ת'רד כפייה דתית

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד כפייה דתית

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 יולי 2012, 18:22

Mta_atic כתב:בתור אדם דתי אין לי כוונה באופן אישי ואני בטוח שגם לציבור שאיתו אני נמנה, לכפות את אמונתנו על כל אדם אחר,אבל לטעמי האשכול שנפתח פה מגוחך.
מדובר פה בתשעה באב, שזה לא רק אירוע דתי קלאסי כמו שרבים לצערנו נוהגים לראות בו, אלא אירוע היסטורי מכונן בעברו של העם היהודי.
ביום הזה נחרבו שני בתי המקדש שלנו ויצאנו לגלות ארוכה מאד שכללה לא מעט פוגרומים וזוועות, אז עם כל הכבוד לכך שבא לך לראות כמה קומדיות והמאורע ההיסטורי הזה מפריע לך,
אני מציע לך לגלות טיפה הבנה ולכבד את היום ואת אלו שכן בחרו לכבד היסטוריה לאומית ולא רק ברמה הדתית.
ביום הזיכרון לשואה ולגבורה כל ערוצי הטלויזיה הישראלים סגורים ואלו שפתוחים משדרים תוכניות שתואמות את אווירת היום, את זה כולנו מבינים,
אז מה כ"כ קשה להכיל ולכבד יום כמו תשעה באב, שהוא יום לא פחות טרגי מהשואה.

משפט זוועתי

ומה זה ''אני מציע לך לגלות טיפה הבנה ולכבד את היום ואת אלו שכן בחרו לכבד''? למה זה תמיד רק לצד אחד? למה אף פעם לא אומרים לדתיים לכבד את אלה שלא רוצים לצום ביום כיפור? או את אלה שרוצים לנסוע ביום כיפור? או אפילו את אלה שרוצים לראות קומדיות בצום ט' באב
זה שהחילונים ויתרו על המלחמה הזאת ולא בא להם להיכנס לעניין הזה לא אומר שזה מוצדק

מזכיר לי את העניין של האח הגדול עם פרידה ולא זוכרת איך קראו להוא שהיא רצתה לקרוא את התנ''ך בשירותים והוא לא
כל הזמן רק לה אמרו ''אבל תבואי לקראתו'', ''אבל תכבדי אותו'', ''אבל זאת האמונה שלו''..לחילונים אין אמונה? אף פעם לא יגיע הדתי שיגיע ''אבל תבוא לקראתו, לא בא לו לצום'', ''אבל תבוא לקראתו, בא לו לאכול חזיר'', ''אבל תבא לקראתו, לא בא לו להיות בהסגר ביום כיפור''

כשזה מגיע לאמונה רק בדתיים צריך להתחשב..לי אישית נמאס..בי אף אחד לא מתחשב ושמות התואר שנתנו לי הם ''נפלאים''..עד שזה לא יהיה גם מהצד השני אין לי שום רצון טוב או כוונות טובות להתחשב
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 29 יולי 2012, 18:37

Holiday_Armadillo כתב:
Mta_atic כתב:בתור אדם דתי אין לי כוונה באופן אישי ואני בטוח שגם לציבור שאיתו אני נמנה, לכפות את אמונתנו על כל אדם אחר,אבל לטעמי האשכול שנפתח פה מגוחך.
מדובר פה בתשעה באב, שזה לא רק אירוע דתי קלאסי כמו שרבים לצערנו נוהגים לראות בו, אלא אירוע היסטורי מכונן בעברו של העם היהודי.
ביום הזה נחרבו שני בתי המקדש שלנו ויצאנו לגלות ארוכה מאד שכללה לא מעט פוגרומים וזוועות, אז עם כל הכבוד לכך שבא לך לראות כמה קומדיות והמאורע ההיסטורי הזה מפריע לך,
אני מציע לך לגלות טיפה הבנה ולכבד את היום ואת אלו שכן בחרו לכבד היסטוריה לאומית ולא רק ברמה הדתית.
ביום הזיכרון לשואה ולגבורה כל ערוצי הטלויזיה הישראלים סגורים ואלו שפתוחים משדרים תוכניות שתואמות את אווירת היום, את זה כולנו מבינים,
אז מה כ"כ קשה להכיל ולכבד יום כמו תשעה באב, שהוא יום לא פחות טרגי מהשואה.

משפט זוועתי

ומה זה ''אני מציע לך לגלות טיפה הבנה ולכבד את היום ואת אלו שכן בחרו לכבד''? למה זה תמיד רק לצד אחד? למה אף פעם לא אומרים לדתיים לכבד את אלה שלא רוצים לצום ביום כיפור? או את אלה שרוצים לנסוע ביום כיפור? או אפילו את אלה שרוצים לראות קומדיות בצום ט' באב
זה שהחילונים ויתרו על המלחמה הזאת ולא בא להם להיכנס לעניין הזה לא אומר שזה מוצדק

מזכיר לי את העניין של האח הגדול עם פרידה ולא זוכרת איך קראו להוא שהיא רצתה לקרוא את התנ''ך בשירותים והוא לא
כל הזמן רק לה אמרו ''אבל תבואי לקראתו'', ''אבל תכבדי אותו'', ''אבל זאת האמונה שלו''..לחילונים אין אמונה? אף פעם לא יגיע הדתי שיגיע ''אבל תבוא לקראתו, לא בא לו לצום'', ''אבל תבוא לקראתו, בא לו לאכול חזיר'', ''אבל תבא לקראתו, לא בא לו להיות בהסגר ביום כיפור''

א. ממש לא זוועתי, את יודעת מה קרה בתשעה באב? קראת פעם תיעוד של מה שהלך בחורבן הזה (אם תרצי רפרנסים אנדב בשמחה)? אנשים שנרצחו בדרכים הכי אכזריות שיש, ילדים שנאכלו ע"י ההורים שלהם בגלל מצור ורעב.
ועוד לא התייחסתי אפילו לכמות האנשים נהרגו כתוצאה מהגלות שהיא תוצאה ישירה של חורבן בתי המקדש (הרבה יותר משישה מיליון).
בבקשה אל תנסי להוציא אותי אידיוט בטח ובטח בהקשר של השואה, זה לא מחמיא לך.

ב.למה להיכנס לחלוקה הדיכוטומית הזו של חילונים ודתיים בכל נושא ?
תשעה באב הוא ממש לא יום דתי כמו שאמרתי, הוא יום אבל לאומי. זה שהזיכרון הלאומי של חלק מהמשתמשים פה מתחיל ונגמר בשואה לא אומר שלא קרו דברים אחרים בהיסטוריה שלנו.
לא מדובר פה על לכבד חילונים מפני שרוב האוכלוסיה בישראל היא כן מסורתית וכן אכפת לה מימים בעלי משמעות לאומית כזו או אחרת, כך שכאשר חברת טלויזיה ישראלית מחשיכה מסכים של ערוצי קומדיה ומשתדלת לכבד את היום ככל שניתן (בכל זאת - לא השביתו את כלל הערוצים) זה מעשה ממלכתי, הולם וראוי, בלי קשר לדתיים או חילוניים.

ג. לגבי הנושא של פרדיה מהאח הגדול, גם אני ראיתי את הפרקים האלה וזה יוצג בצורה אידיוטית וקטנונית.
קריאת תנ"ך בשירותים היא מעשה שבפוגע במכוון בקולקטיב מסויים בחברה (תחליפי את התנ"ך בקוראן ואת יורם הזה בבחור ערבי, עם מי דעת הקהל הייתה נוטה בסיטואציה הזו?). קריאת תנ"ך מחוץ לשירותים - לא וזה אפילו לא אמור לפגוע ברגשות של חילונים (או שיש איזהשהוא ציווי אזרחי שצריך לקרוא תנ"ך בשירותים ואני לא יודע עליו?)
זה ממש לא קשור ליהודים. בתור אדם דתי לא הייתי מכניס ספר קוראן/ברית חדשה לשירותים, בטח ובטח כשיש אדם ערבי לידי מפני שזה נימוס אלמנטרי וכבוד לדתות גם אם את לא מאמינה בהם.
אני יכול להבטיח לך שהסטסטוס קוו עבר לצד החילוני הרבה יותר מאשר לצד הדתי.
המדינה מכבדת פחות אירועים דתיים מאשר בעבר ועם זאת הציבור החילוני בארץ תמיד חושב שמישהו כופה עליו כשהוא לא שם לב שהוא זה שכופה את דעתו על אחרים.
נערך לאחרונה על ידי Mta_atic בתאריך 29 יולי 2012, 18:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 יולי 2012, 18:44

תשעה באב הוא ממש לא יום דתי כמו שאמרתי, הוא יום אבל לאומי. זה שהזיכרון הלאומי של חלק מהמשתמשים פה מתחיל ונגמר בשואה לא אומר שלא קרו דברים אחרים בהיסטוריה שלנו.
לא מדובר פה על לכבד חילונים מפני שרוב האוכלוסיה בישראל היא כן מסורתית וכן אכפת לה מימים בעלי משמעות לאומית כזו או אחרת, כך שכאשר חברת טלויזיה מחשיכה מסכים של ערוצי קומדיה ומשתדלת לכבד את היום ככל שניתן (בכל זאת - לא השביתו את כלל הערוצים) זה מעשה ממלכתי, הולם וראוי, בלי קשר לדתיים או חילוניים.

כל עוד צמים ביום הזה מבחינתי הוא יום דתי ואני אתייחס אליו ככה
השורה התחתונה היא שאם אומרים לי שאסור לאכול ואסור לי לשתות בגלל משהו שקרה אז אני לא מבדילה בין זה לבין יום כיפור

ג. לגבי הנושא של פרדיה מהאח הגדול, גם אני ראיתי את הפרקים האלה וזה יוצג בצורה אידיוטית וקטנונית.
קריאת תנ"ך בשירותים היא מעשה שבפוגע במכוון בקולקטיב מסויים בחברה (תחליפי את התנ"ך בקוראן ואת יורם הזה בבחור ערבי, עם מי דעת הקהל הייתה נוטה בסיטואציה הזו?). קריאת תנ"ך מחוץ לשירותים - לא וזה אפילו לא אמור לפגוע ברגשות של חילונים (או שיש איזהשהוא ציווי אזרחי שצריך לקרוא תנ"ך בשירותים ואני לא יודע עליו?)
זה ממש לא קשור ליהודים. בתור אדם דתי לא הייתי מכניס ספר קוראן/ברית חדשה לשירותים, בטח ובטח כשיש אדם ערבי לידי מפני שזה נימוס אלמנטרי וכבוד לדתות גם אם את לא מאמינה בהם.
המדינה מכבדת פחות אירועים דתיים מאשר בעבר ועם זאת הציבור החילוני בארץ תמיד חושב שמישהו כופה עליו כשהוא לא שם לב שהוא זה שכופה את דעתו על אחרים.

לא אכפת לי מה המדינה מכבדת, אכפת לי מה האנשים הפרטיים מכבדים\לא מכבדים
אין פה קבלה של השונה וזה לא משנה אם זה עניין של דת\גזע\מין\נטייה מינית וכו'
אנחנו יכולים להתעלם מהבעיה ולהגיד שהכל בסדר אבל כשמסתכלים על הטוקבקים הלא מצונזרים בפייסבוק אז רואים את עם ישראל האמיתי ורואים את הדעות האמיתיות של האנשים
כששחקן כדורגל משחק ביום כיפור וכולם אומרים שאסור לו לשחק יותר בנבחרת ישראל..זה לכבד את החילונים?
כשמכבי אש נוסעים ביום כיפור בשביל לכבות שריפה ומגרשים אותם מהמקום ע''י זריקת אבנים וסלעים זה לכבד את הצד החילוני?
כשמכבי צריכים לשחק ביום שישי ואנשים אומרים שיחרימו אותם בגלל זה, זה לכבד את הצד החילוני?

אם בן אדם דתי היה מבקש ממני לא להכניס ספר תנ''ך לבית השימוש הייתי מכבדת אותו בלי לחשוב פעמיים, יש לי בעיה עם הדרך שבה העליהום היה על הצד החילוני כי תמיד אבל תמיד צריך לכבד את הצד הדתי אבל לעולם ההתחשבות לא תהיה לצד חילוני
כמו שהייתה את המטורפת הזאת(בר סימון או משהו כזה)באח הגדול וכולם השתדלו להפריד בין בשר וחלב אבל היא לא עשתה שום דבר שהתחשב כי מבחינתה יש רק דרך אחת
או קותי הזה שכל הזמן אמר כמה שמפריע לו שקוראים בתנ''ך ומפריע לו שמנסים לקחת לו את השישי ואת הקידוש(מה שלא קרה מעולם)אבל כשזה הגיע ללהכניס קוראן לבית הוא לא היה מוכן
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 29 יולי 2012, 19:03

Holiday_Armadillo כתב:
לא מדובר פה על לכבד חילונים מפני שרוב האוכלוסיה בישראל היא כן מסורתית וכן אכפת לה מימים בעלי משמעות לאומית כזו או אחרת, כך שכאשר חברת טלויזיה מחשיכה מסכים של ערוצי קומדיה ומשתדלת לכבד את היום ככל שניתן (בכל זאת - לא השביתו את כלל הערוצים) זה מעשה ממלכתי, הולם וראוי, בלי קשר לדתיים או חילוניים.

כל עוד צמים ביום הזה מבחינתי הוא יום דתי ואני אתייחס אליו ככה
השורה התחתונה היא שאם אומרים לי שאסור לאכול ואסור לי לשתות בגלל משהו שקרה אז אני לא מבדילה בין זה לבין יום כיפור

לא אכפת לי מה המדינה מכבדת, אכפת לי מה האנשים הפרטיים מכבדים\לא מכבדים
אין פה קבלה של השונה וזה לא משנה אם זה עניין של דת\גזע\מין\נטייה מינית וכו'
אנחנו יכולים להתעלם מהבעיה ולהגיד שהכל בסדר אבל כשמסתכלים על הטוקבקים הלא מצונזרים בפייסבוק אז רואים את עם ישראל האמיתי ורואים את הדעות האמיתיות של האנשים
כששחקן כדורגל משחק ביום כיפור וכולם אומרים שאסור לו לשחק יותר בנבחרת ישראל..זה לכבד את החילונים?
כשמכבי אש נוסעים ביום כיפור בשביל לכבות שריפה ומגרשים אותם מהמקום ע''י זריקת אבנים וסלעים זה לכבד את הצד החילוני?
כשמכבי צריכים לשחק ביום שישי ואנשים אומרים שיחרימו אותם בגלל זה, זה לכבד את הצד החילוני?

אם בן אדם דתי היה מבקש ממני לא להכניס ספר תנ''ך לבית השימוש הייתי מכבדת אותו בלי לחשוב פעמיים, יש לי בעיה עם הדרך שבה העליהום היה על הצד החילוני כי תמיד אבל תמיד צריך לכבד את הצד הדתי אבל לעולם ההתחשבות לא תהיה לצד חילוני
כמו שהייתה את המטורפת הזאת(בר סימון או משהו כזה)באח הגדול וכולם השתדלו להפריד בין בשר וחלב אבל היא לא עשתה שום דבר שהתחשב כי מבחינתה יש רק דרך אחת
או קותי הזה שכל הזמן אמר כמה שמפריע לו שקוראים בתנ''ך אבל כשזה הגיע ללהכניס קוראן לבית הוא לא היה מוכן

א. תצאי רגע מהקטע של "אני אתייחס לזה כך" ותביני שזה שאת מגדירה משהו בהגדרה מסויימת לא אומר בהכרח שהוא כזה.
אני מאמין שאזרחות כן למדת בתיכון, וכמו כולנו הגעת לחלק של הבנת המושג יהודי - אם בהקשר דתי לפי מי שרואה בו כך ואם בהקשר תרבותי לפי מי שרואה בו כך.
לפי כל הדעות אירועים היסטוריים שקרו הם חשובים - בין אם מסיבה דתית ובין אם מסיבה היסטורית לאומית, אז מה זה משנה איך את רואה משהו מסויים ברמה הפרטית, הרי אנחנו מדברים על ראיה קולקטיבית.

ב. האנשים הפרטיים יכולים לנהוג כפי נטיית ליבם, אף אחד לא מעמיד משטרת מחשבות במדינה.
המדינה שהיא המסגרת הקולקטיבית של כולנו - דתיים וחילוניים חייבת לשמור על ממלכתיות ועל צביון יהודי. לא חברי הכנסת של ש"ס הגדירו את זה אלא מקימי המדינה במגילת העצמאות.
לגבי הטוקבקים - מדובר בבולשיט אחד גדול.
טוקבקים הם לא מדגם מייצג, הם רק זירה שבה כל ישראלי מצוי פורק את מחשבותיו שלרוב הם פנטזיות ולא אמת. את עם ישראל האמיתי את לא פוגשת שם.
יש סקרים רסמיים שמצביעים על אחוז גבוה של אזרחים שכן אכפת להם מהמסורת.

בבקשה אל תקחי מקרי שוליים ותהפכי אותם למיינסטרים - מי שזורק אבנים ביום כיפור על כלי רכב נוסעים הוא אידיוט משתי סיבות -
א. הוא לא מכבד אחרים שלא חושבים כמוהו.
ב. ביום כיפור אסור לזרוק אבנים בדיוק כמו שאסור לשתות, ככה שאת יכולה להבין דבר או שתיים על רמתם הדתית של אלו שעושים את המעשים האלה (רמז: בעיקר ערסים חסרי מעש שחושבים שאלוקים בכיס שלהם).
כנ"ל לגבי מכבי - מדובר בקבוצה שמיתגה את עצמה כ"קבוצה של המדינה" ויש לה לא מעט אוהדים דתיים מסורים שנוסעים למשחקים בארץ ובעולם.
אם מכבי תשחק בשבת זה יפגע ברגשות של חלק מהם (ברגשות החילונים לא יפגע אם ישחקו בחמישי, לא?). עם זאת, רובנו לא נחרים את מכבי כי מכבי היא לא קבוצה דתית, מי שאומר את זה הוא לרוב טרמפיסט שמנסה להוכיח נקודה על חשבון העניין הזה.
על ברי סימון אין לי אפילו מה להרחיב - אם האישה הזו הייתה מייצגת אותי הייתי כבר יורה לעצמי בראש.
הרגשתי גועל ובחילה מכל רגע שהייתה בבית הזה ודיברה כאילו בשם הדת. זה ממש לא הגישה הדתית הרווחת אצל רוב הציבור, אני מבטיח לך.

דבר אחרון לסיום,
קחי עצה מאדם דתי - אני באמת לא מזלזל באף אדם ברמה הפרסונלית, אבל תלמדי להכיר אנשים מחוץ לטלויזיה.
אי אפשר לאפיין את הדתיים לפי ברי סימון או קותי או כל מיני אידיוטים שזורקים אבנים על מכבי אש בדיוק כפי שאי אפשר להגדיר את הציבור החילוני כמעשני סמים, רוצחים, אנסים וכו'.
רוב הציבור השפוי נמצא באמצע, הרחק מההגדרות האלה.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 יולי 2012, 19:11

אני מסכימה איתך שאי אפשר להכניס דתיים או חילונים לתבנית מסויימת אבל לצערי(ואולי גם לצערך, לא יודעת)הקיצוניים משני הצדדים הם אלה שעושים את רוב הרעש והם אלה שקובעים את הנורמות..אי אפשר לברוח מזה
יש פה שני צדדים שרק מתרחקים אחד מהשני במשך השנים בגלל שהדעות הופכות להיות קיצוניות יותר ויותר בגלל חוסר סובלנות וסבלנות בעקבות דברים שחוזרים על עצמם במשך השנים
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 יולי 2012, 19:19

"תשעה באב הוא יום תענית מדרבנן, מקורה בדברי הנביאים ונקבעה במשנה"
איסורים:"איסור לימוד תורה", "עשיית מלאכה", "שאילת שלום".

יום אבל לאומי? נראה לי יותר כמו עוד הגזמה דתית.
אי אפשר לכבד את היום הזה בצפירה וטקסים? למה צום? למה אסור להגיד שלום? למה אסור לנעול נעלי עור? למה צריך לשבת על כסאות נמוכים? ברגע שמכניסים ליום אבל סממנים חשוכים ופרימטיביים שכאלה, אין לי שום כוונה לכבד את היום, את הצמים, את האבלים או מה שזה לא יהיה. זה כבר לא יום לאומי, זה יום שמיועד למגזר מסויים.

"האנשים הפרטיים יכולים לנהוג כפי נטיית ליבם, אף אחד לא מעמיד משטרת מחשבות במדינה."
אני יכול לראות טלוויזיה ביום כיפור? אני יכול לנסוע במכונית? אני יכול לנסוע באוטובוס בשבת?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 יולי 2012, 19:23

MTA2311 כתב:"תשעה באב הוא יום תענית מדרבנן, מקורה בדברי הנביאים ונקבעה במשנה"

אי אפשר לכבד את היום הזה בצפירה וטקסים? למה צום? למה אסור להגיד שלום? למה אסור לנעול נעלי עור? למה צריך לשבת על כסאות נמוכים? ברגע שמכניסים ליום אבל סממנים חשוכים ופרימטיביים שכאלה, אין לי שום כוונה לכבד את היום, את הצמים, את האבלים או מה שזה לא יהיה. זה כבר לא יום לאומי, זה יום שמיועד למגזר מסויים.

"האנשים הפרטיים יכולים לנהוג כפי נטיית ליבם, אף אחד לא מעמיד משטרת מחשבות במדינה."
אני יכול לראות טלוויזיה ביום כיפור? אני יכול לנסוע במכונית? אני יכול לנסוע באוטובוס בשבת?

WHOOT?
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 29 יולי 2012, 19:31

Holiday_Armadillo כתב:אני מסכימה איתך שאי אפשר להכניס דתיים או חילונים לתבנית מסויימת אבל לצערי(ואולי גם לצערך, לא יודעת)הקיצוניים משני הצדדים הם אלה שעושים את רוב הרעש והם אלה שקובעים את הנורמות..אי אפשר לברוח מזה
יש פה שני צדדים שרק מתרחקים אחד מהשני במשך השנים בגלל שהדעות הופכות להיות קיצוניות יותר ויותר בגלל חוסר סובלנות וסבלנות בעקבות דברים שחוזרים על עצמם במשך השנים

אני סומך את שתי ידי על מה שאמרת.
קיצוניות תמיד מזיקה לשני הצדדים, אבל ברגע שנוצרת אינטרציה עם אנשים ועם דעות אפשר להבין שרובנו לא חיים בשוליים.

MTA2311 כתב:"תשעה באב הוא יום תענית מדרבנן, מקורה בדברי הנביאים ונקבעה במשנה"

המילים "דרבנן" "נביאים" ו-"משנה" אמורים לסתור את היותו של תשעה באב יום לאומי?
היהדות לא התחילה מקום המדינה, ואני לא יודע עד כמה אני מחדש לך אבל עד לא מזמן רוב האנשים חיו במסגרת דתית איש איש בקהילותו ששמרה אגב על הצביון היהודי של הפרטים שחיו בה.
חכמים, נביאים, משנה ותלמוד הם חלק מהדי.אנ.אי של היהדות, הטרגדיה היא שהציבור החילוני טרח לנכס אותו לדתיים שחלקם קיבלו את זה בשמחה.

לגבי צפירה וטקסים, באמת שאני לא יודע להסביר לך איך להתייחס למאורע שקרה כמעט 2000 שנה אחורה, אבל צום (=עינוי נפש), איסור נעילת מנעלים מעור וישיבה על הרצפה (או על מקומות נמוכים) הם סממנים שנועדו לקבע את האבל ולקרב אותו אל לבבות האנשים גם במרחק שנות דור. באותה מידה זיכרון השואה בעוד 50-100 שנה יכול להפוך להיות לא רלוונטי אם לא יקבעו אותו בצורה ייחודית (ולצערנו כבר היום ישנם אנשים שעושים בדיחה מהיום הזה בטקסי בית ספר ובטקסים ממלכתיים).
לאף אחד אין מנגנון כדי לוודא שאתה לא אוכל, אבל הבקשה שלך לפתוח ערוץ קומדיה היא לא בקשה אישית אלא קולקטיבית, כמובן שאתה יכול לשלוח קובלנה ליס, אבל קומדיה אתה יכול לצפות בצורה פרטית באינטרנט, אבל אל תתלונן על כך שיס סגרה ערוץ כזה ביום שכן מסמל משהו לרוב האנשים פה והוא חלק מהצביון היהודי במדינה הזו.
אתה לגמרי לא חייב לכבד את זה אבל אל תנסה להשפיע על המרחב הציבורי כשאתה יודע שחיים בו גם אנשים שחושבים אחרת ממך.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 29 יולי 2012, 19:45

בתור דתי גם אני נגד כפיה דתית ותדעו לכם שכל דתי נורמלי גם חושב כך
למקרה הספציפי של חסימת ערוץ קומדיה אני יכול להסכים איתכם שזה מקומם אבל מדובר בסך הכל על כמה ערוצים מקס' שנסגרו ליום אחד וזה ממש לא אסון
לגבי שאר הריב האידיאולוגי שנוצר פה אני לגמרי מסכים עם mta atic ובמיוחד לגבי "דתיים" מפורסמים(אם נקרא לזה כך)שבכלל לא מייצגים את הדעה הדתית ואפילו מזיקים לה ומציגים אותה באור שלילי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 יולי 2012, 19:45

כן. המילים "דרבנן" "נביאים" "ומשנה", לא אומרות הרבה להרבה מאוד חילונים. אם זה היה יום אבל לאומי היו עושים מאמץ גדול יותר לפנות לסקטורים רחבים יותר בחברה.
"חכמים, נביאים, משנה ותלמוד הם חלק מהדי.אנ.אי של היהדות, הטרגדיה היא שהציבור החילוני טרח לנכס אותו לדתיים שחלקם קיבלו את זה בשמחה.". זאת בדיוק הבעיה, היהדות נתקעה בערך בתקופה של החורבן והגלות, ולא עושה שום מאמץ(לפחות בעיני חלק לא מבוטל מהחילונים), להתאים את עצמה לחיים המודרניים.
"איסור נעילת מנעלים מעור וישיבה על הרצפה (או על מקומות נמוכים) הם סממנים שנועדו לקבע את האבל ולקרב אותו אל לבבות האנשים גם במרחק שנות דור" אתה רציני? אתה באמת חושב שזה מה שקורה בפועל? אתה חושב שהסממנים האלה מתאימים למאה ה21?
אתה יכול להציג לי בבקשה אסמכתא לכך שרוב העם צם היום, או לכך שלרוב העם יפריע אם ערוץ הקומדיה יהיה פתוח? אולי הבקשה היא קולקטיבית, אבל פעולת הצפייה היא אישית, ככה שמי שירצה לראות, יראה, ומי שרואה בכך תועבה ובגידה בעם היהודי, לא יראה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mta_atic » 29 יולי 2012, 19:59

MTA2311 כתב:כן. המילים "דרבנן" "נביאים" "ומשנה", לא אומרות הרבה להרבה מאוד חילונים. אם זה היה יום אבל לאומי היו עושים מאמץ גדול יותר לפנות לסקטורים רחבים יותר בחברה.
"חכמים, נביאים, משנה ותלמוד הם חלק מהדי.אנ.אי של היהדות, הטרגדיה היא שהציבור החילוני טרח לנכס אותו לדתיים שחלקם קיבלו את זה בשמחה.". זאת בדיוק הבעיה, היהדות נתקעה בערך בתקופה של החורבן והגלות, ולא עושה שום מאמץ(לפחות בעיני חלק לא מבוטל מהחילונים), להתאים את עצמה לחיים המודרניים.
"איסור נעילת מנעלים מעור וישיבה על הרצפה (או על מקומות נמוכים) הם סממנים שנועדו לקבע את האבל ולקרב אותו אל לבבות האנשים גם במרחק שנות דור" אתה רציני? אתה באמת חושב שזה מה שקורה בפועל? אתה חושב שהסממנים האלה מתאימים למאה ה21?
אתה יכול להציג לי בבקשה אסמכתא לכך שרוב העם צם היום, או לכך שלרוב העם יפריע אם ערוץ הקומדיה יהיה פתוח? אולי הבקשה היא קולקטיבית, אבל פעולת הצפייה היא אישית, ככה שמי שירצה לראות, יראה, ומי שרואה בכך תועבה ובגידה בעם היהודי, לא יראה.

מצד אחד אתה מתלונן על כך שלא מתאמצים לפנות לסקטורים רחבים יותר בחברה לגבי המשמעות של ימים כגון תשעה באב,
מהצד השני, כשכבר מנסים לעשות משהו בכיוון אתם צועקים שמדובר בכפייה דתית, אז אולי הבעיה היא בך ולא באחרים שצריכים "להזין" אותך בתכנים?

היהדות ממש לא נתקעה באיזור החורבן והגלות. כל עם ותיק נוהג לציין מאורעות היסטוריים מעברו, האם העם היהודי צריך להתבייש שהוא מאזכר את התאריך של חורבן שני בתי מקדש?
דעת החילונים רובה נסובה על תחושות בטן וסיקורים סלקטייבים של אמצעי ההזנה העיקרי היום - המדיה.
אני ושכמותי אנשים דתיים מודרניים, אני עושה הכל בדיוק כמוך ואף יותר ממך. אני עושה כמעט את כל הדברים שאתה ושאדם חילוני ממוצע עושה רק בדגש על הדת והמסורת כי זו דרך החיים שבחרתי לחיות.
מספיק עם הסטריוטיפיזציה המפגרת הזאת כאילו אדם דתי זה אחד שלבוש גלימה שחורה עם משקפיים עבות ואף מנוזל. צא מזה אחי.

ישיבה על הרצפה זה סימן לאבלות, בגלל זה אדם שנפטרו קרוביו ח"ו יושב על הריצפה. עכשיו אתה בא לערער על מוסכמות חברתיות שהיו נהוגות מאז ועד עתה?

לסיכומו של עניין - באמת שאני לא בא לעשות לך סדרת חינוך. תעשה מה שבראש שלך רק תזכור שיש עוד אנשים בארץ הזו חוץ ממך לפני שאתה בא לשנות סדרי עולם.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 יולי 2012, 20:27

Mta_atic כתב:
MTA2311 כתב:כן. המילים "דרבנן" "נביאים" "ומשנה", לא אומרות הרבה להרבה מאוד חילונים. אם זה היה יום אבל לאומי היו עושים מאמץ גדול יותר לפנות לסקטורים רחבים יותר בחברה.

מצד אחד אתה מתלונן על כך שלא מתאמצים לפנות לסקטורים רחבים יותר בחברה לגבי המשמעות של ימים כגון תשעה באב,
מהצד השני, כשכבר מנסים לעשות משהו בכיוון אתם צועקים שמדובר בכפייה דתית, אז אולי הבעיה היא בך ולא באחרים שצריכים "להזין" אותך בתכנים?

היהדות ממש לא נתקעה באיזור החורבן והגלות. כל עם ותיק נוהג לציין מאורעות היסטוריים מעברו, האם העם היהודי צריך להתבייש שהוא מאזכר את התאריך של חורבן שני בתי מקדש?
דעת החילונים רובה נסובה על תחושות בטן וסיקורים סלקטייבים של אמצעי ההזנה העיקרי היום - המדיה.
אני ושכמותי אנשים דתיים מודרניים, אני עושה הכל בדיוק כמוך ואף יותר ממך. אני עושה כמעט את כל הדברים שאתה ושאדם חילוני ממוצע עושה רק בדגש על הדת והמסורת כי זו דרך החיים שבחרתי לחיות.
מספיק עם הסטריוטיפיזציה המפגרת הזאת כאילו אדם דתי זה אחד שלבוש גלימה שחורה עם משקפיים עבות ואף מנוזל. צא מזה אחי.

ישיבה על הרצפה זה סימן לאבלות, בגלל זה אדם שנפטרו קרוביו ח"ו יושב על הריצפה. עכשיו אתה בא לערער על מוסכמות חברתיות שהיו נהוגות מאז ועד עתה?

לסיכומו של עניין - באמת שאני לא בא לעשות לך סדרת חינוך. תעשה מה שבראש שלך רק תזכור שיש עוד אנשים בארץ הזו חוץ ממך לפני שאתה בא לשנות סדרי עולם.

משהו בכיוון? חסימת ערוץ יס קומדי זה צעד בכיוון? אני ממש מודה לכם.
אין לי בעיה עם ציון המאורע(כמו שכבר אמרתי), הבעיה שלי היא הדרך שבה מציינים אותו. תסלח לי, אבל אם היהדות לא הייתה נתקעת באיזור החורבן והגלות, אנשים לא היו צמים היום, ודתיים בצבא לא היו מקבלים פטור סנדלים, כי אסור לנעול נעלי עור. ד"א, יפה שמבחינתך עיקר היום הזה הוא חורבן בתי המקדש, ולא מיליוני בני האדם שמתו.
אשמח לשמוע מה בדיוק אתה עושה יותר ממני.
ישיבה על הרצפה היא סימן לאבלות אצל מי? מוסכמה חברתית של מי? ממש לא מרשים אותי, שחלק מהעם שימר כל מני מוסכמות/מצוות/אמונות תפלות מלפני אלפי שנים, להפך.
אני נאלץ לזכור שיש עוד אנשים בארץ הזאת בכל חג, או יום אבל. הבעיה היא שאתם שוכחים שיש גם אנשים שיום כיפור לא כל כך מדבר אליהם, כנל שבת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 29 יולי 2012, 20:46

ת'רד בזוי מאין כמותו. כמן שכבר ציינו פה תשעה באב מעבר ל''דתיות'' שבו הוא יום אבל בהיסטוריה של העם היהודי שמציין זוועות שעברו עליו, ויש תיאורים מזעזעים כמו נהרות דם שזרמו, אכילת בני אדם מרוב רעב, מאות אלפים אם לא מליונים שנרצחו וכו'. אבל מה? בגלל שהדתיים בוחרים לצום ביום הזה ולכבד אותו בדרכם(ואני לא דתי ואפילו לא קרוב לזה), אנשים פתאום מתעצבנים שלוקחים להם את ערוץ הקומדיה!!!

לעזאזל אתכם! למה אני צריך לסבול שביום השואה לא יהיה לי מה לראות בטלוויזיה הא??? הרי לשואה אין שום קשר אליי, המשפחה שלי הגיעה ממקום בו אפילו לא שמעו על השואה בתור שמועה. למה אתם מכריחים אותי להתאבל באבל שלכם?!?! ומי קבע שיום הזיכרון חייב להיות יום אבל!? בארה''ב יום הזיכרון הוא יום חג שאנשים יוצאים בו למסע קניות אדיר! למה לא פה!?!?! למה אתם מכריחים אותי להיות שותף באבל!!??! למה לעזאזל אתם יכולים לחשוב שאתם יכולים להכריח אותי לעמוד בצפירות?!!?!
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 יולי 2012, 04:25

אתה מבין שזה משהו שקרה לפני יותר מאלפיים שנה, נכון? אתה מבין שתיאורים של נהרות דם ואכילת בני אדם יכולים בהחלט להיות שקריים כמו חציית ים סוף, או הפיכת מקל ההליכה של משה לנחש, נכון?
מאוד חכם מצדך להשוות בין יום השואה/ יום הזכרון לבין אירוע שקרה לפני אלפיים שנה. אתה מודע לזה שיש אנשים שאיבדו הורים/אחים/ בני משפחה אחרים, בשואה או במלחמות ישראל? אתה איבדת מישהו בחורבן בית המקדש הראשון? אולי בשני? זה טבעי שהעם לא יתאבל על משהו שקרה לפני כל כך הרבה זמן, בדיוק כמו שעוד אלפיים שנה אנשים ינהלו את אותו ויכוח לגבי השואה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 יולי 2012, 08:40

אני מאמינה שהחיים המשותפים שלנו כאן במדינה היו יכולים להיות הרבה יותר קלים ונוחים, אם כל צד היה מוותר מעט מתחושת הקורבניות ורצון הדווקאיות שלו.

ובבקשה, אל תתנו לי דוגמאות מתת הרמה שנקראת "האח הגדול", אם כל הכבוד לזה שזו "תוכנית מציאות" כל קשר בינה לבין המציאות היא באמת קלושה ביותר.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי התנין » 30 יולי 2012, 16:18

MTA2311 כתב:אתה מבין שזה משהו שקרה לפני יותר מאלפיים שנה, נכון? אתה מבין שתיאורים של נהרות דם ואכילת בני אדם יכולים בהחלט להיות שקריים כמו חציית ים סוף, או הפיכת מקל ההליכה של משה לנחש, נכון?
מאוד חכם מצדך להשוות בין יום השואה/ יום הזכרון לבין אירוע שקרה לפני אלפיים שנה. אתה מודע לזה שיש אנשים שאיבדו הורים/אחים/ בני משפחה אחרים, בשואה או במלחמות ישראל? אתה איבדת מישהו בחורבן בית המקדש הראשון? אולי בשני? זה טבעי שהעם לא יתאבל על משהו שקרה לפני כל כך הרבה זמן, בדיוק כמו שעוד אלפיים שנה אנשים ינהלו את אותו ויכוח לגבי השואה.

כן זה קרה לפני המון זמן, וזה עדיין קרה. מרד בר כוכבא וכיבוש הארץ בידי הרומאים הם אירועים היסטוריים ברורים בלי קשר לשום דת. וזה שזה היה ממש מזמן לא אומר כלום.
ואת השואה לעולם לא ישכחו בזכות היום אבל הזה שכולנו מציינים מידי שנה, בדיוק כמו שמציינים את פסח, שבועות וכו'...
מדובר ביום אבל לעם היהודי לא פחות מיום השואה ולא מיום הזיכרון, והאנטי שלכם כלפיי כל דבר שמריח מיהדות הוא דוחה ברמות עלובות. אף אחד לא אמר לכם לצום, והאמת שרבים ממשיכים כרגיל בחייהם, הולכים לים יוצאים למסיבות וכו', אבל מעניין מה תחשבו עליי אם אני אארגן ביום השואה ערב קריוקי אצלי בבית.
עד שלא תשנו את הגישה שלכם, אל תתלוננו אם תראו אנשים הולכים כרגיל בצפירות לזכר האבל שעליו אתם מתאבלים.
התנין

הודעהעל ידי LIAV10 » 30 יולי 2012, 16:41

התנין כתב:
MTA2311 כתב:אתה מבין שזה משהו שקרה לפני יותר מאלפיים שנה, נכון? אתה מבין שתיאורים של נהרות דם ואכילת בני אדם יכולים בהחלט להיות שקריים כמו חציית ים סוף, או הפיכת מקל ההליכה של משה לנחש, נכון?

כן זה קרה לפני המון זמן, וזה עדיין קרה. מרד בר כוכבא וכיבוש הארץ בידי הרומאים הם אירועים היסטוריים ברורים בלי קשר לשום דת. וזה שזה היה ממש מזמן לא אומר כלום.
ואת השואה לעולם לא ישכחו בזכות היום אבל הזה שכולנו מציינים מידי שנה, בדיוק כמו שמציינים את פסח, שבועות וכו'...
מדובר ביום אבל לעם היהודי לא פחות מיום השואה ולא מיום הזיכרון, והאנטי שלכם כלפיי כל דבר שמריח מיהדות הוא דוחה ברמות עלובות. אף אחד לא אמר לכם לצום, והאמת שרבים ממשיכים כרגיל בחייהם, הולכים לים יוצאים למסיבות וכו', אבל מעניין מה תחשבו עליי אם אני אארגן ביום השואה ערב קריוקי אצלי בבית.
עד שלא תשנו את הגישה שלכם, אל תתלוננו אם תראו אנשים הולכים כרגיל בצפירות לזכר האבל שעליו אתם מתאבלים.

אני לא דתי, אבל אני חייב להסכים איתך..
מי שזה לא מתאים לו אז שבמשך 24 שעות ימצא חלופה כמו צפייה באינטרנט וכו' (זה מה שאני עושה, אני צם רק ביום כיפור)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 יולי 2012, 17:18

התנין כתב:

שוב אתה משווה לשואה? אין לך בושה? אתה קולט שיש עוד ניצולי שואה בחיים? אתה קולט שיש אנשים שחיים היום, שנמחקה להם כל המשפחה בשואה? ולעומת זאת, יש לך מושג כמה דורות עברו מאז חורבן בית שני? נראה לך שמישהו מהמתאבלים מתאבל על היהודים הרבים שנרצחו? כל מה שמעניין אותם הוא חורבן בתי המקדש.
עשיתי היום סקר קטן בקרב כמה אנשים דתיים שמשרתים איתי, וגיליתי שמבחינתם יום האבל הוא קודם כל על חורבן בתי המקדש, ורק אז על שאר הזוועות.. זה נראה לך הגיוני?
אם הצפירה בימי הזיכרון תחשב כמשהו פרימיטיבי, או מעורר אנטיגוניזם בקרב חלק מסויים בציבור עוד 2000 שנה, אני מקווה שיבטלו אותה.

אף אחד לא אמר לי לצום, אבל כן סוגרים מקומות ציבוריים, וכן חוסמים ערוצים בטלוויזיה. על מה ולמה?
אנחנו צריכים לשנות את הגישה?? בינתיים היחידים שעושים ויתורים בחיי היום יום במדינה הזאת, אלה אנחנו. איזה ויתור הם עשו לאחרונה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 30 יולי 2012, 18:02

MTA2311 כתב:
התנין כתב:

שוב אתה משווה לשואה? אין לך בושה? אתה קולט שיש עוד ניצולי שואה בחיים? אתה קולט שיש אנשים שחיים היום, שנמחקה להם כל המשפחה בשואה? ולעומת זאת, יש לך מושג כמה דורות עברו מאז חורבן בית שני? נראה לך שמישהו מהמתאבלים מתאבל על היהודים הרבים שנרצחו? כל מה שמעניין אותם הוא חורבן בתי המקדש.
עשיתי היום סקר קטן בקרב כמה אנשים דתיים שמשרתים איתי, וגיליתי שמבחינתם יום האבל הוא קודם כל על חורבן בתי המקדש, ורק אז על שאר הזוועות.. זה נראה לך הגיוני?
אם הצפירה בימי הזיכרון תחשב כמשהו פרימיטיבי, או מעורר אנטיגוניזם בקרב חלק מסויים בציבור עוד 2000 שנה, אני מקווה שיבטלו אותה.

אף אחד לא אמר לי לצום, אבל כן סוגרים מקומות ציבוריים, וכן חוסמים ערוצים בטלוויזיה. על מה ולמה?
אנחנו צריכים לשנות את הגישה?? בינתיים היחידים שעושים ויתורים בחיי היום יום במדינה הזאת, אלה אנחנו. איזה ויתור הם עשו לאחרונה?

קודם כל אין לי שום בושה.
אז לפי מה שאתה אומר בעוד מאה שנה צריך לבטל את יום השואה, צריך לפתוח מקומות בילוי, לשמוע מוסיקה ברעש וכן הלאה, רק בגלל שזה היה מזמן וכבר אין ניצולים אלא רק סיפורים מהעבר? אוי לנו, איזו תפישה מעוותת אתה מציג לנו כאן. עם שלא זוכר את עברו אין לו עתיד. רק בגלל ''יהודים'' יקרים כמוך אני מתחיל לאבד כל תחושת חיבור והזדהות עם העם היושב בציון.
ומעניין איתי מי הם הדתיים שמשרתים איתך, וכמה מהם באמת מבינים על מה הם צמים ומה באמת אומר היום הזה. נכון בית המקדש שהיה מקום פולחני עם חשיבות אדירה לעם ישראל נחרב וגם זה דבר שיש להתאבל עליו, אבל זה לא סותר במאום את העובדה שבמקביל לחורבן הבית העם שלך עבר שבעה מדורי גיהנום, טבח, התעללות ועל הדרך הוגלה מארצו לתקופה בלתי נתפסת. על אסון כזה לא צריך להתייחס בכובד ראש? אוקי, אז על אותו משקל בדיוק גם לשואה לא צריך להתייחס, ולהחליק אותה ליד האוזן. לא רוצה שיסגרו לי ערוצים, לא רוצה שיסגרו מסעדות, ועל הדרך אני רוצה להרים את האווירה עם איזה חפלה טובה בבית שלי. אתה מוזמן יקירי.
אה בעצם שכחתי, זה בדיוק מה שאתה טוען שיקרה בעוד כמה מאות שנים.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 יולי 2012, 18:20

כנראה שאתה באמת לא תופס.
100 שנה

2000 שנה

עכשיו יותר ברור?
אני זוכר את העבר של העם שלי לא פחות טוב ממך, זה שאני בוחר לא לייחס חשיבות גדולה לאירועים שקרו לפני פאקינג 2000 שנה, לא הופך אותי ליהודי פחות יקר מכבודו. אתה רוצה לחיות במדינה ששמה דגש גדול יותר על הדת/ מסורת? בכבוד רק יקירי, שמעתי שבסעודיה מעודדים עלייה עכשיו. אם זה מה שמשפיע על תחושת החיבור וההזדהות שלך עם העם, כנראה שעדיף לכולם שתעוף מפה. קרו מספיק דברים מאז חורבן בית המקדש( השם יקום דמו) שהיו אמורים לבנות אצל העם שלנו זהות חדשה, וחזקה יותר. אנחנו כבר לא חיים בגלות, ועברנו מספיק תלאות במאה שנה האחרונות בשביל שנפסיק לתלות את כל תקוותנו בתנך/אלוהים/הרב עובדיה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־5 אורחים