Holiday_Armadillo כתב:ב.למה להיכנס לחלוקה הדיכוטומית הזו של חילונים ודתיים בכל נושא ?
תשעה באב הוא ממש לא יום דתי כמו שאמרתי, הוא יום אבל לאומי. זה שהזיכרון הלאומי של חלק מהמשתמשים פה מתחיל ונגמר בשואה לא אומר שלא קרו דברים אחרים בהיסטוריה שלנו.
לא מדובר פה על לכבד חילונים מפני שרוב האוכלוסיה בישראל היא כן מסורתית וכן אכפת לה מימים בעלי משמעות לאומית כזו או אחרת, כך שכאשר חברת טלויזיה מחשיכה מסכים של ערוצי קומדיה ומשתדלת לכבד את היום ככל שניתן (בכל זאת - לא השביתו את כלל הערוצים) זה מעשה ממלכתי, הולם וראוי, בלי קשר לדתיים או חילוניים.
כל עוד צמים ביום הזה מבחינתי הוא יום דתי ואני אתייחס אליו ככה
השורה התחתונה היא שאם אומרים לי שאסור לאכול ואסור לי לשתות בגלל משהו שקרה אז אני לא מבדילה בין זה לבין יום כיפור
ג. לגבי הנושא של פרדיה מהאח הגדול, גם אני ראיתי את הפרקים האלה וזה יוצג בצורה אידיוטית וקטנונית.
קריאת תנ"ך בשירותים היא מעשה שבפוגע במכוון בקולקטיב מסויים בחברה (תחליפי את התנ"ך בקוראן ואת יורם הזה בבחור ערבי, עם מי דעת הקהל הייתה נוטה בסיטואציה הזו?). קריאת תנ"ך מחוץ לשירותים - לא וזה אפילו לא אמור לפגוע ברגשות של חילונים (או שיש איזהשהוא ציווי אזרחי שצריך לקרוא תנ"ך בשירותים ואני לא יודע עליו?)
זה ממש לא קשור ליהודים. בתור אדם דתי לא הייתי מכניס ספר קוראן/ברית חדשה לשירותים, בטח ובטח כשיש אדם ערבי לידי מפני שזה נימוס אלמנטרי וכבוד לדתות גם אם את לא מאמינה בהם.
אני יכול להבטיח לך שהסטסטוס קוו עבר לצד החילוני הרבה יותר מאשר לצד הדתי.
המדינה מכבדת פחות אירועים דתיים מאשר בעבר ועם זאת הציבור החילוני בארץ תמיד חושב שמישהו כופה עליו כשהוא לא שם לב שהוא זה שכופה את דעתו על אחרים.
לא אכפת לי מה המדינה מכבדת, אכפת לי מה האנשים הפרטיים מכבדים\לא מכבדים
אין פה קבלה של השונה וזה לא משנה אם זה עניין של דת\גזע\מין\נטייה מינית וכו'
אנחנו יכולים להתעלם מהבעיה ולהגיד שהכל בסדר אבל כשמסתכלים על הטוקבקים הלא מצונזרים בפייסבוק אז רואים את עם ישראל האמיתי ורואים את הדעות האמיתיות של האנשים
כששחקן כדורגל משחק ביום כיפור וכולם אומרים שאסור לו לשחק יותר בנבחרת ישראל..זה לכבד את החילונים?
כשמכבי אש נוסעים ביום כיפור בשביל לכבות שריפה ומגרשים אותם מהמקום ע''י זריקת אבנים וסלעים זה לכבד את הצד החילוני?
כשמכבי צריכים לשחק ביום שישי ואנשים אומרים שיחרימו אותם בגלל זה, זה לכבד את הצד החילוני?
אם בן אדם דתי היה מבקש ממני לא להכניס ספר תנ''ך לבית השימוש הייתי מכבדת אותו בלי לחשוב פעמיים, יש לי בעיה עם הדרך שבה העליהום היה על הצד החילוני כי תמיד אבל תמיד צריך לכבד את הצד הדתי אבל לעולם ההתחשבות לא תהיה לצד חילוני
כמו שהייתה את המטורפת הזאת(בר סימון או משהו כזה)באח הגדול וכולם השתדלו להפריד בין בשר וחלב אבל היא לא עשתה שום דבר שהתחשב כי מבחינתה יש רק דרך אחת
או קותי הזה שכל הזמן אמר כמה שמפריע לו שקוראים בתנ''ך אבל כשזה הגיע ללהכניס קוראן לבית הוא לא היה מוכן
א. תצאי רגע מהקטע של "אני אתייחס לזה כך" ותביני שזה שאת מגדירה משהו בהגדרה מסויימת לא אומר בהכרח שהוא כזה.
אני מאמין שאזרחות כן למדת בתיכון, וכמו כולנו הגעת לחלק של הבנת המושג יהודי - אם בהקשר דתי לפי מי שרואה בו כך ואם בהקשר תרבותי לפי מי שרואה בו כך.
לפי כל הדעות אירועים היסטוריים שקרו הם חשובים - בין אם מסיבה דתית ובין אם מסיבה היסטורית לאומית, אז מה זה משנה איך את רואה משהו מסויים ברמה הפרטית, הרי אנחנו מדברים על ראיה קולקטיבית.
ב. האנשים הפרטיים יכולים לנהוג כפי נטיית ליבם, אף אחד לא מעמיד משטרת מחשבות במדינה.
המדינה שהיא המסגרת הקולקטיבית של כולנו - דתיים וחילוניים חייבת לשמור על ממלכתיות ועל צביון יהודי. לא חברי הכנסת של ש"ס הגדירו את זה אלא מקימי המדינה במגילת העצמאות.
לגבי הטוקבקים - מדובר בבולשיט אחד גדול.
טוקבקים הם לא מדגם מייצג, הם רק זירה שבה כל ישראלי מצוי פורק את מחשבותיו שלרוב הם פנטזיות ולא אמת. את עם ישראל האמיתי את לא פוגשת שם.
יש סקרים רסמיים שמצביעים על אחוז גבוה של אזרחים שכן אכפת להם מהמסורת.
בבקשה אל תקחי מקרי שוליים ותהפכי אותם למיינסטרים - מי שזורק אבנים ביום כיפור על כלי רכב נוסעים הוא אידיוט משתי סיבות -
א. הוא לא מכבד אחרים שלא חושבים כמוהו.
ב. ביום כיפור אסור לזרוק אבנים בדיוק כמו שאסור לשתות, ככה שאת יכולה להבין דבר או שתיים על רמתם הדתית של אלו שעושים את המעשים האלה (רמז: בעיקר ערסים חסרי מעש שחושבים שאלוקים בכיס שלהם).
כנ"ל לגבי מכבי - מדובר בקבוצה שמיתגה את עצמה כ"קבוצה של המדינה" ויש לה לא מעט אוהדים דתיים מסורים שנוסעים למשחקים בארץ ובעולם.
אם מכבי תשחק בשבת זה יפגע ברגשות של חלק מהם (ברגשות החילונים לא יפגע אם ישחקו בחמישי, לא?). עם זאת, רובנו לא נחרים את מכבי כי מכבי היא לא קבוצה דתית, מי שאומר את זה הוא לרוב טרמפיסט שמנסה להוכיח נקודה על חשבון העניין הזה.
על ברי סימון אין לי אפילו מה להרחיב - אם האישה הזו הייתה מייצגת אותי הייתי כבר יורה לעצמי בראש.
הרגשתי גועל ובחילה מכל רגע שהייתה בבית הזה ודיברה כאילו בשם הדת. זה ממש לא הגישה הדתית הרווחת אצל רוב הציבור, אני מבטיח לך.
דבר אחרון לסיום,
קחי עצה מאדם דתי - אני באמת לא מזלזל באף אדם ברמה הפרסונלית, אבל תלמדי להכיר אנשים מחוץ לטלויזיה.
אי אפשר לאפיין את הדתיים לפי ברי סימון או קותי או כל מיני אידיוטים שזורקים אבנים על מכבי אש בדיוק כפי שאי אפשר להגדיר את הציבור החילוני כמעשני סמים, רוצחים, אנסים וכו'.
רוב הציבור השפוי נמצא באמצע, הרחק מההגדרות האלה.