yarinsaky כתב:עכשיו אתה מצווה עלינו להנות מעונת המלפפונים הרקובה הזאת ? אני ממש לא נהנה ואני בטוח שעוד הרבה כאן לא נהנים, כולל האנשים במכבי.
אל תצייר כאן איזה מצב טוב , זה בסך הכול אילוץ.
בלאט בעצמו טוען כל הזמן שצריך המשכיות או שחקני על כדי להצליח, אז אני קונה מה שהוא אומר. אתה חושב שהוא מבסוט מזה שכל שחקן כמעט שהוא רוצה עוזב או לא מגיע ?.
כן, מכבי תבנה עוד קבוצה חדשה שתגיע ל 8 האחרונות, זה די ברור. עם קצת מזל אולי אפילו יותר. אבל אני לא בטוח שזה כיף להמשיך לבנות קבוצות חדשות כל קיץ שלוקח להן חצי עונה עד שהן מתפקסות על קונספט משחק מסויים שאפשר להנות ממנו.
מהקבוצה האחרונה נהנתי בקושי שני משחקים. אולי שלושה.
לדעתי לא הכול זו שורה תחתונה של מיקום סופי בין 8 ראשונות.
לא מצווה עליך ולא כלום. אתה רוצה להמשיך להתלונן ולהתבכיין כל הקיץ, אז זאת בעיה שלך. זה כדורסל וספורט, המטרה היא הנאה בסופו של דבר, לא סבל. אתה לא נהנה? סבבה.
בטח שבלאט לא מבסוט שהחלק מהשחקנים עוזבים (אגב, הנדריקס ולאנגפורד עוד לא עזבו, אז בוא נחכה עם זה קצת). סך הכל, כרגע חתומים בקבוצה אוחיון (כרגע הוא עוד פה), סמית', פניני וליאור. זה המצב האידיאלי? לא. אבל מה לעשות, יש אילוצים. מכבי אשמה שלאנגפורד נתן עונה גדולה ויש לו הצעות גבוהות מאוד? (שוב, הוא עוד לא עזב), כנ"ל הנדריקס. מכבי אשמה שסופו סיים עונה זוועה, נפצע, והצוות המקצועי לא רוצה להמשיך איתו? מכבי אשמה שבלו פרש? לא. זה אילוצים. כנ"ל בשנה הקודמת, עם הברזת פארגו, פציעת פרקינס, ההצעה הגבוה לאידסון, עם זה אין מה לעשות. וחוץ מאלה, השאר (בורשטיין, פניני, בלו, הנדריקס, ליאור וסופו) נשארו לעוד שנה.
חוץ מזה, קבוצה שממשיכה שנים על גבי שנים, זה ממש, אבל ממש לא מתכון וודאי להצלחה. שים לב לסיינה, מה הם עשו בעשור האחרון? היה להם בסיס שרץ ים של זמן, אבל לא שווה לכלום. לצסק"א הייתה שושלת גדולה, שבעונה הקודמת "הובילה" אותה לעונה הגרוע בהיסטוריה שלה. השנה, אחרי שכמעט כל הסגל התחלף, הם היו הקבוצה הטובה באירופה. באולי' בנו קבוצת כוכבים, שרובם רצו איתם איזה שנתיים-שלוש, ואפילו חלק יותר, אבל זה לא הצליח. אחרי שפירקו את החבילה, הם לקחו את היורוליג, עם תקציב זעום.
אז לא, אני לא אומר שכל שנה צריך לבנות קבוצה מחדש. צריך לנסות לשאוף לכמה שיותר המשכיות, אבל זה ממש לא אומר שאם יש לקבוצה המשכיות, אז זה מתכון וודאי להצלחה, ואם בונים מחדש, אז זה מתכון לנפילה. מה לעשות, לפעמים יש גם אילוצים. בעיקר כלכליים.
בלי קשר, אני מאמין שהמשכורות ההזויות האלה לא ימשכו לנצח (גם בגלל המשבר באירופה, וגם בגלל הפייר-פליי שאמור לצאת לדרך), ואולי בקרוב, אפילו קרוב מאוד, נוכל להתמודד על כל שחקן באירופה, כך שיש מקום לאופטימיות. בנתיים, אני חושב שעדיף לקחת את זה בקלות ולנסות להינות כמה שיותר, במקום להיות מתוסכלים ולנבא שחורות (כמו שקרה בשנים קודמות, נבואות שהתנפצו לחלק בפנים)