן שהגיע כשיר בתחילת העונה .
האמת, מה כ"כ מדהים במספרים האילו? לזרוק קרוב ל10 זריקות שדה מדי משחק ולדייק רק ב35%, זה ממש לא מדהים... גם ממוצע של 3.3 איבודים למשחק זה לא דבר טוב במיוחד. חוץ מזה, יש פער מאוד גדול עד כה בין המספרים שפרקינס מעמדי בנצחונות לבין אילו בהוא מעמיד בהפסדים. מול הקבוצות החזקות (שהן אפילו פחות חזקות מאילו שמכבי פוגשת ביורוליג), המספרים של פרקינס הרבה פחות טובים.
בכל אופן, מה גורם לך להאמין שאת המספרים האילו הוא יוכל להעמיד כאן בעונה הבאה ביורוליג? אתה באמת מאמין שבלאט יתן לו לזרוק 9-12 פעם מהשדה כמו שהוא עושה עכשיו? אתה חושב שההגנות ביורוליג יעשו לו את החיים קלים? רק העונה ראינו איך שחקן של קרוב ל14 נקודות למשחק בליגה האיטלקית, הופך לשחקן התקפה מאוד בינוני ומוגבל ביורוליג.