גל גל כתב:הכל זה כסף שחקנים אירופאים יותר יקרים
עובדתית יש לך שחקנים אמרקאים שמרוויחים יותר מאירופאים, אני מניח שהכוונה שלך להגיד ש
ביחס למה שהם נותנים -הם יותר יקרים וכאן יש מקום לדיון. כי אני לא בטוח שה1.5 מיליון שמכבי שמה על וימס וה1.2 מיליון ששמה על גאודלוק ו ה600 אלף דולר ששמה על אובראיינט או ה750 ששמו על ג'קסון שווים יותר משחקנים אירופאים אחרים שיכלו להחתים באותם סכומים. כן נוצרת תחושה שעם ההשחקנים האמרקאים התקרה יותר גבוהה בגלל כמות הכישרון אבל מתעלמים לגמרי מהאספקטים המנטליים כמו הבנת כדורסל ביורוליג, מחוייבות- במיוחד במובן שהשחקן שלם במקום שהא משחק ולא יחפש בסוף העונה את היציאה שלו מכאן למשכורת הגבוהה יותר בנבא או בליגה הסינית, וקבוצתיות. אפשר לשים שני שחקנים אירופאיים בסגל ועוד 5-6 אמרקאים. זה כבר יוצר איזון טוב יותר.
למשל, כמה מיצוב ממילאנו מרוויח? כמה סימון ומיצ'יץ' מאנאדולו מרוויחים? כמה וויטמן מבאסקוניה מרוויח? יוביץ' מבאיירן מינכן?
לא סכומים שמכבי לא יכולה להרשות.
ואתה יודע מה, אני אפילו ארחיק, כמה צסק"א שילמו לדה קולו כשהגיע מהנבא? משהו כמו 2 מיליון דולר או יורו? למה מכבי יכולה לשלם על וימס 1.5 מיליון, על וולבקין סכום גבוה אפילו יותר מזה ולכיוון דה קולו הם אפילו לא מיצמצו? אני לא אומר שהם יכלו להתחרות עם צסק"א, אבל התעניינות בשחקן האירופאי בכלל יש להם? הניחוש שלי הוא -לא. זה שוק שהם בכלל לא ממצמצים לכיוונו. ובעיני זה חבל.